Dodaj do ulubionych

do old sailor

08.06.06, 09:51
hej! dzięki za informacje.Generalnie to za dużo kasy na ten wypad nie mam. Trafił mi się po prostu tani bilet lotniczy. Auta nie mam. Więc tylko stop- bo najtaniej. Znasz moze jakąś małą nadmorską wioskę z bezpłatnym dostępem do możliwie bezludnej plaży? Czy namiot można rozbić jedynie na kampingu czy zdarza się że pozwolą na tu tubylcy- za jakąś mniejszą kasiorkę? Jaką najtańszą opcję i najatrakcyjniejszą opcję sugerujesz. Samolot mamy w Turynie.
Czy może wszystkie plaże są płatne?:(( Najbardziej by mi odpowiadała rybacka wioska z plażą o stromym klifie - piasek albo kamienie.Jakie tam w ogóle są plaże. Acha i czy na kampingach za wszytsko płaci się osobno?
Obserwuj wątek
    • Gość: old.sailor Re: do old sailor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:35
      czesc
      plaze generalnie nie sa platne (no chyba ze koniecznie chcialbys wynajac lezaki
      i parasole)wiekszosc to tzw plaze miejskie, przy promenadzie (tak jest w Nicei,
      w St.Raphael , Frejus, Cavalaire , le Lavandou itd ) nie wiem jak jest w Cannes
      bo tam na plazy nie bylem a w centrum sa raczej mariny z jachtami
      tak samo w St Tropez - jest mala plaza w samym miaseczku a duza piaszczysta
      pare kilometrow dalej.
      generalnie wybrzeze od Monte Carlo do Cannes jest skaliste z malymi zatoczkami
      a od Cannes do Tulonu bardziej lagodne z wiekszymi plazami
      raczej nie spotkalem sie z tym , zeby ktos rozkladal namiot poza kempingiem
      ale byly oczywiscie kempingi roznej klasy i cos mozna dla siebie dobrac
      zobacz sobie na tej stronie:
      www.francecamping.com/camping-france.php?departement=83&pays=france®ion=provence%20alpes%20cote%20d%5C%
      27azur&langue=en
      na tych kempingach na ktorych ja bylem placilo sie generalnie za parcele
      dla max 4 osob i jednego samochodu
      osobno placilo sie tylko za prad - jesli go chciales
      zadnych dodatkowych oplat ( we Wloszech placilismy dodatkowo za prysznic ale to
      nie bylo na riwierze tylko kolo Livorno)
      tylko jak pisalem , ostani raz bylem tam w 2002 - troche czasu juz minelo
      i pare spraw sie moglo pozmieniac
      • Gość: makak7 Re: do old sailor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 08:06
        dzięki za info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka