Gość: bezdomny IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 21:23 Bardzo proszę o informację na temat: gdzie najlepiej wykonać HSG? czy jest konieczność hospitalizacji?czy można załatwić to w jednym dniu? wielkie dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidek0 Re: HSG 19.04.04, 21:47 HSG możesz zrobić na NFZ, nie piszesz jakie miasto Cię interesuje. Ja po kilku godzinach od badania byłam w domu. Pamiętaj o zrobieniu badania na czystość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezdomny Re: HSG IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 21:59 jestem ze Śląska,niestety badanie HSG łączy się w moim mieście z praiwe tygodniowym pobytem w szpitalu!!niestety (,dlatego próbuje się dowiedzieć czegoś o odpłatnym a zarazem szybszym wykonaniem tego badania.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: HSG IP: *.orzel-bialy.com.pl 20.04.04, 06:40 Cześć ja też mieszkam na Śląsku i w połowie marca mialam robione HSG. Pobyt w szpitalu trwał praktycznie 3 dni. W pierwszy dzięn miałam zrobione wszystkie badania (łącznie z badaniem na czystość pochwy) na drugi dzięń miałam robione samo badanie HSG a na trzeci dzień wychodziłam. Uważam że warto zostac we szpitalu gdyż wieczorem miałam bardzo mocny ból w podbrzuszu , nawet nie umiałam sie ruszać. Jak przyszła pielęgniarka dała mi domięśniowo zastrzyk i ból ustąpił. Nie żałuje że sostałam we szpitalu przynjamniej zawsze pod opieką lekarza - gdyby coś się działo. Pozdrawiam - papapapapa Odpowiedz Link Zgłoś
jutrzenkaa Re: HSG 20.04.04, 08:06 Zamiast klasycznego HSG mozna wykonac USG z kontrastem. Rezultat jest podobny ale badanie to nie wymaga hospitalizacji. Nie wiem tylko czy jest ono refundowane przez NFZ. Ja w przyszlosci bede podchodzila do niego prywatnie w klinice w ktorej sie lecze. Przed przystapieniem do USG z kontrastem trzeba jednak wykonac te same badania co przy klasycznym HSG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: HSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 19:55 czyli jakie badania trzeba wykonac przed ? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: HSG 20.04.04, 21:01 Ja robiłam tylko wymaz z szyjki. Niektórzy radzą zrobienie testu uczuleniowego na wypadek wstrząsu anafilaktycznego, ale ja tego nie robiłam. Szczezrze mówiąc dziwi mnie trzymanie pacjentek po 3 dni w szpitalu. Ja wyszłam po kilku godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medi Re: HSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 13:31 Ja mialam robione badanie HSG w Szczecinie. Wiazalo sie to z 4 dniowym pobytem w szpitalu. Musialam zrobic wczesniej badani czystosci pochwy i miec aktualna cytologie. Przez trzy dni rano i wieczorem przyjmowalam czopki i nagrzewalam sie termoforem. Czwartego dnia mialam robione HSG i do domu. Odpowiedz Link Zgłoś