Dodaj do ulubionych

tez mam dwie grubaśne kreski

10.02.04, 21:27
Sluchajcie, po dwoch negatywnych testach (z ktorymi sie troche
pospieszylam..., ach ta niecierpliwosc) w dniu spodziewanej @ mam test
pozytywny. Dwie najpiękniejsze na świecie kreski! smile))))))))))))))
Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze.
Ale wysyp kresek ostatnio!!! Nie sądzicie? Wasza kolej!!!
Pozdrawiam podwójnie wink
Obserwuj wątek
    • Gość: martka_k Re: tez mam dwie grubaśne kreski IP: *.acn.waw.pl 10.02.04, 21:31
      Tak imienniczko, gratuluje!!! Naprawde mialas obie grube? Bo u mnie jedna byla
      blada... Trzymam za Ciebie kciuki - tym razem na pewno musi sie nam udac!!!
      Pozdrowienia podwojne dla podwojnej smile
      • Gość: mafka Re: tez mam dwie grubaśne kreski IP: *.crowley.pl 10.02.04, 21:51
        Tu niestety pojedyńcza, ale też Marta.Czyżby bobasowe rozdanie dla
        zainteresowanych z imieniem na M ? To by się dla mnie super składało!
        Gratuluję, trzymajcie się i odwiedzajcie nas czasem towarzysko! Ale fajnie,
        faktycznie ostatnio coś tu przestój z ciążami zamienił się w obfitość!
        Cmokam.Pa
    • Gość: Anka Re: tez mam dwie grubaśne kreski IP: *.man.polbox.pl 10.02.04, 21:57
      Gratuluje serdecznie!!!
      A kiedy robilas te testy negatywne?
      I jakiej firmy?
      Mialas jakies przeczucia, objawy??
      Ale Ci zazdroszcze, ale tak pozytywniesmile
      Ja mam wielka nadzieje, bo ciagle mi sie chce spac, mam objawy grypowe,
      37.2,zalewa mnie sluz i mam czarne obwodki na palcu pod zlotym pierscionkiem.
      Moze i mi sie uda?
      Okres powinnam (tfu!) dostac za tydzien.
      A staralismy sie w tym cyklu bardzowink
      Jeszcze rac sciskam Cie podwojnie, musisz byc bardzo szczesliwa!
      Pa
      Ania
    • kasia.sz2 Re: tez mam dwie grubaśne kreski 10.02.04, 21:58
      No to gratulacje!!!!! Wszystkiego dobrego i niech Wam szczęście dopisuje.
      Rośnijcie zdrowo!!!
      Kasia

PS
      A u mnie ciągle nic sad "ciśnie szyjka" i ani @, ani nie wiadomo co. Mierzyłaś
      temp?
      Nie zawracam Ci dalej głowy w tych radosnych chwilach. Pozdrawiam!
    • swireek Re: tez mam dwie grubaśne kreski 10.02.04, 22:29
      Bardzo, bardzo serdecznie ci gratuluje! Dbaj o siebie i ta mala istotke, niech
      maz spelnia kazde zachcianki, a ty odpoczywaj. Na pewno bedzie dobrze.
      Gratulacje mamusiu!!!
      • Gość: landrynka75 Re: tez mam dwie grubaśne kreski IP: *.rasserver.net 10.02.04, 22:53
        Gratuluje!!! i zycze duzo zdrowka!!!
        Pozdrawiam,
        Magda
    • Gość: mongal Re: tez mam dwie grubaśne kreski IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 11.02.04, 00:12
      gratuluje, dbaj o siebie i maleństwo, ciesz sie jak ja to robie od 2 tygodni a
      wlasciwie to podobno 6 tygodni smile hm... tez ktos na literke M - Monika, moze i
      prawda ze to szczesliwy czas dla imion na M? wink
    • Gość: maretina Re: tez mam dwie grubaśne kreski IP: *.ols.vectranet.pl 11.02.04, 07:04
      bardzo mnie ucieszylas ta nowinasmile)))
      ciesz sie, zabraniam zmartwien!!!!!smile))
    • Gość: Fryga Re: tez mam dwie grubaśne kreski IP: *.spray.net.pl 11.02.04, 07:32
      gratuluję ci z całego serca, ale nie mogę się już cieszyć z waszych kreseczek.
      po prostu wam zazdroszczę i chyba zaraz się popłaczę
      • maretina do Frygi 11.02.04, 08:17
        nie zalamuj sie. nie poddawaj.... poplacz troszke, ulzy Ci.potem znowu zasieci
        dla Ciebie sloncesmile
        • lidiaa Do Martulinek 11.02.04, 09:52
          Martulinku !!!!!
          Bardzo, bardzo Ci gratuluję !!!! Przełamałaś złą passę, bo takich postów jak
          Twój było ostatnio mało !!!! TRzymaj się ciepło i koniecznie napisz o
          pierwszych objawach !!!!
          Pozdrawiam
          Lidia
    • Gość: aga2831 Re: tez mam dwie grubaśne kreski IP: *.fish.ar.szczecin.pl 11.02.04, 11:10
      gratuluję!!!!oby tak więcej i obym ja w końcu ujrzała te dwie kreseczki i
      wszystkie dziewczyny na tym forum!
    • martulinek Re: tez mam dwie grubaśne kreski 11.02.04, 11:46
      Kochane!
      Dziękuję przeogromnie za życzenia! Wczoraj świętowałam z mężem, wznieśliśmy
      toast gorącym kakao! wink)))smile
      Staram się cieszyć, ale w sumie to czuję się dosc dziwnie. Myślę, że mimo
      wszystko moje dwa poprzednie poronienia trochę ciążą na mojej psychice.
      To wszystko jest strasznie skomplikowane, bo jednocześnie się boję i mam
      przekonanie, ze wszystko będzie tym razem dobrze.
      W tym cyklu pierwszy raz zrobiłam przepisowy pełny wykres temperatury.Wiele
      godzin spędziłam na analizowaniu wykresów owulacyjnych i ciążowych, które są
      na fertility. Wtedy się okazało, że statystycznie to jestem wśród 20 kobiet(na
      prawie 400), które miały wykres trójfazowy, pierwsze testy negatywne i
      plamienie w czasie okołomiesiączkowym, a zaszły w ciążę. Nie było to
      zachęcające, ale dawało też iskierkę nadziei.
      A teraz to, na co czekacie, czyli objawy. Były psychiczne i fizyczne - choć
      częściowo te drugie bardzo przypominały nadchodzącą @.
      Psychicznie czułam się dość "inaczej" - miałam i mam wrażenie jakbym nie była
      sobą. Zaskakują mnie moje reakcje, jestem strasznie rozdrazniona i nastawiona
      bojowo (chyba z 3 razy kłociłam się z mężem - co mi się normalnie nie zdarza,
      a poza tym wrzeszczałam bez powodu na dzieciaki, które uczę w szkole - też mi
      się nie zdarza, aż byłam zażenowana swoim zachowaniem...). A czasem to jestem
      jak taki flak, nic mi sie nie chce, na wszystko patrze jakby z boku,
      obojetnie. Taki niesamowity spokoj!
      Co do fizycznych - całą drugą fazę po owulacji pobolewał mnie brzuch (owu - 14
      d.c.), najbardziej (takie ostre kłucia)20-22 d.c. (chyba implantacja, na
      wykresie widać spadek tempki o 3 stopnie), potem 25 d.c. - byłam przekonana,
      że to @ - dwa razy biegałam do toalety w szkole...! Po 25 d.c. boli mnie
      podbrzusze trochę jak na @, z tym, że akcent bardziej położony jest na
      pęcherz, jakby pochwę, czy szyjkę macicy..., nie wiem.
      Kolejna rzecz, która chyba najbardziej mnie zdziwiła - to nocny głód. W życiu
      jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby obudzić się w nocy z głodu, pobiec do
      lodówki i w łóżku konsumować to co mi wpadło w rękę, a tak teraz było kilka
      razy. Takie napady głodu zdarzały mi się przed @, ale nigdy w nocy!
      No i ostatnia rzecz - cera, w niedzielę rano patrzę w lustro i widzę zmiany
      trądzikowe na policzkach - przed @ zdarzały się pojedyncze kroski, ale nie
      takie skupiska i to prawie równolegle na obu policzkach...
      Z pozostałych objawow - to takie bardzo charakterystyczne miesiączkowo -
      ciążowe: nudności, powiększenie piersi (aha jedyna inność u mnie to duże, ale
      miękkie piersi i sutki zawsze jasnoróżowe, a teraz ciemnoczerwone z brązowymi
      obwódkami).
      Rozpisałam się strasznie! Dodam jeszcze (odpowidając na jedno z pytań), że
      testy robiłam kolejno w 23 i 25 d.c. - oba negatywne (jeden Quick view, drugi
      taki z bobasem -tez cos Quick), no i wczoraj, czyli 29 d.c. w dzień
      spodziewanej @(tez ten z bobasem, fajny, bo ta ciazowa kreska zabarwia sie na
      różowo).
      Kończę te moje wywody, mam nadzieję, że na coś to się przyda...
      Ciekawe są jeszcze dwa zdarzenia, które towarzyszyły temu poczęciu - po ślubie
      dostaliśmy święty obrazek, który od ponad 100 lat jest w mojej rodzinie. Nigdy
      nie mogliśmy się zebrać, żeby go zawiesić. Moja ciocia, która nam go
      podarowała, przed wyjazdem do USA zapytała mnie, czy wreszcie
      powiesiliśmy...Dodała, że Matka Boska Skępska, która jest tam ręcznie
      wyrysowana "opiekuje się" płodnością. Następnego dnia obrazek już wisiał w
      naszej sypialni. A drugie wydarzenie - to mój bardzo realistyczny sen, kilka
      dni po zapłodnieniu,że urodziłam chłopczyka. W życiu nie miałam ciążowych
      snów...
      Pozdrawiam serdecznie i liczę, że nie zostawicie mnie samej w tym pięknym
      stanie i wkrótce będę mogła i wam też gratulować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • annamaria26 Re: tez mam dwie grubaśne kreski 12.02.04, 11:33
        Martulinku! gratulacje

my staraliśmy się z mężem 1,5 roku... mam cukrzycę II stopnia a wcześniej
        niesłuszne podejrzenia PCO (i niewłaściwe leczenie). Moja przyjaciółka
        zaciążyła w 2 miesiącu starania i strasznie to przeżyłam - zaczełam myśleć
        nawet o adopcji, ale chciałam, żeby te 2 lata mineło - potem jakieś
        zaawansowane badania i ew. potem adopcja. Byłam bardzo smutna, a czasem
        przerażona!

Spotkałam się z przyjaciółką i mówię jej: wiesz piersi mnie bolą, nie mogę jeść
        tego co zawsze bo "śmierdzi" okres się opóźnia... Maja się śmiała, że nie chce
        nic mówić, ale to wygląda na... troszkę wziełam to za pocieszanie, ale w nocy
        chodziłam ciągle sikać i rano przed pracą pobiegłam po teścik! i kurcze
        pokazały się upragnione 2 kreski! aż mi się ręce trzęsły!

Teraz naczytałam się na forach, że można mieć puste jajeczko bez zarodka, testy
        wychodzą na plus, objawy są a nie ma fasolki i strasznie panikuję! wczoraj
        oddałam krew na betaHCG! a jutro rano biegnę do Gina! i strasznie, strasznie
        przeżywam! jak usłyszę, że nie ma fasolki to chyba gdzieś się zakopię na długo!
        tak się cieszyłam, że już wszyscy wiedzą o baby i wiem że jeśli coś pójdzie nie
        tak to nie będę miała siły odwoływać tej swojej radości...

Jak ja wytrzymam do jutra?

Martusiu! czekam na dalsze wieści o Tobie i o Twoje fasolce! trzymam kciuki za
        Wasze zdrowie! buziaki wielkie!

Ania
    • Gość: Nikola Re: tez mam dwie grubaśne kreski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 12:35
      Bardzo! bardzo! Bardzo się cieszę Twoim szczęściem!!!
      Trzymam mocno kciuki!!! Wszystko będzie dobrze....
      Buziaczki!
      Nikola
    • mamarta77 Re: tez mam dwie grubaśne kreski 11.02.04, 12:55
      serdecznie gratuluje!!! dbaj o siebie i fasolke, a przekonanie ze wszystko
      bedzie dobrze to pierwszy krok do sukcesu, dzidzius to czuje i trzyma sie
      lepiej.
      pozdrowionka -Marta i 14-tyg fasolka
      • Gość: Paola Re: tez mam dwie grubaśne kreski IP: 82.139.13.* 11.02.04, 21:49
        Gratuluję bardzo serdecznie Martulinku!!!!
        Mam
        prośbę, czy możesz napisać ile się staraliście i w sumie dlaczego jesteś na
        stronie niepłodności? Czy miesiście jakieś przeszkody? Acha i najważniejsze:
        jaka jest wasza recepta na poczęcie-kochać się przed czy dokładnie w dniu
        spodziewanej owulacji???
        • martulinek do Paoli 12.02.04, 12:50
          Kochana, na tej stronie to właściwie powinien być mój mąż, nie ja... No ale...
          Swoją historię opisałam w wątku o tych, które się starały i zostały w końcu
          mamusiami smile
          Co do recepty na poczęcie, to najważniejsza sprawa to luz i spontaniczność (co
          do spontaniczności nie mam na myśli dowolnego dnia...). W tym cyklu przez dwa
          pierwsze tygodnie miałam zakaz przytulania się bez zabezpieczenia, wizyta u
          lekarza i pozwolenie miały miejsce dokładnie w dzień owulacji - cały czas
          mierzyłam temperaturę i zastanowiałam się, czy jest sens staraćsię w tym cyklu.
          Ale owulacja wspaniałomyślnie sie pojawiła się trochę później i udało się!
          Przytulaliśmy się dokładnie w dzień owulacji i dwa dni potem dla pewności.
          Wcześniejsze ciąże były efektem przytulania się prawie codziennie w okresie
          płodnym, czyli przed i po owulacji. To tyle - czyli właściwie nic nowego,
          recepty nie ma, dzidzia sobie sama wybiera najlepszy moment.
          Pozdrawiam smile
    • Gość: Akinom Re: tez mam dwie grubaśne kreski IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 12:08
      Super wielkie gratulacje!!! trzymajcie się cieplutko i zdrowo!!!
      aha i koniecznie rozsiewaj ten piękny wirus na nas!!!
      buziaki R.
    • Gość: kasialu Re: tez mam dwie grubaśne kreski IP: *.mofnet.gov.pl 12.02.04, 13:31
      GRATUUUULUUUUJĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ
    • Gość: nalo Re: tez mam dwie grubaśne kreski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.04, 15:24
      Super! GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!! Opiekuj się Fasolką!
    • samanta25 Re: tez mam dwie grubaśne kreski 12.02.04, 16:19
      Gratuluję serdecznie i życzę spokojnej ciąży smile))

Ja nadal czekam na upragnione II krechy sad((

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka