Gość: Asia IP: *.centertel.pl 02.08.09, 22:13 Witam wszystkich, Czy ktoś miał do czynienia z tym biurem? Organizują m.in. trekkingi np w Alpach. Z góry dziękuję za wszelkie opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.centertel.pl 31.08.09, 22:18 Nikt niestety na moje pytanie nie odpowiedział, więc... zaryzykowałam, pojechałam ze SportEvents w Alpy i było super!!! To tak dla wszystkich, którzy miewają takie wątpliwości, jak ja i szukają opinii na forach internetowych:-) Trekking a Alpach zdecydowanie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moka Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.radom.vectranet.pl 12.09.11, 19:25 Witam! Wróciłam właśnie z imprezy wokół Mont Blanc z tą firmą i polecam! Przewodnik na piątkę, jedzenie i spanie w fajnym hotelu, dojazdy do Chamonix wcale nie takie długie a przynajmniej była cisza i spokój. Teren fantastyczny, tylko trzeba trochę pary w nogach, więc lepiej się przygotujcie wcześniej. Myślę, że jeszcze się z nimi wybiorę, tylko niech troszkę potanieją na last minute.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włóczykij Re: Wychodzi im tylko ten Mont Blanc IP: 83.17.94.* 14.09.11, 12:34 Niestety wychodzi im tylko ten Mont Blanc. Tego po prostu nie da się zepsuć. Ale przewodnikiem często jest właściciel, a on nie ma zachwalanego UIMLA. Na inne wycieczki biorą chyba z łapanki - przewodnika z mojego trekkingu nikt z jakimkolwiek zmysłem biznesowym nie zatrudniłby ponownie. Wyjątkowo "niesympatyczny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 13:29 Rzeczywiste dojazdy nie były zbyt długie ?:) z Passy do Chamonix to bite 2 godziny w jedna strone ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ert Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.ip.netia.com.pl 30.11.11, 20:09 Pewnie były za długie. W jednym z opisów na 2012 rok biuro samo przyznaje: "W tym roku zmodyfikowaliśmy trekking tak, aby maksymalnie skrócić czas transferów pomiędzy dolinami a miejscami noclegów." Więc było co skracać i modyfikować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.actus-info.pl 09.12.11, 13:21 Witam! Bałam się wyjazdu z biurem, o którym niewiele wiedziałam, ale tak bardzo chciałam wyjechac w Dolomity, że zaryzykowałam. Nie żałuję! Było wspaniale. Zarezerwowałam wyjazd w listopadzie zeszłego roku aby wyjechać w lipcu w Dolomity. Czas jaki upłyną między rezerwacją, a samym wyjazdem wspominam bardzo miło, ponieważ biuro wykazało się rzetelnością. Odpowiedzi mailowe i kontakt był naprawdę na najwyższym poziomie. Atmosfera samego wyjazdu, ludzie, których spotkałam dzięki wyjazdowi właśnie z tym biurem są dzisiaj bezcenną wartością. MIejsca noclegowe, przewodnicy i w końcu same trasy- jestem zachwycona. Wszystkim polecam wybór wyjazdów z tym biurem. W tym roku zarezerwowałm dwa wyjazdy na wakacje i wierzę, że moja satysfakcja utrzyma się co najmniej na tym samym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
ulubionajana Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o 25.04.16, 22:30 Potwierdzam,byłem w zeszłym roku, czyli 6 lat po tej pozytywnej opinii, niesamowita wyprawa w trekking w Alpach Bawarskich przy wspaniałej letniej pogodzie, do tego jeszcze historyczny rys okolicy, polecam www.sport-events.pl/oferta/trekking-w-alpach-bawarskich-park-narodowy-alp-berchtesgaden,107.html Janek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabi Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: 81.62.228.* 12.01.10, 15:29 Witam, Ja bylam dwa razy na trekingu tez z biurem z Zywca ale biurem Apter. Bylo naprawde fajnie i milo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 16:31 Witam, Sportevens istnieje na rynku 2 lata. Do tej pory zorganizowali jeden jedyny trekking, w którym uczestniczyło ok. 15 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabi Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: 81.62.228.* 12.01.10, 15:29 Witam, Ja bylam dwa razy na trekingu tez z biurem z Zywca ale biurem Apter. Bylo naprawde fajnie i milo :) Odpowiedz Link Zgłoś
helena2006 Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o 11.05.10, 23:46 Uczestniczyłem w trekkingu organizowanym przez Biuro SportEvents z Żywca. Bez zarzutów. Wszystko zorganizowane profesjonalnie, nawet zapasowy sprzęt w postaci kijek trekkingowych zapewniają :) Hotel czysty, dobre jedzenie w hotelu, pyszne śniadanka i obfite francuskie kolacje :) Trekking prowadzony był w dobrym tempie. Fajna atmosfera - poznałem fajnych ludzi. Oczywiście widoki przepiękne !!! Wybieram się z nimi i w tym roku. Pozdrowienia dla wszystkich Górołazów Odpowiedz Link Zgłoś
ulubionajana Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o 25.04.16, 22:32 Potwierdzam pani Heleno, perfekcyjna organizacja, byłem w zeszłym roku ze SportEventem, hotel, dobre wyżywienie, organizacja wyjazdów, niezapomniane. Jadę w tym roku w góry Korsyki. Odpowiedz Link Zgłoś
sosna-123 Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o 09.09.10, 20:58 Z lekkim niepokojem zarezerwowałam treking w Alpach, no bo - biuro młodziutkie, nie wiadomo jak się sprawdzi. I co? Było fantastycznie !!! Moje najlepsze wakacje w życiu! Organizacyjnie-bez zarzutu. Wyżywienie-nieprawdopodobna różnorodność, bardzo smaczne. Nasza przewodniczka-rodowita góralka, wycisnęła z nas wszystkie ukryte możliwości ;). Obawiałam się chodzenia po górach w sporej grupie, ale niepotrzebnie. Wszyscy uczestnicy byli ogromnie zdyscyplinowani. To w końcu nie "wczasy" lecz dynamiczny treking i każdy chciał sprawnie przejść zaplanowaną trasę. Jestem naprawdę pod dużym wrażeniem i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kak_kattarina OKAZJA!!!!! 09.09.10, 22:12 zapraszam wszystkich bon o wartości 1000 zł za jedyne 600 zł ! okazja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na usługi firmy ecco Holiday!!!! allegro.pl/bon-o-wartosci-1000zl-i1225044813.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.04.11, 06:45 w ubiegłym roku odbyła się wycieczka z tego biura i w drodze powrotnej zepsuła sie klimatyzacja w autokarze -żenujace . kwestia cen biletów wstępu ma wiele do życzenia. poziom przez to biuro oceniam jako niski Odpowiedz Link Zgłoś
dociekliwy_0 Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o 17.04.11, 15:03 > w ubiegłym roku odbyła się wycieczka z tego biura i w drodze powrotnej zepsuła > sie klimatyzacja w autokarze -żenujace Mógłbyś/baś napisać coś więcej? Nie wiadomo o co chodzi z cenami biletów? (zdawkowe zdanie), natomiast jeśli tym żenującym problemem (a tak wynika z Twojego postu) była popsuta po drodze klimatyzacja to chyba trochę przesadzasz - nigdy Ci się nic w aucie nie zepsuło? - chyba, że taki autokar Wam postawili "na wstępie" jednakże z Twojego postu wynika inaczej. Jak ktoś mówi żenujące - lubię aby uzasadnił dlaczego tak uważa, w przypadku cudowności jakoś ta sama reguła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helena2006 Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.11, 15:43 Jak pisałem wcześniej, byłem bardzo zadowolony z usług tego biura. Klimatyzacja w autokarze? Hmmm, u nas było wszystko w porządku, wręcz perfekcyjnie. Wszystko zgodne z opisem a nawet więcej :) Jeśli możesz to sprecyzuj o co chodzi z biletami bo nie bardzo rozumiem i to nie tylko ja...Z tego co wiem to koszty biletów wstępu podawane przez biuro mają charakter orientacyjny jak w większości biur organizujących wycieczki objazdowe czy tego typu imprezy, więc o co chodziło??? Pozdrawiam wszystkich alpowiczów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.mielec.mm.pl 13.07.11, 14:03 byłam na trekkingu w Alpach i muszę powiedzieć, że jestem w miarę zadowolona. z rzeczy, które mi nie odpowiadały: uważam, że przewodnik był merytorycznie słabo przygotowany i powinien więcej opowiadać o trasie, ewentualnie dorzucać jakieś ciekawostki - rozumiem, ze może być już znudzony swoja pracą jednak to była praca i pomimo, że jest on przesympatycznym człowiekiem to powinien bardziej zainteresować się grupą, po drugie miała miejsce niemiła sytuacja związana z wodą, a raczej jej brakiem. Niestety w 2 dniu trekkingu okazało się, że po całym dniu chodzenie z przyczyn technicznych prysznice są nieczynne - pozostało umyś sie w umywalce... po 3 dniu trekkingu - okazało się, że nie mozna używać ciepłej wody w umywalce, za to uruchomiono 1 prysznic na cały hotel, niestety w 4 dniu trekkingu w tym prysznicu była zimna woda, pozostało zagotowac wodę w garnku i jakoś się opłukać. Nie musze dodawać ze do przyjemnosci nie nalezy myscie się w ganku po całym dniu łażenia. Właściciel hotelu w ramach rekomnepsaty oddał nam po 25 EUR, właściciel biura w ramach rekompensaty przeprosił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zojka Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 00:17 To chyba dobrze, że przeprosił.A co miał zrobić? ?Miał was wszystkich wykąpać u siebie w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.ferro.pl 22.07.11, 09:28 w domu nie mógł nas kąpać bo był z nami i zresztą było za daleko zeby jechac do niego do domu się kapać - nie wiem skąd Twój dziwny pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szperacz Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 00:28 Cześć Helena - podśmierdujesz pracownikiem biura. Profesjonalne, perfekcyjne, w porządku....zgodnie z opisem, nawet wiesz, co robią inne biura, organizujące tego typu imprezy. Zdaje mi się, że ktoś tu sobie sam posłodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec IP: 83.17.94.* 27.07.11, 10:16 Mam wątpliwą przyjemność być byłym uczestnikiem jednego z trekkingów ogranizowanych przez Sport Events. Kilka podstawowych problemów to: długie dojazdy na start i z powrotem do hotelu (do 2h w jedną stronę), za późne wyjśca w góry, wyśrubowane czasy przejścia, bieganie po szlaku - dosłownie !!!, niektórych tras nie da się przejść w założonym czasie bez korzystania z kolejek za które sam płacisz, przewodnik nie informuje którym numerem szlaku mamy iść ani do jakiej miejscowości zejść, znika gdzieś z przodu i nie dba o bezpieczeństwo wszystkich uczestników, biuro nie informuje o stopniu trudności poszczególnych trekkingów, orientacyjne ceny kolejek są dawno nieaktualne, na trekkingu jest tylko jeden kierowca, którego pauzy i czas pracy są ważniejsze od komfortu uczestników, itd, itdd....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł - właściciel Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 00:20 Szanowni Państwo W związku z kilkoma negatywnymi opiniami, jakie w trakcie lub po sezonie 2011 pojawiły się na forum gazeta.pl, pragnę przedstawić krótkie podsumowanie sezonu 2011 oraz stanowisko Biura co do poruszonych kwestii. Podczas naszych wyjazdów dokładamy wszelkich starań abyście Państwo wracali z nich zadowoleni, pełni pozytywnych wrażeń! Zależy nam najbardziej na tym, abyście Państwo dołączali do grona naszych stałych, zadowolonych Klientów. Zawsze zachęcamy do rozmów na temat organizowanych przez nas imprez. Na wyjazdach pojawiają się Państwa uwagi, zastrzeżenia, wątpliwości, pytania czy życzenia - zawsze staramy się zatem zastrzeżenia uwzględnić, wątpliwości wyjaśnić, życzenia spełnić a na pytania udzielić odpowiedzi! Już na poziomie przygotowania oferty robimy wszystko co w naszej mocy aby, jeśli to możliwe - hotel był wyższej kategorii niż zakładany, posiłki smaczniejsze niż można było przypuścić, autokary niezmiennie wysokiej klasy itp. Po sezonie 2011 możemy spokojnie powiedzieć, że nam się udało (np. w katalogu hotele 1*/2** w Dolomitach - dla Państwa w tej samej cenie udało nam się zakontraktować hotele 3***/4****, posiłki podczas np. TMB /Francja/ w postaci bogatego bufetu - zarówno śniadania jak i obiadokolacje, autokary nie starsze niż rok 2007 a podczas połowy wyjazdów Mercedes Tourismo 2009 i Scania 2010 itd.). Ponadto, dla naszej firmy pracują najlepsi Przewodnicy Tatrzańscy żeby tylko wymienić Prezes i V-ce Prezesa Stowarzyszenia Lider. Nie ustrzegliśmy się w tym sezonie jednak błędów jak choćby awarii wody w hotelu podczas jednego z trekkingów. Awaria ta nie była naszą złośliwością, nie była także zależna od nas, a zwrot pieniężny dla grupy oraz uzgodnione z właścicielem jeszcze bogatsze menu pożegnalnej kolacji, miały w jakimś niewielkim stopniu wynagrodzić naszym Klientom tą niedogodność. Ubolewamy także nad tym, że podczas jednego z trekkingów doszło do niezrozumienia rad przewodnika co do MOŻLIWOŚCI PRZEJŚCIA dziennych odcinków przez DWIE uczestniczki naszej imprezy co w konsekwencji wywołało niezadowolenie i szereg negatywnych komentarzy na tymże forum, na temat sposobu organizacji trekkingów, a także podważania kompetencji przewodników międzynarodowych UIMLA - pomimo informacji w każdej ofercie podawanej na stronach internetowych i katalogu, że: "Biuro zastrzega sobie możliwość modyfikowania trasy trekkingu ze względu na warunki atmosferyczne oraz kondycję grupy. Ostateczną decyzję o wyborze trasy podejmuje Przedstawiciel Biura i Przewodnik". Osobiście także nie rozumiem stwierdzenia, jakoby właściciel biura miał w takim przypadku zapewnić tymże Paniom bilet powrotny na samolot do Polski..., co więcej odmowa z mojej strony spotkała się z falą krytyki na forum ze strony tychże Pań... Pozytywnych emocji podczas naszych wypraw w Alpy w roku 2011 było jednak nieporównywalnie więcej!!! Za wszystkie wspólnie spędzone chwile w górach i nie tylko, nadesłane maile oraz wykonane telefony wszystkim Wam bardzo dziękuję w imieniu całej ekipy! Szczególne podziękowania kieruję do wszystkich, którzy w sposób otwarty i konstruktywny potrafią powiedzieć o tym co podobało się podczas naszych wspólnych wypraw najbardziej, ale także o tym co było ich zdaniem nie tak, a także czego oczekują w przyszłości! Dziękujemy także za wszystkie maile przesłane do naszego biura, również te z fotkami! Na koniec chciałbym Państwa zapewnić, że każda wypowiedź na forum daje nam niesamowitą ilość materiału do przemyśleń, pod warunkiem, że stanowi chłodną próbę oceny minionych wydarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 06:23 tak wszystkie negatywne komentarze na forum to zapewne zemsta tych pań co biletów na samolot nie dostały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.09.11, 09:32 Do Pani ml: Jak dobrze, że znakomita większość osób wybierających się w góry to ludzie uśmiechnięci, pełni życia, pozytywnie nastawieni do świata i do ludzi... Dla takich osób warto organizować wyjazdy. Dalszy komentarz wydaje się zbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec IP: *.ferro.pl 28.09.11, 12:22 złośliwości moglibyśmy prawić sobie pół dnia albo i dłużej, ale prawda jest taka, że jeśli nie chce Pan tracić klientów to należałoby przemyśleć sposób prowadzenia trekkingu, samo lecenie po szlaku za przewodnikowe to nie wszystko - takie jest moje skromne zdanie, ja oczekiwałam czegoś więcej, a więc większego zainteresowania grupą, na postojach jakiś rzetelnych informacji na temat panoramy, otaczającego nas krajobrazu.... mam nadzieję, że moje uwagi pomogą Panu ulepszyć ofertę biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.09.11, 13:19 Dziękuję za Pani uwagi, mieliśmy przyjemność być razem na trekkingu i wie Pani pewnie, że bardzo zależy mnie jak i całej załodze na tym, aby oferta była coraz lepsza...Dlatego na nowy sezon jeszcze raz przyjrzymy się programom, poprawimy to co trzeba i zaproponujemy Klientom jeszcze lepszy produkt. Pozdrawiam. Paweł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.P. Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec IP: *.aster.pl 28.09.11, 12:36 Najważniejsze w życiu to umieć się cieszyć ,a czasem nawet gdyby się coś zdarzyło (chociaż w naszej grupie na trekkingu pod koniec sierpnia żadna taka sytuacja nie miała miejsca).Naprawdę oceniam biuro bardzo pozytywnie .Szkoda tylko ,że są osoby które zawsze mają coś do powiedzenia i to niekoniecznie prawdę.Trzymajcie się wszyscy ciepło . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadowolony Nigdy więcej ze SportEvents IP: 83.17.94.* 27.07.11, 15:37 Raz to za dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony :) A ja też byłem... IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.11, 12:52 To co piszecie o awarii wody to prawda, byłem i potwierdzam, zdarzyło się ale hotel się ładnie zachował, właściciel biura także. Sam trekking ok, żarcie super, trasy fajne, pogoda się udała i to jest najważniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gebhart Re: A ja też byłem... IP: *.ip.netia.com.pl 28.07.11, 14:49 jade w sierpniu druga grupa-strach sie bac .Podobno,pokoje są ladne z łazienkami,ale brak wody spawę załatwia nawet w Wersalu...Autokar przed wyjazdem sprawdzimy,ponieważ jestem policjantem i mam możliwości .Oby pogoda dopisała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "GwiazdaSmall" MontBlanc-Chamonix lipiec2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.11, 21:45 Witam! Kreslę tych parę słów by zachęcić wszystkich, którzy Kochają Góry-tak piekne, jak Piekne są Alpy, do wyjazdu z SE!!! w lipcu spedziłam Wspaniały urlop, jaki zapewniło mi Biuro SportEvents;) Wspaniali ludzie, słoneczna pogoda, mnóstwo cudownych widoków i wrażeń! Przewodnicy z kapitalną wiedzą na temat Masywu MB i okolic! Jeśli czytałam tu opinie niesmaczne, to tylko dlatego, ze jeszcze sie taki nie urodził, co by każdemu dogodził... więc Pamiętajmy: że jesli Chcemy Zobaczyć Coś Nadzwyczajnego, Musimy Patrzeć Na To, Czego Inni Nie Dostrzegają!!! To pierwszy i z pewnością nie ostatni wypad z SE;) Pozdrawiam Wszystkich "Trekowców" /2-9.07.2011!/ EM;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zelda0 Mont Blanc-Chamonix lipiec 2011 IP: *.pool.mediaWays.net 28.07.11, 23:01 Wyjazd rewelacja! Polecam każdemu, kto kocha góry. Przewodnicy bardzo kompetentni. Wszystko było organizowane zgodnie z planem. Przykro tylko patrzeć na negatywne opinie...Aby rozwiać wszelkie wątpliwości czytelników dodam, że przygoda z wodą to niczyja wina. Takie rzeczy po prostu się zdarzają. Kto może przypuszczać, że nagle pęknie rura... A poza tym, to nikt nie jest żubr...zimna woda jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Co więcej statystyka pokazuje, że na grupę 40 osobową zawsze przypada ok. 5 gamoniów... Dodatkowo trzeba przyznać siedem gwiazdek za jedzenie. Reasumując, była to fantastyczna przygoda! Dziękuję organizatorom i czekam na następny wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: Nigdy więcej ze SportEvents IP: 178.73.48.* 29.07.11, 00:49 Ja również nie skorzystam już z usług tego biura. I nie chodzi mi o brak wody bo to akruat nie mój trekking na tym ucierpiał, poza tym ty zwykła awaria. Przede wszystkich o dojazdy. W każdej miejscowości startu i końca trekkingu hoteli od groma, a mnie wożą po 80 km w jedną stronę. To nie wypadek, ale tak zostało zaplanowane. Czas pracy kierowcy okazuje sie ważniejszy od mojego komfortu i podziwiania widoków. Celem przewodnika było przejście trasy w zaplanowanym czasie, nie było czasu na zjedzenie kanapki a co dopiero na zdjęcia. Niektórzy bardziej głodni spożywali nie przerywając marszu i to wcale nie dlatego że było im tak wygodniej. Coraz bardziej skłaniam się do ogranizowania sobie samodzielnych wypadów bo taka organizacja biur podróży rozczarowuje. Trzeba się przekonać na własnej skórze czy rzeczywiście inaczej sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Star second Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 22:30 Witam wszystkich! W lipcu miałam ogromną przyjemność wybrać się z biurem SportEvents w Alpy na treking wokół Mont Blanc - przewodnicy świetni, widoki przecudne, jedzonko palce lizać, nawet kierowcy udali im się w 100 procentach ;). Już teraz nie mogę się doczekać następnej wyprawy z tym biurem. Sytuacja z wodą o jakiej mowa kilka postów wcześniej? Hmm... Pech... Życie czasami plecie takie niespodzianki, ale bardziej potraktowałam to jak przygodę a nie powód do skreślenia całości pracy biura, które raczej na zaistniałą sytuację nie miało większego wpływu. Co więcej właściciel hotelu wraz z szefem SE zachowali się w porządku. Był zwrot części pieniędzy, były przeprosiny... Na litość Boską! Cóż więcej mieliby zrobić? Mam wrażenie, że pisząc o tym zdarzeniu z niezadowoleniem kogoś tu poniosło... Myślę, że dla spragnionych wędrówek i ślicznych widoków to nie był kłopot. Inny post związany z pogodą już w ogóle powala na kolana... Za słabo się modlicie!? Podsumowując... Ja jestem bardzo zadowolona! A żeby nie być gorszą od przedmówcy pozwolę sobie przytoczyć parę słów do przemyślenia głównie dla tych niezadowolonych z wypraw i jak sądzę nie tylko z wypraw: "Nie ważne co widzisz, ważne jak patrzysz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.11, 10:04 nie sadze żeby można było mnie nazywać gamoniem, albo pisać, że mnie poniosło jeśli 100 PLN rekompensaty mnie nie satysfakcjonuje, za 3 dni z zimna wodą wg mnie powinny być wyższy zwrot i tyle w tym temacie; poza tym nie uważam przewodnika za profesjonalistę z ogromną wiedzą (chyba, że ją ukrywał) - pokazywanie panoramy 2 razy podczas trekingu i gadka w stylu " ta góra to Dru a może Sru" wg mnie nie wykazuje na pełen profesjonalizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Star second Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 10:32 Więcej niż 100 pln?? Przy kwocie jaką zapłaciliśmy za całość pobytu podtrzymuję moją wersję, że jednak ponosi... A odbiór "Dru i Sru" głęboko uzależnione od kondycji poczucia humoru... najwyraźniej tutaj słabej kondycji. Mimo wszystko pozdrawiam współtowarzysza podróży, którą wspominam tak wspaniale! Przykro, że ktoś mógł być tak niezadowolony w towarzystwie doskonale bawiących się i zachwyconych krajobrazami osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.11, 11:57 no cóż moje poczucie humoru nie jest aż tak wyrafinowane, moim zdaniem przewodnik powinien więcej opowiadać, bardziej się starać, w końcu za to mu płacą, no bo trasę i bez niego by się dało przejść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Nie gódźcie się na mierność IP: 83.17.94.* 29.07.11, 10:47 Ludzie, nie gódźcie się na mierną usługę, dlatego że widoki były piękne i kochacie góry. Jutro te widoki będą równie piękne, a może nawet piękniejsze bo weźmiecie odświeżający prysznic. Nie licytujcie się kto kocha góry bardziej lub mniej, gdzie był i co zaliczył, bo to nie jest dowód szacunku do gór, a już na pewno nie do ludzi. Najłatwiej jest nazwać kogoś marudą i gamoniem, niż samemu mieć cywilną odwagę zwrócić uwagę na niedociągnięcia i błędy. Nie było ciepłej wody, hotel za daleko, przewodnik nie interesuje się swoją pracą, trasy nie da sie przejść w zaplanowanym czasie, itd. Łatwiej zarzucić brak poczucia humoru, niż przyznać że coś za co zapłaciliście nie było takie cudne. W ten sposób nie bedzie kontroferty, nie będzie wyboru i nic sie nie polepszy. Głównym powodem postępu w jakości obsługi jest WYMAGAJĄCY klient! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Star second Re: Nie gódźcie się na mierność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 16:01 Ojjj nikt tu się nie licytuje tylko wymienia spostrzeżenia. Na pewno niezadowolony klient jest motorem do zmian na lepsze, ale chyba jeszcze zależy w jakiej sferze wypływa to niezadowolenie. Co do awarii wody przekaz jest następujący: obok przewodników radzimy zatrudniać jasnowidzów. Swoją drogą "Anonim" ma rację - zdania wymienione: są zadowoleni i niezadowoleni... jak to w życiu zresztą bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Nie gódźcie się na mierność IP: 83.17.94.* 29.07.11, 16:50 A nikt nie zaproponował nawet zmiany hotelu? 3 dni to długo na 8 dniowy wyjazd. Uczestnicy oczywiście mogliby wybrać czy zmiana hotelu czy akceptują brak wody. Zamiast tego 25 EUR jako rekompensata i zamknięcie drogi ewentualnej reklamacji. Rekompensata przyjęta = nie ma reklamacji. Właściciela biura przeprosiny nic nie kosztowały, a to on mógł najwięcej zdziałać. Może i ładnie to wyglądało, ale wbrew pozorom i hotel i biuro wykręcili się tanim kosztem. Taka moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: Nie gódźcie się na mierność IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.11, 18:21 no właśnie o to mi chodzi - o odpowiednie załatwienie sprawy, nie o jasnowidza, który przepowie, że rura pęknie.... odszkodowania za takie rzeczy jak przerwa w dostawie wody zostały określone np w Karcie Frankfurckiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zelda0 Sport Events IP: *.pool.mediaWays.net 29.07.11, 22:46 Pozwolę sobie napisać kolejne sprostowanie. Po pierwsze jeśli hotel byłby w centrum Chamonix, to wyjazd nie kosztowałby 1990 zł i zawierałby klasyczne francuskie śniadanie (rogalik+kawa lub herbata). Po drugie nie rozumiem, dlaczego dopiero na forum wyrażane są tak pretensjonalne uwagi. Można było od razu wyrazić swoją opinię na wyjeździe. Czyżby mądrość przypomniała się dopiero po wycieczce? Uważam to za tzw. szukanie dziury w całym, obłudę i fałsz. Wymagający klient, to szczery klient, ale nie po fakcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: Sport Events IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 06:45 wyrażam swoją opinię na temat wyjazdu, podkreślam to co według mnie było brakiem profesjonalizmu, a nie będę się wykłócać ani sądzić o dwie stówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: Sport Events IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 07:17 masz racje powinnam była poprzestać na 1 opinii i nie wdawać się w dalsze dysputy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: Nie gódźcie sie na mierność IP: 178.73.48.* 31.07.11, 22:35 Zelda, skąd wiesz że nie były zgłaszane. Na moim trekkingu uwagi zgłaszane były od pierwszego dnia: o nieprofesjonalne zachowanie się przewodnika, za późne wyjście w góry (o 11:30 na 8-9 godz. trekking), o dojazdy i kolidowanie ze sobą pierwszego i drugiego wariantu (wariant drugi spędzał 4h w górach i 8h w busie - piękny trekking! objazdowy!). Pilot dwoił się i troił, ale nie był w stanie od ręki naprawić nieudolności biura w ogranizacji. A właściciel stwierdził, że dopłacał nie będzie i odesłał ludzi do sądu. Nie każdy ma odwagę, zgłaszać reklamację od razu. Niektórzy nawet nie wiedzą że tak należy, albo boją sie zepsuć sobie samemu urlop, bo takie rozmowy nie należą do przyjemnych. Dobrze, że przynajmniej niektórzy piszą coś na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: Nie gódźcie sie na mierność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 19:57 To nic - ostatnio w Sport Events - wycieczki prowadził kierowca ( przewodnik beskidzki ) prosze sobie wyobrazic jego zmeczenie za kołkiem :)-ale co sie nie robi zeby obniżyć koszta -prawda ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biuro Re: Nie gódźcie sie na mierność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 22:23 Proszę nie wypisywać bzdur! To,że jeden z dwóch kierowców będących na TMB w terminie wrześniowym dodatkowo posiadał uprawnienia przewodnika beskidzkiego a także jest czynnym ratownikiem GOPR to czysty przypadek i na imprezie pełnił rolę KIEROWCY a nie przewodnika! Doskonale Pan/i o tym wie, skoro był/a Pan/i uczestnikiem tego wyjazdu! Jeśli zaś zdarzyło się, że tenże człowiek uczestniczył w wycieczkach i poszedł ze współuczestnikami innym wariantem bo tak uzgodniono na trasie i taka była potrzeba klientów i wewnętrzne uzgodnienie kilku osób to nie jest to w żadnym przypadku obniżanie kosztów, czyż nie? Imprezę obsługiwały 2 osoby reprezentujące biuro, nie wiem czy Pan/Pani był/a na tej imprezie czy tylko zależy Panu/i na wypisywaniu na tymże forum kłamstw? Prosimy o podawanie przemyślanych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Paprocka Prawdziwa opinnia na temat trekkingu Wokół M.B IP: *.aster.pl 22.09.11, 15:14 Drodzy internauci -każdy kto chce skorzystać z usług Sport EVENTS- naprawdę niech się niczego nie boi,a napewno nie zniechęca tymi durnymi wpisami niektórych osób.Najprawdopodobniej są to osoby , których może nie stać jest na wyjazd i poniekąd wypisują bzdury.Uczestniczyłam w trekkingu od 20 .08-31.08.2011 i powiem ,iż był naprawdę super zorganizowany tzn. pod każdą nawet najwybredniejszą osobę.Świetny przewodnik świetny organizator ,świetni kierowcy .Ponadto warunki -bardzo dobre , jedzonko również wyśmienite. Ludzie ,którzy zaśmiecają swoimi opiniami "Trekkingi"organizowane przez SPORT Ev.niech zasmakują przygody w Egipcie -bo dla takich osób co by się nie robiło i tak będzie nie hallo.Od siebie polecam super trekking wokół M.B. Pozdrawiam i zachęcam.....:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Paprocka Prawdziwa opinnia na temat trekkingu Wokół M. IP: *.aster.pl 22.09.11, 15:24 Naprawdę wyjazd wart polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Prawdziwa ale nie jedyna IP: 83.17.94.* 22.09.11, 17:15 Kazdy ma prawo do swojej opinii. Pozytywnej badź negatywnej. Jeżeli ktoś ma odmienne zdanie to go "nie stać", wpis jest "durny" i ma "spróbować przygody w Egipcie". Dlaczego nie od razu na Madagaskar? Właśnie z takich powodów ludzie nie zgłaszają skarg i reklamacji. Bo robi się od razu wariata dla którego zawsze jest "nie halo". Ktoś miał udany urlop - świetnie. Wpisuje pozytywną opinię. Komuś się nie podobało - trudno. Ma prawo do swojej negatywnej opinii. I ma prawo również ową opinię (swoją i osobistą) przekazać i wypowiedzieć. Do tego chyba służy forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: Nie gódźcie sie na mierność IP: 178.73.48.* 31.07.11, 22:40 Gdzie szukać informacji o Karcie frankfurckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anon Re: Nie gódźcie się na mierność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 15:55 NAjfajniejsze jest sraszenie klientów sadem - Jak ci sie nie podoba to prosze do sadu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: SportEvents - wartość przewodnika UIMLA IP: 83.17.94.* 03.08.11, 12:00 Jaką wartość ma znaczek przewodnika UIMLA? Przewodnik UIMLA ze Sport Events skutecznie przekonał mnie o braku wartości takiej nalepki. Wolę, żeby grupę prowadził przewodnik tatrzański I czy nawet II klasy niż jakiś UIMLA (nie wiem co na to przepisy). Mój przewodnik nie miał nawet mapy, chodził z kawałkiem xero. No, może on nie potrzebuje. I nie potrafił, bądź nie chciał, nazwać gór naokoło. Opisywane przez ml "góra Dru czy góra Sru", zdarzyło mu się słownie raz. Jeżeli tylko nie przechodziliśmy przez eksponowany fragment trasy tracił zainteresowanie grupą. Leciał do przodu i tyle go widziano. Chyba zapomniał, że uczestnicy to ludzie pracujący (często za biurkiem) i nie obowiązuje ich marszobieg w X godzin bez odpoczynku. Czy przewodników UIMLA obowiązuje jakiś kodeks, bądź misja organizacji? Jak np: szerzenie wiedzy i wpajanie właściwych praktyk poruszania się po górach? Bo o regionie to nie sposób się było od niego czegoś dowiedzieć. Czy ktoś może to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włóczykij Re: SportEvents - wartość przewodnika UIMLA IP: 178.73.48.* 14.08.11, 20:31 Nasz przewodnik był jakiś dziwny. Chyba nie lubi swojej pracy. Każde podejście było "mordercze" a zejście "zabójcze". Chyba koniecznie chciał zniechęcić ludzi do pójścia z nim. Ale wycieczka potraktowała to ambicjonalnie i w efekcie wprowadził atmosferę rywalizacji i wzajemnej niechęci. To nie była grupa, w której ludzie sobie wzajmemnie pomagają (a przynajmniej płci pięknej) przejść przez rzeczkę. I to była wina przewodnika. A wydawałoby się że idzie się w góry z przewodnikiem żeby było bezpieczniej... W każdym razie nie będzie powtórki z rozrywki, a jeżeli już to ... raczej beze mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 06:33 DO OSÓB KTÓRE JEDNAK SIĘ WYBIORĄ: lepiej kupić sam wypoczynek i samemu dojeżdżać na trasy - każdy trekking kosztował 150 PLN, w tej cenie właściwie był tylko dojazd na szlak, jeśli się kupi mapę to samemu bez problemów można dotrze do początku szlaku i w swoim tempie go przejść kierując się znakami, jedyny trekking, który warto dokupić to ten z dotarciem do jeziorka Lac Blanc, bo dojazd do początku szlaku jest trochę dłuższy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapelusz Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.09.11, 17:49 Byliśmy uczestnikami wyjazdu 20 08-30 082011,wyjazdu rewelacyjnego pod każdym względem począwszy od wspaniałej pogody aż po profesjonalną organizację turu.Szczególne podziękowania dla Pawła,szefa biura,miłośnika i znawcy alpejskich szlaków,wspomaganego przez doświadczonego ratownika górskiego i przewodnika Michała Tragarza.Osobne podziękowania dla kierowców wiecznie uśmiechniętego Rysia niosącego pomoc nawet medyczną( z dużym znawstwem tematu) oraz postrachu alpejskich szos Lukaszu,znawcy rocka (Piersi,De Press) i nie tylko..Tak więc drodzy Państwo impreza godna polecenia,jedzenie super hotel przyzwoity,wycieczki dobrane perfekcyjnie,dojazdy...z tak dobrymi kierowcami,wykładami Pawła na temat..co nas dziś czeka na szlaku,co zwiedzimy,rys historyczny poszczególnych regionów Francji mijały szybko i przyjemnie. Polecam.Kapelusz serwus Paweł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIEWONT :):) Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.aster.pl 03.10.11, 13:27 Witam .Po takim trekkingu 20-30 .08.2011 w ALPACH pozostają tylko piękne wspomnienia, uśmiech i zadowolenie .Świetnie przygotowany wyjazd pod każdym względem ;organizacja , przewodnik , kierowca .Bez tak wspaniałych osób jak ; Paweł, Michał , Rysio , Basi ,Kasi oraz Biedroneczki-Asi nie byłoby wspomnień -dla których warto żyć.....Polecam wyjazd....Naprawdę super wyprawa w Alpach....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYGRYS Miło-aktywnie spędzony czas z biurem Sport Events IP: *.aster.pl 03.10.11, 15:22 Tak zgadzam się z opinią Giewonta .Potwierdzam fachowość Firmy i zaangażowanie w wyprawę! Paweł -właściciel biura Sport Events Michał Tragrz- przewodnik Umila Ryszard - kierowca Wymienione Panie : Kasia , Basia ,Asia :) Wszyscy z olbrzymim poczuciem humoru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Serwus moi drodzy -mam nadzieję do zobaczyska za rok!Dziękuję było naprawdę super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górołaz Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 14:59 Ten list powinien być podpisany: Paweł Jaroszek - autoreklama, a nie żaden "Kapelusz" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawełJaroszek Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: 78.8.106.* 12.10.11, 15:19 Ale zapachniało konkurencją... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi kicha totalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 21:04 Stary- jak napisał Gorołaz, tak kiepskiej autoreklamy pod szyldem klienta nie widziałem jeszcze jak zyje .Szkoda ze nie podałes na koncu strony internetowej, numeru telefonu i ostatnicch promocji biura ---- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Jaroszek Re: kicha totalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 22:01 Tak się składa, że istnieją metody na precyzyjne określenie komputera, z którego pisana jest dana "opinia/opinie". Ja to wiem, Ty droga konkurencjo najwidoczniej nie. Kolejne, żałosne jęki po nieudanym sezonie...Zwróć tylko uwagę, że zawsze kij ma dwa końce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata1984 Dolomity i ocena biura IP: 95.178.42.* 09.12.11, 22:07 Szanowni forumowicze, od roku czytam opinie odnośnie biura i trudno jest mi pogodzić się z negatywnymi opiniami pod jego adresem. Po Dolomitach, które wspominam jako jeden z najpiękniejszych wyjazdów w moim życiu, a zwiedziłam całą Europę, kilka krajów Afryki i Azji. Wszelkie kwestie organizacyjne- kontakt z klientem, ustalenia, których dokonałam od momentu rezerwacji do samego wyjazdu, oceniam bardzo dobrze. Przejazd autokarem- bez zarzutu zarówno jeśli mowa o samym autobusie, ale również jeśli chodzi o kierowców. Zakwaterowanie w hotelach w pięknej scenerii, obsługa hotelu, jedzenie i komunikatywność były atutem tego wyjazdu. Trasy i możliwość wyboru- to również plus. Przewodnik za każdym razem dostosowywał tempo przejścia do uczestników. Sam przewodnik- wspaniały człowiek- uśmiechnięty, służący pomocą, radą a do tego człowiek z pasją. Cenię sobie wszystkie znajomości zawarte w czasie tego wyjazdu, ponieważ wspólne podążanie szlakami dało możliwość dzielenie się zarówno tym, co piękne, ale też w momentach zmęczenia dodawało otuchy. Wyrażam swoją wdzięczność za organizację tego wyjazdu i zamierzam kontynuować wyjazdy z tym biurem i patrząc przez pryzmat doświadczenia z wyjazdów z innymi biurami- uważam, że Sport Events jest jednym z tych nielicznych, które nie tylko mają piękną stronę internetową, ale treść wypełniająca ją jest potwierdzeniem rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej j Re: Dolomity i ocena biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 14:17 Miałem przyjemnośc uczestniczyc w trekingu w Alpach półtora roku temu.Byłem i jestem bardzo zadowolony.Nie wiem jak to sie dzieje,ze czasem mam zupełnie inne wrazenia niz inni uczestnicy?Może jestem mało wymagający i zadawala mnie byle co?.Wystarczy wspaniała przyroda,smaczne jedzenie i dach nad głową,A tu takie problemy.Zepsuta klimatyzacja,brak ciepłej wode i inne straszne niedogodnosci.Na naszym trekingu przewodnikami byli Paweł/własciciel biura/i Witek z Zakopanego.Ludzie kompetentni i sympatyczni.Mieszkalismy w Passy.No ,jest kawałek do punktu startowego niektórych trekingów,ale bez przesady,dojazdu nie traktowaliśmy jako uciazliwośc.Jak tylko bedę miał na to czas wybiore sie z nimi na kolejna wycieczkę.Może na Korsyke ,bo tam mnie jeszcze nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tupio Re: kicha totalna IP: 178.73.48.* 19.02.12, 21:40 Mnie najbardziej podoba się ta opinia o biurze :) - Najpierw ludzie nie zmieścili się do autokaru a zmieniony autokar nie zmieścił sie na zakręcie .... forum.gazeta.pl/forum/w,29584,129124507,130590183,Re_Sport_Events_z_Zywca.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tupio Re: kicha totalna IP: 178.73.48.* 19.02.12, 21:43 forum.gazeta.pl/forum/w,29584,129124507,130590183,Re_Sport_Events_z_Zywca.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Jaroszek Re: kicha totalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.12, 22:30 Witam. Jestem właścicielem biura. Opisana sytuacja miała miejsce w sezonie 2010. Na skutek oszustwa poznańskiej firmy przewozowej i podstawienia innego autokaru niż ten, który był zamówiony (autokar mimo wszystko był sprawny technicznie i posiadał wszystkie wymagane badania oraz dokumenty, miał także wystarczającą liczbę miejsc), nasi klienci otrzymali propozycję zwrotu wszystkich wniesionych kosztów lub noclegu w hotelu ze śniadaniem w Żywcu i wyjazdu na drugi dzień przed południem innym autokarem. Wszyscy nasi klienci wyrazili chęć kontynuacji imprezy, wszyscy zostali zatem zakwaterowani wg listy trekkingowej w hotelu w Żywcu, na następny dzień otrzymali posiłek i po podstawieniu autokaru marki Scania 57 miejsc, rocznik 2008 odjechali do Włoch. Po konsultacji z grupą ustalono zwrot - rekompensatę finansową za niewykorzystany dzień w górach. Wspomniany przewodnik tatrzański także nie spełnił oczekiwań klientów i od tego wyjazdu nie pracuje on dla naszego biura. Szanowni Klienci. Jesteśmy m.in.: organizatorem trekkingów w Alpach, a od 2012 roku także trekkingów w innych górach Europy, już od 2008 roku dokładamy wszelkich starań aby każdy wyjazd był dopięty na ostatni guzik pod względem organizacyjnym, bo zdajemy sobie sprawę, że miłośnikom górskich wędrówek Alp reklamować nie trzeba. Każdy, kto choć w jakimś najmniejszym stopniu zetknął się z organizacją turystyki wie, jak odpowiedzialna to praca a jednocześnie przy bardzo wielu składowych imprezy, jak wiele nieraz nie zależy od nas samych. Mimo wszystko pragniemy jeszcze raz przeprosić te osoby, które zawiedliśmy, jednocześnie dziękujemy wszystkim tym, których słowa krytyki pozwoliły zmieniać się nam na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: kicha totalna IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.12, 00:14 Mnie to jednak nie przekonuje. Takie wpadki mogą się zdarzać Kowalskiemu, który sobie sam coś organizuje. Firma to firma i stosuje się do niej wyższe standardy. A tak sobie firma ćwiczy za pieniądze klientów. I to należy wyraźnie powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Bawaria- SporEvents IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 21:23 Obiecałam sobie, że nie będę pisała kolejnego komentarza dotyczącego tego biura, ale nie udało się:) Właśnie wróciłam z kolejnego wyjazdu- Alpy (Bawaria i częściowo Tyrol) i cóż... kolejny raz będę agitowała wszystkich do wyboru właśnie tego biura. Nigdy wcześniej, wybierając inne biura, nie spotkałam się z taką troską o klienta i takim zaangażowaniem przewodników i organizatorów. Wszystko, co najważniejsze podczas takich wyjazdów- czyli piękne widoki, dobrane odpowiednio trasy (z dostosowaniem do uczestników), ogromna motywacja, wsparcie, zrozumienie, ale również humor, wspaniała atmosfera tworzona przez tyn razem samego właściciela biura, ale również przez przewodniczkę-niezwykle wspaniałą kobietę posiadającą imponującą wiedzę i doświadczenie, którym chętnie dzieliła się z uczestnikami wyjazdu. Poza tym nocleg, jedzenie i zaangażowanie w organizację najmniejszych szczegółów... polecam i zachęcam mając nadzieję, że każdy kto ma jeszcze jakieś wątpliwości dotyczące jakości oferowanych usług- przekona się, że warto:) Dziękuję kolejny raz za wspaniały i wyjątkowy czas, za ludzi, których miałam możliwość poznać podczas tego wyjazdu:) Wspomnienia i zdjęcia ... bezcenne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Re: Bawaria- SporEvents IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.06.12, 21:55 Podpisuję się pod Twoją niezwykle trafną oceną wyprawy w Alpy Bawarskie. Po raz pierwszy uczestniczyłam w tego typu imprezie i miałam wielkie obawy, czy dam sobie radę, ponieważ na co dzień siedzę za biurkiem (lub kierownicą) a czasy mojej dobrej kondycji fizycznej należą do wspomnień. Pierwszy dzień był trudny, ale potem podobało mi się coraz bardziej. Wspaniała atmosfera, wyjątkowe zaangażowanie obojga przewodników - Zosi i Pawła, świetna organizacja oraz cierpliwość (dla osoby opóźniającej) współuczestników trekkingu - to wszystko pozwoliło mi spełnić marzenie życia: wędrowania w przepięknych Alpach. I chętnie wybiorę się jeszcze na trekking z biurem "Sport Events", tym razem bez obaw.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majolatanie Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 16:25 majolatanie.pl/ Odwiedzając tą stronke dość regularnie kazdy znajdzieja jakis tani przelot dla siebie, bądz tez tanie wakacje w róznych zakątkach swiata. Oczywisicie milie widziane zarejestrowanie sie, komentowanie, i "polubienie" na FB wtedy pozwala na swieze informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.K.Malinowscy Uczciwe biuro Sport Events IP: *.gorzow.insant.pl 22.06.12, 02:13 ALPY bawarskie-czerwiec 2012-świetnie zorganizowany wyjazd. Transport- wysoki standard,punktualny. przewodnicy-z.bachleda,p,jaroszek-profesjonalizm,kultura osobista,dbałośc o kazdego klienta.nocleg-niemiecka precyzja-czysto,sympatycznie,wszystko dla gości. trasy-malownicze,urozmaicone.jeśli w życiu codziennym masz biurko-auto-kanapę-zacznij chodzic na siłownię. atmosfera na 6+.ofertę wykupilismy z internetu,nie znajac firmy i jej mozliwości. szczerze polecamy ten wypad ze stałej oferty biura. drodzy wpisywacze negatywnych opowieści-bardzo wam współczujemy niedogodnosci związanych z konkretnymi wyjazdami. po trkkingu w bawarii,nie wierzymy jednak,że wszystko,od poczatku do końca,było do bani. dajecie upust swojej irytacji i zwyczjnie mieszacie w głowach internautom!!!i na koniec,przewrotnie,z innej części świata. konkluzja (z autopsji) Egzotyczny kraj,bajkowa sceneria,super atrakcje turystyczna-brakuje tylko latajacych dywanów i audiencji u szejka.Uczestnik wycieczki mówi,że ma zmarnowany urlop,bo plaża jest za krótka....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrt Re: Uczciwe biuro Sport Events IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.07.12, 03:39 Jadę w tym sezonie w Alpy z tym biurem... Jak mnie zawiodą to ja już wiem jak się zachować;) Nie po to traci się czas na studia opłacane przez tatkę:) Może się w końcu na coś to przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moka Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.12, 13:38 Witam! Kolejny raz wybrałam się ze Sport Events i znów nie mam się do czego przyczepić. Zróżnicowany poziom tras, przewodnictwo na luzie ale bez obijania się, hotele fajne, trasy wspaniałe - można poznać charakter tych gór i najważniejsze pasma.Nabiliśmy małe spóźnienie w drodze powrotnej, ale cóż to est na takiej trasie.Przy okazji - kierowcy z Globusa pierwsza klasa! Tak więc polecam, zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.3s.pl 23.08.12, 13:25 Wybrałem się z Biurem na trekking w Alpach. Była to jedna z lepszych imprez w której uczestniczyłem - świetne jedzenie, Witek :), piękne trasy, no i grupa - wspaniała. Jesteśmy ze sobą w kontakcie. W przyszłym roku wybieramy się wspólnie w Dolomity. Polecam BT SportEvents Dzięki Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verdi Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.13, 14:22 Przez ostatni rok żadnych opinii o tym biurze... Czyżby nikt juz nie jeździł z SE? Wybieram się z nimi na treking w Alpy i mam nieco obaw po przeczytaniu wpisów tutaj. Może ktoś podzieli się ze mną "świeżą" opinią? Odpowiedz Link Zgłoś
1tatromaniaczka Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o 24.07.13, 22:22 Hej! Wczoraj wróciliśmy z trekkingu w Rumunii. Jesteśmy bardzo zadowoleni z usług Biura, chętnie powtórzymy z SE imprezę w innych górach. Nie będziemy rozpisywali się o pięknie przyrody i fantastycznych uczestnikach, bo na to Biuro nie ma większego wpływu. Po pierwsze- przewodnicy, w naszym przypadku Panowie: Andrzej i Witek. Pierwszy prowadził grupę sportową, drugi rekreacyjną. Każdemu na szlaku zapewniali to, na co akurat liczył. Pierwsza opcja była dla uczestników o bardzo dobrej kondycji, mało gadania, dużo łażenia w dość szybkim tempie. Druga pozwalała na delektowanie się górami, tempo narzucali uczestnicy, częste odpoczynki okraszone opowiadaniami Witka i naszymi:) Zakwaterowanie i wyżywienie. Wybierając się na trekking do tej części Europy, nie ukrywamy, że mieliśmy trochę obaw, choć do wybrednych turystów nie należymy. Nasze obawy były niepotrzebne. Hotele na dobrym poziomie- czyste,spokojne, gorąca woda pod prysznicem, dogodna lokalizacja. Wyżywienie- smacznie, duże porcje, zróżnicowane posiłki, także dania z kuchni lokalnej,bezpłatne wino i woda do posiłków. Transport. Tutaj z niewiadomych nam wszystkim powodów Panowie kierowcy trochę kluczyli po Słowacji. Naszym zdaniem nie wpłynęło to na jakość usługi, Przewodnicy przepraszali, to nam wystarczy, każdemu może się zdarzyć. Biuro tutaj nie zawiniło. Na przyszłość do Pana Pawła- właściciela. Gdyby na imprezie był trzeci przewodnik prowadzący grupę pośrednią, byłoby bardzo fajnie. Dziękujemy za udany wyjazd, Dziękujemy Przewodnikom, Uczestnikom Do następnego trekkingu:) Beti i Jac Mrzykowie z Pszczyny Odpowiedz Link Zgłoś
magda.praga Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o 25.07.13, 18:21 Ja rok temu byłam w Alpach, a teraz też wróciłam z Rumuni i do powyższego opisu mogę dodać, że tak fajnych ludzi i wspaniałych przyjaciół nie poznałam ani w codziennym życiu ani na "normalnych" wyjazdach :) Beatko, innej opcji niż do zobaczenia nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
betycz Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o 12.08.13, 16:23 Witam serdecznie, wszystkie osoby wahające się przed podjęciem ostatecznej decyzji czy wybrać się na urlop ze Sport Events czy nie? - chciałabym uspokoić i zapewnić, że z dużym prawdopodobieństwem będą to jedne z najlepszych wakacji w ich życiu. Osobiście jestem tego żywym przykładem 2 tygodnie temu wróciliśmy z mężem z trekkingu Tour du Mont Blanc. Wyjazd ten z całą pewnością obfitował w niezapomnianie wspomnienia. W mojej opinii trasa trekkingu po prostu wspaniała, organizacja na najwyższym poziomie, cudowne widoki, kompetentni przewodnicy z dużym poczuciem humoru, doborowe towarzystwo, przepyszne jedzenie oraz b. dobre warunki zakwaterowania… Czego można chcieć więcej? Cieszę się, że nie poszukiwałam opinii w necie przed naszym wyjazdem, przypuszczam, że niektóre z powyższych wypowiedzi mogą zasiać ziarnko niepokoju. Ja z pełnym przekonaniem polecam tę firmę i liczę na to, że sytuacja życiowa pozwoli nam na wybranie się z nimi na kolejne trekkingi. Z pozdrowieniami Beata Czerska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobertK Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.13, 09:11 Potwierdzam w 100%. Byłem na TMB w lipcu ze SportEvents i w zasadzie to jestem już spakowany na kolejny wyjazd z nimi ;-) Życzę wszystkim takich kierowców autokaru jak my mieliśmy, kto był to wie o czym piszę. Z nimi choćby na koniec świata. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinek320 Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o 18.02.20, 10:13 Myśle o Maderze może ktoś z nimi był ?? Czy wgl świeżak co ma kiepską kondycje da rade ?? Odpowiedz Link Zgłoś
makusik_mak Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o 26.02.20, 10:55 Powiem ci tak… Robiliśmy na ostatniej wyprawie ok. 10 km dziennie także lepiej się trochę przygotuj kondycyjnie przed wyjazdem. Nie było trudnych technicznie podejść żeby ktoś z grupy nie dał rady. Piękne widoki, urozmaicone trasy, a przewodnicy dostosowują tempo do wszystkich z ekipy. Moim zdaniem warto sie wybrać bo takich miejsc bym nie zwiedził na własną rękę, a zobaczenie wilków morskich w naturalnym środowisku - bezcenne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: SportEvents Biuro Turystyki i Sportu Żywiec o IP: *.196.40.145.ftth.as8758.net 25.01.24, 14:07 To to biuro jeszcze istnieje? Kiedyś skorzystałem. Przy takiej jakości usług powinno było zniknąć dawno temu. Ale trzeba przyznać że oprawę graficzną strony internetowej mają dobrą. Mogliby usługi jeszcze tak dobrze organizować. Odpowiedz Link Zgłoś