Dodaj do ulubionych

Dziewczyny po transferze!

IP: 217.8.186.* 26.05.04, 16:41
Czy bezwględnie leżakowałyście w domciu czy też są takie wśród Was, które
oszczędzały się ale jednak pracowały?
Jestem ciekawa Waszych opinii na ten temat.
Obserwuj wątek
    • larvva Re: Dziewczyny po transferze! 26.05.04, 16:49
      bylam na zwolnieniu, raczej lezakowalam choc np tydzien po transferze
      pojechalam do trojmiasta na "wycieczke" wink
      ale generalnie dbalam o siebie.

niestety pozniej i tak nie moglam wrocic do pracy bo zaczely mi sie plamienia i
      wowczas i tak musialam poprostu lezec uncertain

teraz mimo ze ciaza przebiega prawidlowo nadal dostaje zwolnienie lekarskie bo
      nie wiadomo czy jesli zaczne szalec to nie wroca klopoty.

pozdrawiam
      • Gość: smutas Re: Dziewczyny po transferze! IP: 217.8.186.* 26.05.04, 16:57
        i tu właśnie zaczyna się dla mnie ta magiczna granica - co to znaczy szaleć?
        albo oszczędny tryb życia? mój lekarz nie kazał mi polegiwać!
        czy chodzenie do pracy, jazda samochodem, odpoczynek na kanapie , czytanie
        książki, ale i poruszanie się po domu - to jest oszczędny tryb życia?

jak spedzasz dzień aby zapewnić Twojej niuni spokojne lokum u mamy?
    • Gość: kizia Re: Dziewczyny po transferze! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 22:34
      nie ma reguły aby sie udało - po poprzednim ivf pracowałam- klapa, po kolejnym
      ivf- zwolnenie dwa tygodnie - pierwszy tydzień raczej leżałam - jedzonko od
      mamy nic nie dźwigałąm itp -też klapa.....musisz sama zdecydować
    • Gość: Dagmara Re: Dziewczyny po transferze! IP: *.cnclrk01.pa.comcast.net 27.05.04, 00:47
      Bylam w domu przez dzien lub dwa, a potem normalnie
    • Gość: kasialu Re: Dziewczyny po transferze! IP: *.mofnet.gov.pl 27.05.04, 08:25
      Słuchajcie od czego zależy iludniowe embrionki trnasferują? W klinice w której
      na podchodze transferują chyba zawsze po 48 h.
      • Gość: smutas Re: Dziewczyny po transferze! IP: 217.8.186.* 27.05.04, 10:32
        po dwóch dobach zarodki powinny być podzielone na 2 - 6 komóreczek, jeśli się
        dobrze dzielą to transferuje sie je do macicy - dlatego że podobno nie ma
        lepszego inkubatora jak właśnie brzuszek mamusi!
        jesli dzielą się słabo - powoli i nierówne komórki to zwykle lekarze czekają
        jeszcze dzień, dwa i obserwują jak to wygląda. Czasami w dwie doby zarodki
        potrafia dzielić się jeszcze szybciej i ładniej!
        tyle ogólnie wiem!!!
      • Gość: Dagmara Wiek zarodka IP: *.cnclrk01.pa.comcast.net 27.05.04, 18:38
        Pieciodniowe zarodki (ang. blastocyst, po polsku chyba blastula o ile pamietam
        z biologii) maja lepsze szanse na zagniezdzenie niz zarodki 2- lub 3-dniowe.
        Srednio
    • Gość: Kathrin78 Re: Dziewczyny po transferze! IP: *.pool.mediaWays.net 27.05.04, 11:21
      Nie ma znaczenia, czy się oszędzasz, czy też robisz to co zawsze (bynajmniej u
      mnie wynik był taki). Ważne jedynie aby nie brać gorących kąpieli, zrezygnować
      ew. z sauny i solarium.
    • fiszerowa Re: Dziewczyny po transferze! 27.05.04, 15:34
      dwa razy wzielam zwolnienie i leniuchowalam i klapa. Za trzecim razem chodzilam
      do pracy i zachowywalam sie normalnie (jesli w takiej sytuacji w ogole mozna
      zachowywac sie normalnie wink) i zaskoczylam. Moim zdaniem lezenie w domu nie ma
      sensu, no chyba ze chce sie miec pewnosc ze "zrobilo sie wszsystko co bylo
      mozna".
      pozdrawiam
      fiszerowa
      • Gość: SMUTAS Re: Dziewczyny po transferze! IP: 217.8.186.* 27.05.04, 16:30
        dzięki dziewczyny za odpowiedzi!
        pocieszyłyście mnie!
        zobaczymy jakie będą moje efekty "w miarę normalnego prowadzenia się"!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka