Gość: Maja IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.04, 12:58 Laski,mam pytanie.Pęcherzyki mi rosna do dużych rozmiarów 24,26 ale nie pękają,czy potrzebny jest w takim razie Clostilbegyt?czy wystarczy tylko coś na pęknięcie. proszę pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elle Re: PĘCHERZYK IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 07.04.04, 17:39 Na pęknięcie pęcherzyka bierze się Pregnyl (zastrzyk domięśniowy), który zawiera gonadotropinę kosmówkową (hormon). Nasz organizm jest w stanie wyprodukować go tylko na potrzeby pęknięcia 1- 2 pęcherzyków. Ja zawsze przy stymulowanym cyklu miałam zapisywane 10.000 jednostek (2 ampułki). Jeżeli chodzi o Clostilbegyt - to ja brałam go żeby wyhodować większą ilość pęcherzyków. Nic mi nie wiadomo, żeby miał jakiś wpływ na ich pękanie. Pozdrawiam i życzę powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: PĘCHERZYK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.04, 18:07 Na pękanie polecam wątek asikasi pt: "trochę żartem" lub coś koło tego Odpowiedz Link Zgłoś
ikrol1 Re: PĘCHERZYK 07.04.04, 18:18 Na pękanie bierze sie pregnyl lub choragon, ale przedtem sprawdź czy prolaktynę masz w normie (jeśli nie sprawdzałaś), bo to jest jedna i na dodatek łatwa do wyeliminowania przyczyna niepękajacych pęcherzyków. Jak prolaktyna w normie i pregnyl nie pomoże to można równolegle z monitoringiem sprawdzać poziom estradiolu który powie czy rosnace pęcherzyki są prawidłowe i ewentualnie LH, żeby wyznaczyc optymalny moment podania pregnylu. Pozdrawiam. Ilona Odpowiedz Link Zgłoś