cygareta1 28.03.06, 14:45 Zastanawiam się nad wyjazdem do Maroka.Z jakim biurem jechać, gdzie i ilu gwiazdkowy hotel wybrac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nesca Re: Maroko IP: 195.164.6.* 28.03.06, 16:01 Ciekawe oferty do Maroka ma Rainbow Tours. Bylam z nimi we wrześniu w Agadirze, hotel Anezi**** bardzo fajny, blisko do oceanu i pyszne jedzonko. Rewelacyjny rezydent-Sebastian. Generalnie hotel w Maroku nie mniej niż***. Mają też wycieczkę objazdową, bodajze cesarskie miasta, ale nie jestem pewna. Fascynujacy kraj, pelen kontrastów. Od pięknych plaż w Agadirze, poprzez góey Atlasu i ich zapierające dech w piersiach widoki po tajemniczy Marakesz. Polecam ten kraj gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Maroko IP: 155.140.122.* 29.03.06, 09:11 tylko ze te gwiazdki w hotelach nadaja sami Marokanczycy, nie sa zgodne ze standardami swiatowymi, dopiero w przyszlym roku ma nastapic klasyfikacja hoteli w Maroku (tzw. gwiazdkowanie) wg ogolnoswiatowych zasad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M JAK MAROKO Re: Maroko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 08:38 To ciekawe,jak zrobią gwiazdkowanie to mało co zostanie w ofertach hoteli****i***. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Maroko IP: 155.140.122.* 30.03.06, 11:47 teraz usilnie pracuja nad tym aby podniesc standard hoteli wg standardow ISO 9001 czy cos takiego (widzialam osobiscie bo tydzien temu wrocilam z Maroka). A w przyszlym roku miedzynarodowa komisja + przedstawiciele ministerstwa turystyki Maroka beda jezdzic od hotelu do hotelu i oceniac. Wg mnie cala ta akcja wyjdzie turystom na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M JAK MAROKO Re: Maroko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 14:52 I bardzo dobrze,bo człowiek jedzie i oczekuje **** a tu niema nawet **.Kiedy tam byłaś i w jakim hotelu spałaś?Jakie wrażenia ,opisz.Czy widziałaś taki hotel jak Adrar,jeśli tak to coś onim opisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygareta1 Re: Maroko IP: *.farmacol.com.pl / *.farmacol.com.pl 31.03.06, 15:18 A jeśli chodzi o wyżywienie w hotelach,jakie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Maroko IP: 155.140.122.* 31.03.06, 16:04 ja bylam na objazdowce z Logostour; w Agadirze spalam 3 noce w Le Tivoli, a Agdar tylko widzialam. Maroko jest piekne, niestety z wyjatkiem Agadiru, to jest zwykly kurort pobytowy - hotele, restauracje sklepy i w ulamku procenta przypomina prawdziwe Maroko. Ale dla osob jadacych tam na wczasy jest idealnym miejscem, jest sie gdzie zabawic (podobno)i poopalac. Polecam wyprawe do portu na grilowane ryby i owoce morza jedzone palcami (bo sztućców nie podaja), niewielu turystow tam dociera, a warto. A wyzywienie jest dobre i duzo - bufet (przynajmniej w Tivoli). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-JAK MAROKO Re: Maroko IP: 87.207.74.* 31.03.06, 18:17 To tak naprawde nic o Agadirze nie powiesz więcej ,niż owoce morza w porcie.A może są tam jakieś rejsy statkami lub nurkowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Maroko IP: 155.140.122.* 03.04.06, 08:55 w Agadirze do wlasnej dyspozycji mielismy tylko 1 dzien, wiec trudno poznac wszystkie uroki tego miasta. O nurkowaniu nic nie slyszalam, a rejsu na polow rekina ruszaja dopiero w maju. Widzialam w poblizu hoteli lokalne biura, ktore na pewno organizuja jakies wycieczki, ale nic wiecej nie jestem w stanie powiedziec. Dla mnie osobicie Agadir byl wielkim rozczarowaniem, po tym co widzielismy wczesniej (10 dni objazdu po prawdziwym Maroku) trudno bylo mi uwierzyc ze nadal jestem w tym kraju. Ale to jest moja ocena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trip Re: Maroko IP: *.scansafe.net 14.04.06, 19:43 Agadir to typowy kurort jakich pelno nad morzem srodziemnym i jezy choc troche posmakowac maroka, trezba pojechac w glab kraju, poza MArakeszem w poludniowej czesci kraju polecam Ourzazate i Esaouera(na polnoc od agadiru)tam juz czuje sie odmiennosc kultury na kazdym kroku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karia Re: Maroko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:21 Oby nie hotel Sud Bahia!:) Ja bylam z Rainbow Tours i bylam zadowolona. Szczegolnie pomocny jest rezydent- Sebastian. Ogolnie obawiam sie, ze dobrze jest zaplacic za wiecej gwiazdek i miec mile wakacje. Sud Bahia mial chyba 3, ale nie wiem wg jakich regul.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_nat Re: Maroko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 14:35 A mozna kąpać się w oceanie w lutym? Odpowiedz Link Zgłoś