Dodaj do ulubionych

hsg na Polnej

01.07.04, 12:13
Dziewczyny, napiszcie proszę o hsg szczególnie na Polnej jesli miałyście tam
wykonywany ten zabieg. Ja idę tam za tydzień i strasznie sie boję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamilla Re: hsg na Polnej IP: 217.153.54.* 01.07.04, 12:37
      niczego się nie bój. Ból jest znikomy.Badanie jest pod znieczuleniem, działa
      dobrze i szybko. Całe badanie trwa max 10 min. Będziesz świadoma ale trochę
      jakby na 'odlocie'. Potem położą cię do łóżka i pośpisz pół dnia.Po południu
      wrócisz do domu. Ja miałam zabieg o 10, o 16 mnie wypuścili. Dwa dni L4 i do
      pracy! Jak będziesz chciała to nawet więcej wolnego ci dadza bo przez dwa-trzy
      dni będziesz śpiąca i jakby otępiała. Powodzenia! Aha, na Polnej HSG robiła mi
      dr Kubiaczyk-Paluch. Super kobitka.
      • aska6 Re: hsg na Polnej 01.07.04, 12:45
        Dziękuję za słowa otuchy. Naprawdę czuję sie lepiej. W zasadzie ja chyba
        bardziej niż bólu boję się tych lekarzy. Mam stawić się o 7 rano i nie mam
        pojęcia co będzie dalej. Czy będą wykonywać mi jeszcze jakieś inne badania?
        Proszę na[isz jak to wygląda i z góry dziękuję
        • Gość: Kamilla Re: hsg na Polnej IP: 217.153.54.* 01.07.04, 15:09
          po pierwsze to nic nie możesz jeść. Dopiero po południu jak mdłości po
          znieczuleniu miną. Innych badan mi nie robili. Wkłuła wenflon i wypytywała o
          przebyte choroby. Spokojnie, oprócz kręcenia w głowie nic ci nie będzie. A jak
          okazałoby się, ze masz bardzo niedrożne jajowody to możesz ewent poczuć jak coś
          ci tam grzebią tzn że płyn się przepycha
    • Gość: jo Re: hsg na Polnej IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.04, 14:42
      hej, ja też miałam robione badanie drożności na Polnej w tym roku. Nie było
      źle, ale samo wstrzyknięcie kontrastu nie należało do przyjemności... Na
      szczęście ze znieczuleniem- a właściwie oglupieniem. Dochodziłam do siebie trzy
      dni. Badanie miałam rano, po południu do domu, a następnego dnia (mimo lekkiego
      otępienia) już byłam w pracy. Wyniki badania były ok - wykazały pełną drożność,
      ale do dzisiaj nie ma śladu fasolki... Pomimo już ośmiu inseminacji... Teraz
      przygotowujemy się do in vitro u prof. Pawelczyka... Pozdrawiam- Jo
    • herba5 Re: hsg na Polnej 01.07.04, 14:46
      Jeżeli masz swojego lekarza to nic sie nie bój. Badanie trwa około 10 minut
      wraz z zastrzykiem. Trochę boli ale można przezyć. Nastaw sie na to że boli i
      już. Wiele z nas to przeszło, a badanie na pewno jest potrzebne do dalszego
      leczenia.
      Pozdrawiam i trzymam kciuki
      • Gość: aska6 Re: hsg na Polnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 14:16
        Dziekuję bardzo za słowa otuchy. Mam nadzieję, że moje wyniki nie będą złe.
        Trzymajcie kciuki i jeszcze raz pozdrawiam. Jo jesli mogłabyś napisz proszę jaki
        jest ten prof. Pawelczyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka