Gość: edith IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 15:09 Dziewczyny, jak sądzicie jak długo można brać Clo? Zastanawiam się nad tym, bo ja biorę już 9 cykl i nic. Jaka jest celowość dłuższego go brania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mutantowa Re: Ile cykli z CLO? 19.03.04, 16:44 Z tego co pamiętam , bo kiedyś sama brałam clo przez 6 miesięcy bez rezultatu, to max niby 3-4 miesiące. Zbyt długie branie moze powodować przerost śluzówki macicy. Robiłaś może usg, monitorowałaś cykle? Oczyiście zmieniłam lekarza, i nowy połączył mi clo + menogonem+bromergonem ,bo miałam za wysoką prolaktyne+pregnyl i udało się po 2 cyklu. Może dziewczyny coś jeszcze doradzą Magda Odpowiedz Link Zgłoś
joasik30 Re: Ile cykli z CLO? 21.03.04, 14:26 ja również mam za wysoka prolaktynę, ale biore tylko norprolac i duphaston. mam pytanie o pozostałe leki monogon i pregnyl. Co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mutantowa Re: Ile cykli z CLO? 21.03.04, 14:45 U mnie za nic nie chciały rosnąć pęcherzyki czyli brak owulacji, więc doktorek zapisał mi nenogon na wzrost pęcherzyków i pregnyl który powoduje pęknięcie pęcherzyka, tak aby odbyła się owulacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edith Re: Ile cykli z CLO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 10:55 Usg robiłam kilka razy.Podobno endo i prolaktynę mam ok. Ale mam pco i nie chcą mi pękać pęcherzyki, ani po biogonadylu ani po pregnylu. Nie wiem co zrobić. Jutro idę do gina, może zasugerować odłożenie clo?? Może biorę je za długo? Odpowiedz Link Zgłoś
ikrol1 Re: Ile cykli z CLO? 19.03.04, 18:34 3-4 cykle do ustalenia dawki wystarczajacej do wywolania prawidlowej owulacji. Jesli nie dziala to poszukac innych lekow czy rozwiazan. A jak dziala to 6 miesiecy prob samnoistnych lub kilka inseminacji. ILona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Ile cykli z CLO? IP: *.ne.client2.attbi.com 21.03.04, 15:16 Generalnie 6 cykli, a pozniej trzeba odstawic. Dzialanie clo jest kumulacyjne, wiec nawet po odstawieniu jeszcze ma efekt biologiczny przez pare miesiecy. Pamietac nalezy, ze clo niekorzystnie wplywa na endometrium, ktore nie przerasta jak jedna z forumowiczek zasugerowala, a wrecz przeciwnie, powoduje, ze robi sie ciensze i uposledzone zostaja jego funkcje wydzielnicze, potrzebne do implantacji i rozwoju ciazy. Czesto kobiety zachodza w ciaze, miesiac lub dwa po odstawineiu clo, walsnie dlatego, ze endometrium ma sie szanse odbudowac do fizjologicznego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: Ile cykli z CLO? 22.03.04, 11:08 Moj lekarz twierdzi ze 3 miesiace i potem przerwa, po przerwie mozna probowac raz jeszcze z CLO lub innymi srodkami. ja na razie walcze z waga i moze w lecie zdecyduje sie na cos innego niz CLO. Slabo reagowalam na ten lek. Odpowiedz Link Zgłoś