Dodaj do ulubionych

niepłodność wtórna

06.12.11, 21:32
Nie wiem juz co robic-mam za sobą mnóstwo badań-pierwsze dziecko poczęte bez zadnych problemów-po 3 latach brania pigułek, odstawiłam, i juz 1,5 roku się staramy i nic. Tarczyca ok, prolaktyna ok, od 3 miesięcy biorę clo - niby pęcherzyk rośnie, potem znika, a wlasnie odebrałam wyniki progesteronu - i w 22 dniu cyklu (przy cyklach 30-dniowych) wynosi 0,6. duzo ponizej normy bo lekarka mowiła ze powinno być co najmniej 11-12.to juz drugi lekarz-i widze ze nie ma "na mnie" pomysłusaddalej mi przepisala clo-po co skoro widac ze nie dziala? po co? czy ktos tak miał? i moze zna któras z was dobrego ginekologa z Gdańska który specjalizuje się w bezpłodności?
Obserwuj wątek
    • a_beatle Re: niepłodność wtórna 08.12.11, 08:58
      My jeździmy do Gamety, do Gdyni. W Gdańsku jest Invicta.
      Mąż badał nasienie?
    • z_oe Re: niepłodność wtórna 08.12.11, 10:07
      Nie znam sie do konca na tym,ale moze problem wlasnie jest w tym niskim progesteronie. Zmien lekarza, moze clo nie dziala na Ciebie jak powinien,Ja bralam przed podejsciem do isci luteine dopochwowa -tak w razie jakby ten progesteron byl za niski.

Ile masz lat?

Bo widzisz tak jest czesto,ze chec posiadania dziecka blokuje...to prawda!
      Za duzo sie nastawiamy na bingo i w rzeczywistosci nic nie wychodzi..to zaczyna sie w Naszej glowie.
      Organizm kobiety to cwana bestia.
      Masz juz jedno dziecko,wiec nie powinno byc problemu z zajsciem w ciaze,chyba,ze z innym partnerem i to On ma "problem"o ktorym sie jeszcze nie wie...
      • selenka11 Re: niepłodność wtórna 08.12.11, 12:51
        jesteśmy z mężem rówieśnikami-mamy po 29 lat. Mąż zdrowy,jego "parametry"-ok, ale może to jest coś z tym nastawianiem się-bardzo chcę drugiego dziecka-ciągle o tym myślęsad tylko że jeśli nie mam w ogóle owulacji, to choćbym nie myślała, wyluzowała to i tak nici z ciąży. zobaczymy-chyba spróbujemy w Gamecie. Pozdrawiam
        • pudelek09 Re: niepłodność wtórna 11.12.11, 22:04
          ja tak mialam,clo dzialalo,ale ciazy brak(nasienie slabe po jakims czasie,moje wyniki ok)po 6inseminacjach zdecydowalismy sie na invitro.Nasz skarbus ma 3mies!walka trwala 10,5roku.Pomogl nam dr,gizler-invimed wroclaw
      • mercedes73 Re: niepłodność wtórna 17.02.12, 17:47
        Przepraszam Cię Z-oe, ale opowiadasz glupoty. Przecież to właśnie jest niepłodność wtórna - że wcześniej było ok a potem już nie jest ok.
        Ja myślałam podobnie - że skoro mam 1 dziecko, więc możemy z meżem miec jeszcze kilka kolejnych. I niestety się myliłam. Istnieje coś takiego np. jak komplikacje pozabiegowe, poporodowe itp. Można o nich nie wiedzieć latami. Ja się dowiedziałam po 2 latach od urodzenia córeczki, że szanse na następne dziecko są nikłe. Diagnoza - zespół Ashermana po łyżeczkowaniu. Najlepiej jak już tyle to trwa, to znaleźć sensownego lekarza, który zleci specjalistyczne badania - np. hsg. jajowody tez moga być drożne a potem już nie.
        • chiyo28 Re: niepłodność wtórna 17.02.12, 20:35
          ja jestem kolejnym przypadkiem niepłodności wtórnej - mam 2 dzieci, a teraz ponad 3 lata w klinikach i rozpoczęty protokół in vitro. Mąż od kilkunastu lat ten sam smile Winna jest moja endometrioza, zrosty i niskie AMH... To, ze ktos ma dziecko wcale nie oznacza, ze juz zawsze bez problemu bedzie zachodzil i rodził.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka