Dodaj do ulubionych

Klinika Bocian !!!

21.02.12, 13:56
Witam ! Dziewczyny czy leczycie się może w tej klinice u dr Mrugacza ,bo mam zamiar podejść do in vitro.
Obserwuj wątek
    • coco7710 Re: Klinika Bocian !!! 22.02.12, 08:37
      Świetny wybór super klinika a dr Mrugacz najlepszy specjalista w Polsce śmiem twierdzić...a mam porównanie dzieki niemu jestem w NATURALNEJ ciazy mimo ze po IIgim programie ISCI...Klinika na wysokim poziomie b przyjazna,ceny tez normalne....
    • arpona Re: Klinika Bocian !!! 22.02.12, 11:23
      Ja również polecam te klinikę, nie tylko dra Mrugacza, ale także innych pracujących tam lekarzy - dra Grygoruka i dra Pietrzyckiego - wszyscy są świetnymi specjalistami.

Moje podejście w tej klinice zakończyło się klapą, ale nie żałuję, że spróbowałam.
    • edytka8080 Re: Klinika Bocian !!! 25.02.12, 17:22
      Czy ktos może się leczył w tej klinice proszę o opinie
      • dagmara-k Re: Klinika Bocian !!! 29.02.12, 14:55
        leczylam sie 6 lat, ale czas wynikal z moich finansow i poronien. udane pierwsze icsi. maja rewelacyjne wyniki, bardzo dobre lab, dr Mrugacz to mistrz stymulacji, bardzo konkretny tez dr Pietrzycki, a najwiekszy plus dla kliniki za rodzinna atmosfere.
        wracam do nich latem, po drugie dziecko.
        • edytka8080 Re: Klinika Bocian !!! 29.02.12, 16:45
          bardzo dziękuje pamiętam twoje zmagania o maleństwo , ja też tu na forum jestem pare lat przeszlam 2 inseminacje i 4 in vitra i 1 crio i nic nie udane leczyłam sie w Kriobanku i postanowiałam po 11 latach zmienić klinke na Bocian życze dużo zdrówka dla ciebie i maleństwa ja chce w kwitniu jechac do dr Mrugacza
          • dagmara-k Re: Klinika Bocian !!! 01.03.12, 18:58
            nie raz bylo, ze on analizujac wczesniejsze stymulacje wpadal na pomysl, ktory konczyl sie sukcesem. powodzenia!!
          • pyniaczek55 Re: Klinika Bocian !!! 10.05.16, 15:15
            Hej a jak wyglada przeniesienie się do innej kliniki,jak dlugo czeka się na ten odpowiedź
    • maruni Re: Klinika Bocian !!! 01.03.12, 13:40
      Nie mogę się wypowiadać na temat dr bo nie wiem, ale mnie zastanawia jedno... Bo mają podaną na stronie bardzo wysoką skuteczność, ale nie ma odniesienia z jakiej próby jest ona obliczana, na jakiej podstawie? - a tylko takie dane mogą być miarodajne.
      Większość klinik podaje różne wskaźniki na transfer, punkcję itd, a tu nie ma.
      • dagmara-k Re: Klinika Bocian !!! 01.03.12, 18:59
        oni chyba podaja skutecznosc jako pozytywna bete.

spedzil;am tam tyle czasu i tyle czasu na bocianowym forum, ze widzialam ta skutecznosc na zywowink
        • aniulka81 Re: Klinika Bocian !!! 02.03.12, 18:28
          Gorąco polecam Bociana i dr Mrugacza. Dzięki Bocianowi jestem mamą, o co starałam się 5 lat. No i ta atmosfera...nie czujesz, że jesteś w klinice. Personel super miły, ogólnie miłe wspomnienia.
          • wypalona_zarowka Re: Klinika Bocian !!! 02.03.12, 19:25
            dziewczyny !! a co z tymi ktrore mieszkaja daleko od Bociana!!
            może ktoras byla.. z dalekim dojazdem, jak to wygląda ile jest wizyt? jak można to rozwiązać??

jestem już po 2 in vitro( nieudanych)... ale chętnie bym podeszła tam!!
            i ile wizyt przed in vitro??
            • edytka8080 Re: Klinika Bocian !!! 02.03.12, 20:16
              witam ! ja też do klinki Bocian mam w jedna strone 450km i myśle żeby gdzieś się udać na hotel umnie nie dam rady dojeżdzać tyle km
              • dagmara-k Re: Klinika Bocian !!! 02.03.12, 22:43
                byly dziewczyny ze szczecina, irlandii... wtedy dr czesc robi tak, ze inny lekarz podaje wyciszenie na podstawie konsultacji i usg. najpierw oczywiscie musi byc wizyta w bocianie. dziewczyny z daleka nocuja zwykle w supraslu, sa dwa fajne miejsca,niedrogie. trzeba byc te 5-10dni do transferu na miejscu, od 4-6 dnia stymulacji.
                • aniulka81 Re: Klinika Bocian !!! 03.03.12, 10:21
                  Hej
                  ja miałam ok. 300 km w jedną stronę, ale całą procedurę przeprowadził dr Mrugacz. Gdzieś pisałam to w poście, ale nie pamiętam do którego wątku to było, to po krótce opiszę raz jeszcze. Pierwsza wizyta 10 grudnia 2010 i dostałam tabletki anty, następna 14 stycznia i juz rozpoczęła się stymulacja, dostałam zastrzyki do domu, z powrotem stawiłam się ok 20 stycznia i już z mężem zostaliśmy. Wynajęliśmy kawalerkę (dziewczyny z forum wsparły kontaktami), i codziennie chodziliśmy na wizyty i od razu panie pielęgniarki robiły mi zastrzyki. 28 stycznia punkcja, a 31 stycznia transfer. Do domu wróciliśmy po transferze, bete robiłam 14 lutego, i ostatnią wizytę w Bocianie miałam 28 lutego. Kolejne wizyty już u swojego miejscowego ginekologa. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam.
                  Aha, wcześniej leczyłam się w Gdańsku, bo było bliżej, zmarnowany czas. Cieszę się, że zdecydowaliśmy się na Bociana.
                  • coco7710 Re: Klinika Bocian !!! 05.03.12, 13:50
                    W klinice chętnie ida na rękę i daja leki na wynos a jeśli jest potrzeba -ja parę dni przed punkcja byłam na miajescu bo miałam 250km do BS to nocowałam -db baza noclegowa panie w klinice coś zawsze maja ,zostają jeszcze akademiki itd jest tego sporo bo BS w ogóle jest miastem macierzystym jeśli chodzi o in vitro...da s to jakoś rozwiązać...powodzenia!!!
    • sabusia123 Re: Klinika Bocian !!! 09.08.17, 17:46
      Liczyłam się w Warszawie i BIAŁYMSTOKU. NIE POLECAM ODRADZAM. ROBIĄ BADANIA NIE PATRZĄ NA WYNIKI
      INTERESUJE ICH TYLKO KASA. NAWET JAK NIE PODOBAŁY MI SIĘ WYNIKI O PYTALAM... UWAŻALI ŻE WSZYJEST OK!!!! PIENIĄDZE I CZAS WYRZUCONE W BŁOTO. 3 INSEMINACJE PRZY INFEKCJI NIEWYKECZONEK_ W INNEJ KLINICE MI POWIEDZIELI ŻE PRZY TEJ INFEKCJI NIE MA SZANS NA POZYTYWNY WYNIK...LIB DZIECKO UDODZI SIĘ UPOSLEDZONE...NO I ZŁE PARAMENTRY NASZE... SANDER ZEROWE. TRZEBA BYŁO IŚĆ NA IN VITRO. Niedużak i Kowalska. Mili Ale chyba nie potrafią czytać wyników badań. Lekarze w Angelusie byli przerażeni jak b widzieli moje v wyniki i próby podejścia do inseminacje.
      • sabusia123 Re: Klinika Bocian !!! 09.08.17, 17:47
        Liczyłam się * miało być
        • nadalnadzieja Re: Klinika Bocian !!! 20.09.17, 02:27
          sabusia, mogłabyś coś więcej napisac na temat tej kliniki?Do kogo tam chodzilas? Ja jestem po 1 in vitro- nie udanym i tez mam bardzo negatywne odczucia. Teraz nie wiem co dalej robic. Myslałam o zmianie lekarza bo chodze do Nieduzaka a on nawet nie pamieta niczego z mojej karty.za kazdym razem musze mu mowic o sobie wszytsko od poczatku.Tez mam wrazenie , ze interesuja go tylko pieniadze, malo rozmowny, meza w ogole traktuje jak powietrze. Odpowiedzi krotkie i "zlewajace". Chciałabym sie bardzo mylic, ale sam fakt, ze zadnych komentarzy pozytywnych o tym lekarzu nie ma na forach cos chyba musi znaczyc sad
      • gruszczyn2018 Re: Klinika Bocian !!! 05.04.21, 14:59
        Przeszłam leczenie już jakiś czas temu. Najpierw Wrocław, potem Białystok. Niestety nic z tego nie wyszło, a przypłaciłam to niestety zdrowiem. Rak Jajnika. To nie przelewki. Płakać mi się chce gdy o tym wszystkim myślę, a teraz muszę badać się co pół roku czekając na kolejny wyrok - zdrowie lub przerzuty. Podeszłam do IVF w późnym wieku i w sumie nie żałuję że spróbowałam. Ale lekarze powinni przestrzegać o konsekwencjach stymulacji jajników ! Zalecać regularne badania i czujność nawet po nieudanych IVF. A nikt tego nie robi. Przez to nie przywiązywałam wagi do torbieli na jajniku, kolejni badający mnie lekarze, mimo iż wiedzieli o mojej przeszłości z IVF, również nic złego w tym nie widzieli, a skończyło się tak jak się skończyło. Mam wycięty cały narząd rodny, przyspieszoną menopauzę, czuję się psychcznie fatalnie, a gdy czytam na forach o Waszych próbach to płakać mi się chce i nad sobą i nad starającymi się dziewczynami. Medycyna naprawdę niewiele może. Co do dr Mrugacza - wg mnie jest bardzo kosztowny, bo 250 zł za wizytę to dużo więcej niż biorą inni lekarze. Mnie dodatkowo namówił na operację mięśniaków macicy (też kosztowną), którą sam wykonał, przepuszczając najgorszy mięśniak, bo ten podnabłonkowy (zoperował śródścienne). W efekcie z trudem wyhodowany zarodek nie przyjął się. A pozostałe nie dotrwały do blastocysty. Dodatkowo miałam Hashimoto i konsultowałam się u ginekologów-endokrynologów, nikt na to też nic nie poradził. Beznadzieja a Białystok jednak trochę przereklamowany. Chyba że ktoś decyduje się na adopcję zarodka, do czego bardzo tam namawiają. Może stąd mają takie dobre wyniki. Tylko że to nie są dzieci biologiczne starających się par. POWODZENIA I UWAŻAJCIE NA SIEBIE, BADAJCIE SIĘ PO IVF I USUWAJCIE TORBIELE Z JAJNIKÓW NA CZAS !!!
    • edytka8080 Re: Klinika Bocian !!! 20.09.17, 22:26
      Ja też się leczyłam w klinice Bocian i się nie udało, i przeniosłam się do kliniki Kriobank i udało się u dr Grochowskiego super lekarz z podejściem do pacjenta.
    • marionkaess Re: Klinika Bocian !!! 26.08.21, 12:23
      szczerbulkowa napisał(a):

> Slyszalam o niej duzo dobrego ale terminy bardzo odlegle. Ostatecznie wybralam
      > klinike w Czechach

Jeju mam to samo, terminy straszne wiec szukam cos innego chociaz wole Polske. czemu akurat Czechy?
    • marionkaess Re: Klinika Bocian !!! 06.09.21, 09:38
      a to wiem która, tez ja biore pod uwage i ciagle nie moge podjac decyzji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka