Dodaj do ulubionych

HCG w 36 d.c

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.04, 13:59
Dziś 36 d.c 2 krechy na teście już kilka dni temu, hcg- 919,63 czy to ok?
na usg jeszcze nic, i lekkie brunatne plamienie, lekarze kazali czekać.
Biorę no spę i turinal ale czy to wystarczy żeby, utrzymać ciąże?
Obserwuj wątek
    • Gość: nawia 24 Re: HCG w 36 d.c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 15:14
      u mnie hcg bodjze 460 z hakiem bylo widac juz .pecherzyk plodowy.moze to byc
      za wczesnie na usg.ale przy takim hcg to juz powinno byc widac.a moe oczywiscie
      to sa moje gdybania moze dziewczyny nie zgadza sie ze mna ale moze to byc ciaza
      biochemiczna .
      • Gość: katosi Re: HCG w 36 d.c IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.02.04, 15:19
        z rozmwoy lekarzy wywnioskowałam że widać jakis pęcherzyk z płynem ale
        powiedzieli że ciąży w macicy jeszcze nie widać, czyli taki pęcherzyk nie jest
        pewniakiem na ciążę?
        co to jest ciąża biochemiczna?
        • maretina Re: HCG w 36 d.c 24.02.04, 18:06
          katosi jestes w ciazy! uwierz w to wreszciesmile
          • Gość: katosi Re: HCG w 36 d.c IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.02.04, 18:42
            ja wierzę że jestem w ciązy ale nie mam pewności czy za kilka dni się nie okaże
            że już nie jestem sad
            i to cholerne, plamienie.... włąściwie to się zmniejsza, teraz to już nie
            plamienie tylko mała ilosc sluzu podbarwiona na lekko brązowo, widoczna tylko
            przy podcieraniu się po siusiu. Ale zawsze jednak, to jest nieprawidłowość.
            • maretina Re: HCG w 36 d.c 24.02.04, 18:46
              bierz dalej progesteron i lez murem!smile moja przyjaciolka plamila tak jak Ty, a
              w polowie kwietnia bedzie miala mlego julka, druga moja kolezanka bardziej
              plamila i musiala brac bardzo silne zastrzyki jest teraz w 18 tc.
              bedzie dobrze, mysl pozytywnie dla dzidzi.
      • maretina Re: HCG w 36 d.c 24.02.04, 18:05
        ja w 36 dniu cyklu mialam beta hcg 50, nastepnego dnia powyzej 60. moj gin
        mowi, ze normy laboratoryjne nalezy traktowac z dystansem, bo kazdy organizm
        jest inny i nie o wysokosc chodzi, ale o przyrost.
        nie sadze by to byla ciaza biochemiczna, bo taka w rzeczywistosci oznacza, ze
        zarodek sie nie zagniezdzil i zostanie wydalony wraz z @, nawet jesli @
        przyjdzie kilka dni po terminie.
    • Gość: nawia 24 Re: HCG w 36 d.c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 15:34
      jezeli widac pecherzyk plodowy w macicy to jest ok. przeczytalam twoj pierwszy
      post i wynika ze bthcg rosnie to tez dobrze.wiec trzeba uzbroic sie w
      cierpliwosc i czekac .pozdrawim.plamienie czesto pojawialja sie na poczatku
      ciazy.jezeli nie towazysza temu skurcze to jest szansa ze bedzie ok.napisalas
      na usg nic.i lekkie plamienia. zrozumialm ze jak niz to nic a widzisz jednak
      jest pecherzyk .pozdrawiam
    • Gość: femalespirit Re: HCG w 36 d.c IP: 212.180.158.* 24.02.04, 15:36
      BHCG dobre jak na dzien cyklu (a kiedy mialas owulacje?) na usg cos widac od co
      najmniej bhcg 1000, wiec sie nie martw jeszcze. Serduszko powinnas zobaczyc w 6
      tygodniu ciazy liczac od daty ostatniej miesiaczki, chyba, ze mialas pozno
      owulacje, to wtedy tydzien pozniej. Nic sie nie martw na zapas, bedzie dobrze :-
      )
      • Gość: katosi Re: HCG w 36 d.c IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.04, 16:18
        dzięki dziewczyny, tchnęłyście we mnie nadzieję.
        w czwartek idę do lekarza może coś więcej mi powie.
        na razie staram się sporo polegiwać ale i tak wydaje mi sie ze czuję "napięcie"
        w dole brzucha, kurczę- nie wiem czy to nie skurcze.
        co do owulacji- nie wiem kiedy była, mam bardzo nieregularne cykle, i @
        uzyskiwałam tylko dzięki lekom. Pierwszy test wyszedł 16,02 więc owulacja była
        pewnie ze 2 tyg. wczęsniej?
    • Gość: nawia 24 Re: HCG w 36 d.c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 16:44
      katosi najlepiej teraz jest odpoczynek nie przemeczaj sie a na wieczor polosz
      sobie np.poduszke pod nogi .zeby troszeczke byly wyzej.( to taki sposob mojej
      babci smile
      • Gość: katosi Re: HCG w 36 d.c IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.04, 16:50
        dzięki nawia za babcine rady, skorzystam i to zaraz.
    • mamagabi Re: HCG w 36 d.c 24.02.04, 19:00
      Czasem kobieta będąc w ciąży ma plamienie w terminie miesiączki nawet przez trzy
      miesiące. Tak miała moja mama, moja siostra i koleżanka która dowiedziała się że
      jest w ciąży po operacji na wyrostek była w lekkim szoku(lekarze zresztą też)
      Miała plamienie przypominające miesiączke. Operacje miała w pażdzierniku a w
      marcu była już mamą. Tak więc się nie martw, odpoczywaj dużo tak na wszelki
      wypadek i uszy do góry. Pozdrawiam Asia
      • Gość: katosi Re: HCG w 36 d.c IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.04, 21:00
        Dzięki dziewczyny!
        staram się odpoczywać choć nie jest to łatwe przy 6 letnim urwisie, któty
        większą część dnia spędza w przedszkolu ale wieczorem domaga się sowjej porcji
        uwagi, na szczeście jakoś mu tłumaczę że muszę leżeć. na razie nie jest
        tragicznie ale na dłuższą metę będzie mu to z pewnością nie na rękę.
        Śliwki suszone i morele które stosuję od dziś w końcu przyniosły upragnioną
        ulgę, byłąm juz. napompowana jak balon.
        Oby do czwartku do wizyty u p. Doktor.
        Dziękuję Wam za wsparcie smile))
        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka