Dodaj do ulubionych

Bałkańskie skarby 2009

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 20:39
Czy znajdzie się ktoś, kto byl na ww. objazdówce w tym roku i mógłby opisać swoje wrażenia?
Interesuje mnie kwestia hoteli i miejsce wypoczynku nad morzem.
Ciekawa jestem, czy biuro poczyniło jakieś zmiany w stosunku do lat poprzednich?
Przejrzałam wątki zarchiwizowane, i zaczęłam mieć wątpliwości, czy to dobry wybór.
Dodam, że nie oczekuję luksusów, ale... nie chciałabym nocować w takich norach jak przedstawiono na fotoforum.
Obserwuj wątek
    • Gość: maciejkaa9 Podciągam wątek.:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 22:32
      .
    • Gość: ines Re: Bałkańskie skarby 2009 IP: *.rzeszow.mm.pl 13.06.09, 12:48
      Też czytałam sporo opinii na temat objazdówek po Chorwacji i okolicach i podobne
      uwagi odnośnie starych hoteli mieli ludzie będący na innych objazdówkach z
      innych biur. Wynika z tego,że na objazdówki po krajach byłego bloku wschodniego
      kwateruje się w podniszczonych hotelach nie remontowanych od czasu przemian. Też
      wybieram się w te rejony, szukam wycieczki pod siebie . Nie oczekuję luksusów,
      ale schludności.
    • Gość: szymon009 Re: Bałkańskie skarby 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 22:57
      byłem w tamtym roku w pażdzierniku ogólnie hotel w sarajewie, i
      na wybrzerzu czarnogóry jest ok najgorzej wypada serbia,hotel był
      stary ale CZYSTY a to najważniejsze dla mnie było
      • Gość: Margit Re: Bałkańskie skarby 2009 IP: 94.254.181.* 06.07.09, 19:24
        Bardzo proszę o garstkę info o objazdówce po Bałkanach. Chcę
        pojechać z Rainbowem na wycieczkę Czas na Bałkany - ponoć to nowa
        oferta i jeszcze nic nie mozna o niej przeczytać. Mogę jedynie
        wyjechać na początku sierpnia 09r. i zastanawiam się wytrzymam. Inny
        termin nie wchodzi w rachubę. Czy hotele są rzeczywiści denne, ja
        nie potrzebuję luksusów ale brzydzę się robactwa i to ma dla mnie
        znaczenie, a czytałam,że RAINBOWTOURS nie rozpieszcza ludzi pod
        względem bazy noclegowej. Jak oceniasz program wycieczki (choć
        wiem,że byłeś na innej imprezie)i wiedzę pilota. Proszę o kilka
        słów. Pozdrawiamz zgóry. małgo
        • Gość: obieżyświat Re: Bałkańskie skarby 2009 IP: *.icpnet.pl 06.07.09, 19:55
          Z tego co mi wiadomo to na Bałkanach oferta turystyczna -hotelowa jest na
          niższym poziomie niz np na zach.Europy.Też zależy
          gdzie.Serbia,Czarnogóra,Macedonia dopiero raczkują w tym temacie więc nie
          spodziewaj się luksusów.Możesz taki mieć w hotelu Splendor w MNE ,ale doba to
          koszt całej wycieczki.Zadne biuro nie rozpieszcza turystów na
          Bałkanach.Poczekajmy kilka lat,wdrożą wzorce podpatrzone w ES,IT,czy
          innych.Wiedza pilota? Od tego zawsze na wycieczkach mam przewodników lokalnych
          ,na nich płace grubą kasę.Pilot zajmuje się stroną techniczną wyjazdu ,minn
          zbiera reklamacje,czy słuszne czy nie to zależy jak jest umowa
          skonstruowana.Byłem z Itaką na wyjazdach w Bałkany i wiem ze oferta jest równa
          innym biurom.Nie da się stworzyć na Bałkanach dla turystów czegoś czego tam
          jeszcze nie ma-luksusowych warunków pobytu.Ale widoki rekompensują wszystko.
    • liza_s Re: Bałkańskie skarby 2009 29.07.09, 18:46
      Mam pytanie do osób, które już były na tej wycieczce: czy podana przez Rainbow
      kwota 55 euro na wstępy jest wystarczająca?
      • Gość: ania Re: Bałkańskie skarby 2009 IP: 80.50.234.* 31.07.09, 13:51
        Rzeczywiście hotele, w których Rainbow kwateruje swoich turystów na objazdówkach
        w Bośni, Chorwacji i Czarnogórze to kompletne nory. Tragedia. Odsyłam na
        holidaycheck, tam zamieściłam swoje opinie o hotelu Neum w Neum i hotelu Corali
        w Sutomore. Tragedia, to urąga ludziom. Obsługa w tych hotelach to ludzie,
        robiący łaskę z tego że żyją i muszą pracować. W Neum kelner 6 razy przeganiał
        nas ze stolika, który nam wskazał. Trochę, ale tylko w zakresie jedzenia lepszy
        jest hotel w Chorwacji - nazwy nie pamiętam, chyba adria.
        • Gość: ania Re: Bałkańskie skarby 2009 IP: 80.50.234.* 31.07.09, 13:54
          W hotelu w Czarnogórze nie było wody przez wieczór i ranek. Podobno tam to
          normalka, mówiła na przewodniczka nie pracująca w Rainbow.
      • magdalaena1977 Re: Bałkańskie skarby 2009 01.08.09, 09:35
        liza_s napisała:

> Mam pytanie do osób, które już były na tej wycieczce: czy podana przez Rainbow
        > kwota 55 euro na wstępy jest wystarczająca?
        Ja byłam z Rainbow w Rumunii i kwota była ok. Ona jest zawsze tak skalkulowana,
        żeby zmieścić wszystkie atrakcje z minimalną górką na podwyżkę.
    • Gość: Justyna Re: Bałkańskie skarby 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 22:07
      Byłam na tej wycieczce w ubiegłym roku. Pierwszy nocleg w hotelu pod Sarajewem -
      hotel naprawdę luksusowy, w Medjugorje był pensjonat (warunki iście spartańskie,
      ale czysto, co do jedzenia to trochę mało jak na taką ilość osób), W Czarnogórze
      noclegi w miejscowości Ulcjin - villa a'la pensjonat - pokój z balkonem,
      klimatyzacją i lodówką, ogólnie bez luksusu, ale ok. Na śniadania był szwedzki
      stół - jedzenia w zasadzie sporo, a jeżeli chodzi o obiadokolacje to rano
      należało się określić indywidualnie co wybieramy spośród dwóch dań.W drodze
      powrotnej ostatni nocleg pod Belgradem - hotel z czasów komuny, bez windy (chyba
      4 piętra) ludzie się burzyli, że nie będą wnosić bagaży tak wysoko, ale było
      czysto i sala jadalna przyzwoita.
      • Gość: Mika Re: Bałkańskie skarby 2009 IP: *.aster.pl 27.08.09, 23:43
        Generalnie ok, ale powinno być więcej dni, Serbia najgorzej według mnie.Najepszy
        hotel w Macedonii w Ochrydzie Belwedere, naprawdę super, ale spaliśmy po 3-4 h,
        więc nie ma co bić piany o hotel, tylko korzystać z życia wakacyjnego.Reszta
        hoteli ok, ale bez klimy.W Serbii mimo klimy ślimaczo.Biuro powinno pomyśleć o
        nagłośnieniu przewodników, bo porażka np w Puli gdzie przewodniczka cicho mówiła
        a połowa grupy jeszcze dochodziła.Zresztą wszystko w niewiarygodnym speedzie,
        jakby nie można było 15 min dłużej a wolniej.Generalnie przebicie wycieczek
        Japończyków, robienie zdjęć a potem pytanie co to...Wycieczki zachodnie-typu
        Włochy , Francja z tego biura prezentują inny poziom.Jak dla mnie ok, ale
        niedosyt...zwłaszcza, ze spędza się w autobusie sporo czasu, 6 h jechania 45
        Tirana i ani minuty dłużej, a Kruja 2.5h??????(a la San Marino???) wyglądało to
        na ustawione przywiezienie wycieczki-no cóż, potem 5 h jechania.Warto to
        przemyśleć, dodać dwa dni dodać czyli np 12 dniową wycieczkę.Itp.Niemniej, biuro
        ok, jakoś pewnie z nimi jeżdzę od lat.Co do zwiedzania to Belgrad byle jak,
        zwiedzanie powinno być bardziej nasycone, a nie na lewo bank, na prawo most.Po
        to się jedzie aby podejść, wejść a nie pokazywać że tam to jest to i to.Wrażenie
        nieprofesjonalne.Więc jako tako.Macedonia-Ochryd, i dalej ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka