Gość: smutas IP: 217.8.186.* 26.05.04, 16:41 Czy bezwględnie leżakowałyście w domciu czy też są takie wśród Was, które oszczędzały się ale jednak pracowały? Jestem ciekawa Waszych opinii na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
larvva Re: Dziewczyny po transferze! 26.05.04, 16:49 bylam na zwolnieniu, raczej lezakowalam choc np tydzien po transferze pojechalam do trojmiasta na "wycieczke" ale generalnie dbalam o siebie. niestety pozniej i tak nie moglam wrocic do pracy bo zaczely mi sie plamienia i wowczas i tak musialam poprostu lezec teraz mimo ze ciaza przebiega prawidlowo nadal dostaje zwolnienie lekarskie bo nie wiadomo czy jesli zaczne szalec to nie wroca klopoty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: Dziewczyny po transferze! IP: 217.8.186.* 26.05.04, 16:57 i tu właśnie zaczyna się dla mnie ta magiczna granica - co to znaczy szaleć? albo oszczędny tryb życia? mój lekarz nie kazał mi polegiwać! czy chodzenie do pracy, jazda samochodem, odpoczynek na kanapie , czytanie książki, ale i poruszanie się po domu - to jest oszczędny tryb życia? jak spedzasz dzień aby zapewnić Twojej niuni spokojne lokum u mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizia Re: Dziewczyny po transferze! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 22:34 nie ma reguły aby sie udało - po poprzednim ivf pracowałam- klapa, po kolejnym ivf- zwolnenie dwa tygodnie - pierwszy tydzień raczej leżałam - jedzonko od mamy nic nie dźwigałąm itp -też klapa.....musisz sama zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: Dziewczyny po transferze! IP: *.cnclrk01.pa.comcast.net 27.05.04, 00:47 Bylam w domu przez dzien lub dwa, a potem normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasialu Re: Dziewczyny po transferze! IP: *.mofnet.gov.pl 27.05.04, 08:25 Słuchajcie od czego zależy iludniowe embrionki trnasferują? W klinice w której na podchodze transferują chyba zawsze po 48 h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: Dziewczyny po transferze! IP: 217.8.186.* 27.05.04, 10:32 po dwóch dobach zarodki powinny być podzielone na 2 - 6 komóreczek, jeśli się dobrze dzielą to transferuje sie je do macicy - dlatego że podobno nie ma lepszego inkubatora jak właśnie brzuszek mamusi! jesli dzielą się słabo - powoli i nierówne komórki to zwykle lekarze czekają jeszcze dzień, dwa i obserwują jak to wygląda. Czasami w dwie doby zarodki potrafia dzielić się jeszcze szybciej i ładniej! tyle ogólnie wiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Wiek zarodka IP: *.cnclrk01.pa.comcast.net 27.05.04, 18:38 Pieciodniowe zarodki (ang. blastocyst, po polsku chyba blastula o ile pamietam z biologii) maja lepsze szanse na zagniezdzenie niz zarodki 2- lub 3-dniowe. Srednio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kathrin78 Re: Dziewczyny po transferze! IP: *.pool.mediaWays.net 27.05.04, 11:21 Nie ma znaczenia, czy się oszędzasz, czy też robisz to co zawsze (bynajmniej u mnie wynik był taki). Ważne jedynie aby nie brać gorących kąpieli, zrezygnować ew. z sauny i solarium. Odpowiedz Link Zgłoś
fiszerowa Re: Dziewczyny po transferze! 27.05.04, 15:34 dwa razy wzielam zwolnienie i leniuchowalam i klapa. Za trzecim razem chodzilam do pracy i zachowywalam sie normalnie (jesli w takiej sytuacji w ogole mozna zachowywac sie normalnie ) i zaskoczylam. Moim zdaniem lezenie w domu nie ma sensu, no chyba ze chce sie miec pewnosc ze "zrobilo sie wszsystko co bylo mozna". pozdrawiam fiszerowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMUTAS Re: Dziewczyny po transferze! IP: 217.8.186.* 27.05.04, 16:30 dzięki dziewczyny za odpowiedzi! pocieszyłyście mnie! zobaczymy jakie będą moje efekty "w miarę normalnego prowadzenia się"! Odpowiedz Link Zgłoś