Dodaj do ulubionych

sama do Maroka - dobry pomysł??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:41
Moja przyjaciółka wybiera się do Maroka samotnie. Trochę się o nią martwię,
więc czy ktos, kto był w Maroku i zna tamtejsze obyczaje mógłby mi
powiedzieć, czy to jest dobry pomysł, żeby jechać tam samotnie, zwłaszcza
jesli jest się ładną blondynką?
A jesli tak, to czy jakieś biuro ma rozsądne oferty dla singli, jako że
niektórzy wymagają gigantycznych dopłat...
Z góry dziekuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maladetta Re: sama do Maroka - dobry pomysł?? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.06.06, 10:24
      Ja pojechała zeszłego lata do turcji. Odradzano mi, ale tak wyszło, ze musiałam
      i chciałam jechac sama. Uważam, że tak naprawde nie ma sie czego bać, bo przede
      wszystkim bedziesz z grupa turystów. Ja na miejscu w Turcji poznałam fajnych
      ludzi, byli z mojej grupy, i trzymałam sie z nimi. Jzeli kobieta nie będzie
      prowokować zachowaniem i strojem, nie będzie zapuszczac sie w ustronne miejsca,
      to uważam ze nie ma sie czego obawiać. Marokańczycy nie są dzikusami ;O) to tacy
      ludzie jak my, ale wiadomo, wakacje w pełni, turystki kuszą (jeśli chcą kusic to
      kuszą).
    • janan2 Re: sama do Maroka - dobry pomysł?? 29.06.06, 16:34
      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Moja przyjaciółka wybiera się do Maroka samotnie.
      Zdecydować się trzeba,ty czy przyjaciółka?Jeśli ona tak wybrała to jej sprawa
      nie ma się co martwić,ale pomysł głupi,zresztą zależy gdzie jedzie.Też się
      wybieram ale jesienią,zresztą montujemy grupę.Już jest jeep,marokańczyk tłumacz
      na hiszpański,dwaj Polacy mieszkający w Hiszpanii i ja.Dziwne to jakieś,ale może
      dojdzie do skutku,zobaczymy.Jest jeszcze dwa miejsca,dojazd do Sewilli we
      własnym zakresie.
      • Gość: uttaa Do Janan2 IP: 83.145.84.* 30.06.06, 11:55
        Janan, a kiedy dokładnie jedziecie do Maroka. Ja razem z moim narzeczonym
        wybieramy się również we wrześniu i myśleliśmy o podłączeniu się do jakiejś
        grupy.
        Macie już jakiś plan co chcecie zobaczyć?
        • janan2 Re: Do Janan2 01.07.06, 12:01
          Gość portalu: uttaa napisał(a):
          Coś konkretnego i pewnego będę wiedział jak przyjadą do Polski moi krewniacy o1
          .08 z Hiszpanii.Tak to jest kręcone że jechać mają oni (małżeństwo)ja chyba sam
          ale to jeszcze niedoprecyzowane,kolega ich z Maroka znający język i
          obyczaje.Będzie jepp na tamte warunki pustynne i ma to być objazd z pobytem w
          górach na pustyni w oazie i trochę nad oceanem z mieszkaniem u miejscowych w
          gościnie.Co wyjdzie z tych planów jeszcze do końca nie wiem,bo nie pierwszy raz
          tam się wybieram a dwa lata temu tak się nieszczęśliwie złożyło że po drodze
          byliśmy na Giblartarze i w efekcie widziałem Maroko tylko przez cieśninę bo
          małpy spreparowały mi plecak nie tylko z kanapek ale i paszportu.Wyjazd
          planowany jest na koniec września bo wtedy mam zastój w interesach,na ok.2
          tygodnie.Szkoda że wcześniej nie pisałaś nigdzie,bo szukałem towarzystwa do
          Turcji,ale to już po fakcie bo przyjeczhałem 3 tygodnie temu .Też piękny kraj
          dużo zwiedziliśmy.Polecam.Pytaj o konkrety w sierpniu.Pzdr.

• Gość: cesaria Re: sama do Maroka - dobry pomysł?? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.07.06, 13:52
      Moze jechac bez zadnych obaw ,bylam sama w marcu tego roku ,jest tam bardzo duzo
      francozow ,anglikow ,Obsluga w hotelach na duzym poziomie ,ludzie ,przyjazdni .
    • tomziczek Re: sama do Maroka - dobry pomysł?? 05.07.06, 19:44
      Byłem w Maroku w ubiegłym roku. Nigdzie w tym kraju nie czułem się
      niebezpiecznie. Również prawie we wszystkich miejscach gdzie byłem, widywałem
      kobiety z Europy. Moim zdaniem kobieta może spokojnie zwiedzić ten kraj bez
      większych obaw.
      Przy okazji zapraszam do obejrzenia zdjęć z Maroka :)
      www.flickr.com/photos/tomasznowak/sets/72157594182948422/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka