ramid 22.07.06, 14:03 Kochani pomozcie - co mozna ciekawego zaproponowac dziecku 13-letniemu na Majorce? Slyszalem o Aquaparku ale co jeszcze? Jakies atrakcje oprocz morza i plazy? Pozdrawiam. Ramid Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bibib25 Re: Majorka 28.07.06, 19:57 Byłam w tym roku na Majorce z 16-letnim dzieckiem. Zwiedziłyśmy Jaskinie Smocze (Cuevas Drach), ponad dwukilometrowej długości, z podziemnym jeziorem Martel, stalaktytami i stalagmitami - robią duże wrażenie! W jaskiniach wysłuchałyśmy koncertu muzyki poważnej (ok. 15 min.). Po drodze do jaskiń zwiedziłyśmy fabrykę sztucznych pereł. Poza tym koniecznie należy wybrać się na wycieczkę wokół wyspy (rejs statkiem)- kto na nią nie pojedzie nie pozna Majorki! Niezwykłe widoki skalistych gór sprawiają niesamowite wrażenie! Aha, a w Son Amar można wybrać się na rewie z pokazem tańczących fontann - nie byłam, ale słyszałam że warto. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
bibib25 Re: Majorka 28.07.06, 20:28 I jeszcze jedno: MARIENLAND - gdzie można zobaczyć występy delfinów, papug, i popisy innych zwierząt. Dodatkową atrakcją jest akwarium morskie i mini zoo oraz basen ze zjeżdżalnią dla najmłodszych. Wycieczka doskonała dla dzieci i nie tylko:) ! Życzę udanego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś