Dodaj do ulubionych

0% prawidłowych plemników

26.10.12, 18:30
Witam, no niestety jest kiepsko, jeszcze 5 lat temu, kiedy zmagaliśmy się z niepłodnością męża było 9-17 % prawidłowych, a teraz 0%. Czy ktoś zmagał się z takim beznadziejnym wynikiem i czy coś pomogło?
Mamy za miesiąc wizytę o androloga, który 5 lat temu pomógł mężowi, ale zastanawiam się czy takie wyniki da się w ogóle poprawić...........

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • julia56 Re: 0% prawidłowych plemników 26.10.12, 21:16
      Cześć, Kochana. Wy w staraniach o trzecie? kiss
      -----------------------------
      freedo-mania.blogspot.com
      terazjestpieknie.blogspot.com
      • katarzyna.br Re: 0% prawidłowych plemników 26.10.12, 21:41
        Cześć Julia, jak miło....................!!!!!!!!!! Tak, chcemy już od dawna ale jak widzisz po wynikach marne szanse........... Co u Ciebie, napisz, proszę
        • dagmara-k Re: 0% prawidłowych plemników 26.10.12, 22:34
          czesc dziewczynysmile
          katarzyna, a nie ma stanu zapalnego? troche dziwne zeby tak polecialo...
          • esperanza79 Re: 0% prawidłowych plemników 26.10.12, 22:57
            katarzyna, mam wrazenie, ze pamietam Cie "stad" z lutego -maja 2008. czy dobrze?smile
            pozdrawiam i zycze przewalczenia wszystkich trudnosciwink
            • katarzyna.br Re: esperanza 27.10.12, 10:27
              Witaj, na tym forum jestem od dawna tylko z różną intensywnością, najczęściej bywałam w okresie 2006-2008, więc może to ja byłam smile
          • katarzyna.br Re: dagmara 27.10.12, 10:25
            cześć dagmara, też właśnie się zastanawiałam nad tym, wyślę męża aby powtórzył badanie razem z posiewem

Pozdr.
            • dagmara-k Re: dagmara 27.10.12, 11:48
              fajnie was spotkac po tylu latach w jednym watkusmile chociaz lepiej byloby na forum matki wielodzietnewink
        • julia56 Re: 0% prawidłowych plemników 31.10.12, 15:16
          Hej, Kochana, hej. smile
          Ja w marcu powiłam drugiego synka. smile
          Odczekam do marca 2014 i zaczniemy się starać o trzecie. Ale z jakim skutkiem? Któż to raczy wiedzieć... smile
          Trzymam za Ciebie/Was kciuki. Odzywaj się czasami i pisz co i jak.
          -----------------------------
          freedo-mania.blogspot.com
          terazjestpieknie.blogspot.com
          • katarzyna.br Re: 0% prawidłowych plemników 31.10.12, 18:35
            To super, Julia, gratuluję!!! A przypomnij proszę co u Was było problemem, i jak się wam udało. Bo wiesz ja się zastanawiam czy w ogóle warto leczyć męża, skoro mój wiek (39 lat) z całą pewnością wskazuję na obniżoną płodność i u mnie. Może warto byłoby zrobić badanie sprawdzające rezerwę jajnikową....... Sama nie wiem
    • z_oe Re: 0% prawidłowych plemników 31.10.12, 14:36

1% czasem wysuwajac sie do 2% ale tzw. "leniwce pospolite" nie nadajace sie prawie do niczego, icsi bylo jedyna metoda probna.

3 podejscia, bez skutkow-nie udane.

Po ostatnim nieudanym transferze -ciaza spontaniczna-na wyjezdzie by odpoczac smile...nikt tego wytlumaczyc nie umie, nawet klinika. Maz 43 lata -zmagajacy sie od zawsze z bezplodnoscia - wynik operacji z dziecinstwa.

Ps. wiem,ze maz lykal na wlasna reke suplementy..musialabym zapytac co takiego bral po cichusmile

Synek skonczyl w piatek 3 miesiace-zdrowy jak ryba..cudowny...
    • koala0405 Re: 0% prawidłowych plemników 31.10.12, 14:49
      Mój mąż miał takie kiepskie wyniki 0% prawidłowych plemników. Brał witaminy dla mężczyzn i po 3 m-cach wyniki się poprawiły i ma 6 % prawidłowych plemników.
      Radzę powtórzyć badanie.
      • landzia_gd Re: 0% prawidłowych plemników 01.11.12, 16:50
        Hej,

A mogłabyś powiedzieć, co to były za witaminy? Też borykamy się min. z tym problemem.. Nie wiem, czy to cokolwiek da w naszym przypadku - u męża problemy z liczebnością i ogólną przydatnością powstały najprawdopodobniej na skutek wyniszczającej chemioterapii, ale spróbować nie zaszkodzi..

Z góry bardzo dziękuję za informację wink
        • koala0405 Re: 0% prawidłowych plemników 02.11.12, 20:29
          Mąż brał i nadal bierze Androform spx ale to niemieckie witaminy i nie wiem czy są dostępne w Polsce. Jedno opakowanie wystarcza na 3 miesiące.
          Brał też Bioparent ale nie wiem czy tak się pisze /brał krótko/.
    • rejka Re: 0% prawidłowych plemników 01.11.12, 13:31
      W czwartym podejściu, w którym się udało, plemniki były najsłabsze. Prawidłowa morfologia poniżej 1%, liczebność znikoma 0,0003 mln/ml.

Androlog powie wam z pewnością więcej, leki mogą pomóc, choć nie w każdym przypadku. U nas kuracja była bezskuteczna, a jednak udało się i nam. Trochę to trwało, teraz staramy się o drugie dziecko.
      • dagmara-k Re: 0% prawidłowych plemników 02.11.12, 10:08
        u nas clo bezskuteczne ale po duzych dawkach selenu i cynku z wit E troche sie poprawia
    • krum Re: 0% prawidłowych plemników 02.11.12, 11:31
      Witaj,

mamy za soba walke o poprawienie jakosci watek znajdziesz tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/w,191,139474134,139474134,poprawa_jaksci_nasienia.html
      Ale jeszcze raz to podkresle, sadze ze przede wszystkim duzo sportu, 0 alkoholu, duzo plynow i dieta wplynela na wyniki meza.

Ale to jest proces dlugotrwaly - prawie rok u nas to trwalo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka