Dodaj do ulubionych

z kąd ten wyciek?

IP: *.cyberx.pl / *.cyberx.pl 06.06.04, 18:22
od jakiegoś czasu mam wyciek z obu piersi (biały, żółty czasem jak woda -
bezbarwny). Robiłam poziom prolaktyny w 17 dc i wynik jest w normie
14,320ng/ml. Więc z kąd ten wyciek? czy są jeszcze jakieś badania które mogę
wykonać w tym kierunku?
Bardzo proszę o porade
pozdrawiam!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Miska Re: z kad ten wyciek? IP: *.proxy.aol.com 06.06.04, 21:30
      Czesc Asia,ja mam dokladnie to samo tylko ze moja Prl wynosi 25,00ng/ml.Ja mam
      22 lata,ginekolog muwila ze to przez ta Prl,ale czytalam ze moze tez wystapic
      ta wydzielina ze stresu.Dodatkowo robilam usg piersi niema zmian tylko
      poszerzone przewody mleczne ze wzgledu na ta wydzieline.Ewentualnie mozna
      zbadac ta wydzieline,niemartw sie to napewno nic groznego.Najlepiej idz do
      lekarza porub badania to cie uspokoi.A ty w jakim wieku jestes?Pozdrawiam
    • mutantowa Re: z kąd ten wyciek? 06.06.04, 23:14
      Tak mi przyszlo do głowy że może zbadajcie prolaktyne po obciążeniu MTC czyli
      metoclopramidem , może macie hiperprolaktynemie ukrytą?????
      Pozdrawiam Magda
      • Gość: Miska Re: z kąd ten wyciek? IP: *.proxy.aol.com 07.06.04, 16:13
        Moje wyniki Prl
        0´ 25,00 ng,ml
        60` 114,00 ng/ml

Pani doktor mowila ze to hiperprolaktynemia z objawami mlekotoku.Po wybraiu
        Bromergonu (2 m-ce9mam isc na kontrol)
        • mutantowa Re: z kąd ten wyciek? 07.06.04, 16:25
          Myślę że bromergon Ci dobrze zrobi na te cyckismile
          Pozdrawiam Magda
          • Gość: Dorota Re: z kąd ten wyciek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:14
            Radziłabym też sprawdzić hormony tarczycy.Też może ona mieć z tym
            związek.Pozdrawiam!!!
            • Gość: Miska Re: z kąd ten wyciek? IP: *.proxy.aol.com 07.06.04, 17:51
              Na tarczycy na prawym placie mam dwa malutkie guzki,(robilam pol roku temu usg
              tarczycy)ale lekarz nic niekazal robic z tymi gozkami tylko za pol roku do
              kontroli.Czy na badania hormonow tarczycy musze miec skierowanie?Dodam ze
              badania wykonuje prywatnie.I jakie hormony zbadac,chodzi mi o nazwe gdybym
              niezalatwila skierowania.Dzieki za odpowiedzi.Pozdrawiam
              • Gość: asia Re: do Miski IP: *.cyberx.pl / *.cyberx.pl 08.06.04, 08:33
                mam 23 lata taki wyciek mam już 3lata. W styczniu miałam operacje na
                endometrioze usuniety został lewy jajnik i jajowód po operacji powiedzieli mi
                że góz mógł być hormonalny i do 2 tyg. powinno samo ustąpić ale po wyjściu ze
                szpitala było jeszcze gorzej lało się jeszcze bardziej niż przed operacją.W
                końcu trafiłam do poradni chorób piersi i dostałam CASTAGNUS (ziołowe) mam je
                brać przez 90 dni zaczełam brać już 2 opakowanie ale wcale nie pomagają. Teraz
                zpóźnia mi się miesiączka więc mam nadzieje że się udało i dzidzia będzie za 9
                miesięcy
                gorąco pozdrawiam Asia
                • Gość: Miska Do Asi IP: *.proxy.aol.com 08.06.04, 09:46
                  Czesc to trzymam mocno kciuki za dzidzie(a ten wyciek to moze spowodowany
                  stresem)nieprzejmuj sie to napewno nic groznego.Mozesz powiedziedziec o tej
                  wydzielinie swojemu lekarzowi,moze cie uspokoi.Widzialam tu na forum pare
                  watkow o tych wydzielinkach z sutkow poszukaj w wyszukiwarce.A jezeli jestes w
                  ciazy to moze to byc siara.Pozdrawiam serdecznie pa
                  • Gość: asia Re: Do misi IP: *.cyberx.pl / *.cyberx.pl 08.06.04, 10:55
                    jutro robie test napisze czy sie udało
                    pozdrawiam pa
                    • Gość: Miska Do Asi IP: *.proxy.aol.com 08.06.04, 13:15
                      Ok bede czekac na na wiadomoscsmiletrzymam kciuki bardzo mocno.Pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka