Dodaj do ulubionych

Ostrzeżenie przed Tip Tipical International

14.06.07, 19:35
Ostrzegam przed spółką z o.o. z Rzeszowa Tip Tipical International Products,
która za pośrednictwem Telegazety przeprowadziła konkurs. Wygrana wycieczka do
Włoch to fikcja. Zainkasowano pieniądze za przejazd osoby nagrodzonej oraz
pobyt osoby towarzyszącej. Nawet potwierdzono telefoniczne zgłoszenie, później
wyjaśniano niejasności ale już w terminie kiedy winni przysłać voucher
telefony nieodpowiadają, brak odpowiedzi na e-maile i oczywiście brak voucheru.
Sprawdzajcie dokładnie takie ,,wygrane,, a spółka ta to oszuści. Ciekawe co
wspólnego z tym interesem ma Telegazeta ?
Obserwuj wątek
    • Gość: maciek Re: Ostrzeżenie przed Tip Tipical International IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 16:14
      Chyba taż jestem oszukany, gdyż po wpłaceniu wstepnej wpłaty nie otrzymałem
      potwierdzenia a od tygodnia telefony nie odpowiadają. Prpponuję zgłoszenie do
      Prokuratury - sprawa cywilna.
      • Gość: zaniepokojony Re: Ostrzeżenie przed Tip Tipical International IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 17:54
        ja tez wpłaciłem i teraz się boję że też jestem oszukany. Może ktoś z Rzeszowa mógłby sprawdzić w siedzibie firmy?
    • Gość: zaniepokojony Re: Ostrzeżenie przed Tip Tipical International IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:16
      Okazuje sie że to faktycznie oszustwo :(
      a to link do artykułu www.e-debica.pl/index.php?id=/news/more&news=3256
      Jest tam info że dwoje włochów założyło legalnie działąjącą firmę i wszystko było OK do początku czerwca, kiedy to zniknęli z "kasą" z konta :(
      • Gość: osszukana Re: Ostrzeżenie przed Tip Tipical International IP: 217.153.246.* 26.06.07, 10:19
        no ja tez jestem oszukana, stracilismy ze znajomym 3 tys zl :/ proponuje
        zglosic to gdzies. moze mamy szanse n a odszkodowanie ?
        • Gość: karo88 Re: Ostrzeżenie przed Tip Tipical International IP: *.c28.msk.pl 26.06.07, 11:11
          dalam juz odpowiedz w poprzednim watku,ale teraz znalazlam ten wiec moze sie
          powtorze... szanse na odzyskanie kasy sa niewielkie ale wszyscy oszukani
          powinni to zglosic na policje. z tego co wiem to wyludzili ponad 800 tysiecy,
          od 1500 osob...
          • Gość: ppp Re: Ostrzeżenie przed Tip Tipical International IP: *.szeryf.waw.pl 27.06.07, 22:37
            moi znajomi tez stracili ponad 2 tysiac - wlasnie zglaszaja sprawe na policje
            • anetam9 Re: Ostrzeżenie przed Tip Tipical International 29.06.07, 14:34
              My tez zostaliśmy oszukani i zgłaszamy, co prawda nie straciliśmy duzo ale
              przykre jest to że właściwie mieliśmy tak zaplanowaną podróż poslubną:(

Moze jednak jakos uda sie odzyskać te pieniadze,czy mogłabym prosić o jakieś
              info w tej sprawie jakby ktoś coś wiedział wiecej...tez zgłaszamy na policję.
              • megalonissos Re: Ostrzeżenie przed Tip Tipical International 02.07.07, 11:08
                Możecie napisać swój komentarz pod artykułem, do którego zaniepokojony podał
                link, złożyć doniesienie na policję/jak i ja zrobiłam/ ale wątpię by to coś
                dało. Byliśmy naiwni ale jak można tak lekko rejestrowac spółki i jak mogą media
                współorganizować takie konkursy?
                • Gość: karolajna Re: Ostrzeżenie przed Tip Tipical International IP: *.c28.msk.pl 18.07.07, 23:15
                  ja dzisiaj dopiero zglosilam to na policje. co prawda koles byl bardzo
                  nieprzyjemny i nie powstrzymal sie od wygloszenia swojej opinii na temat mojej
                  naiwnosci(widzial ze mloda dziewczyna przyszla,jeszcze z kolezanka to mogl
                  szalec, jak przyszlam pozniej z tata to juz byla kulturka...). ale ciesze sie
                  ze jest zgloszone. watpie w jakiekolwiek zwrot kasy ale tak dla zasady, trudno
                  nie zrobic nic... nie wiecie czy sa jakies nowe wiadomosci?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka