malinka74 Re: malinka 26.04.12, 08:07 oj, sporo sie wydarzyło... późnym popołudniem we wtorek okazało sie że z 4 komórek rozmroziły się trzy i z nich 2 się zapłodniły, w związku z czym zaproponowano transfer na wczoraj... tym sposobem mam ze sobą 2 czterokomórkowce(mam nadzieję, że jeśli wciąż są to bardziej sie podzieliły...) i czekam cierpliwie i z pokorą, czy zostaną z nami... przepraszam, ze nic nie pisałam, ale w domu siadł mi net... a jak u Ciebie, kavainco? napisz koniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: malinka 26.04.12, 10:36 tez nie mam netu E2=4300, sporo pecherzyków, punkcja w sobotę i dborzebo ledwo żyję Napisz proszę ile kosztuje zamrażanie oocytów i jak wygląda potem procedura... My zapładniamy tylko dwie komórki, przynajmniej połowa idzie do ludzi - jestem w programie dawstwa, no i ewentualnie cżęść możemy zamrozić...stąd moje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
falbina Re: malinka 26.04.12, 12:52 Witam! W mojej klinice mrożenie zarodków kosztuje 600 zł za pół roku. Pozdrawiam Joasia Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: malinka 26.04.12, 12:55 z zarodkami wiem, ale chodzi mi o same komorki jajowe... Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: malinka 26.04.12, 13:54 za mrożenie komórek płaciliśmy 800 zł za rok, procedura wyglądała tak: w poprzednim cyklu posiewy, a w tym cyklu progynova, merional i kontrola usg co drugi dzień, gdy pęcherzyki były dojrzałe to ovitrelle, za dwa dni jeszcze kontrola, czy nastapiła owu i mąż oddał nasienie i w tym samym czasie rozmrożono komórki... procedura + leki i wizyty ok. 5.500 zł.... a teraz pozostało czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
falbina Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 26.04.12, 12:55 Witam! Właśnie odebrałam wyniki progesteronu w 3 dpt. Mam 12,9 ng/ml. Nie orientujecie się może czy to dobre wyniki? Bo już cała zakręcona jestem. Pozdrawiam Joasia Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 26.04.12, 13:57 zdaje się, że niezły, ale w Salve zalecają przyjmowanie diphereliny, jeżeli jest poniżej 20 ng/ml Odpowiedz Link Zgłoś
falbina Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 26.04.12, 19:48 Pierwzy raz słyszę i tym środku. Jak na razie biorę duphaston 2 x 2t, luteinę 3 x 4 t, metypred 4 t. acard 1 t, clexsan 0,6 i estrofem 1 x 1 t. hmm Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 27.04.12, 11:00 przepraszam, coś mi się potamtegowało z nazwami, miałam na myśli duphaston oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 27.04.12, 11:07 to dobrze, bo już się przestraszyłam, że znów analogi - to by nielogiczne było Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 27.04.12, 14:43 dziewczyny trzymam kciuki za pożądane wyniki... kavainca zaciskam kciukasy za udaną punkcję. Jakie decyzje co do komóreczek? Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 29.04.12, 16:18 19 pobranych, 17 pełnych dwie zapłodnione klasycznym inf (Pani Małgosia jest w sporym szoku, bo strasznie nas odwodziła od tego), 6 zamrożonych, 9 poszło do dawstwa - z tego co wiem, też zapłodnione Jutro transfer. Odpowiedz Link Zgłoś
amika3 Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 30.04.12, 08:58 piękny wynik... u mnie nie było nic oprócz dwóch pustych, nie mam już nic... Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 30.04.12, 19:16 kurcze, dziewczyny jestem w szoku. Mam w brzuchu 3 i 4okomórkowca klasy I. czuję sie świetnie. Zadnych dolegliwości. Tylko cykor, że będa dwojaczki Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 04.05.12, 10:24 oj żeby to za każdym razem było takie proste przełożenie... 2 zarodki, i bliźniaki... a tu rzeczywistość często skrzeczy, niestety... a człowiek chwyta się nadziei jak tonący brzytwy... i bywa, że warto... trzymam kciuki za wszystkie starające się, marzące i czekające... Odpowiedz Link Zgłoś
lili2010 Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 30.04.12, 21:37 strasznie mi przykro amika ;-(, co zamierzasz dalej? ja prawdopodobnie w piątek punkcja też jestem cała w strachu co będzie ;-/ staram się optymistycznie podchodzic ale tak średnio na jeża mi idzie...po tylu niepowodzeniach to ciężko jest. Odpowiedz Link Zgłoś
falbina Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 04.05.12, 16:09 Witam!! Niestety nie mam dobrych wieści. Odebrałam dzisiaj wyniki bety i lipa. Znowu nie wyszło. Pozdrawiam i życzę powodzenia dla staraczek. Odpowiedz Link Zgłoś
birgi Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 04.05.12, 20:29 Falbina Kochana, strasznie mi przykro Ściskam mocno... Ja idę jutro na betę. Co prawda kazali w środę, ale chyba do tego czasu bym oszalała. Trudno, co ma być to będzie. Przy pierwszym dziecku w 10 dpt miałam betę 14. Jutro 11 dpt więc coś powinno pokazać. Ściskam Birgi Odpowiedz Link Zgłoś
falbina Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 04.05.12, 20:41 Dzięki Brigi Trzymam kciuki z Ciebie. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 04.05.12, 21:01 Falbina, bardzo mi przykro Brigi, kciukam i czekam na bore wieści Odpowiedz Link Zgłoś
amika3 Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 04.05.12, 22:50 Falbina bardzo mi przykro birgi, ja też trzymam kciuki za jutro. Wiem, że podchodziłaś na cyklu naturalnym, ale czy wcześniej miałaś pełny protokół, czy może od razu zdecydowałaś się na nat.cykl.? Odpowiedz Link Zgłoś
birgi :( 05.05.12, 16:19 Kochane, dziękuję bardzo za kciuki, ale niestety tym razem nie pomogły Beta poniżej 2. Trzymam się jeszcze brzytwy jak kretynka i nie odstawię leków do poniedziałku. Zrobię jeszcze raz w poniedziałek rano. Łudzę się, że skoro każą robić w 15 dpt to może zdarzają się takie "spóźnialskie" ciąże... Amika, jak prześledzisz moje wpisy w tym wątku to poznasz historię moich podejść. Sorry ale nie mam siły pisać... Birgi Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: :( 05.05.12, 21:48 Dołączam - beta poniżej 1 , tak więc kolejne podejście nieudane Ehhh Ściskam mocno birgi! Odpowiedz Link Zgłoś
aggi_de Re: :( 07.05.12, 12:33 Hej Strasznie mi przykro ze sie nie udalo((( Mialas na cyklu naturalnym? Bedziecie podchodzic do nastepnej? Pozdrawiam..... Odpowiedz Link Zgłoś
birgi Re: :( 07.05.12, 12:49 Dziękuję Kochane, już mi lepiej Dziś jeszcze raz zrobiłam badanie - "0" się potwierdziło. Teraz robię długą wakacyjną przerwę i pod koniec sierpnia bierzemy się ponownie do roboty . Amika, Aggi_de, tak podchodziłam na naturalnym cyklu, ale to nie było zaplanowane. Po prostu miałam kiepskie FSH - 14,5 i progesteron - 2,8, które dyskwalifikowało mnie do krótkiego protokołu. Zdecydowaliśmy się na własny cykl, bo te wyniki jeszcze na to pozwalały no i nie chcieliśmy tracić czasu. Poprzednie podejście to też był własny cykl, ponieważ musiałam wyjechać i nie mogliby mnie obserwować podczas stymulacji. Mam nadzieję że po wakacjach będę zrelaksowana i wypoczęta, wyniki będą lepsze i zrobimy na krótkim protokole. Zawsze to jakaś szansa na więcej niż jedno jajko. Chociaż i tak plan mam taki, że nawet jeśli byłabym stymulowana i byłyby więcej niż 2 jajeczka, to byłyby zapładniane tylko dwa a reszta do zamrożenia. Jestem stara, i gdybym zaskoczyła to przy zamrożonych embrionach miałabym bardzo duży problem moralny (bo za nic nie oddam ani nie zniszczę). Póki co muszę się wziąć za siebie, bo przez to zachodzenie w ciążę mam 5 kg do przodu . Strasznie sobie folgowałam. Kochane, życzę Wam wspaniałych podwójnych kresek na sikaczach, rosnących bet i abyśmy nie musiały spotykać się już po wakacjach w takich wątkach - zamiast proponuję "wątek ciążowy" . Na forum będę zapewne zaglądać, ale bardziej jako czytacz . Ściskam mocno Birgi Odpowiedz Link Zgłoś
kinka-inka Re: :( 07.05.12, 23:02 Dziewczyny bardzo mi przykro Nawet jak nie piszę to każde niepowodzenie jest dla mnie przykre, uświadamia mi, że droga do celu bywa bardzo długa i wyboista Ja po dość intensywnym majowym weekendzie wracam do walki Jutro usg i w tym tygodniu mam nadzieję na jakiś rozwój wydarzeń, przed nami rozmrażanie 2 zarodeczków i ewentualny transfer na cyklu naturalnym, jak dobrze pójdzie w tym tygodniu, tylko coś ten cykl zaburzony mam nieco, 2 dni po skończonej @ w sobotę znowu zaczęłam krwawić dzisiaj się trochę uspokoiło Mam nadzieję, że to tylko efekt nadmiaru hormonów... A teraz chyba przeniosę się na wątek majowy, w związku z przyzwoleniem no i ten maj, który niesie nadzieję i piękno... Oby był bardziej szczęśliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: :( 07.05.12, 14:03 Nie wiem czy pytanie o cykl było do mnie Podchodziłam na cyklu stymulowanym femarą. Efekt stymulacji był bardzo dobry, były dwie inseminacje dzień po dniu (pęcherzyki pękały niejednocześnie). No ale klops Podejście do inseminacji nr 3 za ok 2 tygodnie - od jutra start stymulacji. Zależy mi na tym żeby podchodzić do kolejnych inseminacji cykl po cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
monia2000 I u mnie :( 07.05.12, 15:14 Witam ponownie! W końcu udało mi się dotrzeć do wykonania pierwszej iui (problemy z owulacją), dzisiaj odebrałam wynik i doopa, poniżej 1,2 Już se popłakałam, ale musiałam się z kimś podzielić moim żalem Odstawiam luteinkę i dupka i czekam na @. Pewnie spróbujemy w kolejnym cyklu, pod warunkiem, ze mi pęcherzole urosną Pozdrawiam staraczki Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 07.05.12, 15:40 Coś ten mój wątek mało szczęśliwy Dobrze, że już koniec kwietnia... Odpowiedz Link Zgłoś
monia2000 Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 07.05.12, 15:47 A majowy już jest?? Wątek oczywiście Może będzie szczęśliwszy?? Maj daje tyle piękna w przyrodzie to może i nam da?? Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 07.05.12, 16:39 Majowy dot ivf juz jest Może nas przyjmą Odpowiedz Link Zgłoś
monia2000 Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 07.05.12, 16:57 To co próbujemy?? W grupie raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
amika3 do birgi 07.05.12, 18:45 birgi, wiem, co czujesz, bardzo mi przykro. Najgorszy jest pierwszy ranek po takiej porażce, otwierasz oczy i chce Ci się wyć, że to nie był tylko zły sen ale na szczęście widzę, że wszystkie dosyć szybko ocieramy łzy i szykujemy się do kolejnej walki. Życzę Ci, żeby ta stymulacja sierpniowa dala wiele pięknych dojrzalych pęcherzyków. Ja spróbuję odwrotnie niż ty, czyli podejdę na naturalnym, oczywiście jeżeli lekarz się zgodzi Życzę powodzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
lili2010 Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 07.05.12, 19:14 a pewnie, że przyjmą zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 10.05.12, 07:38 i ja się dołączam do negatywnych kwietniowych statystyk... oj, boli... muszę odpocząć... wyczerpały nam się wszystkie rezerwy... kavainca, trzymam kciuki za pomyslną betę... i za was dziewczyny z majowego wątku... Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI/IVF marzec-kwiecień 10.05.12, 10:59 kuuurcze, malinka - Ty też? strasznie mi przykro Odpowiedz Link Zgłoś