Dodaj do ulubionych

Utrogestan

14.04.11, 20:02
czy ktoś może pomóc w zdobyciu???
Obserwuj wątek
    • lady_iris Re: Utrogestan 15.04.11, 12:03
      A nie mają w klinice? Ja kupowałam w klinice, w której się leczyłam, bo oni sprowadzali ten lek z Czech.
      • mikusia_k [...] 15.04.11, 12:53
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • chantal10 mikusia_k odsyłam do wątku na szpilce n/t 15.04.11, 14:29

• mikusia_k Re: mikusia_k odsyłam do wątku na szpilce n/t 15.04.11, 19:18
            ok - więc chantal sama pomoż koleżance big_grin

doradzić się nie potrafi ale kasować posty - tak wink

ja nie sprzedaję utrogestanu tylko sama go kupuję, nie podałam koleżance żadnych konkretnych namiarów, żadnych personalnych odniesień tylko napisałam jej gdzie szukać...

pzdr!
            • kasiak37 Re: mikusia_k odsyłam do wątku na szpilce n/t 15.04.11, 19:21
              akurat podalas konkretne namiary w postaci adresu strony internetowejwink dlatego Twoj post zostal skasowany.
              • mikusia_k Re: mikusia_k odsyłam do wątku na szpilce n/t 15.04.11, 19:24
                jaki konkretny namiar??? takie samo forum jak to big_grin

a w nim miliony tematów, zakładek, uczestników itp...

ok, niech koleżanka sama szuka ale jeśli zażywa utrogestan to rozumiem,że jest w pilnej potrzebie...
                • chantal10 Re: mikusia_k odsyłam do wątku na szpilce n/t 15.04.11, 20:10
                  Jeżeli idąc do lekarza dostaje się receptę na lek, który jest trudno dostępny w aptekach należy skonsultować się z lekarzem prowadzącym i jego zapytać skąd wziąć ten lek. Może lekarz jest w stanie pomóc pacjentce, co leży w zakresie jego obowiązków. Podkreślam - dysponowanie lekami leży w kompetencji lekarza tudzież farmaceuty a nie użytkowników jakiegokolwiek forum.
                  Odnośnie skasowanego postu - Kasiak37 Ci wytłumaczyła dlaczego postąpiłam tak a nie inaczej.
                  • eva-braun Re: mikusia_k odsyłam do wątku na szpilce n/t 15.04.11, 23:05
                    Przepraszam bardzo, ale kasowanie postu, w którym proszę o kontakt podając e-mail, to chyba lekka przesada. Nie ma o tym nic w regulaminie forum...
                    • chantal10 Re: mikusia_k odsyłam do wątku na szpilce n/t 15.04.11, 23:10
                      Oczywiście, że nie byłoby w tym nic złego, gdyby wątek dotyczył przepisu na ciasto świąteczne, a nie podania namiarów na osoby, które nielegalnie pomogą zdobyć jakiś lek.
                      • eva-braun Re: mikusia_k odsyłam do wątku na szpilce n/t 15.04.11, 23:35
                        wykupienie recepty jest nielegalną działalnością?

Nie chce już mi się bawić w dyskusje nt. ewoluowania wątków. Może i chciałam podzielić się przepisem, choć to raczej nie to forum...
                        Nie prosiłam o podanie namiarów, tylko o kontakt ze mną, ale oczywiście moderator ma zawsze rację. Jedynie słuszną.
                        • chantal10 Re: mikusia_k odsyłam do wątku na szpilce n/t 15.04.11, 23:41
                          Miejscem do wykupywania recepty jest apteka.
                          • eva-braun Re: mikusia_k odsyłam do wątku na szpilce n/t 16.04.11, 07:01
                            Oczywiście. I ja nie miałam w zamyśle wykupowania recepty gdzie indziej. A kto to robi, to akurat nie ma znaczenia, bo nie ma też obowiązku robienia zakupów osobiście.
                            • mikusia_k taki wspólny problem i nie ma co liczyć na pomoc.. 16.04.11, 12:52
                              dziwne to forum!!!

niby zbiera się tu mnóstwo kobiet z tym samym problemem ale jak ktoś poprosi o pomoc to nie można tu na nią liczyć,bo ktoś o przeroście ambicji nad formą zaraz wykasuje posta big_grin

wiadomo nie od dziś,że kliniki zarabiają krocie na lekach typu utrogestan,bo sami sobie sprowadzają a potem dorzucają piękną marżę (!!!)

taniej zdecydowanie sprowadzić sobie ten lek ze Słowacji czy z Czech za połowę ceny, zwłaszcza,że np przy poronieniach nawykowych z powodów immunologicznych bierze się 4 tbl utrogestanu dziennie...

kto potrafi liczyć rozumie,że koszt miesięcznej kuracji to 200zł a kupionego w klinice to 400zł za ten sam lek)

więc dla mnie normalnym jest,że dziewczyny szukają dojścia a nikt extra nie pojedzie 400km za granicę tylko po lek!

mi lekarz zawsze mówi -albo kupić u nich w klinice albo sprowadzić o połowę taniej we własnym zakresie -i wcale nie ma obowiązku mówić skąd go wziąć...

a gdzie ma dziewczyna szukać info jak nie tu - na forum -NIEPŁODNOŚĆ , w którym tematem przewodnim są właśnie LEKI a nie przepisy kucharskie

to chyba jakaś farsa!!!

wszystkie,które szukają pomocy zachęcam więc do zmiany forum,gdyż to to jedna wielka pomyłka,skoro posty z chęcią pomocy się kasuje...

utrogestan to nie lek,który kupi się w aptece za rogiem i nieprawda,że lekarz daje na niego receptę,bo ja jeszcze nigdy recepty nie dostałam...

i przykro mi w imieniu właścicielki posta,że nie może tu uzyskać pomocy...

a tu nikt lekami na receptę nie handluje...
                              • eva-braun Re: taki wspólny problem i nie ma co liczyć na po 16.04.11, 13:01
                                ale ja receptę mam. Moja klinika nie prowadzi sprzedaży tego leku. Sama poprosiłam lekarza o receptę na Utrogestan, wierząc, że uda mi się go zdobyć, bo Luteina potwornie mnie uczula. Receptę lekarz wypisuje bez problemu, bo wie, że są na forach pomocne osoby, które pomagają takie recepty wykupić.
    • kropka Sprowadzanie leków 17.04.11, 14:42
      Sprowadzanie leków, które nie są dopuszczone do obrotu na terenie Polski, jest karalne. A już odsprzedawanie indywidualne czy zbiorowe, to handel ipodlega karom przewidzianym w Kodeksie Karnym.
      Jesli ktoś sam sobie kupi taki lek, może się tłumaczyć, że na własny użytek i na własną odpowiedzialność. Ale jeśli koleżanka koleżance sprowadzi i odsprzeda, nawet po cenie za jaką kupiła, to już niestety jest handel i odpowiedni paragraf.
      Internet jest monitorowany. Jeśli ktos trafi na post z propozycją sprzedazy leku, to może być ciężko. Czy tak trudno zrozumieć, że Chantal ratuje Wam d... usuwając posty z takimi propozycjami?
      Jesli ktos ma receptę, to sa apteki, najczęściej przyszpitalne, które mają prawo do obrotu lekami zagranicznymi. Trzeba tylko poszukać, albo zapytac lekarza.
      A tu do poczytania:
      www.eporady24.pl/ograniczenia_w_sprzedazy_lekow_przez_internet_zakaz_sprzedazy_leku_nieposiadajacego_pozwolenia_na_wprowadzenie_do_obrotu_w_polsce,pytania,24,183,3697.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka