IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.03, 13:56
Witam,
jestem z katowic, chciałabym spróbować takiej formy wypoczynku, czyli spływów
kajakiem. Niestety nie mam doświadczenia w tej materii, moi znajomi również
nie podzielają mojego zainteresowania tą formą wypoczynku (smażenie się na
plazy to ich ideał). Nie wiem właściwie od czego zacząć, więc mam kilka (być
może głupich)pytań: od czego zacząć, jest jakaś szkółka kajakowa czy coś
podobnego, czy też trzeba poprostu zapisać się do jakiegoś klubu albo
poprostu wykupić jakąś wycieczkę (spływ), np.w PTTK. Pytam trochę na oślep,
nie mam żadnego doświadczenia i pływać umiem raczej kiepsko.Będę bardzo
wdzięczna za wszystkie rady.
Pozdrawiam
kas
Obserwuj wątek
    • tony.s Re: kajaki 12.06.03, 23:48
      Też nie mam doświadczenia i właśnie wybieram sie na kajaki.Ale nie na jakąś
      trudna trasę ,na poczatek turystycznie .Kajak i plynąć.Oczywiscie jak nie ma
      do tego grupy to chyba powinnaś wybrać spływ organizowany.Na pewno maja w
      ofercie cos dla poczatkujących.W necie jest tego sporo a problem ze sprżtem
      odpada. Ja jestem juz wizja swojego wyjazdu mocno podkręcony.Płyń ui nic sie
      nie bój.
    • fantinek Re: kajaki 22.10.13, 14:41
      Można na początek spróbować amatorskich spływów kajakowych na krótkich odcinkach - np. spływy roztocze. Tak 1-2 godzinki. Jak się spodoba, to można dalej szaleć :) Dłuższe odcinki, trudniejsze rzeki etc.
      • Gość: Joanna Re: kajaki IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.13, 12:13
        Ja byłam wraz ze swoją rodzinką (2+2) w 2004r. na spływie kajakowym szlakiem Krutyni, trasa do przepłynięcia ok. 100km, w ciągu chyba 10 dni. Wyjazd zorganizowany przez PTTK w Olsztynie, noclegi w stanicach, zapewniony sprzęt, przewóz bagażu do miejsca kolejnego noclegu, doświadczony przewodnik spływu (ukłony dla pani Alicji), wyżywienie - śniadania i obiady, kolacje we własnym zakresie (czasem można było kupić w stanicy, czasem w pobliskim sklepie). W programie były też 2 ogniska (kiełbaski w cenie), w jednej ze stanic mieliśmy do dyspozycji rowery, także boiska np. do siatkówki. Pogoda w sierpniu dopisała, a trasa bardzo urokliwa. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka