aska6 01.07.04, 12:13 Dziewczyny, napiszcie proszę o hsg szczególnie na Polnej jesli miałyście tam wykonywany ten zabieg. Ja idę tam za tydzień i strasznie sie boję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kamilla Re: hsg na Polnej IP: 217.153.54.* 01.07.04, 12:37 niczego się nie bój. Ból jest znikomy.Badanie jest pod znieczuleniem, działa dobrze i szybko. Całe badanie trwa max 10 min. Będziesz świadoma ale trochę jakby na 'odlocie'. Potem położą cię do łóżka i pośpisz pół dnia.Po południu wrócisz do domu. Ja miałam zabieg o 10, o 16 mnie wypuścili. Dwa dni L4 i do pracy! Jak będziesz chciała to nawet więcej wolnego ci dadza bo przez dwa-trzy dni będziesz śpiąca i jakby otępiała. Powodzenia! Aha, na Polnej HSG robiła mi dr Kubiaczyk-Paluch. Super kobitka. Odpowiedz Link Zgłoś
aska6 Re: hsg na Polnej 01.07.04, 12:45 Dziękuję za słowa otuchy. Naprawdę czuję sie lepiej. W zasadzie ja chyba bardziej niż bólu boję się tych lekarzy. Mam stawić się o 7 rano i nie mam pojęcia co będzie dalej. Czy będą wykonywać mi jeszcze jakieś inne badania? Proszę na[isz jak to wygląda i z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamilla Re: hsg na Polnej IP: 217.153.54.* 01.07.04, 15:09 po pierwsze to nic nie możesz jeść. Dopiero po południu jak mdłości po znieczuleniu miną. Innych badan mi nie robili. Wkłuła wenflon i wypytywała o przebyte choroby. Spokojnie, oprócz kręcenia w głowie nic ci nie będzie. A jak okazałoby się, ze masz bardzo niedrożne jajowody to możesz ewent poczuć jak coś ci tam grzebią tzn że płyn się przepycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: hsg na Polnej IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.04, 14:42 hej, ja też miałam robione badanie drożności na Polnej w tym roku. Nie było źle, ale samo wstrzyknięcie kontrastu nie należało do przyjemności... Na szczęście ze znieczuleniem- a właściwie oglupieniem. Dochodziłam do siebie trzy dni. Badanie miałam rano, po południu do domu, a następnego dnia (mimo lekkiego otępienia) już byłam w pracy. Wyniki badania były ok - wykazały pełną drożność, ale do dzisiaj nie ma śladu fasolki... Pomimo już ośmiu inseminacji... Teraz przygotowujemy się do in vitro u prof. Pawelczyka... Pozdrawiam- Jo Odpowiedz Link Zgłoś
herba5 Re: hsg na Polnej 01.07.04, 14:46 Jeżeli masz swojego lekarza to nic sie nie bój. Badanie trwa około 10 minut wraz z zastrzykiem. Trochę boli ale można przezyć. Nastaw sie na to że boli i już. Wiele z nas to przeszło, a badanie na pewno jest potrzebne do dalszego leczenia. Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska6 Re: hsg na Polnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 14:16 Dziekuję bardzo za słowa otuchy. Mam nadzieję, że moje wyniki nie będą złe. Trzymajcie kciuki i jeszcze raz pozdrawiam. Jo jesli mogłabyś napisz proszę jaki jest ten prof. Pawelczyk. Odpowiedz Link Zgłoś