rewolka404 06.06.10, 00:13 Czy już wątek założony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olenka-13-13 Re: Czerwcowe in vitro 21.06.10, 08:56 Hej, Widzę że się nikt nie wpisał więc sie dopisuję Ja miałam w kwietniu in vitro ale nie chciało ze mną pozostać maleństwo. W maju odpoczynek i oczyszczenie organizmu. W czerwcu na cyklu naturalnym z mrożonych. W czwartek 24.06.2010 mam transfer. Poczytałam troszkę o akupunkturze więc się zdecydowałam iść na przed i po. rewolka404 a jak tam sytuacja u ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 21.06.10, 09:59 u mnie...czekam na wiesci, co z naszym zarodeczkiem. Pobrano tylko 2 komorki, jedna byla nieprawidlowa. Mialam punkcje w sb. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka-13-13 Re: Czerwcowe in vitro 21.06.10, 12:27 strasznie mało masz pobranych mi w kwietniu pobrano 13 sztuk a zapłodniło się 8. Jedną mi podano w kwietniu a resztę zamrożono i teraz też mi podadzą 1 to prawie w tym samym czasie będziemy miały transfer a gdzie się leczysz? Bo ja w Novum Kiedy masz transfer? Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 21.06.10, 18:40 nie mam prawie jajnikow, na stymulacje odpowiedzial jeden, drugi jest niewidoczny. Lecze sie w Bocianie. transfer jest jutro, wierze ze moje Malenstwo sie ladnie bedzie dzielic i wgryzac. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: Czerwcowe in vitro 21.06.10, 19:03 dziewczyny dla wiekszenia szansy bierzcie magnez z wit b6 ponoc pomaga bo rozluznia macice zeby nie bylo skurczow! powodzenia!! rewolka a czy z takimi wynikami w porbraniu komorek nie lepiej imsi w provicie??daje wiecej szans o jakies 15% wiecej niz icsi. Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 21.06.10, 20:34 Dzieki Gocha500 Magnez wzielam, ale zupelnie o nim zapomnialam i lezy na dnie plecaka. My mamy b. dobre nasienie, wiec IMSI nie rozwazalismy. Jestem zadowlona z Bociana i nie zamierzam zmieniac kliniki nawet w przypadku porazki. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: Czerwcowe in vitro 21.06.10, 21:44 nasienie nasieniem ale moze komoreczki slabe! no ale skoro chcesz sie trzymac bociana to ja nie nalegam!!! powodzonka!!!oby sie w koncu udalo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 Re: Czerwcowe in vitro 22.06.10, 08:58 ja się dołączam do czerwcowego wątku...miałam transfer w piątek 18,06.jestem po crio.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niunia5555 Re: Czerwcowe in vitro 22.06.10, 22:21 hej, a ja właśnie jestem tydzień po zastrzyku z dipfereliny 3,75 mg, dziś strasznie bolała mnie głowa,przystępuję do zabiegi 1 raz, także średnio się orientuje jak to wszystko wygląda, we wtorek 29.06 mam wizytę w klinice bocian i na tym spotkaniu mam dostać leki, które będę brała 6dni (to chyba będą zastrzyki), a potem mam przyjechać już na dłuższy pobyt. Strasznie się boję, liczyłam że wizytę będę miała u dr Mrugacza, ale akurat go nie będzie od 27 do 30., ma go zastąpi dr Gregoruk, znacie może tego lekarza?Dziewczyny jakie leki dostanę na tej wizycie we wtorek i jakie to są kwoty?Z góry wielkie dzięki za rady!!!))) Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 23.06.10, 08:28 Hej, Ja juz po transferze w Bocianie. Poznalam dr Grygoruka i mam jak najbardziej pozytywne wrazenia! Jednej bardziej odpowiada sposob bycia dr Mrugacza, innej dr G. Ja bym chciala mi Na pewno zna sie na rzeczy a to najwazniejsze. Ja za zastrzyki za 6 dni stymulacji na poczatku placilam 1200 chyba, potem bylo drozej, ale ja sie zle stymulowalam. Bedzie dobrze, Bocian to bardzo przyjazne miejsce, wiec bac sie nie ma czego Odpowiedz Link Zgłoś
jevi Re: Czerwcowe in vitro 23.06.10, 17:11 Dołączam... pełna strachu i pytań. Pierwsze brzmi: iludniowe nasienie do in vitro? Jeśli punkcja przewidziana jest na piątek, powinnam jeszcze współżyć? ojej... ale pytanie... Mam nadzieje, że znacie odpowiedź... Pozdrawiam, e. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 to 23.06.10, 17:22 nie ma znaczenia - embriolog potrzeuje KILKU plemnikow, nie miliona czy 20 milionow Odpowiedz Link Zgłoś
jevi Re: to 23.06.10, 18:02 no tak... tylko czy extra świeżych... chyba mi już wali na głowę... dzięki, pozdrawiam, e. Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: to 23.06.10, 18:18 nas byly wykorzystywane bardzo "swieze". Wspolzylismy kilka godz przed punkcja. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_13 Re: Czerwcowe in vitro 23.06.10, 22:14 Witam, 18.06 miałam swoje drugie in vitro, Zabrałam swoje 2 śnieżynki lecz nie chciały zostać ze mną i tym razem... Bardzo źle to znioslam ale czeka na mnie jeszcze 6. Narazie muszę odpocząć ale jak dojde do siebie na pewno je zabiore. Może wśród nich jest choć jedna kruszynka która będzie chciała z nami zostac... Czekamy na Ciebie Pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 Re: Czerwcowe in vitro 24.06.10, 08:04 hej dziewczyny!!!ja dziś jestem 6dpt.nie wytrzymałam i zrobiłam test który wyszedł negatywnie.wkurzam się,bo brzuch już mnie pobolewa jak na @.zgłupieć można....stokrotka_13 smutne to co napisałaś,ale masz jeszcze 6śnieżynek i na pewno któraś zostanie z Tobą... Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 24.06.10, 09:35 6 dpt to za wczesnie. ja mam zamiar do 10 dpt wytrzymac Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 Re: Czerwcowe in vitro 24.06.10, 10:38 jak wczoraj kupiłam test to powiedziałam sobie,że w sobotę dopiero zrobię...a dziś wstałam rano i nie mogłam wytrzymać i to mój błąd!!!niecierpliwość nie popłaca więcej nie kupię testu wcześniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naise Re: Czerwcowe in vitro 26.06.10, 07:44 Witajcie, ja także miałam transfer 21.06 - czy macie jakieś objawy? Nigdy nie byłam w ciąży, to moje pierwsze ICSI, jestem bardzo zaniepokojona bo nic absolutnie nie czuję Powoli przestaję wierzyć, że się udało Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 26.06.10, 08:24 Naise, spokojnie. Jeszcze jest czas na implantację a i tak nie wszyscy cos czuja. Kiedy testujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
naise Re: Czerwcowe in vitro 26.06.10, 08:29 Z jednej strony boję się zatestować, a z drugiej chciałabym wiedzieć jak najszybciej. Najwcześniej po 10 dniach i raczej od razu betę, bo sikańcom nie do końca ufam. Niemniej z powodu braku objawów staram się nie nakręcać Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 Re: Czerwcowe in vitro 26.06.10, 09:36 rewolka404 a Ty już robiłaś test?ja nie kupiłam drugiego,ale czuję mocne objawy jak na @ Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 26.06.10, 11:02 nie, u mnie jeszcze szans na zagniezdzenie nie bylo. ide na bete moze w czw. Odpowiedz Link Zgłoś
naise Re: Czerwcowe in vitro 26.06.10, 14:48 Rewolka a kiedy miałas transfer? Po ilu dniach następuje zagnieżdżenie zarodka? Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 26.06.10, 15:27 naise napisała: > Rewolka a kiedy miałas transfer? Po ilu dniach następuje > zagnieżdżenie zarodka? ja mialam transfer we wt a implantacja to tak 6-8 dni od tego. Najlepiej byloby przynajmniej do 10 dpt wytrzymac, ale ja chyba nie da rady Odpowiedz Link Zgłoś
naise Re: Czerwcowe in vitro 26.06.10, 15:32 6-8 dni od transferu? Ale liczysz z dniem transferu czy nie? Mnie w klinice powiedziano że zarodek zagnieżdza sie ok 3 doby po transferze (zarodki 3 dniowe) i się podłamałam, że nie mam żadnych objawów Odpowiedz Link Zgłoś
jevi Re: Czerwcowe in vitro 26.06.10, 17:13 dziewczyny, jeszcze jedno pytanie: ile zarodków do transferu? i od czego to zależy? pozdrawiam, jeszcze przed transferem... Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 26.06.10, 19:44 tak kiedys na forum eksperckim na Bocianie czytalam... Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 ze sie wtrace 26.06.10, 19:53 -zarodek zagniezdza sie w 6-8 dobie od owulacji, czyli: jesli trasferowany jest embrion: implantacja 3-5 dni po transferze jesli blastocysta - implantacja 1-3 dni po transferze bHCG da sie wychwycic w krwi 48 h po implantacji Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: ze sie wtrace 26.06.10, 20:22 z tego wynika chyba inaczej: www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=21&t=44270&start=0 Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 Re: ze sie wtrace 26.06.10, 20:24 No wlasnie z tego nic nie wynika, bo pan doktor zapomnial dodac miedzy 6 a 8 dniem po czym konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: ze sie wtrace 26.06.10, 20:47 dziewczyna pisala o dniach od transferu... Odpowiedz Link Zgłoś
fafulutka Re: Czerwcowe in vitro 27.06.10, 19:21 Teraz jest fajna okazja dla pań, które szykują się na letnie in vitro, bo w invikcie rozpoczęli program in vitro do skutku. Moja koleżanka walczy w programie, już się zakwalifikowała i czeka na pierwszy transfer Odpowiedz Link Zgłoś
fagothy Re: Czerwcowe in vitro 01.07.10, 00:37 Ja jestem z piątku 25.VI podane dwa ostatnie mrozone zarodki 9ciokomorkowe klasy A. Mam juz jedno dziecko ze swiezynek . Mam nadzieje, ze sie nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_ma1 Re: Czerwcowe in vitro 01.07.10, 17:36 dołączam do Was 28.06 kriotransfer dwoch baaaardzo slabych zarodkow z 6 zamrozonych 4 nie przezyly, a w dwoch byly tylko 1-2 żywe blastomery... w zwiazku z tym niby wielkich nadziei nie mam, ale... ale wyczekuje razem z wami od wczoraj b. delikatne brunatne plamienie... Odpowiedz Link Zgłoś
jevi Re: Czerwcowe in vitro 01.07.10, 19:57 witaj, też jestem po transferze 28.06. ale pełna nadziei, tylko co będzie w razie niepowodzenia... i wciąż rozważam, kiedy zrobić test... co radzicie? pozdrawiam, e. powodzenia ko-ma! Odpowiedz Link Zgłoś
ko_ma1 Re: Czerwcowe in vitro 01.07.10, 20:57 hej jevi to czekamy razem. ja planuje robic bete za tydzien w czwartek, 10 dpt gdzie podchodzilas do ivf? Odpowiedz Link Zgłoś
jevi Re: Czerwcowe in vitro 01.07.10, 21:17 ojej... czwartek? nie za wcześnie? chcesz wtedy zrobić test domowy, czy raczej betę? dobrze, niech będzie w czwartek a podchodziłam w Poznaniu, na Polnej, a Ty? a jak teraz żyjesz? leżysz i czekasz, czy udało Ci się zająć czymś innym? e. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia5555 Re: Czerwcowe in vitro 01.07.10, 21:39 dołączam do Was)TO MÓJ PIERWSZY RAZ!Cały czas o tym myślę,nie wiem jak mam sobie pomóc, huśtawka nastrojów, strach itp Od soboty przez 6 kolejnych dni puregon 150, nie wiem czy dam radę zrobić sobie zastrzyk,podchodzę w klinice Bocian u dr Mrugacza, w piątek 09.07. wyjeżdżam na dłuższy pobyt, ale nie mogę znaleźć jakiegoś mieszkanka do wynajęcia, wolałabym jakieś lokum z oddzielnym wejściem, może mogłybyście pomóc, z góry wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 01.07.10, 21:57 polecam watek na bocianie. Tam sa wszelkie informacje. O zastrzyki sie nie martw, bedziesz miala pen do zastrzykow i naprawde nie jest to trudne Odpowiedz Link Zgłoś
ko_ma1 Re: Czerwcowe in vitro 02.07.10, 00:57 w czwartek, 10 dni po transferze zrobie bete i zobaczymy ja podchodze w Novum. Mamy coreczke ze swiezaków - w sumie udany byl 3 pelen program. Teraz krio i zobaczymy ja nie leżę, normalnie robie to co zawsze, tyle ze sie jakos fizycznie nie przemeczam. Mam dosc napiety okres w pracy wiec w sumie pochlania to moje mysli.. tylko o tych wszystkich tabletkach trzeba pamietac... no nic, jeszcze tydzien jeszcze tydzien... Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 Re: Czerwcowe in vitro 03.07.10, 11:31 dziewczyny!beta w 12dniu 327.w 14-920brak słów ostatnie crio i wreszcie się doczekałam!!!6lat czekania...myślałam że wszystkim się udaje,ale nie mnie i że nigdy się nie doczekam!!!a teraz wiem że nie można tracić nadzieji...pozdrawiam Was i życzę powodzenia z całego serca!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pysia.78 Re: Czerwcowe in vitro 03.07.10, 13:58 Gratylacje!!!Wyglada mi to na blizniaki!Trzymam kciuki i dbaj o Was! Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 Re: Czerwcowe in vitro 03.07.10, 14:01 nie,nie blizniaki-bo miałam podany ostatni zarodek Odpowiedz Link Zgłoś
ko_ma1 Re: Czerwcowe in vitro 03.07.10, 14:40 wielkie gratulacje warto bylo czekac! Odpowiedz Link Zgłoś
olenka-13-13 Re: Czerwcowe in vitro 05.07.10, 12:33 Mi niestety się nie udało Miałam pierwsze podejście do crio. Mam jeszcze 6 zamrożonych wiec mam nadzieję że się później uda teraz muszę zrobić histeroskopię bo były problemy z przewodem mimo że w październiku robiłam HSG i było wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 05.07.10, 15:53 mi tez nie wyszlo, 13 dpt beta 2. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia5555 Re: Czerwcowe in vitro 05.07.10, 21:59 rewolka bardzo Ci współczuje i bardzo się boję, że jeśli się nie uda nie wytrzymam tego wszystkiego, proszę napisz mi kto robił w bocianie punkcję i transfer, czy był to dr Mrugacz i jakie miałaś zastrzyki i ile dni trwała stymulacja oraz gdzie mieszkałaś, masz jakieś namiary na kawalerkę lub pokój z oddzielnym wejściem, z góry wielkie dzięki a i jeszcze jedno jakie koszty wszystkiego? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 05.07.10, 22:11 ja bylam pacjetka dr Mrugacza i niestety nawet on ma pacjetnki, z ktorymi sie nie udaje Stymulacje mialam 13 dni, najpierw puregon 200 jednostek chyba potem po 4 menopury. Wszystko wynioslo mnie wiecej niz inne dziewczyny, bo sie zle stymulowalam, wiec tutaj mna sie nie sugeruj a mieszkalam w Supraslu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusia26 Re: Czerwcowe in vitro 07.07.10, 11:37 hej dziewczyna ja jestem w 10dt strasznie mnie wczoraj bolał brzuch(jak nigdy w życiu) obawiam się, że to zły znak ale jeszcze mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze. Trzymam za Was kciuki i życzę powodzenia!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jevi Re: Czerwcowe in vitro 07.07.10, 12:12 ojej, ja jestem w 9. dpt i odczuwam podobne dolegliwości... hanusia, kiedy zamierzasz zrobić test? bo ja nie mogę już dłużej czekać, myślę, by jutro - w 10. dniu zrobić test domowy, bo przecież nie będę histeryzować w szpitalu, wolę w zaciszu łazienki... myślisz, że to za wcześnie? eh... pozdrawiam i trzymam kciuki, e. Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 07.07.10, 12:38 1o dpt na test w domu to za wczesnie moze byc. Albo jedz na bete albo zaczekaj. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
hanusia26 Re: Czerwcowe in vitro 07.07.10, 13:02 Zrobiłam test........i żałuję!!!! jedna kreska!!!! ale faktycznie może jeszcze za wcześnie, potwierdzę to betą w piątek........ Odpowiedz Link Zgłoś
jevi Re: Czerwcowe in vitro 07.07.10, 13:04 dzięki kochana, dobrze, poczekam, bo nie wyobrażam sobie odbierać wyniku przy innych... najpierw test w domu... jak sądzisz, w którym dniu go zrobić, boję się, że miesiączka mnie ubiegnie... aaa... nie wytrzymuję Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 07.07.10, 13:26 Mysle, ze test to w 13 dpt spokojnie wyjsc powinien. najlepiej jakis czuly i z porannego moczu. Bobo-test strumieniowy wykrywa podobno bete od 10...ale nie wiem, czy mozna w to bezgranicznie wierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
jevi Re: Czerwcowe in vitro 07.07.10, 13:34 dzięki, jesteś niezawodna! cóż... pozostaje mi czekanie pozdrawiam, e. Odpowiedz Link Zgłoś
rewolka404 Re: Czerwcowe in vitro 07.07.10, 13:49 jevi, lepiej chyba czekac niz sie stresowac. Czekam na dobre wiesci! Odpowiedz Link Zgłoś
hanusia26 Re: Czerwcowe in vitro 07.07.10, 14:42 to prawda!!!! niema co robić wcześniej testu to tylko niepotrzebne łzy i stres...... Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 Re: Czerwcowe in vitro 08.07.10, 14:40 dziewczyny!!!nie poddawajcie się!!!!oleńka masz jeszcze dużo mrozaczków!!!napewno się uda!!!ja byłam w strasznym dołku,bo miałam ostatnią kruszynkę!!!!!a teraz tyle obaw i zmartwień bo tak bardzo bym chciała żeby wszystko było dobrze!!!pozdrawiam was wszystkie serdecznie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 Re: Czerwcowe in vitro 08.07.10, 14:40 dziewczyny!!!nie poddawajcie się!!!!oleńka masz jeszcze dużo mrozaczków!!!napewno się uda!!!ja byłam w strasznym dołku,bo miałam ostatnią kruszynkę!!!!!a teraz tyle obaw i zmartwień bo tak bardzo bym chciała żeby wszystko było dobrze!!!pozdrawiam was wszystkie serdecznie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Czerwcowe in vitro 08.07.10, 17:43 Witam. Dołaczam do Was po przeniesieniu z wątku "lipcowe IUI" dogadalam sie tam jak gluchy z niemową. Tam dziewczyny o IUI a ja im o IVF wiec uciekłam zeby im nie mieszac. Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Czerwcowe in vitro 08.07.10, 17:47 Wczoraj mialam transfer. Podali mi 2 sliczne zarodki. Lekarz powiedzial ze byly najbardziej super. Troche mialam watpliwosci co do 2 bo do konca obstawalam przy 1 bo gdyby zdazylo sie ze oba sie przyjely to znaczy ze blizniaki a troche mnie przeraza bo wiem ze to nie taka prosta sprawa z blizniacza ciaza. No poki co czekam. 21.07 robie bede i bedzie wszystko jasne.Leze i nic nie robie, bede tu do Was zagladac bo lezenie dla mnie to kara no ale jak mus. Ogolnie czuje sie dobrze i nie doszukuj sie objawow bo najlepiej jak by mnie to ominelo ale kto wie jak moze byc. Wierze ze bedzie dobrze tym bardziej ze złe wspomnienia mam po narkozie i do dzis walcze zeby ja wypłukac z organizmu bo w dalszym ciagu dyskomfort.Brzuch powiekszony ale to po punkcji jajnikow ale z czasem dojde do siebie, najwazniejsze ze juz zaczelam jesc z czego bardzo sie ciesze Aha jesli sie uda to bedziemy z mezem miec piekny prezent na 10-ta rocznice slubu bo tyle juz walczymy! zapomnialam dodac ze pobrali mi 7 pecherzykow z czego zapłodniło sie 5. Podali mi 2 wiec 3 nam zostały Przed podaniem lekarz zaprosil nas do labolatorium i zapytal czy chcemy zobaczyc swoje dzieci. Bylismy w szoku o czym on mowi a tu przez mikroskop zobaczylismy 5 naszych "pociech" Cudowne uczucie, nie moglam ochlonac do konca dnia. dzis wstalam o 4 rano bo z wrazenoia spac nie moglam Trzymajcie kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Czerwcowe in vitro 08.07.10, 17:50 o rany, najgorsze ze od rana mam biegunke , kufer juz mnie boli a naprezac miesni nie moge. Mozliwe ze pijac wode wyplukuje ta narkoze zalegajaca w narzadach czy to objawy czego innego? Dzis w sumie zaczelam normalnie jesc bo od poniedzialkowej punkcji umieralam z glodu bo tak mi czadu dala narkoza. Jak zaczelam jesc to znowu bieguna. Jak to mowia jak nie urok to sraczka Lece wziac luteine bo znow zapomne Trzymam kciuki za nas wszystkie, bede zagladac! Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
hanusia26 Re: Czerwcowe in vitro 09.07.10, 10:37 hej angel! miło, że dołączyłaś to straszne,że tak ciężko przechodzisz dni po narkozie jeśli chodzi o mnie to ja czułam się po niej super..... zero objawów bólu, czy dyskomfortu(jedynie dziwny posmak w ustach, ale to przez parę godzin po punkcji) i wiesz co, fajnie,że pokazali Wam, zarodki, ja to nawet nie wiem jakie mi podano(czy A, czy B....nie wiem...) wiesz mam podobną sytuację co ty odnośnie zarodków podano mi 2, a 3 są w trakcie hodowli i mam dziś zadzwonić, czy nadają się do zamrożenia, czy nie) powinnam już dryndnąć w tej sprawie do lekarza, ale tak się boję,że się nie przyjęły....! dzisiaj o 16stej odbieram betę......trzymajcie mocno kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Czerwcowe in vitro 09.07.10, 10:53 Trzymam kciuki! Ja jeszcze mam 12 dni czekania. Najgorzej martwi mnie teraz to moje samopoczucie po tej narkozie. Co ja bym dala zeby bylo dobrze. Ostatnia deska ratunku to siemie a jesli nie to chyba muszez udac sie gdzies do lekarza bo nie dam rady tak funkcjonowac! Odpowiedz Link Zgłoś
jevi Re: Czerwcowe in vitro 09.07.10, 12:20 hanusia, trzymam mocno kciuki i wierzę, że się uda! wiem, co przeżywasz... jestem "dzień po Tobie", jutro chcę zrobić test domowy, a potem jechać odstresować się i zapakować do walizki folik lub... podpaski... jeśli one nie będą potrzebne, w poniedziałek zrobię betę w cudnej nadmorskiej miejscowości... dobrze, że tu jesteście, pozdrawiam, e. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusia26 Re: Czerwcowe in vitro 09.07.10, 16:38 NIESTETY BETA 11,6........................NIE UDAŁO SIĘ............CO ZA PECHOWY DZIEŃ! ALE NIGDY SIĘ NIE PODDAM, NIGDY!!!!!!!!!!! BĘDĘ WALCZYĆ DO UTRATY TCHU!!!! ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM SZCZĘŚCIA I POWODZENIA!!!! PS CZASEM DO WAS ZAJRZĘ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Czerwcowe in vitro 09.07.10, 18:00 hanusia bardzo mi przykro. mam nadzieje ze nie załamiesz sie i bedziesz walczyc dalej. Trzymaj sie i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
jevi Re: Czerwcowe in vitro 15.07.10, 10:11 hmm... nie wiem, jak to napisać, bo aż boję się takiego szczęścia... otóż: test wskazał DWIE KRESKI, beta potwierdziła... boję się cieszyć, czekam na wizytę u lekarza... myślę tylko o tym, co dzieje się w moim brzuchu, ale teraz zajmę się również trzymaniem kciuków za Was!!! pomyślcie o tym, że w końcu się udaje, choć trudno w to wierzyć... pozdrawiam serdecznie, e. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia5555 Re: Czerwcowe in vitro 19.07.10, 12:15 Witajcie! Jestem już prawie na końcówce procedury, w sobotę o 11.00 miałam punkcję, pobrano 13, w tym 5 pustych, 8 niby ok, dziś dzwoniłam do kliniki i okazało się, że z tych 8 tylko 5 było dobrych, a 3 tylko się zapłodniły. Pan embriolog poinformował o klasyfikacji zarodków a mianowicie 2A, 2A i 3B. Dziewczynki co to oznacza, czy to dobrze czy nie? Proszę o pomoc?Jutro transfer (pierwszy raz)o 13.00, czy moje zarodki mogą się jeszcze podzielić??? Odpowiedz Link Zgłoś