Dodaj do ulubionych

spadająca beta hcg

19.10.12, 13:25
Witam , zrobiłam ostatnio test ciązowy wyszedł pozytywnie , poszłam do lekarza nic nie widział skierował mnie na badanie beta hcg - wyszło we wtorek tj .16.10 791.10 po dwóch dniach powtórzyłam wyszło 691,30 sad (wynik z wczoraj ) - wynik z dzis 683,10 czyli spada sad Nie mam ani krwawienia ani nic , biorę duphaston - bardzo sie martwie bo najorawdopodobniej niestety tej ciąży nie da sie uratować bo z tego co wiem nie ma szans aby betahcg spadała sad Dopiero w środę mam wizytę a w poniedziałek ostatnia betahcg po wizycie zapewne zabieg w czwartek.Nie wiem dlaczego nie mam ani krwawienia ani bóli żadnych , delikatnie mnie bolał brzuszek ale to raczej normalne - bardzo sie teraz martwie .mam 35 lat i nie mamy dzieci sad
Obserwuj wątek
    • ezcna Re: spadająca beta hcg 19.10.12, 13:26
      we wtorek 16.10 beta wyszła 791,30 bo coś sie w wątku nie zapisało...
    • dagmara-k Re: spadająca beta hcg 19.10.12, 15:02
      moze nie byc zadnych objawow, tylko ta beta... ale dokladnie w tym samym labolatorium mam nadzieje robisz te bety?
      przykro mi.
      dalej bierzesz te leki? nie kazal odstawic?
      • dagmara-k Re: spadająca beta hcg 19.10.12, 15:03
        aha. nawet przy nieudanej ciazy z beta powyzej 1200 nie mialam zabiegu, moze uda sie samoistnie? rozmawialas o tym z lekarzem?
        • ezcna Re: spadająca beta hcg 19.10.12, 17:45
          Tak robiłam w tym samy labolatorium , dzis zrobiłam po 24 h i spadła ona bardzo mało dokładnie z 691,30 na 686,10 , lekarz polecił abym na razie czekała w poniedziałek kolejna betahcg a w środę wizyta .Chyba zwarjuje , duphaston biorę cały czas reszta objawów ciąży zanika , brzuch mnie pobolewa ale raczej śrdenio intensywie - raczej pobolewa jak to w ciąży czasem jajnik delikatnie ... najgorzej zastanawiający jest ból w okolicach pośladka lewego i jak by troszkę mi drętwieje noga ale pamietam że dzieje sie tak u mnie podczas owulacji.Nie mam pojęcia co sie dzieje , test właściwie zrobiłam poniedziałek a we wtorek robiłam już beta hcg gdzie wynik był ponad 790 ... nie wiem co teraz marwie się bo naczytam sie głupot w internecie o zasniadzie groniastym o ciąży poza macicznej i niedługo chyba zwarjuje sad
    • karkarkar Re: spadająca beta hcg 19.10.12, 19:33
      Zaśniad to jest przy bardzo wysokiej becie - chyba że się mylę.
      Niestety nic nie zrobisz. Musisz czekać a najlepiej to odstaw internet .... niepotrzebnie się nakręcasz. Takie małe psadki bety to jeszcze niczego nie przesądzają. Mi beta spadła z dnia na dzień, praktycznie do zera.
      Głowa do góry. Głupot nie czytaj, jedz duphaston garściami - nie przedawkujesz na pewno.
      Trzymam kciuki.
    • jeza_bell Re: spadająca beta hcg 19.10.12, 19:51
      Beta ma wyraźnie i dynamicznie przyrastać.
      Jak stoi w miejscu lub przyrasta nieznacznie zazwyczaj nie oznacza niczego dobrego.
      Trzymaj się.
      • ezcna Re: spadająca beta hcg 19.10.12, 20:25
        Niestety zdaję sobie z tego sprawę sad bardzo mi z tego powodu przykro , ponad rok temu rodziłam synka w 21 tc chyba kończyć nie musze jak sie to skończyło sad ech ...
        • ezcna Re: spadająca beta hcg 21.10.12, 00:46
          Dziś nic a nic sie nie zmieniło , miałam delikatne plamienie rano ale ani bóli żadnych ani nic , czytałam równiez o przypadkach spadającej betahcg w ciąży mnogiej kiedy to jedna zapłodnionych komórek wchłania sie ale informacji na ten temat jest bardzo mało .
          • marygirl Re: spadająca beta hcg 21.10.12, 12:24
            a czy cos u ciebie juz było widac na usg? jak ja miałam podane podczas transferu 2 zarodki, koło 6 tyg zaczeły sie plamienia, niezbyt duze, na obrazie usg jedno bijace serduszko i jeden mały [pusty pecherzyk....własnie jego wchłaniania powodowały najprawdopodobniej te dolegliwosci.bhcg mierzyłam tylko raz celem potwierdzenia ciaży, wg mnie i lekarza potem kontrolowanie nie ma sensu bo mozna sie tylko niepotrzebnie nakrecac .Jesli jestes kolo 6-7 tyg ciazu to powinno byc widac bijace serduszko.
            • dagmara-k Re: spadająca beta hcg 21.10.12, 13:58
              rob usg koniecznie u kogos jeszcze, nawet na IP bo to nie jest normalna sytuacja ciazy biochemicznej. cos sie tam dzieje i warto obejrzec dokladnie jeszcze raz, lacznie z przydatkami.
              • ezcna Re: spadająca beta hcg 21.10.12, 23:57
                Na usg ledwo zauważono kropeczkę to około 5 tydzień ( tak mi powiedziano ) w czwartek jak robiłam bete i potem w piatek to spadek był tylko o 5 ! więc to jest dla mnie zastanawiające że z wtorku na czwartek spadło 100 a już z czwartku na piatek tylko 5 .Dziś bardzo mnie bolą piersi ,żadnych bóli ani plamień nie mam , jutro jadę rano o 8 zrobic betę .nadal biorę duphaston i nie wiem czy od tego mnie te piersi bolą?Czytałam też że podobno jak sie bierze duphaston to żadnego krwawienia nie będzie do póki sie nie odstawi ale lekarz do jutrzejszych wyników kazał brać , jak jutro beta będzie spadająca to najprawdopodobnie będzie kazał odstawić a w środę na wizytę i usg .Nie wiem co myśleć , wiem że spadająca beta hcg świadczy o nierozwijającej się ciąży ale ja jestem dziwnie spokojna , nie wiem dlaczego nie wiem co się dzieje , dlaczego te piersi zaczęły mnie znowu boleć - dziś jest znowu tak jak było na początku , być może to rzeczywiście od duphastonu .nie wiem sad nie byłam w takiej sytuacji nigdy sad
                • ezcna Re: spadająca beta hcg 22.10.12, 09:34
                  Byłam dzisiaj na beta dopiero o 13 wyniki , nie wiem co ta Pani do mnie z rana mówiła ale mówiła coś o możliwości błędu ale nie wiem naprawdę o co chodziło, powiedziała że zobaczymy dzisiaj po 13.Może chodziło o to że tak mało spadła i że pewnie więcej tylko mieści się to w granicach normy błędów - nie wiem ... sad
                  • starajacasie82 Re: spadająca beta hcg 22.10.12, 11:40
                    Daj znać co i jak, a ja mocno kciuczę smile Bo faktycznie jakoś dziwnie to u Ciebie wygląda.
                • marygirl Re: spadająca beta hcg 22.10.12, 13:49
                  Ja te swoje plamienia miałam mimo brania duphastonu
    • ana_pe Re: spadająca beta hcg 23.10.12, 13:50
      no i co z Twoja beta? ciekawa jestem
      • ezcna Re: spadająca beta hcg 23.10.12, 14:21
        wiec beta spadła do 450 uncertain niestety więc świadczy to tylko o jednym ciąża się nie rozwija , wczoraj lekarz kazał odstawić duphaston i tak też zrobiłam , po odstawieniu po 24 piersi przestały mnie boleć jak ręką odjął na razie nic sie nie dzieje ani plamienia nie ma ani żadnych bóli , jutro ide na wizytę na 20 zobaczymy jaka lekarz podejmie decyzję , najprawdopodobniej na zabieg mnie skieruje w czwartek - strasznie sie boje ale wiem że to podstawa aby wyczyszczono wszystko dobrze ,żeby też nie było zrostów etc , boje sie cholernie bo mam straszny uraz do szpitali po rodzeniu synka ( wtedy trafiłam na lekarza rzeźnika , rodziłam 6 h bez znieczulenia wiedząc że poród nie zakończy się szczęśliwie ) ech
        • dagmara-k Re: spadająca beta hcg 23.10.12, 16:55
          sad
        • jeza_bell Re: spadająca beta hcg 23.10.12, 18:18
          ezcna napisała:

jaka lekarz podejmie decyzję , najprawdopodobniej na zabieg mnie skieruje
          > w czwartek -

a bez zabiegu się nie obejdzie?
          • dagmara-k Re: spadająca beta hcg 23.10.12, 22:45
            tez caly czas o tym mysle, tak jak pisalam wyzsze bety mialam i bylo bez zabiegu. moze w czwratekj to jeszcze za wczesnie, warto poczekac kilka dni po odstawieniu duphastonu. pewnie bez niego beta spadnie znacznie szybciej. moze byc ze nie, wtedy zrobic zabieg, ale ja wolalabym tego uniknac.
            • ezcna Re: spadająca beta hcg 24.10.12, 02:58
              Ja też wolałabym tego uniknąć sad na razie nic sie nie dzieje odstawiłam dupha przedwczoraj i na razie nic , ale wiem że to może potrwac pare dni , jutro o 20 idę na wizytę więc zobaczymy co lekarz powie - dla mnie w ogóle ta cała sytuacja jest bardzo dziwna ale juz chyba nie ma sensu sie nad tym zastanawiać bo sie tylko zadręcze ... we wrześniu miałam okres od 3-16 potem cały czas plamienie i ból brzucha diagnoza była taka ze najprawdopodobniej to zapalenie dróg moczowych i 3 dni porzed zrobieniem testu brałam antybiotyk .... to w wielkim skrócie ... ten brzuch mnie bolał i bolał , byłam w między czasie na wakacjach i tam tez mnie bolał a 1 pazdziernika bardzo aż się popłakałam w samolocie jak wracałam tez mnie strasznie zabolało , potem trafiłam do swojego lekarza nic na usg nie było widać , dostałam antybiotyk wlasnie na drogi moczowe a potem za 3 dni test , odstawiłam wszystko i dopiero beta hcg , wiec tak naorawde mogłobyc tak że beta juz była spadająca z jakiegos pułapu echhhh strasznie to zagmatwane wszystko , teraz najważniejsze ,żebym powróciła do życia i chcę już odliczać dni do kolejnej owulacji i nie zastanawiać sie nad tym co było bo na to już wpływu żadnego nie mam , natomiast na przyszłość mam ... jutro zobaczymy co powie lekarz , przypomnę równez o tej sytuacji ze miałam tak długo okres i potem to plamienie ,mam taki już mętlik w glowie że ojej sad
              • aurita Re: spadająca beta hcg 24.10.12, 08:13
                bardzo mi przykro sad przezylam to samo 2,5 roku temu...
                • dagmara-k Re: spadająca beta hcg 24.10.12, 13:06
                  a jest mozliwosc ze tam sie juz cos wczesniej dzialo? ze cos jest nie halo w jajowodzie, albo jakas torbiel? oby do usg. trzymaj sie, daj znac
                  • ezcna Re: spadająca beta hcg 24.10.12, 18:19
                    Jak byłam po 5 października na usg to było wszystko dobrze , przydatki etc wszystko dobrze wtedy to przepisał mi lekarz antybiotyk pobrał posiew i zrobił cytologie ja w miedzy czasie zrobiłam badania moczu etc i rzeczywiście jakieś drobne bakterie wyszły i b.wysoka prolaktyna co mnie zdziwiło a do tego piersi mnie bolały więc w między czasie brania antybiotyku tj.3,5 dnia zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie kreski , potem beta i wyszła ponad 700 następnie już spadała a jak tylko testy to odstawiłam antybiotyk i od razu duphaston na podtrzymanie .Robiłam w połowie września test ciążowy i nic nie wyszło , piersi tez mnie nie bolały ja właściwie ciążowo poczułam się od 5 października ( teraz jak pomyślę ) senność piersi etc ... na usg jak byłam przy becie ponad 700 to nic nie widział lekarz jakiś może malusie coś około 2-3mm ale nie był pewien że to pęcherzyk i potem to już historie znacie bo beta już spadała .zaraz lecę na wizytę i usg wieczorkiem jak wrócę to napisze co powiedział lekarz i co zalecił .trzymajcie kciukaski żeby nic strasznego mi nie powiedział bo nie ukrywam,że się stresuje wrrr sad
                    • 3trzydziestka Re: spadająca beta hcg 29.10.12, 18:30
                      I jak po wizycie ezcna? Mialaś sie odezwać. Mam nadzieję, że wszystko dobrze i obyło się bez interwencji lekarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka