Gość: maga Re: Regiony niepłodności - Polska IP: *.softel.elblag.pl 20.07.04, 12:44 Zgłasza się Elbląg, czy jestem tu zpełnie samotna ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara79 Re: Regiony niepłodności - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:39 zgłaszam Katowice - a więc znowu Śląsk Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius72 Re: Regiony niepłodności - Polska 20.07.04, 13:47 Po uzupełnieniu : Kraków - 4 Warszawa - 6 region Śląska : Katowice - 1 Tychy - 2 Chorzów - 3 Zabrze - 1 Sosnowiec - 1 Pszczyna - 1 Śląsk (inne) - 2 Rzeszów - 4 Lublin - 2 Dębica - 2 Trójmiasto : Gdańsk - 6 Gdynia - 1 Trójmiasto (inne) - 1 Poznań - 3 Wielkopolska -2 Olsztyn - 1 Pomorze - 1 Łódź - 3 Zamość - 1 Elbląg -1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Regiony niepłodności - Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:56 I znowu Poznań. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Regiony niepłodności - Polska IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 20.07.04, 16:54 Doliczcie i nas..2 sztuki z Piotrkowa Trybunalskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Regiony niepłodności - Polska IP: *.attu.pl / *.attu.pl 20.07.04, 22:33 zasilam z tego co widzę jedną z najliczniejszych grup (niestety) - jestem z Gdańska. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Regiony niepłodności - Polska IP: *.highway.telekom.at 21.07.04, 14:20 jeszcze raz Rzeszow! Pozdrowienia i szybkiego zaciazenia! Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: Regiony niepłodności - Polska 21.07.04, 14:46 Gdynianka jako druga! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilith Re: Regiony niepłodności - Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 21:53 No to i ja się dopiszę do listy Górnego Śląska - jestem z Bytomia, a właściwie mieszkam na samej granicy między Chorzowem i Bytomiem.I znam parę dziewczyn które chcą a nie mogą... Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius72 Re: Regiony niepłodności - Polska 22.07.04, 09:24 Po 2-gim uzupełnieniu : Kraków - 4 Warszawa - 6 region Śląska : Katowice - 1 Tychy - 2 Chorzów - 3 Zabrze - 1 Sosnowiec - 1 Pszczyna - 1 Bytom - 1 Śląsk (inne) - 2 Rzeszów - 5 Lublin - 2 Dębica - 2 Trójmiasto : Gdańsk - 7 Gdynia - 2 Trójmiasto (inne) - 1 Poznań - 4 Wielkopolska -2 Olsztyn - 1 Pomorze - 1 Łódź - 3 Zamość - 1 Elbląg -1 Piotrków Trybunalski - 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: Regiony niepłodności - Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 13:29 dolacza Bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra3 Re: Regiony niepłodności - Polska 23.07.04, 19:27 Dziewczyny! Wątek świetny ale niestety nie miarodajny...;-( Prawdą jest, że ja o podobnych badaniach nie słyszałam, więc zakładam, że ich nie robiono - choć powinno się. Ale w tym kraju w ogóle dużo się w naszej kwestii powinno...Mówi się, że co piąte małżeństwo/para ma z płodnością kłopoty ale już się nie mówi ile to jest milionów ludzi. Policzyć by było łatwo gdyby się znało cyfrę wyjściową - ile mamy osób w wieku rozrodczym i ile z nich stara się o dziecko. Też łączę nasze problemy z Czarnobylem (również panowie - niestety - u nich takze tarczyca bywa przyczyną niepowodzeń), łączę te problemy z zanieczyszczeniem środowiska, skażoną żywonością już mniej ze stresem choć i on jest ważny. Ta ankieta - owszem zasygnnalizuje problem ale w całosci go nie pokaże. Z prostego powodu - internet w Polsce wciąż jest luksusem, co mają powiedzieć mieszkanki małych miasteczek i miejscowości na wsi, które nie mają do niego dostepu? następna kwestia - mieszkanki dużych miast są bardziej otwarte i aktywnie uczestniczą w poszukiwaniu informacji. Wiem co piszę - miałam porównanie. Spotkałam osobę po poronieniach która powiedziała mi że nie znależiono przyczyny jej poronień. Ja zapytałam a jakie badania miałaś robione. Na co ona mi odprała jak to jakie - WSZYSTKIE. Ale nie potrafiła mi odpowiedzieć jakie to były badania i jak zostały zinterpretowane. Oczy otworzyły się jej dopiero później... Więc zdaje się że nie tworzymy grupy reprezentatywnej;-( szkoda bo pomysł świetny! POzdrawiam z Krakowa aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius72 Re: Regiony niepłodności - Polska 23.07.04, 21:05 Olu, pewnie, że ten wątek nie aspiruje do tego by stworzyć jakąś "mapę niepłodności" w Polsce. Tego rodzaju badania mogłyby zostać przeprowadzone tylko w fachowy sposób, przy użyciu metod jakimi posługuje się statystyka. Pozwala on tylko zorientować się ile na tym konkretnym forum trafiło dziewcząt z danego miasta, regionu, co może pomóc nam w ustaleniu, czy nie ma w pobliżu osoby borykającej się z podobnymi problemami i np. nawiązanie z nią znajomości (np. tu na forum) w celu wymiany informacji, doświadczeń. Przynajmniej ja tak do tego podchodzę. To taki nasz - niezbyt wesoły zresztą - forumowy ranking. Kraków - 5 Warszawa - 6 region Śląska : Katowice - 1 Tychy - 2 Chorzów - 3 Zabrze - 1 Sosnowiec - 1 Pszczyna - 1 Bytom - 1 Śląsk (inne) - 2 Rzeszów - 5 Lublin - 2 Dębica - 2 Trójmiasto : Gdańsk - 7 Gdynia - 2 Trójmiasto (inne) - 1 Poznań - 4 Wielkopolska -2 Bydgoszcz -1 Olsztyn - 1 Pomorze - 1 Łódź - 3 Zamość - 1 Elbląg -1 Piotrków Trybunalski - 2 Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: Regiony niepłodności - Polska 23.07.04, 22:18 Dziewczynki kochane ciesze się że możemy sie "poodnajdywać " Proponuję obok własnych przemyśleń kopiowac najnowsza listę z liczbami odpowiednio dopisując się przy konkretnym mieście lub dodając nowe. Pozdrawiam P.S. Ja was widze jako dziewczynki siedzące w grupkach na mapie Polski )))) Tak lepiej.. razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena Re: Regiony niepłodności - Polska IP: *.pl / *.enterpol.pl 23.07.04, 22:23 Witam, pochodzę z Jarosławia tj. woj. podkarpackie, obecnie mieszkam w Lublinie. Moja mam ostanio powiedziała mi, że kiedy byłam niemowlakiem i miałam zwichnięcie stawu biodrowego zrobiono mi kilka zdjęć rentgenowskich bioderek w ciągu zaledwie kilku tygodni. Jeden z lekarzy jak zobaczył ten plik zdjęć RTG to powiedział do mojej mamy: "proszę panią, a kto to dziecko kiedyś zapłodni....?!" No i wykrakał... mam problem z niepękającymi pęcherzykami... pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś