IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 21:23
Bardzo proszę o informację na temat: gdzie najlepiej wykonać HSG? czy jest
konieczność hospitalizacji?czy można załatwić to w jednym dniu?
wielkie dzięki za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: HSG 19.04.04, 21:47
      HSG możesz zrobić na NFZ, nie piszesz jakie miasto Cię interesuje. Ja po kilku
      godzinach od badania byłam w domu. Pamiętaj o zrobieniu badania na czystość.
      • Gość: bezdomny Re: HSG IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 21:59
        jestem ze Śląska,niestety badanie HSG łączy się w moim mieście z praiwe
        tygodniowym pobytem w szpitalu!!niestety sad(,dlatego próbuje się dowiedzieć
        czegoś o odpłatnym a zarazem szybszym wykonaniem tego badania..
        • Gość: Kaja Re: HSG IP: *.orzel-bialy.com.pl 20.04.04, 06:40
          Cześć ja też mieszkam na Śląsku i w połowie marca mialam robione HSG. Pobyt w
          szpitalu trwał praktycznie 3 dni. W pierwszy dzięn miałam zrobione wszystkie
          badania (łącznie z badaniem na czystość pochwy) na drugi dzięń miałam robione
          samo badanie HSG a na trzeci dzień wychodziłam. Uważam że warto zostac we
          szpitalu gdyż wieczorem miałam bardzo mocny ból w podbrzuszu , nawet nie
          umiałam sie ruszać. Jak przyszła pielęgniarka dała mi domięśniowo zastrzyk i
          ból ustąpił. Nie żałuje że sostałam we szpitalu przynjamniej zawsze pod opieką
          lekarza - gdyby coś się działo.
          Pozdrawiam - papapapapa
    • jutrzenkaa Re: HSG 20.04.04, 08:06
      Zamiast klasycznego HSG mozna wykonac USG z kontrastem. Rezultat jest podobny
      ale badanie to nie wymaga hospitalizacji. Nie wiem tylko czy jest ono
      refundowane przez NFZ. Ja w przyszlosci bede podchodzila do niego prywatnie w
      klinice w ktorej sie lecze. Przed przystapieniem do USG z kontrastem trzeba
      jednak wykonac te same badania co przy klasycznym HSG.
      • Gość: kasia Re: HSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 19:55
        czyli jakie badania trzeba wykonac przed ?
        • lidek0 Re: HSG 20.04.04, 21:01
          Ja robiłam tylko wymaz z szyjki. Niektórzy radzą zrobienie testu uczuleniowego
          na wypadek wstrząsu anafilaktycznego, ale ja tego nie robiłam. Szczezrze mówiąc
          dziwi mnie trzymanie pacjentek po 3 dni w szpitalu. Ja wyszłam po kilku
          godzinach.

• Gość: medi Re: HSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 13:31
          Ja mialam robione badanie HSG w Szczecinie. Wiazalo sie to z 4 dniowym pobytem
          w szpitalu. Musialam zrobic wczesniej badani czystosci pochwy i miec aktualna
          cytologie. Przez trzy dni rano i wieczorem przyjmowalam czopki i nagrzewalam
          sie termoforem. Czwartego dnia mialam robione HSG i do domu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka