Dodaj do ulubionych

pco-owulacja, usg-test lh

02.12.12, 09:38
Mam zdjagnozowane PCO. Odstawiłam Yasmin po 8 miesiacach.
Poprzedni cykl, bez leków, test LH dopiero w 25 dniu cyklu pokazał 2 kreski, które były grube i wyrazne przez 4 dni. W tym czasie kochałam się z partnerem.... i po 38 dniach okazało sie, że w ciąży jednak nie jestem
Obecny cykl. Od 4 do 8 dnia cyklu brałam 1x dziennie CLO. W 15 dc zrobiłam sobie USG i lekaż powiedział, że nie ma jednego dominującego pęcherzyka i nie bedę miała w tym cyklu owulacji. Wieczorem kochaliśmy się. Rano zrobiłam test LH i pokazał 2 kreski. Na drugi dzień też. Czy pomimo braku pęcherzyka owulacyjnego może dojść do owulacji i ciąży? Czy jest szansa, że zapłodni się jeden z drobnych pęcherzyków? Czy to, że mam PCO "oszukuje" testy LH i pomimo piku owulacji nie ma?
Obserwuj wątek
    • lamia39 Re: pco-owulacja, usg-test lh 02.12.12, 11:15
      mnie lekarz powiedzial że skok LH nie musi iść w parze z jajeczkowaniem, tzn skok lh będzie a owu brak, czytałam też że u jednej z dziewczyn lek zdiagnozowal cykl bezowu i.. w tym cyklu zaszła w ciążę smile tak wiec widac natura czasem pogrywa jak chce..
      • lamia39 Re: pco-owulacja, usg-test lh 02.12.12, 11:25
        ja pco nie mam, pytałam mojego lek w ogolnym kontekście, bo w paru cyklach nie mogłam zrobić usg i miałam tylko testy pod ręką, to w celu uzupełnienia mojej pierwszej odp, oczywiście życzę ci takiej miłej niespodzianki smile
        • dagmara-k Re: pco-owulacja, usg-test lh 02.12.12, 12:36
          a jakie masz lh w 3 i 14dc? bo ja mam pcos, lh w 3dc 17-18 jednostek, w 14 nadal tyle samo, w 21dc do 22. taki skok, ze test lh moze zglupiec, nie? mi wychodzi druga kreska kiedy sobie chcewink
          • marysia1234566 Re: pco-owulacja, usg-test lh 02.12.12, 13:48
            Nie robiłam ostatnio badania z krwi LH i FSH. Mam skierowanie na kolejny cykl. Teraz wiem tylko, że w okolicy spodziewanej owulacji mam 2 kreski na teście LH
            • dagmara-k Re: pco-owulacja, usg-test lh 02.12.12, 16:37
              a robilas w innych dniach cyklu? bo ja robilam dla sprawdzenia w roznych i mam prawie zawsze kreski na ouwlacyjnym tescie o roznych porach cyklu. ale jak mowie, mam wysokie lh. choc niby test powinien wykrywac wyzsze?
              • marysia1234566 Re: pco-owulacja, usg-test lh 02.12.12, 17:48
                w poprzednim cyklu robiłam testy owulacyjne od 10dc i dopiero wyszły 2 kreski a w obecnym cyklu tez robilam od 10 dc i 2 kreski wyszly mi 16 dc, ale brałam CLO
                • dagmara-k Re: pco-owulacja, usg-test lh 02.12.12, 19:09
                  no to mozliwe ze wiarygodny i trzeba miec nadziejesmile
                  • dagmara-k Re: pco-owulacja, usg-test lh 02.12.12, 19:09
                    a jakich uzywasz? kupujesz apteczne czy moze masz jakis link do polecenia? moze i ja znow sprobuje, moze cos sie zmienilo?
                    • marysia1234566 Re: pco-owulacja, usg-test lh 02.12.12, 19:15
                      a kupiłam rok temu na allegro w ilościach hurtowych razem z testami ciążowymi. Tanie, ale są takie same jak te z apteki. Kupiłam jeszcze w czasach kiedy z moim byłym mężem staraliśmy się o dziecko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka