Dodaj do ulubionych

Wielkosc pecherzyka a IUI.

29.10.11, 15:14
Witam,
Zaczne od tego ze w tym cyklu powinnam miec 4ta iui, we wczesniejszych mialam tylko clomid 2 tabletki dziennie i udawalo mi sie wychodowac 2-3 pecherzyki z czego jeden lub dwa byly gotowe do pekniecia.
Tym razem bralam od 2dc clomid przez 5 dni po jednej tabletce, a 3,5 i 7dc menopur 75IU. Wczoraj tj 7 dc mialam monitiring, na lewym jajniky dwa pech. 10 i 16mm, a na prawym jak mierzyla wysokosc to bylo 27.5mm a szerokosc cos troszke ponad 20mm, a w papierach mi wpisala 20mm (co dopiero wyczytalam w domu). Czy chodzi o to ze wyciagnela srednia? Mozna tak?, nie znam sie wiec podpowiedzcie dziewczyny, moze wy sie lepiej znacie odemnie. smile
W poniedzialek mam miec IUI jesli dzisiaj rano test ovu bedzie negatywny (i jest), a jesli pozytywny to odpuszczamy ten cykl. I tak sie teraz zastanawiam jesli dzisiaj w nocy zrobie sobie zastrzyk z pregnylu a w poniedzialek iui to nie bedzie ten pecherzyk za duzy? Jak dla mnie wczorajsze 27.5mm to strasznie duzo a do poniedz jeszcze sobie duzo podrosnie nie?, no chyba ze pod wplywem pregnylu przestaje juz rosnac i szykuje sie tylko do pekniecia? Cala ta moja niepewnosc bierze sie z tego ze przed iui nie bede miala juz monitoringu zeby sprawdzic jak duzy jest ten pecherzyk dominujacy, co mnie strasznie wkurza, ale tak tutaj robia (uk) i musze brac co daja. uncertain

Mam tyle pytan i niepewnosci bo nie chce zmarnowac tej ostatniej szansy, jest to nasza ostatnia inseminacja potem nam zostaje tylko in vitro.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka