Dodaj do ulubionych

Korfu czy Rodos?

15.03.06, 09:09
Poradzcie, gdzie bedzie lepiej?

Oferty cenowo porownywalne, zdjecia piekne i zachecajace. Jedziemy z
trzyletnim synkiem, wiec nie zalezy nam na nocnych klubach i szalenstwach.
Gdzie jest spokojniej i mniej "turystycznie"? Chcemy uniknac kombinatu i
molochowatych hoteli, najlepiej cicho, spokojnie, z dala od zgielku...

Ktos byl z dzieckiem? Jakie wrazenia z obu tych wysp?
Obserwuj wątek
    • czapelka91 Re: Korfu czy Rodos? 17.03.06, 20:55
      Ja właściwie jestem dziecko, bo mam 14 latek dopiero ;P Na korfu nie byłam ,
      ale jak miałam 11 lat bylam z rodzicami na Rodos. Bylo bardzo fajnie i bardzo mi
      sie podobało, a po klubach tez nie laziliśmy, tylko wynajęliśmy samochód i
      jeździliśmy podziwiając piękne widoki, zwiedzaliśmy. rodos wydaje mi się bardzo
      takie dzikie. Oczywiscie zależy gdzie pojedziecie i gdzie zamieszzkacie. My
      mieszkaliśmy jakieś 15 min drogi od lotniska, więc spać w pierwsze dni było
      ciężko ;) potem się przyzwyczailiśmy. Należy tez pamiętać, że plaże tam są w
      większości kamieniste. Bardzo ładna plaża jest w okolicach Lindos i jest
      piaszczysta. Słonce tam bardzo gorące, bo to najcieplejsze miejsce na Rodos. Mi
      się na Rodos bardzo podobało, porównując z Kretą, gdzie byłam w wieku 8 lat to
      Rodos właśnie takie mniej zaturystycznione (dziwne słowo... ;P), było dużo
      niemców w szczególnosci. Jedyne, co mogę Państwu polecić (nie wiem jakimi
      jesteście ludźmi-czy lubicie zwiedzać, czy wypoczywać) to hotel z basenem (jeśli
      wypoczywać, a jeśli zwiedzać: ) wynajecie samochodu i dobry przewodnik tylko o
      Rodos, a oprócz tego dobrze jest tez pojechać do ambasady greckiej w tym
      przypadku i wziąć ulotki o tej wyspie ( z tych źródeł są zawsze najlepsze
      informacje i najnowsze) Nie ma co wydawać pieniędzy na wycieczki z biur podróży,
      bo częściej korzystniej, wygodniej i fajniej jest poprostu samemu organizowac
      sobiwe wyprawy. Wiem,że z 3-letnim dzieckiem nie będą to jakieś męczące
      podróże-to oczywiste, ale zawsze lepiej jest mieć samochodzik i chociaż skoczyć
      nim do miasta niż iść w tych upałach. Przy wypożyczaniu samochodu baaaaaaaaardzo
      się targować, nawet, jak ne są ulegli. Pozdrawiam-Kasia, życzę miłego pobytu..
    • bah77 Re: Korfu czy Rodos? 18.03.06, 01:25
      Jeśli Rodos, to cicho i spokojnie jest na południe od Lindos.

Mnóstwo info o Rodos jest na Forum "Grecja i Cypr", np.:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=34495821&v=2&s=0

Pzdr

bah77
      • Gość: Agata Re: Korfu czy Rodos? IP: 62.233.204.* 21.03.06, 12:49
        Na Korfu ładniejsze są widoki i wiecej zieleni. Natomiast na Rodos jest cieplej
        i są ciekawsze zabytki. Trudny wybór. Obydwie wyspy są godne polecenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka