Dodaj do ulubionych

Pęcherzyki po clo

08.07.11, 16:55
Witam,
Proszę napiszcie według was czy jest ok.
Przez 2-3miesięce nie miałam owulacji. W związku z tym gin zalecił mi w tym cyklu brać clo od 5 do 9dc po 1 tabletce. Dodatkowo przyjmuję Bromergon 1/2 na noc, gdyż prolaktyna po obciązeniu 140/przed 12/. Od kilku miesięcy staramy się z mężem o dzieciątko. Zrobiliśmy badanie nasienia i tu tuż nie jest ciekawie. Wszystkie wyniki ok. Liczebność w 1ml-70milionów, w ejakulacie 210milionów, żywotność 83%, ruchomych a+b ok. 70%, ale z prawidłową budową tylko3%.Androlog nie kazał się na razie przejmować ze względu na dużą liczebność. Zalecił Androwit i badanie kolejne za 3M.
Ja w tym cyklu zaczęłam brać to clo. Trochę się o tym naczytałam i poszłam sama do innego lekarza na monitoring, bo poprzedni mi nie zlecił. Wyniki następujące:
endometrium 10mm, jajnik prawy 36x21mm z 3 pęcherzykami 14
,16,19 mm. Jajnik lewy 29x19mm z pęcherzykiem 15mm. Powiedział o możliwości ciąży mnogiej.
Przez poprzedniego mam zleconą luteinę dopochwowo od 14do 25dc.
Nie wiem czy mam to przyjmować. Boję się że tych pęcherzyków jest za dużo.
Co o tym sądzicie?Może jesteście bardziej doświadczone. One mogą pęknąć wszytskie. Dodam że dziś jest 12dc.
Obserwuj wątek
    • asiek334 Re: Pęcherzyki po clo 08.07.11, 22:19
      Jak dla mnie wyniki męza masz ok wink, a co do "clo" to na jakiej podstawie lekarz stwierdził , ze od 14 dc masz brac luteinę??? Luteinę bierze się po stwierdzonej owulacji a nie tak w ślepo . Endo masz rewelacyjne mimo iż bierzesz clo.
    • mama.olci Re: Pęcherzyki po clo 09.07.11, 10:53
      Potwierdzam, wg mnie również endo jest ok. Pęcherzykami się nie przejmuj - wcale nie jest ich zbyt dużo. Ja po clo miałam bardzo różne cykle - w jednym po jednym pęcherzyku na jajniku, w kolejnym np. po 5 pęcherzyków na każdym. W każdym miesiącu organizm inaczej reagował. Lekarz też mówił o możliwości ciąży mnogiej, ale taki jest jego obowiązek i przy cyklach stymulowanych zawsze jest takie "ryzyko", o którym musi poinformować. Moim zdaniem wszystko jest ok. Weź tę luteinę (ja brałam Duphaston) i stosuj się do zaleceń lekarza. Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to po owu zrób usg żeby sprawdzić czy pęcherzyki popękały. Powodzenia!
      • mmaagg84 Re: Pęcherzyki po clo 10.07.11, 23:28
        Wielkie dzięki.Dobrze że są takie fora, gdzie można porozmawiać i się wewnętrznie uspokoić. I tak jestem szczęśliwa bo po raz pierwszy od baardzo długiego czasu zaobserwowałam dziś śluz płodny. Dla mnie to już ogromny sukces i widzę światełko w tunelu. Pozdrawiam cieplutko i jeszcze raz dziękuję.
      • mmaagg84 Re: Pęcherzyki po clo 26.07.11, 14:28
        Po clo w 16-tym dniu cyklu strasznie bolały mnie jajniki. Sądze, że mogły być to dni płodne. Nie mogłam się doczekać i w 28-tym dc zrobiłam test. Niestety-jedna kreska. Dziś 30-ty dc i okresu brak. Czy wynik testu może być jeszcze niewiarygodny? Boję się zrobić kolejnego. od 14dc do 25dc przyjmowałam dopochwowo luteinę. Jak nie jestem w ciąży okres chyba powinnam dostać w terminie? Dodam, że nie miałam robionego usg, by sprawdzić czy pęcherzyki pękły.
        • zawsze.re Re: Pęcherzyki po clo 26.07.11, 20:55
          wśród moich koleżanek często działo się tak, że test im nie wychodził, ale nie dostawały @ i potem okazywało się, ze są w ciążysmile pamiętajmy, że testy nie dają 100% pewnoścismilenajlepiej zrób test z krwi, trzymam kciukismile
          • mmaagg84 Re: Pęcherzyki po clo 27.07.11, 06:36
            Dziś 31dc nie wytrzymałam i zrobiłam kolejny test z moczu. Niestety nic. Nie mam już siły na to wszystko...
            • chiyo28 Re: Pęcherzyki po clo 27.07.11, 07:36
              kobieto skoro nie masz @, a testy z 1 kreska i nie zrobiłas porzadnie do konca monitoringu, to przespaceruj sie teraz do gina na USG i zobacz, czy sie tam z któregos pecherzyka torbiel nie zrobiła.
              • asiek334 Re: Pęcherzyki po clo 27.07.11, 09:26

<<<<Po clo w 16-tym dniu cyklu strasznie bolały mnie jajniki. Sądze, że mogły być to dni płodne. Nie mogłam się doczekać i w 28-tym dc zrobiłam test. Niestety-jedna kreska. Dziś 30-ty dc i okresu brak. Czy wynik testu może być jeszcze niewiarygodny? Boję się zrobić kolejnego. od 14dc do 25dc przyjmowałam dopochwowo luteinę. Jak nie jestem w ciąży okres chyba powinnam dostać w terminie? Dodam, że nie miałam robionego usg, by sprawdzić czy pęcherzyki pękły.>>>>>
                Zastanawia mnie jedno, czy Ty podczas brania"clo" chodziłas na monitoring, bo z tego widze to nie. Przypszuszczasz ze 16 dc miałas dni płodne a od 14 dc zaczełąs przyjmowac luteine. Bezsensu. Po pierwsze po Clo mogła zrobic Ci sie torbiel, po drugie nie powinno sie przyjmowac lutki bez potwierdzenia owulki gdyż luteina brana za wczesnie mozna zachamowac jej proces i wydłuzyc cykl. Przy torbieli jest taka sama moziwośc
                • mmaagg84 Re: Pęcherzyki po clo 27.07.11, 09:50
                  Monitoringu nie miałam. Lekarz zlecił mi clo i luteinę na dwa miesiące. Kazał dopiero po tym czasie przyjść. Sama byłam na usg w 12dc. żeby zobaczyć czy są wogóle jakieś pęcherzyki-były. Nie byłam sprawdzić czy pękły. Jak nie mam okresu a nie jestem w ciąży, to znak że z pęcherzyków zrobiły się torbiele? Może być jeszcze jakaś przyczyna braku miesiączki?
                  • asiek334 Re: Pęcherzyki po clo 27.07.11, 10:37
                    jak dla mnie to Ty powinnas zmienic lekarza bo co to za konował za przeproszeniem ktory zleca takie leki bez monitoringu. U mnie było podobna sytuacja tyle ze mnie faszerowana przez 6 cykli clo i luteiną. Lutke brałam tak jak Ty i okazało sie ze nie wystepowała u mnie owulka. zero monitoringu, nic. Nie chce tutaj prorokowac, ale takie lekcewazenie przez lekarza moze miec rózne skutki. Wybierz sie po prostu do lekarza.
                    • magaprzy78 Re: Pęcherzyki po clo 27.07.11, 11:20
                      Witam!
                      A ja mam pytanko do Was trochę z innej beczki...przed crio miałam monitoring pęcherzyków,w 12d.c miały wielkość 7mm i 5mm,w 14d.c 11mm i 8mm(trochę podrosły)Takie wielkości były przez co najmniej 3 cykle monitorowania...a powinny być dużo dużo wieksze.Dlatego moja dr
                      opierała się póżniej już tylko na grubości endometrium by wyczuć jak najlepszy moment criotransferu.I tu właśnie moje pytanie...czy to znaczy,że u mnie nie dochodzi do owulacji,gdyż pęcherzyki dalej nie rosły?Dodam,że nie mierzę tempki więc sama nie jestem w stanie określić.
                      Ale co z tymi pęcherzykami?Może to głupie pytanie ale mnie nurtuje...
                      Może któraś z was coś mi podpowie...
                      • powoliodpuszczam Re: Pęcherzyki po clo 27.07.11, 11:35
                        witam . ja też miałam clo i duphaston w tym miesiącu po raz pierwszy i tez lekarz nie robił mi monitoringu cyklu tylko kazał przyjśc pod koniec przyjmowania duphastonu , dzisiaj właśnie ide do gina i też sie zastanawiam co tam będzie u mnie w środku , czy wszystko ok?
                        czy nie będzie torbieli itp...,
                        a jeszcze mam pytanie do was kochane takie teoretyczne , jesli byłabym w ciaży ,której lekarz moze nie widziec bo to np. 2 tygodniwa ciąza , a nie będe brać od jutra duphka bo miałam brać przez 10 dni , to czy nie spowoduje to np. poronienia
                        • asiek334 Re: Pęcherzyki po clo 27.07.11, 11:42
                          powoliodpuszczam, w dniu kiedy masz odstawic lutkę najlepiej wykonac bete hcg. Który to bedzie dzien cyklu??
                          • powoliodpuszczam Re: Pęcherzyki po clo 27.07.11, 11:46
                            będzie to 26 dzień cyklu , też myslałam o zrobieniu testu ciązowego
                            ciekawe co powie mi gin dzisiaj , ide popołudniu
                            • asiek334 Re: Pęcherzyki po clo 27.07.11, 11:55
                              26 dc to byc moze za wczesnie na sikanca ale z krwi na pewno ci wyjdzie. Kiedy ja sie dowiedziałam o ciazy był to 5 tydzien wiec lekarz mi od razu lutke przepisał. Daj znac jak juz bedziesz po wizycie. Powodzenia
                              • powoliodpuszczam Re: Pęcherzyki po clo 27.07.11, 12:01
                                napisze napewno tylko wieczorem po 21-tej
                                • powoliodpuszczam Re: Pęcherzyki po clo 27.07.11, 22:11
                                  jestem jak obiecałam i zdaje sprawozdanie z wizyty u gina
                                  więc zrobił usg wszystko ok , nie ma torbieli itp. owulacja była na prawym jajniku , to był mój pierwszy cykl z clo , musze jutro zrobic test i jak bedzie negatywny to odstawić duphka, i w następnym cyklu znowu brać clo i duphaston. w sierpniu juz będę miała monitoring cylku po clo
                                  • mmaagg84 Re: Pęcherzyki po clo 29.07.11, 10:07
                                    Ja dostałam okres wczoraj. Idę do gina jutro, żeby zdecydował co dalej. Jest to inny lekarz niż ten co dawał mi clo / gdyż on był na urlopie/. Chciałabym żeby prowadził mnie jeden lekarz. Powiem o monitoringu w tym miesiącu. Czas z mężem chcielibyśmy wykorzystać jak najlepiej. Jest to mój drugi ewentualny cykl z clo-jak zleci. Staramy się z mężem od 6-mcy. U siebie podejrzewałam cykle bezoowulacyjne, gdyż nie obserwowałam śluzu. Po badaniu męża wyszło, że do końca chyba też nie jest ok. Mimo wszystkich wyników świetnych - morfologia, nie rewelacyjna, choć dziewczyny na forum mówią z doświadczenia-że nie jest źle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka