Dodaj do ulubionych

marzec/kwiecień ivf ,iui

15.03.13, 10:16
witam postanowilam założyc nowy wątek dla osob ktore podchodza do ivf , iui marzec kwiecien
zapraszam do dyskusji i dzielenia sie wszystkimi wrazeniami odnosnie tych staran , stymulacji i tpsmile
ja dzis w koncu mam 1 dzien stymulacji po doslownie pol roku prob do podejscia(zawsze cos pod gorke było ) w koncu sie doczekalam ....
jestem troche podeksytowana tym ale tez strasznie boje sie kolejnej porazki a bylo ich trochę
....
wiem ze takie watki juz byly ale postanowilam odswiezyc troszke smile
powodzenia
Obserwuj wątek
    • martyna1985 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 15.03.13, 11:07
      forum.gazeta.pl/forum/w,191,142316272,142316272,Czy_ktoras_z_was_pochodzi_do_ivf_na_wiosne_.html
    • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 15.03.13, 11:43
      za podchodze do tarnsferu na mrożonych oocytach
      chyba w kolejnym cyklu, ale to się dziś/jutro roztrzygnie smile
      • ya-smin Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 15.03.13, 19:55
        kavainca powodzenia na wizycie smile
    • 5tysia1 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 15.03.13, 19:09
      Hej Dziewczyny smile
      Miałam już małe przygotowania do ivf w grudniu/styczniu. Jednak trochę pokomplikowało się u mnie i odłożyłam na późniejszy czas. Myślę, że w kwietniu podejdę. Obecnie jestem na antykach. Po niedzieli mam się kontaktować z lekarzem co dalej.
      ya-smin jakie leki bierzesz? Jak myślisz kiedy będziesz miała transfer?
      Pozdrawiam smile
      • ya-smin Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 15.03.13, 20:00
        hej biore gonal f w dawce 150 mam na razie brac 4 dni po 150 i 5 dnia wizyta czyli we wtorek zobaczymy co sie dzieje smilei pewnie bede we wt dokupywac leki bo ma do pn tylko wykupione
        ja mam pco i lekarz mowil ze delikatna bedzie stymulacja ....zbyt duze ryzyko hiprestymulacji jest u mnie
        co do transferu to nie mam pojecia na razie ciagle mysle co wyjdzie z tej stymulki i co sie okaze na punkcji czy beda jakies dobre komorki bo z moim szczesciem musze liczyc na cud , bo wiecznie mam pod gorke w tej materiii...
        • 5tysia1 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 15.03.13, 20:54
          ya-smin napisała:

> hej biore gonal f w dawce 150 mam na razie brac 4 dni po 150 i 5 dnia wizyta cz
          > yli we wtorek zobaczymy co sie dzieje smilei pewnie bede we wt dokupywac leki bo m
          > a do pn tylko wykupione
          > ja mam pco i lekarz mowil ze delikatna bedzie stymulacja ....zbyt duze ryzyko h
          > iprestymulacji jest u mnie
          > co do transferu to nie mam pojecia na razie ciagle mysle co wyjdzie z tej stymu
          > lki i co sie okaze na punkcji czy beda jakies dobre komorki bo z moim szczescie
          > m musze liczyc na cud , bo wiecznie mam pod gorke w tej materiii...

Hej! Nie mam stwierdzonego pco, ale właśnie boje się hiperstymulacji. Podczytywałam wypowiedzi dziewczyn z wątku ivf styczeń i różnie ze stymulacją bywa....
          Bądź dobrej myśli, że wszystko się uda smile Powodzenia smile
          • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 16.03.13, 11:51
            ja mam dziś próbny transłer ze screchingiem.
            To czy podejdę to zabiegu zależy od mojej morfologii, bo ostanio miałam trochę mało białych ciałek. Hematolożka powiedziała mi wczoraj, że to najprawdopodobniej infekcja, mam się wyleczyć i za 10 dni powtórzyć badania.
            Podchodzić będę najprawdopodobniej na CLO, bo generalnie mocno się stymuluję ( rok temu na merionalu miałam 17 pełnowartosciowych oocytów).
            • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 16.03.13, 14:32
              no i dupa!
              lekarz powiedział, że żadko miewam własną owu i że widzi cechy PCO.
              W związku z tym od 2dc mam brać jedynie progynove i jeśli natulnie będzie coś rosło, to wspomożemy, a jak nie to będziemy czekać...chyba do usranej uncertain...sorry za wugaryzmale zdegustowana jestem uncertain
              • ya-smin Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 16.03.13, 15:42
                hej wspolczuje wiem co to znaczy czekac .... ciagle cos...
                dobrze zrozumialam ze masz zamrozone komorki czy zarodki ?
                i co to znaczy :
                "próbny transłer ze screchingiem."
                • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 16.03.13, 21:03
                  "Scratching" miał być czyli punkcja endometrium, żeby zarodek mógła łatwiej się zagnieździć.
                  Mam zamrożonych 6 oocytów, czyli trzeba je zapłodnić i wyhodować przed podaniem.
                  • ya-smin Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 17.03.13, 07:43
                    aha teraz juz wiem o co chodzi smile a ten scratching kiedy sie robi przy transerze czy wczesniej ? zapytam mojego lekarza o to
                    jesli to ma zwiekszyc szanse
                    • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 17.03.13, 08:00
                      Teoretycznie 3 cykle po są większe szanse.
                      Chyba cos w tym jest bo w poprzednią ciąże (iui) zaszłam w drugim cyklu po histeroskopii
                      • ya-smin Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 17.03.13, 09:22
                        czyli ja skoro juz mam stymulacje do ivf juz nie moge tego zrobić?
                        • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 17.03.13, 10:54
                          chyba w poprzednim cyklu
    • rokitka00 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 17.03.13, 21:57
      To przyłączę się i ja.

Ja podchodzę po raz drugi do IVF, tym razem jest to IMSI i obawiam sie, czy nie skończy się szybciej ta procedura niż się zaczęła. Jestem w połowie stymulacji i coś poszło nie tak tym razem. Wyprodukowałam 3 pęcherzyki sad Jakiś dramat normalnie. Jutro mam kontrolę i zobaczymy czy nie przerwać procedury. Jestem załamana tym obrotem spraw.
      • ya-smin Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 18.03.13, 07:58
        ojej to niedobrze a w ktorym dniu stymulacji jestes? moze jeszcze sie pojawia ....
        a jakie amh mialas? bo ja 6,4 i to tez niedobrze bo jest pelno pecherzykow az za duzo lecz malych i stymulacja tez bedzie trudna ...jutro mam 1 podglad po 4 dniach brania gonalu i zapewne dr nie bedzie zadowolony z tego co zobaczy , juz sie nastawilam na to .
        tez w sumie nie wiadomo co to wyjdzie z tego mega sie stresuje ...
        a 3 pecherzyki to chyba nie powod zeby przerywac .... z tych 3 moze byc 3 piekne zarodeczki powodzenia
        • rokitka00 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 18.03.13, 08:18
          Moje AMH 0,8 a kontrola była w 6 dniu stymulacji.
          Niby 3 pęcherzyki są ok, bo mają dużo miejsca i mogą swobodnie rosnąć. Tylko co jeśli te 3 będą tej kiepskiej jakości? Tego się najbardziej boję. Dlatego mam mieszane uczucia. Z jednej strony bym to przerwała i zaczęła od początku, a z drugiej szkoda stracic taką szansę. Musimy dzisiaj obgadać to z lekarzem.
          • rokitka00 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 19.03.13, 19:07
            No to zaczynamy od początku. Start po @
            • endopech Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 19.03.13, 22:24
              witam ...ja się dopiszę ...byłam na wątku styczeń luty no ale crio na naturalnym cyklu klapa sad ...jutro startuje z 2 crio cykl sztuczny na estrofemie ....jutro jadę po zastrzyk na wyciszenie i startuje. Może tym razem ...bo zaczynam się czuć jak weteranka forum sad . To mój ostatni mrozaczek "złoty" i wielka nadzieja ..... Czy ktoś miał podawaną blastocystę A z 6 doby i się udało ...
              • ya-smin Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 20.03.13, 16:59
                fajnie ze jest nas coraz wiecej...
                ja w sobote lub ndz mam punkcje zobaczymysmile powodzenia dziewczyny
                • mandarynka-is-one Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 21.03.13, 09:38
                  hej!!!
                  mam na imię Dagmara,mam 28 lat,rocznikowo 29.
                  mam w poniedziałek wizytę-invimed Poznań i od przyszłego tygodnia zaczynam branie leków. to będzie moje pierwsze in vitro.mam nadzieję ze ostatniewink wyniki badań super, moje i męża.
                  powiedzcie mi jak często jeździ się na kontrolę żeby sprawdzać pęcherzyki?
                  • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 21.03.13, 09:53

mandarynka-is-one napisała:

> powiedzcie mi jak często jeździ się na kontrolę żeby sprawdzać pęcherzyki?

co 2 dni

ja zaczęłam lekko plamić, tochę wczesnioej bedzie @, pewnie przez scraching endo.
                    Tak czy inaczej jutro pojutrze zaczynam brać estradiol i zobaczymy
              • 80agatka Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 21.03.13, 15:21
                trzymam kciuki ja tez mam jedna snieżynkę i mam nadzieje ze podejde w kwietniu po nia ...
                • endopech Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 21.03.13, 19:12
                  dziewczyny a czy przy crio będziecie mieć wyciszenie na początku cyklu ???
                  • an-dzia2 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 22.03.13, 09:10
                    Cześć.
                    Czy któraś z Was korzystała w Invimedzie w Warszawie z promocji oddajesz połowę jajeczek, płacisz 50% i jest już po? Chciałam zapytać czy koszty to rzeczywiście tylko 5500 zł za całość jak piszą na stronie.
                    Będę wdzięczna za odpowiedź.
                  • vittoria.vetra Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 06.04.13, 23:20
                    Witaj Endopech, ja byłam wyciszona w końcówce poprzedniego cyklu Orgametrilem. Teraz jestem na Progynowie i ACC 600.
                    Wydaje mi się, że ostatnie miesiące były u nas podobne. U mnie w styczniu także crio na totalnym naturalsie z włączeniem jedynie Choragonu lub Ovitrelle na pękniecie ( ale nie pękł), ciąży 0. Teraz to moje ostatnie 2 zarodki i zdecydowałam się na crio z estrogenami. Zobaczymy!
    • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 27.03.13, 13:55
      jesteście tu?
      ja 5ty dzień na estradiolu. W sobotę wizyta i podglądanie endo.
      • tola.7t Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 27.03.13, 14:54
        Dopisze sie i ja smile Jestem Ola, mieszkam, pracuje i ciesze sie zyciem w Meksyku u boku mojego Mex Emka wink Pierwsze ICSI mielismy we wrzesniu, pozniej troszke przerwy po porazce, wyjazdy sluzbowe itp no i wczoraj wreszcie crio tranfer (3 zarodki)... No i czekamy do 9/04. Czworka dzieciaczkow wciaz na zimowisku. Mam duzo watpliwosci odnosnie lekow ale o tym pozniej wink Pozdrawiam was serdecznie i sle promyki slonka ~~ smile
        • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 27.03.13, 15:25
          czemu aż 3 zarodki?
          u mnie w klinice nastaja na 2, ale ja raczej sie nie zgodzę. Nie jestem gotowa na ewentualne bliżnaki. Powiem wręcz, ze mniej mnie przeraża wizja porażki niż bliżniaków
          • tola.7t Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 27.03.13, 15:29
            Hahahahahaha smile Za pierwszym razem byly 2 .. nic nie wyszlo (tzn zagniezdzil sie jeden ale sie nie rozwijal wiec beta spadla). pewnie nie boje sie blizniakow bo nie mam dzieci i nie wiem jak to wszystko wyglada. Tym razem sa 3 i zobaczymy co bedzie. Cokolwiek sie stanie, bedzie super smile
            • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 27.03.13, 15:31
              trzymam kciuki za najlepsze rozwiazanie smile
      • eva-braun Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 27.03.13, 17:03
        u mnie jutro crio- jeśli tylko zarodek się rozmrozi smile
        • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 27.03.13, 17:08
          eva,
          małaś 4 komórki i 2 się zapłodniły - dobrze pamiętam?
          • eva-braun Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 27.03.13, 17:29
            trzy - to ostatni mrozak
            • tola.7t Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 27.03.13, 22:27
              Eva, powodzenia! smile Trzymam kciuki za ciebie i twojego maluszka!!
              • alicja.77 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 28.03.13, 08:32
                Tola,
                Ja Ciebie pamietam z watku wrzesniowego...Nie wiedzialam, ze sie nie udalosad
                My teraz podchodzimy do drugiego ivf. Wmiedzyczasie mielismy jeszcze 2 crio, niestety nieudane.
                We wtorek zaczelam stymulacje menopurem...pick up niby 5.04...
                Eva trzymam kciuki!!!
                Alicja
                xx
                • 80agatka Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 28.03.13, 16:58
                  hej alicja mam pytanie po ilu dostałas normalny okres mi sie juz pojawił mam nadzieje ze to jest to po 20 dniach od poronienia..czyli w nastepnym cyklu bede podchodzic ,w wyniku histopatologicznym nic nie wyszło zadna przyczyna ..trzymam kciuki i mam nadzieje ze dołacze do was juz nie dlugo mam jedna sniezynke ....
                  • alicja.77 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 28.03.13, 18:52
                    Hey Agatko,
                    U mnie pojawil sie po 32-35 dniach dokladnie nie pamietam...w kazdym razie troche dluzszy niz normalnie (28d)
                    Powodzenia
                    Alicja
                    xx
                    • tola.7t Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 29.03.13, 01:04
                      Alicja, ja ciebie tez pamietam. Niestety nie udalo sie za pierwszym razem.. W 14 dpt beta byla ok 550 a tydzien pozniej 950.. Wiec nie udalo sie smile podchodzimy dopiero teraz, z wiekszym spokojem i opanowaniem. Zobaczymy, ale czuje sie zupelnie inaczej niz przy calej procedurze inv. nic mnie nie boli, nie czuje zadnej zmiany (chociaz dopiero dzisiaj koniec 2 dpt). Zobaczymy. No ibiore Duzo mniej lekowna szczescie! wink tobie oczywiscie zycze powodzenia w dalszeej walce! To taka ruletka okropna, i to jeszcze "zza szyby". Coz, taki nasz los.

Agatka, u mnie jeszcze dluzej to trwalo. Chyba jakies 45 dni (ale chyba dlatego ze beta urosla imusiala spac).

Caluje zza oceanu!
                      TOla
    • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 30.03.13, 13:05
      9 dc, endo 6,5 mm - masakra uncertain
      • eva-braun Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 30.03.13, 15:12
        na Progynove taka odpowiedz? I jaki pomysl ma lekarz?
        • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 30.03.13, 17:21
          3x1 progynova
          Dostałam jeszcze estroderm 100 (plastry)
          Może to 8 dc, bo przez ten scratching endometrium, nie wiem - długo przed @ palmiłam.
          Tak czy inaczej szału nie ma uncertain
          • eva-braun Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 30.03.13, 18:19
            przykro mi sad
            A jaki pomysl ma lekarz? Co jesli nie bedzie reakcji?
            • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 30.03.13, 18:55
              jak nie będzie to chyba będziemy czekać na cykl owulacyjny...albo oddam te komórki do dawstwa...uncertain
              nie wiem, lekarz liczy, że słabo przyswajam hormony z procynovy i stąd plastry.
      • eva-braun Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 02.04.13, 22:15
        Kava, jak tam? Miałaś dzis kontrolną wizytę?
        • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 03.04.13, 08:18
          Dzisiaj popołudniu. Dam znać.
        • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 03.04.13, 08:19
          a jak u Ciebie ?
          Który to dzień po?
          • eva-braun Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 03.04.13, 18:17
            u mnie 6 dpt. Piersi obolałe - po progesteronie, jajnik napierdziela - na @. Nie spodziewam się pozytywów... sad
            W sobotę robię HCG.
            • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 03.04.13, 18:41
              jajniki to mnie całą ciąże naiwaniały smile

u mnie do przodu, w pt zapładniamy i w środę transfer (o ile...)
              wkurzyłam się w aptece, bo za 3 op luteiny zapłaciłam 90 zł, bo pan doktor nie był łaskaw podpisać umowy z NFZ !!! URWAŁ NAĆ !!!!
              • eva-braun Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 03.04.13, 19:12
                no, mnie też sieknęło w czwartek jak za Clexane i Bromergon zapłaciłam 260zł! sad
                A jakie u Ciebie rokowania ilościowe?
                • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 03.04.13, 20:21
                  uncertain

mam 6 oocytów i wszystko zapładniamy
                  • eva-braun Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 03.04.13, 20:33
                    dobra decyzja! smile
    • 80agatka Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 03.04.13, 16:06
      czesc dziewczyny dzis byłam u lekarza po zabiegu wyglada ze jest juz ok...19 ponowna wizyta i bede juz wiedziec co i jak w maju wracam po sniezynke mam tylko jedna oby sie udało trzymam kciuki wszystkie dziewczyny pozdrawiam
      • ka_81 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 03.04.13, 16:47
        80agatka, mam do Ciebie pytanie. co powiedział lekarz, kiedy możesz podchodzić? ja poroniłam 18 lutego i usłyszalam 3 miesiące. nie miałam zabiegu. a okr dostałam 40 dni po. tak myślę, że odczekam 2 cykle i w 3 będę podchodzić do crio...o ile dam rade psychicznie. pozdrawiam!
        • 80agatka Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 03.04.13, 17:35
          mi jeden powiedział 3 miesiace a mój od ivf 2 cykle ja okres dostałam po 22 dniach poroiłam 7 marca na usg jest ok nawet owulacja jest i endometrium ok wiec w maju mam nadzieje ze podejde po sniezynke .musimy myc dobrej mysli a ile masz zarodków ja tylko jednego ...
          • ka_81 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 03.04.13, 22:46
            iu mnie nie wiem czy owu była bo nie miałam żadnych okresowych dolegliwosci...może w tym cyklu, nigdy nie miałam raczej z tym problemu. ja mam 6 zarodków, cieszę się, wiem że to dobrze, ale i tak się boję...wiem,że może się nie udać. ale bardziej niż tego boję się kolejnej straty. ech. powodzenia Tobie i wszystkim podchodzącym:smile ja jeszcze myślę kiedy...
    • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 05.04.13, 14:52
      5 na 6 oocytów się rozmroziło i tyleż zostało zapłodnionych.
      Czekamy na rozwój wypadków.
    • kavainca Eva 06.04.13, 16:16
      jak beta?
      kciukam mocno.

u nas na 5 zapłodnionych 4 zarodki, hodujemy dalej.
      • eva-braun Re: Eva 06.04.13, 21:24
        Dziękuję Kavo, ale nie ma za co kciukać...
        <2 =>ciąży brak sad

Kciukam ja za Wasze powodzenie!
        • kavainca Re: Eva 07.04.13, 05:41
          przykro mi uncertain
          • amika3 Re: Eva 07.04.13, 21:28
            ewa, mi też bardzo smutno...jakie dalsze plany?
            kava, kciukam
            • kavainca Re: Eva 08.04.13, 10:12
              nawczoraj mamy dwa zarodki w klasie pierwszej, jeden w drugiej i jeden w trzeciej. A to dopiero druga doba była
            • eva-braun Re: Eva 08.04.13, 18:12
              Najprawdopodobniej długi protokół, tylko nie wiem, czy przedtem nie skonsultujemy się jeszcze z immunologiem.
              Na mnie to już pomysłów brak sad Znaczy jest: nasienie dawcy, ale na to się nie zdecyduję.
              • alicja.77 Re: Eva 08.04.13, 18:35
                Eva mi rowniez bardzo przykrosad
    • 80agatka Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 09.04.13, 12:09
      dziewczyny czy któras z was miała podany jeden zarodek i sie udało?
      • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 09.04.13, 12:19
        Znam parę takich osób.
        Ja zdecydowanie biorę jeden.
        • eva-braun Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 14.04.13, 20:26
          Kavo, jak samopoczucie? kiedy badasz hcg? Pewnie -skoro blastkę brałaś - to na dniach...?
          • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 15.04.13, 07:06
            morulę brałam (blasty nie było, druga morula przestała sie rozwijac w 6trj dobie)
            badam w sobotę i generalnie jestem na nie uncertain
            od 3dpt delkatnie plamię, brzuch boli praktycznie od samego transferu.
            klinika rozkłada ręce na nasze osiągi embriologiczne uncertain//
            dupa, dupa, dupa - jak sądzę.
            • alicja.77 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 15.04.13, 07:23
              Kavainca,
              Ja bylabym zachwycona z takich objawow... Jak najbardziej jestem na tak!
              U mnie totalne 0 objawow; brzuch plaski jak decha, piersi miekkie i 0 jakiekokolwiek bolu/skurczu brzucha, nie wspomne o plamieniu, juz nawet luteina na mnie nie dziala - to jest problemsad
              Cos mi sie zdaje, ze Tobie sie udasmile Ja z kolei zarodki mam super, endo super a ciazy braksad Tym razem podali mi dwie blastki 5AB a czuje, ze wynik bedzie 0. Dola mam jak rzadko kiedysad
              Sorry,ze tak smuce od rana...
              Pozdrawiam
              Alicja
              • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 15.04.13, 10:14
                Alicjo,
                chybanie ma przepisu na objawy uncertain
                ja już zwyczajnie nie mam siły na złudzenia
                będzie co będzie...
                usciski smile
                • endopech Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 16.04.13, 12:52
                  hej to i ja się dopisze ...bezobjawowiec pospolity! dziś mój 3dpt i nie mam żadnego bólu, plamień ect czyżbym była prawdziwym pechowcem sad apropos piersi to progesteron już chyba na mnie nie działa bo nawet one mnie nie bolą...moja blastocysta 4AA z 6 doby ładnie się rozmroziła , endo wzorcowe ...tona lekarstw i już nic nie mogę więcej zrobić
                  Co bierzecie po transferze bo ja : clexane, duphaston 3x, estrofen 3x , encorton 1 1/2 , magnez , nospe. Czy to nie za mało progesteronu ????
                  • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 16.04.13, 13:04
                    ja biorę 3x4 luteinę i duphaston 2x1 ( dołożyli mi duphaston, bo progesteron w 3dpt był poniżej 20ng)
                    do tego progynovę, fraxiparinę, acard
                    cycki są wielkie, ale przestały boleć...
                    cudu nie przewiduję
                    czekam do soboty, żeby te cholernr leki odstawić...uncertain
                  • 80agatka Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 16.04.13, 19:10
                    hej ile zarodków miałas podanych?trzymam kciuki wink
                    • alicja.77 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 16.04.13, 20:04
                      Dziewczynki,
                      Mnie to w dawkach chyba nikt nie przebije...luteina 50 mg 3x8 dopoch + 3x4 podjezykowo, 3x1 estrofem no i jeszcze sobie dodaje aspiryne 75mg. W dzien chodze jak snieta ryba, nawet wolniej mowie. Ile ja bym dala za jakis nawet najmniejszy bol/skurcz brzucha a nudnosci to juz w ogole bylby szczyt marzen. Moja mama mowi mi, ze jakies tam objawy mam: raz zlapal mnie skurcz w lydke i raz mi sie odbilo trescia zoladkowa - niezle co wink
                      Pozdrawiam wszystkie bezobjawowce...
                      Alicja
                      xx
                      • endopech Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 16.04.13, 21:02
                        gupio smile mi o to pytać na forum ...ale czy popełnię gafę jak se sama dołożę luteiny dopoch tak z 2x...na wszelki wypadek...to mój ostatni mrozak ...biorę duphaston 3x i estrofem 3x a luteine mam na stanie ! i mnie kusi
                        • endopech Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 16.04.13, 21:05
                          jak popatrzyłam na alicje to faktycznie chodzący progesteron smile ale to dobrze niech mały/a się wgryza , trzymam kciuki
                          • alicja.77 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 16.04.13, 21:47
                            Endo,
                            Ja sadze, ze nie zaszkodzi choc przyznam, ze nie znam duphastonu takze sprawdz czy to przypadkiem tez nie progesteron i oczywiscie w jakich dawkach mg - zebys nie przedawkowala.
                            W moim przypadku luteina dopoch i podj to 50 mg. Dodam, ze w 4dpt progesteron mialam na poziome 12,8. Do 3dpt bralam tylko 3x4 dopoch + estrofem 3x1 jak rowniez relanium 5mg 2x1.
                            Relanium to tez niezly odjazd...w sumie mialam brac 4 dni ale sobie skrocilam do 3 bo sie przewracalam a lek zalecila spacery wink
                            Pozdrawiam
                            Alicja
                          • alicja.77 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 17.04.13, 22:42
                            Endoszczesciewink
                            Wyobraz sobie, ze po 2 dniach moich gigantycznych dawek luteiny progesteron skoczyl mi z 12.8 w pon na 203 w srode. W zwiazku z tym lek zredukowala mi luteine podj do 3x1 i od niedzieli 3x5 dopoch natomiast estradiol spadl o polowe z 1300 na 600. Takze teraz biore estrofem 3x2. Rany...co jest z tymi hormonami???
                            Czytalam, ze duphaston to progesteron takze uwazaj z dawkami...z reszta na pewno sama wiesz.
                            Pozdrawiam
                            Alicja

endopech napisała:

> jak popatrzyłam na alicje to faktycznie chodzący progesteron smile ale to dobrze n
                            > iech mały/a się wgryza , trzymam kciuki
                            • endopech Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 18.04.13, 10:05
                              he he ...ja sobie jedną luteinke biorę dopoch. na noc Wg własnego sumienia ...nadal nie mam objawów ...a zabolałoby mnie coś !! u mnie dr nie monitoruje hormonów ...co dziwne mam płaski brzuch ...chodzę siku często jakby to powiedzieć schudłam. Echhh w pon będę szła jak na skazanie sad ...ale trzyma mnie w ryzach mój plan awaryjny czyli c.d w sierpniu/wrześniu może na refundacje się załapie ?a co u was jakieś objawy są ?
                              • alicja.77 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 18.04.13, 10:20
                                Endo,
                                Czuje, ze u Ciebie bedzie dobrzesmile Parcie na pecherz dobrze wrozy. Ja testuje we wtorek...
                                Pozdrawiam
                                Alicja
                      • justin-75 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 16.04.13, 21:35
                        Hej dziewczyny! Szykuję się do crio, mam jeszcze dwa zarodki. U mnie dzisiaj 2dc i zaczęłam brać 3*1 progynova. 23.04 wizyta, badanie estradiolu i prolaktyny... zobaczymy... podobno transfer ma być na początku maja... Jak pomyślę, że rok temu też o tej porze roku szykowałam się na pierwszy transfer to aż się boję..
    • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 18.04.13, 11:32
      oj trochę doła mam
      8dpt, od 2dpt brudzę na bardzo ciemno.Klinika kazała acard odstawić, ale nie wiem czy o to chodzi. Piersi nabrzmiałe, ale boleć przestały ze 2 dni temu....byle do soboty...hcg i te prochy odstawić wreszcie uncertain
      • alicja.77 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 18.04.13, 13:47
        Kavainca,
        Znam dziewczyny z watku wrzesniowego, ktore tez plamily i zaciazyly...
        Trzymaj sie
        Ala
        • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 18.04.13, 13:58
          dzięki,dzięki
          w końcu nadzieja umiera ostatnia wink
          kiss
          • endopech Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 18.04.13, 16:36
            ja myślę że to parcie mam od progesterony ale bardzo bym chciała wierzyć że jednak nie !!! jeszcze nie mam żadnych plamień to mój 32 dc (5dpt)...ale że ich nie mam to pewnie zasługa wyciszenia, które wzięłam w tyłek smile na początku cyklu ! Ale z plamieniami to naprawdę bywa różnie raz wróża pozytywy raz porażki ...bądź tu mądry ...ja testuje w pon to jest 9dpt . Powiem wam że tym razem chodzę do pracy i jakoś szybciej leci czas i tak nie waruje.
    • kaczucha31 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 18.04.13, 20:26
      Witajcie dziewczyny, pozwolicie się przyłączyć? Ja w zasadzie dopiero mam stymulację i pewnie procedury odbędą się na pocz. maja, ale już się zaczęło więc chyba tu pasuję wink

To moje trzecie ivf, mamy synka już z poprzedniego podejścia, a teraz staramy się o kolejne. Kavainca, ja pamiętam Ciebie ze starań kilka lat temu. Trzymam kciuki za powodzenie, bardzo mocno!

Obecnie jestem mniej więcej na półmetku stymulacji, biorę clo, gonal i menopur. No i chodzę na jonizację brzucha, podobno to podnosi znacząco szansę na powodzenie.

Życzę Wam wszystkim pozytywnych wyników w tym pięknym, wiosennym miesiącu.
      • edytka8080 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 18.04.13, 20:48
        kaczuszko ! ja cię pamiętam jak parę lat temu się starałaś, gratulacje że mamą zostałaś powodzenia będę kciukać
        • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 19.04.13, 09:35
          ja też pamiętam smile))
        • kaczucha31 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 19.04.13, 20:32
          O jak miło! smile Nie sądziłam, że kogoś znajomego spotkam, a jednak! smile Super, będzie raźniej.
          Dziękuję za wsparcie.
      • eedka80 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 19.04.13, 15:17
        Hej Dziewczynkismile Dołączam do Was (jezeli moznawink) Wczoraj miałam transfer, moje pierwsze podejście. Strasznie sie denerwuje. Mam nadzieje, że z Wami łatwiej pójdziesmile trzymam kciukasy za Nas wszystkie!!!
    • kavainca no to sobie nasikałam...:/ 19.04.13, 12:49
      i jedna kreska oczywiście
      mogę się powieszać że dopiero 9 dpt, mocz nie był poranny i że nasikać można sobie najwyżej na palce wink ale test czuły (od 25 uml) więc w zasadzie mogłabym już wszystko odstawić w cholerę...!!! tylko po tygodniu plamienie właśnie ustało
      • alicja.77 Re: no to sobie nasikałam...:/ 19.04.13, 13:11
        A nie mowilamsmile
        Moim zdaniem to sikance mozna robic 2 tyg po spodziewanej m-ce zeby byly wiarygodne. Tak wczesnie tylko beta wchodzi w gre. Trzymam kciuki...za siebie tezwink
        Alicja
        • marcinlodz Re: no to sobie nasikałam...:/ 19.04.13, 13:27
          a jak u Ciebie?
          kava
          • marcinlodz Re: no to sobie nasikałam...:/ 19.04.13, 13:28
            nie ten nick
            • eedka80 Re: no to sobie nasikałam...:/ 19.04.13, 15:20
              Chyba coś źle wcisnęłam i mój post umieścił sie wyżejsmile no nic, w każdym razie jeszcze raz: dołączam do Was. Jestem po transferze 1 dzień. Trzymam kiuki za Nas wszystkiesmile
              • kaczucha31 Re: no to sobie nasikałam...:/ 19.04.13, 20:34
                Witaj eedka, życzę duużo spokoju i cierpliwości i powodzenia oczywiście! smile
      • kaczucha31 Re: no to sobie nasikałam...:/ 19.04.13, 20:35
        oj, wszystko się jeszcze może okazać wink Czekaj grzecznie. Może implantacja była późno.
        • kaczucha31 Re: no to sobie nasikałam...:/ 19.04.13, 20:37
          przy pierwszej ciąży robiłam test równo 2 tygodnie po transferze i kreska była ledwo widoczna, bardzo blada. A test też był czuły. W 9 dpt na pewno nic by nie było widać.
          • kavainca Re: no to sobie nasikałam...:/ 19.04.13, 20:43
            poszłam na hcg i luxmed zrobił mi psikusa. W panelu logowania napis "przerwa techniczna"
            wrrrr...!!!!
            • kavainca :/ 19.04.13, 21:03
              hcg poniżej 1,2
              nawet nie drasnęło !
              i na tym koniec mysli o większej rodzinie !
              • kaczucha31 Re: :/ 19.04.13, 21:20
                Strasznie mi przykro sad...

Nie będziecie już więcej próbować?
              • eva-braun Re: :/ 19.04.13, 22:05
                przykro mi Kavo... Ściskam Cię!
              • alicja.77 Re: :/ 19.04.13, 22:56
                Kava...sciskam Cie kochana. Bardzo mi przykrosad
                Alicja
                • kavainca Re: :/ 20.04.13, 07:52
                  Kaczucho, Evo, Alu
                  Dziękuję Wam. U nas to już chyba koniec walki. Przynajmniej tak zakładaliśmy jeszcze miesiąc temu.
                  Wszystkiego dobrego
                  kava
                  • eva-braun Re: :/ 20.04.13, 08:05
                    Kava, u nas po każdym podejściu, po którym nie zostawały już mrozaki, miał być koniec wink Jednak chęć dania dziecku rodzeństwa jest silniejsza, choć M. już się zaczyna buntować ze względów finansowych. Mimo to od maja kolejny program wdrażamy, tym razem już naprawdę ostatni, no chyba że.... załapiemy się kiedyśtam na refundację państwa wink Trzymam kciuki za Wasze decyzje i za spokój ducha!
                    • kavainca Re: :/ 20.04.13, 11:12
                      zapomniałam o tej refundacji od lipca...
                      może to jest myśl
                      w końcu, rodzeństwo ważna sprawa smile
                      • alicja.77 Re: :/ 20.04.13, 11:50
                        No takie podejscie to mi sie podobasmile))
                        Usciski
                        Ala
                        xx
                        • kavainca Re: :/ 20.04.13, 12:53
                          Mamy teraz czas zajęcia się rodziną...
                          wiecie jak jest: walka, potem dziecko po walce trochę oddala od siebie
                          jestesmy po pierwszej terapi małżeńskiej, bo naprawde dużo nam się nazbierało
                          Myślę, że to potrwa z pół roku z okładem...zobaczymy dokąd nas to zaprowadzi
                          kiss
                        • 80agatka Re: :/ 22.04.13, 09:19
                          ala kiedy testujesz trzymam kciuki.........
                          • alicja.77 Re: :) 22.04.13, 09:52
                            Jutro agatko - 12dpt...trzymaj kciuki please
                            Alicja
                            xx
                            80agatka napisał(a):

> ala kiedy testujesz trzymam kciuki.........
                            • 80agatka Re: :) 22.04.13, 10:47
                              trzymam jestem z tobą daj znać ....
                              • kavainca Re: :) 22.04.13, 19:56
                                ja też trzymam smile)
    • 80agatka Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 19.04.13, 16:24
      hej dziweczyny byłam dziś u lekarza dzis 23 dc i mam nie pękniętą komórke jajowa w lewym jajniku mam brac od dzs dufaston 2x1 przez 5 dniu jestem zdolowana bo przez to może znów sie odwlec w czasie ....mam pytanie czy orientujecie sie jak to jest z tymi niepęknietymi komórkami ?
      • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 19.04.13, 18:53
        komórki się wchłaniają
      • endopech Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 21.04.13, 10:20
        hej dziś jest mój 8dpt blastocysty crio ...i mam złe przeczucia bo nie mam nadal objawów typu ból podbrzusza ect sad sad ...znów wszystko odnowa zaczynać sad sad lekko jestem zmęczona. Czy słyszałyście o Provicie ? ...nie mogę pozwolić sobie na odpoczynek od działań bo mam szybko nawracającą endometriozę ...już 3 operacje za sobą. Jak ja bym chciała żeby zdarzył się choć jeden cud w moim życiu
        • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 21.04.13, 10:30
          Życzę Ci tego cudu.
          Kiedy beta?
    • endopech Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 21.04.13, 15:22
      jutro zrobię 9dpt już powinna wyjść gdyby coś się zadziało z 6 dniowej blastocysty ...ale wynik we wtorek...boje się jak pieron
      • endopech Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 21.04.13, 15:34
        kavainca szkoda że wam się nie powiodło crio ...ale może jeszcze córka doczeka się rodzeństwa ...ja marzę o córce smile...taki mam plan że jak kiedyś się uda to po tym wszystkim odpuszczę i poświecę się rodzincesmile a może natura spłata nam figla i wynagrodzi te wszystkie trudy. No ale narazie nic nie idzie zgodnie z planem nawet tym awaryjnym i ciągle pod górkę...
        • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 21.04.13, 18:59
          u nas to nie było crio zarodków tylko oocytów.
          5 na 6 się odrroziło i żadnej blasty uncertain
          kciukam
      • serena75 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 22.04.13, 11:01
        endo - pamiętasz mnie z wątku styczniowo/lutowego? smile Podczytuję ten wątek, trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!
        Piszę, bo ja przy udanym kriotransferze miałam podane właśnie 6-dniowe blaski. Mogę Ci powiedzieć, że początkowo w ogóle nic nie czułam, dopiero ok. 6-8 dpt zaczęły się skurcze i pobolewania brzucha. A piersi to zaczęły mnie boleć dopiero w okolicy 5-6 tygodnia ciąży. Tak więc ten brak objawów to jeszcze nie wyrocznia... Ja mój pierwszy test beta-HCG zrobiłam 6 dpt (bo już nie mogłam wytrzymać i chciałam wiedzieć czy mogę planować sobie inaczej przyszłość), wtedy już wyszedł pozytywny - miałam powyżej 23 mIU/ml, ciąża jest powyżej 5. Sześciodniowe blastki zagnieżdżają się w ciągu pierwszych 2 dni od transferu, więc dość szybko beta jest widoczna we krwi.
        Życzę powodzenia - Tobie i Wszystkim Staraczkom! smile
        • endopech Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 22.04.13, 12:18
          hej serena pamiętam Cię ...uu ty już 10 tydz jak to leci szybko ...ja dziś testowałam ale wynik bhcg dopiero jutro bo robiłam w państwowej przychodni ...w innych punktach w moim miasteczku już mnie obgadują więc narazie musze odpuścić tam testy smiledziś 9dpt więc wszystko się wyjaśni na 100 % .Tym razem miałam podanego jednego blastka był ładny smile ale z doświadczenia wiem że to nic nie oznacza w moim przypadku...nie wiem czemu się nie udaje miałam histeroskopie i wszystko ok , zarodki ładne, robiłam nawet przed poprzednim crio endo uraz i tak klapa ...nie wiem co mogę jeszcze zrobić...nie miałam jedynie AH. Tarczyce mam w ładnej normie...biorę encorton na obniżenie odporności, clexane i standardowo progesterony i estrofem. No nic ...czekam i się modlę . A ten ból brzucha to jaki jest ??? takie kłucie pulsujące ?? czy bardziej jak kolka
          • serena75 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 22.04.13, 12:48
            endo, Kochana, naprawdę mocno, mocno trzymam kciuki! Koniecznie odezwij się jutro...
            Ból brzucha przypomina skurcze przed @, nie jest ciągły, tylko właśnie taki, że trochę poboli/pociągnie, a potem przejdzie... I tak kilka razy dziennie. U mnie takie wyraźne pobolewania trwały od 6-7 dpt (nie wiem, czy to nie był skutek tego pozytywnego wyniku testu - może się zasugerowałam) do 6 tygodnia, nasilały się wieczorami. Czasami musiałam aż położyć się na wznak i głęboko oddychać, a czasami wręcz łykałam dwie no-spy - bałam się skurczów, wolałam "dmuchać na zimne".
            Wiesz, nie mogę przestać myśleć o jednej kwestii: przy pierwszym podejściu do IVF, po transferze świeżych zarodków, już 2-3 dnia miałam wyraźne, silne skurcze macicy (bardzo podobne do tych opisanych wyżej), potem wszystko ustało. Zdaje się, że kiedyś eva.braun pisała na tym forum, że dla niej takie skurcze - dość szybko po transferze - oznaczają, że macica odrzuca zarodek/zarodki. Dokładnie tak było w moim przypadku, pierwsze podejście nam się nie udało. Oczywiście, to są tylko subiektywne opinie, ale ja - mając te doświadczenia za sobą - wierzę, że coś w tym jest. Chciałam się tym podzielić, bo może ktoś uzna to za pomocne.
            Jeszcze raz - powodzenia! smile
          • 80agatka Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 22.04.13, 12:49
            witam trzymam kciuki ,ja szykuję sie też do podania jednej 5dniowej blastki mojej ostatniej sniezynki tak sie boje czy tym razem sie uda ....powodzenia
            • kaczucha31 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 22.04.13, 21:36
              Ja też wysyłam pozytywne myśli. Powodzenia! Niedługo też będę w podobnej sytuacji. Trzymajcie sie dzielnie dziewczyny.
          • kaczucha31 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 22.04.13, 21:48
            Oby wieści były pozytywne smile Trzymam kciuki!
            Dziewczyny, a zachowujecie jakieś środki ostrożności, czy żyjecie jak co dzień, bez ceregieli?
            Ja żłopię właśnie czerwone wino, pamiętam poprzednio dobrze mi zrobiło na endometrium. Odstawiłam kawę i staram się jeść trochę zdrowiej.. Kurcze, jak nie pomoże, to nie zaszkodzi.

Kavainca, ja też mam założenie,że to ostatnie podejście. W zasadzie nie mamy innej możliwości. Stawiamy wszystko na jedną kartę. Będę namawiać mojego lekarza, żeby podał mi znowu 3 zarodki. Synka mamy dzięki takiej właśnie decyzji.

Pozdrawiam
            • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 06:39
              kaczucha,
              jeśli nie przeraża Cię wizja ciąży mnogiej to jest to pewnie dobre rozwiązanie.
              Ostatnio u mnie w klinice była sytuacja gdzie z 3 (2 morula i 1 blasta) były bliźniaki.
              Ja nie byłabym mentalnie gotowa. Zwłaszcza, jak 2 lata temu moja przyjaciółka urodziła bliżniaki w 31 tc. To była naprawdę masakra i nerwówa przez 2 miesiące.
              • kaczucha31 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 06:57
                W sumie nie wiem, czy mnie przeraża czy nie. Pewnie, gdybym zaszła w taką ciążę denerwowałabym się bardziej niż przy pojedynczej. Ale chyba mi to nie grozi, moje komórki już 3 lata temu nie były najlepsze, z 7-8 zarodków raz nie pozostał żaden do zamrożenia, a raz do zamrożenia poszły 3, ale żaden nie przetrwał rozmrożenia. wielkich cudów z tych moich jajeczek nie będzie.

Miłego dnia Wam życzę dziewczyny.
                • alicja.77 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 16:21
                  Hey dziewuszki,
                  Juz jestem i zdaje Wam relacje...Tak jak wczesniej pisalam dzisiaj jest 12dpt i moja beta wynosi uwaga uwaga - 773.6smile))
                  Sama nie moge w to uwierzyc i jestem Wam bardzo wdzieczna za kciukasy...
                  Podejrzewam, ze w przyszlym tyg bede miala pierwsze usg i oczywiscie bede Was na biezaco informowac...
                  Kochane staraczki, ja za Was rowniez trzymam kciuki...
                  Alicja
                  xx
                  • 80agatka Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 16:28
                    super gratuluje choć jedna pozytywna wiadomość dziś wink
                    • justin-75 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 16:37
                      Gratulacje!
                      A ja właśnie siedzę i czekam na wizytę w klinice... ciekawe czy w następnym tygodniu dojdzie do transferu? Mam nadzieję, że się uda...
                  • endopech Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 16:42
                    alicja77 gratulacje piękna beta...u mnie niestety ujemna sad ...będę musiała zacząć od nowa program bo już nie mam mrozków, dziś mam doła na maxa sad sad dodatkowa wygasa mi umowa o pracę i niestety akurat dziś dowiedziałam się że mi nie przedłużą sad sad Alicja a ty gdzie podchodziłaś do ivf ?
                    • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 17:27
                      endopech,
                      he, he (to raczej śmiech przez łzy)
                      mnie wczoraj tak zmieniono warunki wynagrodzenia i w zasadzie w lipcu moge nie przychodzić do pracy...
                      co gorsze, nie mam umowy o pracę tylko działalnośc gospodarczą więc nawet L4 mnie nie ratuje uncertain
                    • eva-braun Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 18:13
                      smutno...
                    • kaczucha31 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 19:04
                      endo, przykro mi bardzo. Zbieraj sily do nastepnej rundy.l Wspolczuje bardzo sztuacji z praca... ehhh, co za czasy. Trzymaj sie dzielnie.
                    • alicja.77 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 20:13
                      Endo kochanie,
                      Czasami tak bywa, ze jak sie wali to wszystko na raz... Bardzo mi przykrosad
                      Mimo to jak juz jest tak zle, ze gorzej byc nie moze to znaczy, ze wkrotce bedzie tylko lepiejsmile
                      Ja podchodzilam 2 razy w invikcie w Gdansku...za drugim razem u prof Lukaszuka. Invicta jest rowniez w W-wie.
                      Nie trac nadzieji...
                      Sciskam
                      Ala

endopech napisała:

> alicja77 gratulacje piękna beta...u mnie niestety ujemna sad ...będę musiała zac
                      > ząć od nowa program bo już nie mam mrozków, dziś mam doła na maxa sad sad dodatko
                      > wa wygasa mi umowa o pracę i niestety akurat dziś dowiedziałam się że mi nie pr
                      > zedłużą sad sad Alicja a ty gdzie podchodziłaś do ivf ?
                  • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 17:21
                    hura ! hara ! hura !
                    kiss
                  • eva-braun Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 18:12
                    big_grin big_grin big_grin
                  • kaczucha31 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 18:42
                    Alicja, ogromne gratulacje!!! Uwazaj na Was, duzo zdrowka i spokojnej ciazy zycze smile
                • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 20:29
                  no tak, ale wiesz, że jakośc cząsto zależy od stymulacji,
                  jak Cię lepiej (inaczej wystymulują) to możesz potrzebować duuużego wózka wink
                • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 20:31
                  kaczucha31 napisała:

> W sumie nie wiem, czy mnie przeraża czy nie. Pewnie, gdybym zaszła w taką ciążę
                  > denerwowałabym się bardziej niż przy pojedynczej. Ale chyba mi to nie grozi, m
                  > oje komórki już 3 lata temu nie były najlepsze, z 7-8 zarodków raz nie pozostał
                  > żaden do zamrożenia, a raz do zamrożenia poszły 3, ale żaden nie przetrwał roz
                  > mrożenia. wielkich cudów z tych moich jajeczek nie będzie.
                  >
                  > Miłego dnia Wam życzę dziewczyny.

no tak, ale wiesz, że jakośc często zależy od stymulacji,
                  jak Cię lepiej (inaczej wystymulują) to możesz potrzebować duuużego wózka
                  • kaczucha31 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.04.13, 20:43
                    o rany, nie strasz wink inaczej mnie teraz stymulują, jakiś nowy lek mam... ale na razie , jak poprzednio wszystko idzie powolutku, oporna jestem. No nic, zobaczymy. W sumie z bliźniaków byłabym szczęśliwa podwójnie, od zawsze planowałam trójkę dzieci. Tylko, żeby ciąża przebiegała dobrze.. oj.. ale o czym ja tu gadam... trochę się zagalopowałam.
                    • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 24.04.13, 06:30
                      he,he
                      to ja Ci życzę tyle dzieci ile chcesz smile
                      • starajacasie82 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 24.04.13, 10:56
                        Alicja- widzisz, ja byłam przekonana, że Ci się uda. Pisałam o tym już kiedyś, bodajże na wątku wrześniowym. Super, ogromne gratulacje.A ta beta taka sporawa, więc może od razu dwójeczka ! Jak się na to zapatrujesz?

Endopech, Kavanica - smutne to o czym piszecie, dość że bety ujemne to jeszcze praca, naprawdę współczuje, ile nieszczęść na raz może spotkać jednego człowieka sad Ja też z pracą mam nie za ciekawie, tez mam jakieś obawy czy za niedługo nie wyląduję na zielonej trawce.
                        • alicja.77 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 24.04.13, 13:35
                          Hey kochana Starajaca sie,

Faktycznie masz prorocze umiejetnoscismileTeraz wszystkim tak musisz przepowiadac...wlaczajac oczywiscie rowniez siebiesmile

Tym razem do calej sprawy podchodze bardzo spokojnie...Beta byla dla mnie ogromnym zaskoczeniem, poniewaz do 6 dpt nie mialam zadnych objawow...(mam na mysli bete z 4 dpt-2)pozniej pojawily sie 2 uklucia i tyle. Zreszta nawet teraz brzuch mam totalnie plaski...
                          Na razie w ogole nie mysle co by bylo gdyby bylo...co bedzie to bedziesmile i oby sie dobrze dzialowink

Za pierwszym razem szlalam ze szczescia, ogladalam wozki, ubranka dla dzieci, ciuchy ciazowe, meble do pokoju dziecinnego i nawet zaliczylam klotnie z mezem o imie dla dziecka i kolor nowego 'rodzinnego' samochoduwink...Wiadomo jak szybko to sie wszystko skonczylosad
                          Teraz powiedzialam sobie - nic z tych rzeczy...na razie przede mna pierwsze usg i zobaczymy co z niego wyniknie.

Tobie oczywiscie rowniez zycze SUKCESU!!!
                          Pozdrawiam
                          Alicja
                          xx
                          • ka_81 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 24.04.13, 17:59
                            Alicja77, jestes dla mnie prawdziwa nadzieja! mi tez udalo sie za 1szym razem i nawet po 1 usg sie cieszylam...pozniej bylo juz tylko zle...ale widzac ten wpis zaczynam wierzyc, ze wszysko jeszcze jest mozliwe. powodzenia! ps. ja moze w maju/czerwcu zdecyduje sie na krio
                            • alicja.77 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 25.04.13, 11:18
                              Ka81,
                              Ciesze sie, ze moge byc dla Ciebie nadziejasmile
                              Ja po pierwszym podejsciu rowniez mialam crio i to nawet 2 razy. W sumie uzyskalismy 5 calkiem dobrych zrodkow...no ale coz w moim przypadku crio niestety sie niepowiodlo...
                              Mimo to pelno tu przykladow dziewczyn, ktore zaciazyly wlasnie z crio takze badz pelna optymizmusmile
                              Trzymam kciuki...
                              Pozdrawiam
                              Alicja
                              • amika3 Re: di kawva i starajacasie marzec/kwiecień 25.04.13, 18:15
                                Kava bardzo mi przykro sad
                                starajacasie, jak kolekcja? ja postanowiłam ograniczyć kolekcjonowanie i przy pierwszych dwóch kom rozpocząć procedurę i.. tak się złożyło że były 2 za pierwszym razem... dzwonili z labu jutro transfer... hmm a nastawiłam się na kilka miesięcy walki.. nic w życiu nie można przewidzieć
                          • gutek1973 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 29.04.13, 12:22
                            hej dziewczyny! Dlugo zastanawialam sie czy napisac czy nie ale stres tak wzial gore nad wszystkim, ze moze ktos cos mi poradzi. Do in vitro podeszlam w kwietniu, stymulacja super - 17 jajeczek, zaplodnionych 15 (wiekszosc klasy A), tydzien temu mialam transfer 2- 3 dniowych zarodkow (podobno wypasy), po 6 dniach 8 zamrozonych - czeka. Po transferze doszlo u mnie do hiperstymulacji, lekarz od razu nafaszerowal mnie konska dawka na zatrzymanie i faktycznie hiperstymulacja sie zatrzymala. Lekarz mowil ze to dobrze ale tez podobno szkoda bo wlasnie podobno ciaza wzmaga hiperstymulacje i byloby wieksze prawdopodobienstwo ciazy. Do tej wlasnie wizyty mialam jeszcze jakas nadziej a po niej czar prysl. W sobote 13 dpt mam zrobic beta i wtedy sie okaze. Dzisiaj jest 7 dpt i oczywiscie jak pewnie jakas czesc z Was nie wytrzymalam i zrobilam test - sikacza, bo stwierdzilam ze jak sikacz wyjdzie to moze jest szansa ze moze ciaza bedzie. Niestety jak BYK wyszla jedna paskudna krecha. Jestem zalamana, nie wiem co o tym wszystkim myslec, nie mam zadbych jakis typowych objawow, brzuch od czasu do czasu pobolewa, piersi bola wlasciwie od poczatku stymulacji - wiec to wplyw hormonow, objawow implantacji nie mialam jak do tej pory. Poradzcie, a moze ktoras z Was byla w podobnej sytuacji a jednak sie uadlo.
                            • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 29.04.13, 12:36
                              gutek,
                              po pierwsze hiperstymulacja dobrze wróży i tu lekarz nie kłamał smile
                              po drugie pomyśl logicznie: dostałaś 3 dnowe zarodki czyli w 7dpt są max 4 dni po impalantacji czyli nie ma fizycznej mozliwości aby w sikańcu hsg było do wykrycia.
                              W mojej klinice ostatnio była taki przypadek, że w 12dpt hcg było mniej niż 5 ijest z tego ciąża z bijacym serduchem smile to ekstremalny przypadek, ale jeszcze bardziej ekstremalnie byłoby gdyby Ci 7dpt hcg w sikańcu wyszlo. A jeśli chodzi o objawy to w ciąży i nie w ciąży miałam dokładnie te same. A ból piersi to dobry znak smile
                              Kciukam.
                              kava
                              • gutek1973 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 29.04.13, 12:46
                                bardzo Ci dziekuje za odpowiedz, chyba mi juz troche lepiej, tak to juz jest ze kazdy chcialby dopatrzec sie u siebie wszystkiego co wrozyloby upragniona ciaze. Ja o dziecko staram sie juz od dobrych 15 lat i pewnie mysli ze moglabym sie nie doczekac (a przeciez moze tak byc bo nikt przeciez nie daje gwarancji) tak bardzo sie boje - jak pewnie wiekszosc starajacych sie kobiet. No coz czas uzbroic sie w cierpliwosc i poczekac. Tyle ze ten czas tak strasznie sie wlecze.
                                Fajnie jest tez poczytac ze jednak jest jakas czesc z Was ktorym sie udalo, o tym jak dzielnie sie trzymacie i jak wiele nadzieji i pozytywnych mysli jest w Was
                                • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 29.04.13, 12:53
                                  Złap się mocno myśli o hiperstymulacji, ona na prawdę dobrze wróży
                                  Rok temu miałam stymulację podobną doTwojej (17 prawidłowych oocytów), dostałam kroplówki i dosinex ( czy jakoś tak wink 3dpt progesterom miałam 328!!! hiperki nie było, ale ciaży też nie uncertain
                                  Czekanie jest okropne, ale same sobie stresu dodajemy robiąc sikańce.
                                • gutek1973 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 29.04.13, 13:16
                                  staram sie myslec pozytywnie ale glupie mysli czasem przychodza same i sto tysiecy pytan czy sie udalo czy nie itd. Mam tez nadzieje ze jak sie jednak nie uda to jest jeszcze szansa ze sa "sniezynki" i moze wtedy. Zobaczymy.
                                  Powiedzcie mi dziewczyny czy przy implantacji zawsze wystepuje plamienie czy tez krwawienie lub jakies dziwne uplawy? czy czasem nie ma zadnych objawow. Ktoras z Was z czyms takim sie spotkala?
                                  • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 29.04.13, 13:24
                                    plamienie implantacyjne jest raczej rzadko
                                    jak plamisz, to Cię kladą do łóźka i zwiększają dawkę progesteronu.
                                    ale ja z powodu zbyt dużej dawki acardu i fraxipariny,leki odstawiłam, plamienie ustało i co z tego.
                                    Chyba generalnie statystycznie lepiej nieplamić niż plamić
                                    • gutek1973 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 29.04.13, 13:35
                                      no tak faktycznie nie ma na to reguly, zreszta kazdy organizm moze zareagowac inaczej. Czytalam wiele roznych opinii i przypadkow na roznych forach i ciezko sie do czegokolwiek odniesc. Wiele jest roznych mysli i watpliwosci, dobrze ze takie forum jak to jest, chcialam o tym porozmawiac z moim mezem o tych wszystkich watpliwosciach ale podejrzewam ze wscieklby sie delikatnie ze jeszcze nic nie wiadomo a ja sieje panike. Z jednej strony go rozumiem ale z drugiej co tak naprawde moze wiedziec facet o tym co sie czuje i jak wielkie sa obawy przed porazka.
                                      • gutek1973 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 02.05.13, 20:42
                                        no i przyszedl czas zeby pogodzic sie z porazka. Masakra jakas a lekarz robi mi tylko niepotrzebnie nadzieje. Wczoraj mialam jakies rozowawe plamienie, dzisiaj w 10 dpt mam brazowe uplawy, rano niestety nie wytrzymalam zrobilam bete wynik miazdzacy 0,1, dzwonie do lekarza dzisiaj a on po moich objawach karze mi jutro jeszcze raz zrobic bete, po jasna cholere? po co to wszystko przeciagac? Jestem kłębkiem nerwów.
                            • kaczucha31 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 29.04.13, 12:56
                              Gutek, wszystko sie moze jeszcze okazac, nie nakrecaj sie negatywnie, bo ciazy sprzyja radosny nastroj i luzik. Wiem, ze o ten drugi trudno w naszej sytuacji, ale pomysl, ze i tak juz wpywu w tej chwili wiekszego nie masz na to co sie dzieje w Twoim ciele. A dziac sie moze cos dobrego, nie trac nadzieji. Jest jeszcze bardzo, bardzo wczesnie.
                              Bywa, ze sikaniec 2 tygodnie pt jest bladziutki.
                              Trzymaj sie, powodzenia zycze! smile
                              • gutek1973 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 03.05.13, 20:11
                                No i tak jak przewidzialam beta 0,1 odstawiam leki i czekam na @. Jedyna nadzieja jak trzyma mnie to to ze mam jeszcze "mrozonki" ja te sie skoncza to sie chyba zalamie na dobre. Masakra.
    • kaczucha31 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 27.04.13, 07:05
      Witajcie, właśnie kończę stymulację, we wtorek mam punkcję. Proszę, trzymajcie kciuki, żeby wszystko się powiodło. I żeby przetrwać jakoś te dwa najcięższe tygodnie oczekiwania.
      • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 27.04.13, 10:58
        kciukam mocno kiss
        • starajacasie82 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 29.04.13, 13:10
          Amika, ale Ty szybka jesteś !!!
          Ja jestem daleko za Tobą, bo mam dopiero 1 komórkę zamrożoną. Teraz zaczynamy startować po raz drugi, bo poprzedni cykl sobie odpuściłam, bo tak dostałam okres, że na 1 wizytę musiałabym jechać w wielką sobotę lub niedziele, więc sobie odpuściłam. Teraz byłam w piątek i ponownie 6 maja na pierwsze podglądanie. Co prawda nie ustalałam jeszcze z lekarzem, ale ja najprawdopodobniej będę chciała uzbierać 6 komórek, aby wziąć namiar, że któraś się może nie odmrozić, któraś się nie zapłodni. Na ten moment mam plan, że robię to jeden raz i od razu na kilku komórkach, bo po prostu nie mam tyle kasy, aby płacić za procedurę zapłodnienia parokrotnie, bo to jednak 5 000 kosztuje.

A czym Ty jesteś stymulowana ? Bo z tego co pamiętam to masz niskie amh, a jednak 2 komórki od strzału.
          Dawaj znać, jak sprawy się mają.
          • amika3 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 30.04.13, 17:05
            starajacasie, ja stymuluje się lamettą, clo na mnie nie działało, gonadotropiny też nie sad lametta ze mnie wydusza nawet 2 kom. pęknie się zapłodniły podzieliły, transfer ok, ale dziś w nocy obudziłam się ze strasznym skurczem macicy, miałam tak samo w poprzednich nieudanych próbach sad mam dziś dola, bo moje ciało znowu wyrzuciło z siebie zarodki..najgorsze jest to, że betę mogę zrobić dopiero w poniedziałek a przecież do tego czasu muszę brać leki a nadziei brak sad
            • starajacasie82 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 02.05.13, 08:32
              Myślę, że to jeszcze za wcześnie, aby prorokować , że będzie źle. Pewnie, że rozumiem, że ciężko o tym nie myśleć. Być może to implementacja i zarodeczki mocno chwyciły się mamy !!! Tego życzę Ci z całego serca. Daj znać po becie.

A o tą lamettę to muszę podpytać lekarza. Ja teraz jadę 6 maja, to będzie 11d.c i zobaczymy czy jajniki ruszyły.
              • starajacasie82 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 02.05.13, 08:51
                Amika jeszcze jedno pytanie, a ile płacisz za ta lamettę i jakie dawki przyjmowałaś. Kupowałaś w aptece czy w Angliusie?
                • amika3 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 03.05.13, 13:42
                  w Angeliusie raczej kupowałam - 5 tabletek 40 zł, ja biorę po dwie przez 5 dni więc u mnie to koszt 80 zł. to życzę powodzenia na podpatrywaniu smile
      • eva-braun Kaczucha, pisz jak po punkcji! :-) 30.04.13, 17:11
        Kciuczyłam za Cię dziś wink
        • amika3 Re:eva 30.04.13, 18:42
          dzięki eva, wiem że mnie rozumiesz, mamy b podobną sytuację, to moje dziecko to jakiś cud był, tak wiele rzeczy mogę w swym życiu zmienić, na tyle wpłynąć a na tę sytuację nie, ehh
        • kaczucha31 Re: Kaczucha, pisz jak po punkcji! :-) 30.04.13, 20:00
          Eva-braun, dzieki wielkie smile Na pewno kciuki pomogly, udalo sie uzyskac 18 jajeczek! To dla mnie szok, nigdy nie mialam takiego wyniku. Mysle, ze moze inna proporcja lekow, czesc lekow byla nowa, no i te jonowe indukcje - wszystko pomoglo. Ciekawe jak z ich jakoscia. W czwartek bedziemy dzwonic do laboratorium by zaciagnac informacji.

I w ogole czuje sie bardzo dobrze, po poprzednich dwoch punkcjach potwornie slabo sie czulam, chodzilam zgieta, bolalo jak cholera, jajniki mi szalaly kilka dni, a teraz tak jak podczas bolesniejszego okresu, nawet swojego 2latka moglam bez problemu otaczac opieka.
          Jestem dobrej mysli, powinno sie udac wczesniej czy pozniej zajsc w ciaze z takiej ilosci komorek. Mam nadzieje wielka big_grin
          • kavainca Re: Kaczucha, pisz jak po punkcji! :-) 30.04.13, 20:31
            smile
            to sie teraz winka napij, bo potem szlaban wink
            ściskam
    • 80agatka Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 29.04.13, 13:40
      cześć dziewczyny dziś zaczełam przygotowania po moją snieżynkę mam brac 3x1 estorfem .6 maja mam usg kontrolne koło 14 transfer aby snieżynka sie rozmroziła i została zemną bo mam tylko jedną.....trzymam kciuki za was
      • gutek1973 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 29.04.13, 14:05
        trzymam kciuki i zycze powodzenia
      • mireleczka17 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 01.05.13, 12:41
        Ja byłam wczoraj na usg, po braniu lamette jeden pęcherzyk 20 mm, natomiast miałam wrażenie, że zaniepokoiło lekarza moje endometrium - w 10 d.c. tylko 5,4 mm, czy to mało? czy będzie więcej?
        Biorę od wczoraj estroferm i dzisiaj wskrzyknełam sobie ovitrelle na pękniecie pęcherzyka....jutro o 12:00 nasza pierwsza próba iui...trzymajcie kciuki wink
        • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 01.05.13, 14:24

> , czy to mało?
          mało, ale estrofen powinien pomóc
          • mireleczka17 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 01.05.13, 15:44
            a ile powinno być?
            • endopech Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 01.05.13, 17:42
              przy owulacji koło 9 -12 mm, endometrium rośnie około 0,5 mm na dobę ...estrofem powinien pomóc !
              • mireleczka17 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 02.05.13, 15:41
                Dzisiaj endometrium 6,9 mm wiec nie jest zle, lekarz powiedzial ze powinno byc 7 mm
                • amika3 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 06.05.13, 16:37
                  hej dziewczynki, dziś 10 dpt, beta 67, ale mózg mam już tak przerobiony, że nie potrafie się cieszyć, przedwczoraj miałam znowu te straszne bole, które we wcześniejszych próbach kończyły się klapą, wydaje mi się że to już beta spadająca. Najchętniej jutro bym pobiegła na badanie, ale to chyba trochę za wcześnie? jak myślicie?
                  • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 06.05.13, 19:42
                    a mnie się wydaje, że to całkiem przeyzwoity jak na 10dpt
                    gratulacje smile
                    • endopech Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 06.05.13, 21:44
                      pewnie że bhcg jest ok ...moja koleżanka też w 10dpt taką miała i w czerwcu córeczkę będzie mieć
                      • starajacasie82 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 07.05.13, 08:36
                        Jeju Amika, ale się cieszę. Kibicuje Ci szczególnie, moja provitowo koleżanko smile

Z tego co wiem to betę należy wykonywać w odstępie co najmniej 2 dniowym, dlatego myślę, że lepiej abyś nie robiła jej dzisiaj, abyś się niepotrzebnie nie nakręcała.
                        Ale myślę, że wszystko jest ok, bo jak na 10 dpt to beta wysoka. Kciuki zaciśnięte.

Ja najprawdopodobniej w piątek będę miała punkcję, zobaczymy czy tym razem Clo podziałało lepiej, bo póki co to są 4 pęcherzyki ok 16 mm, więc mam ogromna nadzieję, że chociaż 2 jaja wyciągnę.
                        • amika3 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 07.05.13, 15:58
                          jejku no i ze strachu pobiegałam jeszcze dziś, właśnie żeby się nie nakręcać, bo jakby beta spadala to już dzisiaj bym wiedziała i byłoby łatwiej...ale dziś wynik 116 - 11dpt. nie mogę w to uwierzyć, od 6 lat nic nawet nie drgnęło, tyle przeszłam, tyle zabiegów, nieudane stymulacje, tragiczne AMH. Wiem, że to początek, ale przynajmniej cokolwiek ruszyło, to i tak sukces...tak dałam w kość mojemu doktorkowi, że pewnie będzie się cieszył bardziej niż ja smile
                          starajacasię, wynik piękny, może będą śliczne zarodeczki smile
                          • kaczucha31 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 07.05.13, 17:39
                            Amika, wielkie gratulacje! smile Zycze spokojnej ciazy i zdrowego dzieciatka smile
                            • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 07.05.13, 19:38
                              no i pięknie smile
                              • amika3 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 07.05.13, 22:42
                                dziękuję dziewczyny, dziekuję kava, jeszcze i tak nie potrafię się cieszyć, ale sobie chociaż podziękować już mogę..
                                • starajacasie82 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 08.05.13, 08:51
                                  Amika- teraz to już oficjalnie gratuluję!!! Udało się na pewno. Cieszę się jakby to była co najmniej moja ciąża. Napawa mnie to optymizmem, mam nadzieję, że pójdę w Twoje ślady wink

Alicja co u Ciebie, bo coś się nie odzywasz. Mam nadzieję, ze wszystko w porządku. Skrobnij coś.
                                  • amika3 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 10.05.13, 22:35
                                    dzisiaj w południe wyskrobałam długi list do Was, ale widzę,że jakimś cudem go nie wysłałam. Chciałam powiedzieć rokitce, że krwawienia jeszcze niczego nie przesądzają. Mojej koleżance, z którą walczyłam ostatnie 2 lata udało się 2 miechy wcześniej i jakoś tak jak ty rokitko w tym czasie też zaczęła krwawić. Przepłakała kilka dni. A jednak wczoraj widziała maleństwo jak fika i odpycha się nóżkami smile. Wiem, że Ci trudno, ja też jestem przerażona. Dziś byłam 3 raz w tym tyg. na becie. Kiedyś jak zaczynałam zaglądać na to forum to zastanawiałam się jak dziewczyny mogą tak biegać na betę... a dziś proszę sam pobijam rekordy hihi

starajacasie, moja dzisiejsza beta 14 dpt 599 :0 jak tam punkcja? wszystko dobrze? ile komóreczek?
                                  • alicja.77 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 11.05.13, 13:06
                                    Hey Starajaca sie,
                                    Zyje, zyje...wczoraj mialam drugie usg i szlam jak na sciecie poniewaz, przyrost bety byl za maly
                                    sad; w zeszlym tyg we wtr -14 tys a wczoraj w pt 53 tys. Bylam zalamana...
                                    Dzieki Bogu na usg widac bylo dziaciaczka 8,8 mm i podobno rozmiarem idealnie odpowiadal wiekowi ciazy 6t6d. Teraz zeby tylko zdrowo rosl...
                                    Daj koniecznie znac kiedy u Ciebie szykuje sie nastepny transfer to bede kciuczyc co silsmile Za komoreczki tez kciucze...
                                    Rokitko - bardzo, bardzo mi przykro...
                                    Alicja
                                    xx
                          • rokitka00 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 10.05.13, 09:28
                            Cześć dziewczyny
                            Byłam tu tylko na początku, a po transferze myślałam, że już nie będę tu zaglądać. Lekarz dał nam 15% szans.
                            W 13 dpt beta 897 smile radość wielka, cała się trzęsłam, obdzwoniliśmy rodziców.
                            A dzisiaj rano 15 dpt plamienie z krwią sad(( wiem że to się zdarza, ale z moim szczęściem to nie oznacza niczego dobrego. Na dodatek od wczoraj mam straszne bóle głowy, a one często zwiastowały u mnie @.
                            • grazyna_milewska Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 10.05.13, 10:20
                              rokita,
                              co lekarz na to?
                              trzymaj się mocno
                              przytulam kiss
                              kava
                              • rokitka00 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 11.05.13, 11:09
                                jest źle

wczoraj najpierw dostałam nadzieję, a potem mi ją brutalnie odebrano

na usg widać było pęcherzyk ciążowy, malutki, ale był - niestety po wyniku bety pan doktor juz nie był pewny czy był to pęcherzyk czy tylko jakiś polip albo coś jeszcze innego

beta wyszła 0
                                powtórzyliśmy ją wczoraj bo dla lekarza jak i laboratorium taki spadek był dziwny
                                II beta wyszła 0

a wieczorem rozkręciła się @ Brzuch mnie boli

Jestem załamana
                                • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 11.05.13, 13:46
                                  kurcze, bardzo mi przykro
                                  BTW jak to mozliwe, że HCg tak szybko spadło do zera?
                                  • rokitka00 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 11.05.13, 16:46
                                    To nie jest możliwe. Dwóch ginów i ten z kliniki i ten do którego chodzę w swoim mieście (robił to usg) stwierdzili, że nie ma takiej możliwości, aby przez 48 godzin beta spadła o 100%. Moim zdaniem błąd jest ze strony laboratorium i to przy pierwszym wyniku, podejrzewam że on nie jest mój, może pomylili fiolki? Nie mam pojęcia.
                                    • kavainca Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 11.05.13, 18:26
                                      no to słabo uncertain
                                      • starajacasie82 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 13.05.13, 08:44
                                        Alicja - fajnie, że się odezwałaś, bo już się martwiłam ta ciszą.
                                        Amika - widzę że idziesz jak burza, ładna beta.
                                        Ja jestem po piątkowej punkcji i generalnie tak średnio, bo liczyłam, że będzie lepiej. Była tylko 1 komórka ( lub aż 1) . Nastawiałam się na więcej, bo miałam ładne 4 pęcherzyki, ale jak widać puste. Pewnie, że fajnie, że była chociaż 1, że cokolwiek jesteśmy do przodu. Pytałam lekarza o tą lamettę i spróbujemy w następnym cyklu. Powiedział, że ona ma podobne działanie jak Clo, ale możemy spróbować. Zdecydowałam, że zaryzykuje, mam nadzieję, że za miesiąc nie będę pisała, że nic nie wyhodowałam.
                                        • amika3 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 13.05.13, 21:59
                                          damy radę smile mi pomaga, przecież trzeba próbować.. po klo mi nawet endo nie urosło a przy lameccie.. jak babeczka w piecu smile) jestem z Tobą
                                          • amika3 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 18.05.13, 09:13
                                            hmm, chciałam się dziś wpisać, ale nie bardzo wiem gdzie sad jest kilka wątków z ivf (stary czerwcowy, wrześniowy, z kwietnia tego roku) zrobiły się dyskusje w podgrupach i ogólny bałagan... proponuję założyć czerwcowo - lipcowy świeży wątek smile))
                                            a tak z ostnich nowinek to chyba przesadziłam z tą modlitwą pompejską, szczęście mi się rozmnożyło hihihi, bo wczoraj zobaczyłam dwie najśliczniejsze kropeczki. Teraz tylko wytrwać do serduszek..jejku dziewczyny to czekanie jest masakryczne
                                            • starajacasie82 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 20.05.13, 11:44
                                              Amika ja chętnie wezmę to nadprogramowe smile
                                              Domyślam się, że czekanie jest stresujące, ale pomyśl czy wolałabyś czekać na kolejna punkcję czy na serduszka tak jak teraz. Odpowiedź jest jedna.
                                              A jak doktorek, zadowolony ?

Pozdrawiam
                                              • amika3 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 20.05.13, 13:33
                                                oj bardzo zadowolony smile ale mam wrażenie, że nie dość usatysfakcjonowany moją radością.. bo ja mam już tak zrypany mózg przez te lata starań, poczucia czekających wszędzie na mnie pułapek, że nie potrafię się tak naprawdę jeszcze cieszyć. Wycałuję doktorka chyba dopiero jak urodzę hihi
                                                • starajacasie82 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 23.05.13, 10:28
                                                  Nie dziwię Ci się że jeszcze nie do końca umiesz się cieszyć. Ja już sobie wyobrażam siebie jak będę panikować żeby wszystko było dobrze, ale jednocześnie marzę o takim momencie w swoim życiu. Pewnie jak zobaczysz serduszka to trochę odetchniesz, czego Ci życzę.
                                                  Ja jutro znów do Provity podglądnąć czy nie ma torbieli i jeśli wszystko ok to następne podejście do kolekcji.
                                                  • gutek1973 Re: marzec/kwiecień ivf ,iui 24.05.13, 00:33
                                                    Hej dziewczyny, fajnie jest poczytac ze jednak sie udaje. Mam nadzieje, ze na mnie tez w koncu przyjdzie czas. po glowie chodza juz tak glupawe mysli ze szkoda gadac.
                                                    Moje podejscie po stymulacji nie wypalilo - niestety. Jedynym pocieszeniem bylo to ze zamrozono 8 blastusiow i to calkiem niezlych choc na tym sie nie znam z tym oznakowaniami. Po @ bylam przygotowywana na cyklu naturalnym bez zadnych hormonow. Jedynie tylko w 3dc mialam robiony screting - jakos tak. W piatek pekl pecherzyk, endometrium super. Teraz we wtorek mialam zormrozone 2 komorki oby dwie przetrwaly i mi je podano. Biore jedynie 2x2 luteine, i profilaktycznie no-spe zeby nie dopuscic do skurczow macicy. Bete ma zrobic dopiero 15 dpt. Nie wiem czy to dobrze, ja w zyciu nie wytrzymam tak dlugo zeby nie zrobic testu. Czesto piszecie o objawach ktore w krotkim czasie wystepuja a ja jak dotad nie mam nic - kompletnie nic. Nie wiem czy to dobrze czy zle. I tak sobie czlowiek glowe zawala - bedzie - nie bedzie, udalo sie czy nie. Sa wlasnie takie chwile w ciagu dnia ze nie moge czasem sama z soba wytrzymac dlatego postanowilam znow sie odezwac na forum. Powiedzcie dziewczyny kiedy po mrozakach - blastocystach mozna spodziewac sie implantacji i czy musi byc przy tym plamienie czy jak nie ma to tez dobrze i kiedy moglabym zrobic test zeby nie czekac az tyle czasu.
                                                    Pozdrawiam Was wszystkie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka