Dodaj do ulubionych

bol po iui

18.01.12, 08:37
W piatek mialam stymulowana IUI; dzien przed robilam test owu, ktory pokazal, zebedzie naturalna owulacja. Oprocz tego dostalam podwojna dawke pregnylu.
Od niedzieli jednak mam coraz silniejsz skurcze i bol jak na @. Wczoraj mnie scielo kompletnie, nie moglam isc tak bolalo.
Podejrzewam, ze dostane @ wczesniej niz powinnam. Ale moze ktos ma pomysl, skad taki bol tak szybko po iui? Skoro owu raczej na pewno byla (choc usg nie mialam), @powinna byc dopiero pod koniec przyszlego tygodnia, to skad taki bol tak szybko?
Generalnie dziwnie reaguje po iui- po zabiegu bardzo szybko zaczyna sie pms, czyli skurcze, bol brzucha i piersi. W cyklach normalnych tez mam pms, oczywisicie, ale nie tak dotkliwy i nie tak szybko po owu.
Obserwuj wątek
    • kotki_trzy Re: bol po iui 18.01.12, 09:09
      Ja po iui też miałam silne bóle, nie wiem jak było u Ciebie, ale mnie chyba bolały jajniki po zastrzyku. Nigdy wcześniej nie bolały mnie jajniki, więc tak na 100% nie mam pewności co mi było, ale dziewczyny mówiły, żę po zastrzykach miewaja takie bóle w trakcie owulacji, myślę więc, że podobnie mogło być u nas, oby to był dobry objaw smile czego Tobie i sobie życzę smile
      • audrey2 Re: bol po iui 18.01.12, 10:06
        to raczej nie jest bol jajnikow, tylko bardzo silny, typowy bol zwiastujacy @ nie klucie, tylko rozlany na cale podbrzusze bol
        tylko nie rozumiem, dlaczego pojawia juz 2-4 dni po iui, co moze oznaczac i dlaczego cykle stymulowane sa tak inne od naturalnych, jesli chodzi o bol i nasielenie objawow pms

• anm-a Re: bol po iui 18.01.12, 12:45
      A może to przez hormony, którymi jesteśmy faszerowane przed inseminacją? Ja przeszłam 4 inseminacje i po każdej ból brzucha i piersi był większy niż przy cyklach naturalnych. Jeśli Ci nie przejdzie to idź do lekarza sprawdził co się dzieje.
    • niesia07 Re: bol po iui 18.01.12, 13:10
      mnie kilka dni po 4. iui bolał- chyba po raz pierwszy raz w życiu- jajnik, a potem podbrzusze. A kilka dni później okazało sie, że iui się udała. Ale była na naturalnym cyklu bez hormonow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka