Dodaj do ulubionych

HSG CZY LAPAROSKOPIA??????

03.03.04, 20:15
Prosze doradzcie mi co mam robić??? Robiłam HSG które strasznie mnie bolało,
pewnie były mikrozrosty. Minęło już pół roku i nie wiem czy przed
inseminacjami należy zrobić laparoskopię??? oję się tej operacji a podobno
niektórzy lekarze mówią że IUI nie ma sensu bez laparo. Co mam robić,
próbować IUI znów czy laparosad((((((
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: HSG CZY LAPAROSKOPIA?????? IP: *.hnet.pl / *.crowley.pl 03.03.04, 21:39
      A co wykazalo hsg?Jezeli wynik nie wskazywal na zrosty to smialo mozna robic
      IUI.Jezeli nie to chyba tylko laparo,ale nie masz sie czego bać.Ja jestem juz
      po dwoch laparo-wszestko jest do zniesienia.
      Goraco pozdrawiam.Powodzenia

• Gość: tania Re: HSG CZY LAPAROSKOPIA?????? IP: *.visp.energis.pl 03.03.04, 22:03
        Kasiu wynik po HSG był OK bo płyn przeszedł przez jajowody i był pyzy
        jajnikach. Diagnoza brzmiała że wszystko drożne tylko wąskie. I tego się
        boje...dlaczego mnie tak bolało???
        • Gość: Dorota Re: HSG CZY LAPAROSKOPIA?????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.04, 22:36
          Witam! Myślę że prawdopodobnie dostałaś za mało środka znieczalującego.
          Pociesze Cię że ja w rok po hsg zaszlam w ciążę.( chociaż miałam parę zrostów w
          jajowodach podczas badania).Pozdrawiam!!
          • Gość: TANIA Re: HSG CZY LAPAROSKOPIA?????? IP: *.visp.energis.pl 03.03.04, 22:46
            NAPRAWDE??? ALE ROBIŁAŚ IUI CZY NATURALNIE? A JA JUŻ MYŚLAŁAM ŻE TYLKO TA
            LAPARO MI POZOSTAŁA... WIELKIE DZIĘKI!
        • Gość: kasia Re: HSG CZY LAPAROSKOPIA?????? IP: *.hnet.pl / *.crowley.pl 03.03.04, 22:49
          Kazdy organizm inaczej reaguje.Dla jednych dziewczyn bedzie bolesne,dla innych
          mniej,bądz w ogole.A jezeli wynik byl ok to mozna sprobowc iui.Mam nadzieje ze
          sie powiedzie,jezeli sie nie powiedzie (odpukac)to wtedy laparoskopia.
          Glowa do gory-pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka