madzik614 Re: czerwiec lipiec ivf :) 06.07.13, 07:46 Dziewczyny kciuczę za Was Ja niestety kolejny transfer będę mieć we wrześniu a może jeszcze pod koniec sierpnia. Zobaczymy... Teraz już podchodzę na chłodno do tego 3 podejścia. Dajcie znać jak tam na usg i co u Was słychać Powodzenia -agatka 80! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 06.07.13, 09:25 Wszystkie leżą z nogami do góry A tak serio, od wczoraj walczę z bólem głowy. Wczoraj byłam pewna, że to reakcja na stres...ale może skutek uboczny leków. Jestem migrenowcem i obawiam się, że tak szybko to sie nie skończy. Cóż, liczę, że ból zostanie wynagrodzony. Za tydz w sobotę jedziemy na 2 dni nad morze w ramach odstresowania. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 06.07.13, 09:25 Aaa, a zaraz wraca moja córa od dziadków. Nie widziałam jej od poniedziałku i wstyd się przyznać, ale przez to wszystko nawet nie zdążyłam zatęsknić. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 07.07.13, 12:26 hej dzieczyny jak sie czujecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 07.07.13, 14:37 Ja się czuję OK, pobolewa mnie podbrzusze i czasami czuję jakbym miala "twardą" macicę. Nie wiem, czy tak ma być, czy nie. Relaksuję się przed domem na słońcu, w basenie. Jest cudownie. Pożyjemy, zobaczymy. A Ty jak się masz? Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 07.07.13, 22:53 dziś strasznie bolała mnie kość ogonowa potem przeszło ,i ból piersi strasznie bolą ale to pewnie od leków pozatym nic żadnych objawów ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 08.07.13, 08:21 Mnie też cycuchy bolą, i ćmi podbrzusze, ale to nie wie, czy jeszcze po punkcji, czy tak sobie. Ja cały czas w cyklach mam jakieś pobolewania/kłucia itp., więc mnie to nie rusza. Dziś nastrój jakoś zmalał, zostawiłam córkę w domu, żebym nie myślała o głupotach, bo śniło mi się, że się nie udało i jakoś wstałam w podłym nastroju. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 08.07.13, 10:49 hej dziś nic poza bolesnymi piersiami ;-(niewiem nie łudzę się mam doła ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 08.07.13, 11:30 Ale Agatka, jakie Ty chcesz mieć teraz objawy? Ja w dwóch ciążach objawów nie miałam w ogóle. Dopiero przy samym terminie @, czy nawet w tym dniu miałam białą wydzieliną. Teraz przy Lutinusie mam cały czas...siłą rzeczy. Czytałam, że po transferze nic nie musisz czuć. Przecież jeśli już to zarodek dopiero co się zagnieżdża/szykuje do zagnieżdżenia, zanim "jego" hormony zaczną na nas działać to dłuuga droga. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 08.07.13, 11:41 wiem masz rację ale stres jest niewiem ale nie ierze już w to że mogę byc mama ,jak myślisz można pić kawę ?jadę dziś do siostry na wioske więc może trochę przestanę myślec ;-(mogę spytać jaka u ciebie przyczyna ze podchodzisz do ivf ? Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia234 Re: czerwiec lipiec ivf :) 08.07.13, 12:21 dawno juz sie nie udzielalam na forum....a wiec dzisiaj moj 8 dzien stymulacji, do wczoraj wogole nie czulam jajnikow, dzisiaj od rana jeden lekko pobolewa, za to brzuch od kilku dni bardzo wzdety, wyglada na 5 miesiac ciazyw piatek na wizycie widocznych bylo 7 pecherzykow, wiekszosc z nich jeszcze dosc mala wiec nadal sie kluje 2 razy dziennie, biore fostimon i menopur. jutro kolejna wizyta, mam nadzieje ze moje pecherzyki podrosly. Czy ktos tak mial, ze liczba pecherzykow sie zwiekszyla w 2 drugim tygodniu stymulacji czy raczej wtedy juz one tylko rosna a ich liczna pozostaje taka sama? Dodam, ze lekarz nie zwiekszyl mi dawki, twierdzi ze z moim raczej wysokim fsh 7 to jest dobry wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 08.07.13, 13:16 Agata, ja jem i piję normalnie wszystko jak przed transferem. Jem to za mało powiedziane, jestem cały czas głodna. Co prawda próbuję przystopować, bo nie po to ćwiczyłam 3 m-ce, żeby teraz się spaść, ale głód jest. Kawę piję, ograniczyłam tylko do 1, ale nie mam potrzeby i ochoty na więcej. W sobotę wypiłam nawet lampkę czerwonego wina. Jedyne co robię to oszczędzam się, nie ćwiczę, relaksuję się za to przed domem na słoneczku. Wcześniej latałam jakbym miała torpedę w tyłku. Cały czas w biegu. Do IVF podchodzę po 3latach starań (po 1 roku ciąża bliźniacza - stracona). Mam endometriozę, masę zrostów i LUF. W ciążę z córką (6 lat temu) zaszłam w I cyklu starań, choć staraniami tego nie można nazwać, po prostu w noc poślubną stwierdziliśmy, że zaszalejemy i 8 m-cy później (jest wcześniakiem) urodziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
gagatonka Re: czerwiec lipiec ivf :) 08.07.13, 21:01 U mnie z kolei objawów brak.. ale to chyba rzeczywiście za wcześnie. Dziś robiłam badanie progesteronu bo mi lekarz zlecił 3-4 dni po transferze... no i mam trochę niski 55nmol czyli ok 17 ng.. lekarz smsowo zwiększył mi luteinę z 6 do 12 tabletek i dołożył duphaston.. trzeba się pofaszerować No ale pierwszy raz włączył mi się stres czy to wszystko się w ogóle uda.... testowanie mam 15 lipca czyli 11 dni po transferze. Miało być 14 ale to niedziela.. czyli jeszcze tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 08.07.13, 21:08 Jak miałam podanego 2dniowego zarodka, to kiedy mam testować? Nawet nie zapytałam w klinice. Jakoś tak wszystko działo się poza mną, wstałam i wyszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
gonz_ales Re: czerwiec lipiec ivf :) 08.07.13, 22:35 ja też miałam 2-dniowego,test po 14 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 09.07.13, 07:48 Ok, dzięki. Czyli jeszcze jakieś 10 dni...chyba, że @ pojawi się wcześniej. Teraz dość mocno mnie brzuch boli. Nic to, relaksujemy się dalej. Wiecie co? coś Wam napiszę. Bardzo stresowałam się jak wszystko rozgrywało się w laboratorium. Jak tylko wyjechałam z Kliniki z zarodkiem w sobie, jakoś tak się uspokoiłam o "niego" i błogo mi się zrobiło. Nie ma jak u mamy Oby przez kolejne miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 10.07.13, 09:09 hej, co na froncie? Odpoczywacie od kompa wszystkie? Tinker, miałaś już punkcję? Czas na mnie...chyba zaczynam świrować. Głupia zmierzyłam sobie temperaturę i jest dupa a nie podwyższona. Tzn, jest 37,01 ale taką to ja miewam przy "owulacji" - której nie mam, a lutinus podwyższa też temp. Chyba wywalę termometr do kosza. Poza tym ok. Odpowiedz Link Zgłoś
eve224 Re: czerwiec lipiec ivf :) 10.07.13, 10:09 Dziewczyny nie doszukujcie się tak szybko objawów bo ześwirujecie. U mnie dzisiaj 27dpt 5-dniowych zarodków i dopiero od czwartku co jakiś czas odczuwam mdłości. Poza tym wcześniej w piątym dniu po transferze miałam plamienie implantacyjne ale rzadko kto je ma...no i jak już wiecie tydzień temu miałam krwawienie, które utrzymywało się od wtorku do czwartku-faktycznie krew żywa pojawiła się tylko we wtorek a jej pozostałości spływały do czwartku. Też się denerwuję i denerwowałam ale jak tylko boję się, że Maleństwa we mnie nie ma to mówię do niego, żeby dało mi znak Zaraz mnie mdli i już mi lepiej W piątek mam dopiero wizytę kontrolną i też powinnam się stresować...co pewnie nastąpi...ale chcę i głęboko wierzę, że musi się udać! Już tyle stresu przeszłam w tak krótkim okresie ale będę walczyć o Swojego Maluszka! Dopiero teraz nie mogę jeść ;/ odrzuca mnie od jedzenia ;/ 2,5 kg gdzieś mi po drodze ubyło ... Zapachy mnie odrzucają na km Jem tylko z myślą o fasolce a to dopiero 7 tydzień ciąży ;D Trzymam za Was kciuki i choć mało teraz piszę o mocno o Was myślę Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 10.07.13, 11:01 hej ja nic nie czuję po luteinie dopochwowej jakies uczulenie sie mi zrobiło dramat musze dzwonic do kliniki ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia234 Re: czerwiec lipiec ivf :) 10.07.13, 12:25 ja mam punkcje w niedziele badz poniedzialek....nie moge sie juz doczekac bo jajniki mnie bola, wczoraj na wizycie bylo 18 pecherzykow, czekam az jeszcze troche podrosna i odliczam dni do punkcji Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia234 Re: czerwiec lipiec ivf :) 10.07.13, 12:29 ojej, agatka, nie wiedzialam, ze luteina moze uczulac, sama mam zamiar brac dopochwowo zeby nie obciazac watroby...mam nadzieje, ze w klinice cos na to poradza, daj znac co ia jak Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 10.07.13, 13:33 mam zamienic luteine dopochwową na pod językową i dołożyć dufaston ,ale czuję że nic z tego nie będzie z dnia na dzien coraz mniej wiary ;-'( Odpowiedz Link Zgłoś
birgi Re: czerwiec lipiec ivf :) 10.07.13, 15:01 Witajcie Dziewczyny, Nie odzywam się, ale podczytuję Was regularnie i baaaaardzo Wam kibicuję. Pewnie uaktywnię się na początku sierpnia . Agatko, jeśli dostałaś uczulenie po luteinie to możliwe że jesteś uczulona na laktozę . Ja niestety jestem i jest to problem, bo wszystkie progesterony dostępne w Polsce są z laktozą (luteina, lutinus, duphaston). W tej sytuacji najlepiej jest przejść na Utrogestan. Jest tylko mały problem, leku nie kupisz w Polsce tylko w internetowych aptekach. Ja kupuję tutaj: www.dokteronline.com/pl/utrogestan/ dostawa jest zazwyczaj po 2-3 dniach. Zapytaj swojego lekarza co on na to. Ściskam Birgi Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia234 Re: czerwiec lipiec ivf :) 10.07.13, 18:23 agatko, nic nie jest przesadzone, badz dobrej mysli, stres nie jest wskazany w twoim stanie tez mysle, ze warto zapytac lekarza o ten progesteron o ktorym pisze birgi... birgi, ja rowniez ostatnio malo sie udzielalam na forum (choc tez regularnie podczytywalam). obecnie zostalo mi juz tylko kilka dni do punkcji, biegam i zalatwiam wszystkie sprayw teraz bo po transferze mam zamiar wrzucic na totalny luz i prowadzic oszczedny tryb zycia co by wspomoc zagniezdzenie a ty na jakim jestes teraz etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
anka11111 Re: czerwiec lipiec ivf :) 10.07.13, 22:16 Utrogestan można sporo taniej dostać w Czechach i na Słowacji. Ta cena na doktoroonline jest dość kosmiczna. W razie potrzeby służę pomocą anka11111@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
birgi Re: czerwiec lipiec ivf :) 10.07.13, 23:06 Cześć Magnolia, Ja póki co jestem w zupełnie innym matrixie . Dziecko na wakacjach u babci, pracy mało więc się byczę i robię sobie małe przyjemności. Dziś na przykład spędziłam 4 godziny u fryzjera na nakładaniu keratyny. I po tych 4 godzinach moje włosy wyglądają ohydnie - jak brudne i tłuste. I co najgorsze muszę tak wytrzymać 2 dni ;/. Ale potem będą już piękne, gładkie i lśniące . Za tydzień o tej porze będę na wakacjach w Barcelonie, którą zawsze bardzo chciałam zobaczyć. W wiadomej sprawie sytuacja wygląda tak, że od jutra zaczynam brać orgametril żeby przedłużyć cykl i wyciszyć jajnik (żeby wszystkie ewentualne torbielki zdążyły się wchłonąć). Jak pobiorę go przez 15 dni to @ dostanę akurat po powrocie z urlopu. I podejdę do ostatniej próby. Będzie to 7 raz w ciągu ostatniego półtora roku. Zdecydowałam się na cykl własny, bo ostatni krótki protokół nie za bardzo się udał - miałam tylko trzy komórki w tym jedna zdegenerowała, a tyle to mogę wyprodukować sama na lekkim wspomaganiu clo i menopurem. To tyle u mnie. Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie dziewczyny. Powodzenia! Ściskam Birgi Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 08:43 Birgi, super plany!! Barcelony zazdroszczę, byłam tam dobrych kilkanaście lat temu i chętnie bym pojechała ponownie. My w ostatnim tygodniu sierpnia chcemy pojechać do Włoch. Mieliśmy to zrobić w cyklu na tabsach anty, ale nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
ma1c Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 09:06 Witajcie, chciałabym dołączyć do Was. Ja miałam we wrześniu IMSI, z którego otrzymałam 3 zarodki. Dwa były mi podane od razu i byłam początkowo w ciąży bliźniaczej, lecz w 11tc jeden dzidziuś odszedł. Lekarze zapewniali mnie, że drugi nie jest zagrożony. Jednak okazało się inaczej. W 23tc zaczęły odchodzić mi wody i po tygodniu leżenia w szpitalu urodziłam córeczkę. Lekarze byli dla nas okrutni. Nikt nie chciał walczyć o życie naszego dziecka. Mała żyła 1 dzień. Teraz już trochę doszłam do siebie i szykuję się do transferu. Czekam na okres i zaczynamy działania. Sądzę, że pod koniec lipca będę miała transfer za sobą. I mocno wierzę, że tym razem się uda. Proszę pomóżcie mi przejść przez ten trudny okres. Odpowiedz Link Zgłoś
tinkerbell07 Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 09:59 ma1c - współczuję przeogromnie ! Nikt nie powinien doświadczać takiego bólu. Nawet nie wyobrażam sobie co musiałaś przejść i jak się czuć Podziwiam Cię przeogromnie za siłę i wolę walki. Trzymam bardzo mocno kciuki żeby się udało! Pisz na bieżąco jak się czujesz i co tam u Ciebie słychać Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 12:21 trzymam mocno kciuki dziewczyny u mnie to juz chyba koniec rano zobaczyłam krew wiec pewnie lada chwila nadejdzie @ to chyba koniec marzeń o byciu mama ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 12:58 Agata, może to implantacyjna??? Czytałam na stronie jednej z klinik (nie pamiętam jakiej), że miedzy 6 a 11dpt może się pojawić! Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 13:09 chciała bym bardzo by tak było cóż zobaczymy co dalej będzie .....co u ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
tinkerbell07 Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 13:11 Agatko - trzymam kciuki, żeby było właśnie tak jak pisze Martynka ! Musi być dobrze. Nigdy nie wolno przestać wierzyć... Czasami to zastanawiam się czy będę taka mądra jak to ja będę czekać po transferze na wynik... Pewnie też będę świrować i znając mnie na to będzie na zmianę euforia z depresją i stresem Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 13:31 Agatka, u mnie tak jak pisze tinkerbell, raz euforia raz deprecha. Brzuch boli, cycki bolą. Raz wierzę, że się udało, a za chwilę klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 14:30 ma1c - to naprawdę nie fair że musimy przez takie piekło przechodzić. Ja sobie wmawiam, że po 6 latach starań to jak już mi się uda to już w ciąży będzie ok ale gdzieś głęboko wiem, że same dwie kreski na teście to nie koniec zmartwień bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki agatka - spokojnie mam nadzieje, że to implantacja. Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 14:34 martyna- czekam na pozytywne wiesci birgi- w zeszlym roku bylam w barcelonie i zakochalam sie w tym miescie... ja dzisiaj dostalam okres, w czwartek 1 wizyta przed crio a w sobote slub, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
liveinhope Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 16:35 80agatka a który to twój dpt ??? nie przekreślaj niczego bo to kochana może być implantacja ,odpoczywaj i odgoń od siebie złe myśli U mnie dziś 5 dpt trzydniowych zarodków i też różne myśli krążą po głowie ale wtedy wsiadam w autko i jadę podglądać malutkie bocianki i od razu mi się humor poprawia i w końcu myślę że się moje szkraby zadomowią u mnie w brzusiu Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 17:14 u mnie 7 dpt więc myślę że póżno na implantację przy 5 dniowym zarodku ?może się myle i oby tak było dzięki za słowa otuchy ....wiem że to moje ostatnie podejście i będe się musiała pogodzić z losem jki mi jest pisany jak będzie niewiem ..... Odpowiedz Link Zgłoś
tinkerbell07 Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 17:30 Agatka ! Dlatego właśnie nie możesz myśleć negatywnie ! Musi być dobrze, bo tym razem musi się udać Odpowiedz Link Zgłoś
eve224 Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 22:04 a ja znowu krwawie leze w szpitalu jutro badania Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 22:19 BOŻE dlaczego musimy tyle wycierpieć by mieć dzidzię to takie nie sprawiedliwe;-( eve224 trzymaj się musi być dobrze trzymam mocno kciuki za was ..... Odpowiedz Link Zgłoś
ma1c Re: czerwiec lipiec ivf :) 11.07.13, 22:48 Eve224 nie poddawaj się. Trzymaj się ciepło. Walcz o swoje szczęście. Ja trzymam kciuki za Was Dziewczyny ja trzymam piąstki ściśnięte za Wasze bety. Niech pięknie rosną. Wiem, co przeżywacie w trakcie oczekiwania na wynik. Niedługo ja będę miała swoje "najdłuższe" 2 tygodnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 07:53 Eve, trzymam mocno kciuki!! Daj znać co z Maluchami. Czytałam na majowym, że miałaś krwiaka (?), może to jeszcze jego pozostałości?? Ma1c, czytałam Twoją historię. Strasznie Ci współczuję i wierzę, że szczęście się jeszcze do Ciebie uśmiechnie. Ja dziś znów obudziłam się z bólem brzucha. NIe wiem, czy dobrze, czy nie dobrze. Okaże się w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 07:54 Aaa, a od 2 dni mdli mnie. Ale to wina leków. Odpowiedz Link Zgłoś
yuki-ko85 Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 13:12 cześć dziewczyny ja też jestem już po transferze i nie wiem od którego dnia liczyć te 14 dni. Transfer miałam we wtorek (9.07) to znaczy że to 3 czy 4 dpt? Odpowiedz Link Zgłoś
liveinhope Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 13:33 to twój 3dpt dzień transferu nie liczymy ,ile miałaś podanych zarodków i gdzie się leczysz? u mnie dziś 6dpt a objawów brak Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 13:55 hej ja mam od wczoraj takiego nerwa że w domu ze wszystkimi jestem pokłócona dziś zrobiłam bete za 4 godz wynik miałam jutro testować ale jak ma wyjść to wyjdzie już dziś też żadnych objawów brak nawet cyce nie bolą poprostu żadnych cóz zobaczymy ..... Odpowiedz Link Zgłoś
tinkerbell07 Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 13:59 80agatka napisał(a): > dziś zrobiłam bete za 4 godz wynik miałam jutro testować ale jak ma wyjść to wyj Od razu daj znać ! Wyobrażam sobie jaka musisz być teraz zdenerwowana w tym oczekiwaniu na wynik Trzymam mocno, mocno kciuki żeby był pozytywny! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 14:22 Agata, to nie jest tak, że jak ma wyjść to wyjdzie. Jeden - dwa dni w tą, czy w tą robi czasami ogromną różnicę, a Ty niepotrzebnie się zdenerwujesz (przy wyniku ujemnym). Dzisiaj właśnie czytałam o tym na innym forum jak laski porobiły bety w 9-10dpt i wychodziły ujemne, a one sobie włosy z głowy rwały. Po 2 dniach wynik pozytywny! Trzymam kciuki i czekam na wieści. U mnie cyce bolą jak cholera, brzuch też, mdli od 2 dni, ale to wszystko leki! Odpowiedz Link Zgłoś
liveinhope Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 14:27 80agatka trzymam kciuki i czekam na pozytywną betę !!!!na pewno będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
gagatonka Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 14:31 A nie boisz się ze masz we krwi pozostalosc zastrzyku (ja brałam ovitrelle)? On utrzymuje się przez 10 dni w organizmie i zaklamuje betę. Ja czekam na badania do pon zeby byc pewna ze sa wiarygodne.. powodzenia! Powtarzam sobie ze jak mam być w ciąży to będę. . Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 14:42 mi 10 dni minęło miałam podany 5 dniowy zarodek i dziś mój 8 dpt więc nie powinien zakłamać a planowo miałam jutro testować w 9 dpt Odpowiedz Link Zgłoś
yuki-ko85 Re: czerwiec lipiec ivf :) 13.07.13, 11:28 hej ja leczę się w katowicach w gyncentrum miałam podane 2 zarodki Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia234 Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 19:04 Birgi, zycze ci abys wrocila z Barcelony wypoczeta I pelna nowej energii Bede trzymac kciuki za powodzenie twojego kolejnego podejscia. Ja mam pukncje juz w poniedzialek a przewidywany dzien transferu to czwartek.... czyli za niecaly tydzien bede po nie moge sie juz doczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 15:16 dziewczyny 8 dpt beta 12 ciąza od 16 powtórze badanie jutro lub w niedziele jak myslicie jest jakas nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
liveinhope Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 15:19 moim zdaniem wczorajsze plamienie było implantacyjne i od wczoraj rośnie ci beta hcg wiec spokojnie 14dpt będzie około 100 bądź dobrej myśli masz jakieś objawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 15:30 żadnych objawów powtórze bete jutro lub w niedzielę może macie rację w sumie to wczoraj mnie trochę ciągło w macicy Odpowiedz Link Zgłoś
tinkerbell07 Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 15:27 Agatka - myślę, że powinnam zaczekać i w poniedziałek powtórzyć betę ! Będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 16:18 Właśnie takiego wyniku obawiałabym się jakbym testowała tak wcześnie...w zasadzie na dwoje babka wróżyła. Trzymam kciuki za pozytywną powtórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 16:36 masz rację martyna ale co ma być to będzie ,ty kiedy testujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 16:40 Nie wiem jeszcze. Powinnam w piątek, bo to będzie 14 dpt. Może w środę się skuszę? Nie chcę odbierać sobie nadziei A teraz fajnie czuć się choć przez chwilę jak przyszła Mama Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 18:07 ja mam takie nerwy od wczoraj dramat bomba zegarowa która tyka i o byle co wybucha ;-(teraz się modle by beta rosła..... Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 12.07.13, 19:06 Dlatego ja się nie tykam póki co testów i bety. Poza tym czuję się inaczej, nie mam już takiego apetytu, brzuch jakby się wyciszył, nie jest taki wzdęty. Strzeliłabym sobie dzisiaj lampkę wina, ale nie mam. Jutro jadę nad morze i nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 13.07.13, 06:55 U mnie od wczorajszego późnego wieczora iście okresowo. Brzuch i krzyż bolały, dzisiaj póki co tylko brzuch. Ale czuję po sobie, że to tuż tuż. Po mnie! Jedziemy zaraz na nadmorski relaks, a coś czuję, że będzie wycie do księżyca ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ma1c Re: czerwiec lipiec ivf :) 13.07.13, 08:57 Dziewczyny trzymam kciuki za Was Początek ciąży w wielu przypadkach to bóle podobne do tych, które znamy z comiesięcznych odwiedzin. Zatem głowy do góry i wierzę, że z dnia na dzień będzie tu więcej ciążówek. Z całego serca Wam i również sobie tego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
eve224 Re: czerwiec lipiec ivf :) 13.07.13, 14:30 Dziewczyny u mnie już po wszystkim piszę do Was ze szpitala ;/ czuję się beznadziejnie ;/ mój Maluszek miał 7 tyg. Nie biło mu serduszko, zaczęłam krwawić. Wczoraj lekarz powiedział, że zaczyna się poronienie ;/ wieczorem zabrali mnie na zabieg łyżeczkowania masakra, nigdy tak nie ryczałam, nie mogłam nawet zgody podpisać a był taki piękny! Nie mam siły walczyć! A wiem, że muszę. Dodatkowo coś Pani Dr nie podoba się w mojej macicy i nie chcą mnie wypuścić ze szpitala. Jutro bedzie mój dr to ma zadecydować A za Was trzymam kciuki ;** Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 13.07.13, 14:34 eve224 bardzo mi przykro płakać się chce tyle smutku i bólu doświadczamy trzymaj się jestem z TOBĄ... Odpowiedz Link Zgłoś
gagatonka Re: czerwiec lipiec ivf :) 13.07.13, 15:36 Eve, strasznie mi przykro. Trzymaj się i płacz, tyle ile Ci trzeba. . Odpowiedz Link Zgłoś
ma1c Re: czerwiec lipiec ivf :) 13.07.13, 19:48 Eve224 strasznie mi przykro. Nie rozumie dlaczego musimy doświadczać takich historii. Przecież i tak już wyjątkowo miałyśmy pod górkę. Ja będąc w ciąży nawet przez chwilę nie pomyślałam, że może coś takiego się wydarzyć. Sądziłam, że skoro tyle czekałam, tyle się starałam, to już będzie wszystko w porządku. Teraz będę jeszcze bardziej uważała. Będę bardziej wyczulona na wszystkie sygnały jakie daje organizm. Ciebie Ewe224 czeka trudny czas. Masz prawo płakać i płacz. Po jakimś czasie sama będziesz chciała próbować dalej. Ściskam Cię mocno. Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia234 Re: czerwiec lipiec ivf :) 13.07.13, 20:17 Eve, bardzo bardzo mi przykro....to takie niesprawiedliwr ze musimy tyle przejsc I ciagle o cos sie martwic jednoczesnie bez przerwy modlac sie o cud....wierze jednak gleboko ze wszystkie kiedys doczekamy sie swoich malenstw I bedziemy szczesliwymi I dumnymi mamami.... Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 14.07.13, 15:24 dziś powtórzyłam bete 18,82mIU/ml niby rośnie jak myslicie dziewczyny będzie cos z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
liveinhope Re: czerwiec lipiec ivf :) 14.07.13, 16:35 80agatka poczekaj spokojnie do 14 dpt bo jak się nie mylę to jest twój 10 dpt? widać że coś tam sie dzieję trzymam kciuki mocniutko ! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 14.07.13, 16:39 Eve, strasznie mi przykro. Przechodziłam to samo prawie 2 lata temu i wiem jak to boli. Agata, trzymam mocno kciuki! Ja kupiłam dzisiaj 2 testy, ale nie wiem, czy i kiedy je zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 14.07.13, 16:43 mam nadzieje żę maluszek zawalczy by zostać zemną ..... Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia234 Re: czerwiec lipiec ivf :) 14.07.13, 19:56 Agatka, ciaza jest jeszcze na bardzo wczesnym etapie, beta rosnie wiec trzeba byc dobrej mysli. Mocno trzymam kciuki. Ja wczoraj zakonczylam stymulacje zastrzykiem z pregnylu, jutro punkcja, mam nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 14.07.13, 20:16 Ja jestem ciekawa jutrzejszej temperatury. Szkoda, że po lekach objawy są tożsame z ciążą, również podwyższają temperaturę ciała. Dzisiaj i wczoraj czułam się chora. Tak podsumowując naszą procedurę i samopoczucie to wszystko jak na sinusoidzie. Teraz zaczyna się najgorsze, oczekiwanie, nerwy, doszukiwanie się objawów. Wiem, że jakikolwiek wynik testu będzie się wiązał z wielkim stresem. Ja już wiem, że dla mnie ciąża nie będzie "spokojna", na pewno nie w tych pierwszych tygodniach. Nie zmienia to faktu, że chcialabym w niej być. Będąc teraz w Pobierowie podglądałam rodziny z dziećmi w wieku mojej córki i maluchami i tak sobie wyobrażałam nas. Fajnie by było!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma1c Re: czerwiec lipiec ivf :) 14.07.13, 23:03 Agatka myślę, że wszystko wskazuje na ciążę. Na pewno na tym etapie można powiedzieć, że zarodek walczy o przetrwanie. W piątek betę miałaś 8 a dziś 18. Czyli podwoiła się. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 15.07.13, 08:01 Wiedziałam, że nie mogę mieć testów w domu...zrobiłam. Rzecz jasna wyszedł ujemny. 10 dpt 2 dniowego malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
ma1c Re: czerwiec lipiec ivf :) 15.07.13, 08:27 Martyna1985 ten wynik nic jeszcze nie przesądza. Może być za niskie stężenie hormonu by pokazał Ci prawdziwy wynik. Jak chcesz mieć pewność to idź na betę. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 15.07.13, 09:05 Mac1, pójdę, ale w środę. Dzisiaj już nie. Szkoda tylko, że leki, które biorę/bierzemy blokują okres. Dostałabym i byłoby jasne, a tak? objawy są, @ nie ma i takie zawieszenie (ostatnie moje ulubione słowo). Układam już sobie w głowie powrót do pracy w poniedziałek. Tak mi się nie chce, przyzwyczaiłam się do myśli, że kolejne 2 lata siedzę w domu. Życzę sobie, że pójdę tylko na chwilę, zabiorę swoje rzeczy i pożegnam się Odpowiedz Link Zgłoś
eve224 Re: czerwiec lipiec ivf :) 15.07.13, 09:48 Martyna nie bierz jeszcze wyniku testu zbyt serio! to 10 dpt 2dniowych zarodków a to za wcześnie. Gdyby zarodki było 5dniowe to już stężenie hormonu we krwi by rosło ale nie wiem czy tak wcześnie z moczu coś ma szansę wyjść. Ja straciłam swojego Maluszka. Bata była, rosła, usg piękne- z tygodnia na tydzień ładniejsze a tu klapa Wiem, że po zabiegu powinnam odpocząć a prosto po wyjściu ze szpitala dorwałam się do mopa i odkurzacza ;/ Dostałam ogromne OPR od rodziny, że mogłam dostać krwotoku ale byłam w amoku. Nie mogłam siedzieć i płakać! Wyłam całą noc! już nie mam siły płakać! Nie mam! chcę by te dwa miesiące szybko minęły i bym znowu mogła pomyśleć o transferze!!! Chcę być mamą! Nie chcę czuć się taka pusta! Dlaczego żył tylko 7 tyg? dlaczego nie chciał zostać we mnie? Było takie piękne! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: eve 15.07.13, 10:02 Ja robiłam dokładnie tak samo. Nie daj sobie tylko wmówić, że MUSISZ się ogarnąć i nie słuchaj bzdur na temat, że lepiej teraz niż później. Wkrótce sama do tego dojrzysz, ale płacz ile masz tylko sił. Musisz z siebie wyrzucić żal i złość, wszystkie emocje, bo inaczej sfiksujesz i nie będziesz miała sił do dalszej walki. Mi to zajęło pół roku, po tym czasie mogłam rozmawiać o stracie nie płacząc. Odwróciłam się od osób, które dawały "dobre" rady typu: "nie ty pierwsza, nie ostatnia", jak nie miałam ochoty się spotykać, to nie robiłam tego tylko dlatego, że wypada, że ktoś nalega. Teraz Ty i Twoje emocje jesteście najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia234 Re: eve 15.07.13, 13:57 dziewczyny, trzymam mocno kciuki za wszystkie. martyna - mam nadzieje ze srodowa beta bedzie duuza! testy sikane sa malo czule i wynik negatywny niczego jeszcze nie oznacza. agatka - wierze ze u ciebie wszystko dobrze i ze maluszek sie dobrze zagniezdza eve - rozumiem az za dobrze co przezywasz, z czasem bol bedzie mniejszy, poki co placz jesli ci to pomaga i rob wszystko na co masz ochote (za wyjatkiem dzwigania) i pisz tutaj do nas ja juz po pukcji - pobrano 9 dojrzalych komorek, teraz modle sie aby sie zplodnily i ladnie dzielily...jutro bede wiedziec wiecej ale prawdopodobnie transfer w czwartek Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: eve 15.07.13, 17:10 trzymam kciuki dziewczyny ......jak sobie przypomnę moją betę z lutego to jest taka przepaść w 9dpt miałam 131 i tak ładnie rosła potem serduszko było widać i potem koszmar ciąża obumarła tydzień czekania na samoistne poronienie niestety nie dałam sama rady potem zabieg i wielki ból i rozpacz ....mam nadzieję że tym razem maluch zostanie zemną ,skusiłam się na sikańca i jest druga kreska słabsza ale jest trzeba mieć nadzieję choć cały czas nerwy stres ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: 15.07.13, 17:43 Agata, wierzę, że będzie OK. Dzwoniłam dzisiaj do dr i zapytałam kiedy iść na betę. Powiedział, że najlepiej w 12 albo 14 dpt. Nie wiem, czy iść w środę, czy pt. Dzisiaj znów brzuch bolal mocno jak na @/ Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: 15.07.13, 19:05 martyna mnie też tak brzuch pobolewa jak na @ i plecy zostaje nam tylko czekać to kiedy na betę idziesz ?ja jutro powtarzam znów stres ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: 15.07.13, 19:23 Nie wiem jeszcze. Mnie plecy baardzo bolały w I ciąży. Krzyż. To normalne, bo w środku istne szaleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: 16.07.13, 09:02 Korci mnie, żeby dziś zrobić, ale się boję. Mam już dziś takiego nerwa i wyżywam się na mojej Bogu ducha winnej córce, która niczego nie jest świadoma. Wyć mi się chce, bo nie potrafię się opanować. Chciałabym mieć nadzieję, że się uda, ale ciągle gdzieś krąży we mnie przeczucie, że będzie klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
eve224 Re: 16.07.13, 09:22 Martynko spokojnie. Pomyśl, że Ty masz już jedną pociechę! masz dla kogo żyć! Masz kogo wychowywać, uczyć, kochać, przytulać! Czas będzie leciał a Ty nadal ją będziesz miała a jak dobrze pójdzie to jeszcze jedno i jedno i jedno maleństwo! Ja nie mam wcale! Jak i wiele z nas piszących na tym forum... Jedyne co mam w oczach to obraz mojego Skarba na czwartkowym USG... ten widok siedzi w mojej głowie... A jego już nie ma! Musimy być silne ! Musimy dla siebie! Ja póki co funkcjonuje, nic mi się nie chce, nic a nic Jutro jadę po wypis do szpitala a jak pomyślę, że znowu będę na tym oddziale to, aż mi się płakać chce! I jeszcze 3 tyg czekania na wynik histopatologiczny... Myśl proszę pozytywnie bo Ty masz szansę! Lada moment możesz się dowiedzieć, że będziesz mamą! Oszczędzaj się i nie denerwuj się proszę ;** Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia234 Re: 16.07.13, 11:50 Martyna, zrob bete jutro na spokojnie, dzisiaj moze byc za wczesnie I sie bedziesz niepotrzebnie denerwowac... Eve, ja tez nie mam dzieci, 35 lat stuknelo wiec nie tak wiele juz mi czasu zostalo I ta wiedza na pewno nie pomaga: ( dla mnie nadal posiadanie dziecka to jakis kosmos....ale mam nadzieje ze to sie wkrotce zmieni dla nas obu I innych starajacych sie tutaj dziewczyn. Dzisiaj dowiedzialam sie ze mam 7 zarodkow, modle sie aby sie rozwijaly I zeby to wystarczylo aby zostac mama Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: 16.07.13, 12:00 Na pewno zrobię jutro. Dziś chciałam się pognębić jeszcze i zrobiłam ponoć ultaczuły test sikany. Wynik oczywiście taki jak wczoraj. Nie z porannego moczu, ale to nie ważne. Głowa mi pęka i chciałabym zasnąć i obudzić się jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: 16.07.13, 12:01 aa, temperatura cały czas wysoka (powyżej 37st). Na ile to leki, a na ile natura...się okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia234 Re: agatka 16.07.13, 13:47 Agatka, pisz koniecznie jak beta rosnie..... Martyna, ja bym sie wogole nie przejmowala wynikiem testu sikanego, znam przypadek ze "super czuly" nie pokazal ciazy po terminie @ zatem beta I tylko beta sie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: agatka 16.07.13, 13:51 cześć dziewczyny czekam na wyniki ale mam złe przeczucia ,i strasznie pokłociłam się z mężem siedzę i płaczę mam tego dość ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: agatka 16.07.13, 13:54 Witaj w klubie. Ja też siedzę i beczę. Rozmawiałam z koleżanką po IVF i mówi, że to kolejny etap - beczenie i negatywne myśli. O której będziesz miała wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: agatka 16.07.13, 14:01 do 2 godzin ,ale czuję że będzie to wyrok.... Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: agatka 16.07.13, 14:03 To ja zobaczę wieczorem, bo zaraz wychodzę z domu! Trzymam mocno kciuki i myślę ciepło o Tobie!! Agata, musi nam się udać!! Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.77 Re: agatka 16.07.13, 14:19 Agata...bedzie dobrze...ta klotnia to znak szlejacych hormonow, nic sie nie przejmuj Ala Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 16.07.13, 14:20 własnie otrzymałam wyniki Progesteron 23,15 ng/ml,i beta-HCG 52 mIU/ml czyli maluch walczy Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.77 Re: czerwiec lipiec ivf :) 16.07.13, 14:32 Super wiesci))) A nie mowilam Progesteron troche niski...Zapytaj lekarza czy nie powinnas brac wiecej luteiny??? Pozdrawiam Ala Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 16.07.13, 14:41 u mnie w klinice wogóle nie wysyłaja na progresteron tak sama od siebie zrobiłam jutro jadę do kliniki po receptę to zapytam ,tak się boje i stresuję ...niemam żadnych objawów poza bołem pleców pozatym nic nawet piersi nie bolą Odpowiedz Link Zgłoś
ma1c Re: czerwiec lipiec ivf :) 16.07.13, 17:18 Agatko myślę, że możemy Ci GRATULOWAĆ. Koniecznie zapytaj jutro o progesteron. Beta przyrasta prawidłowo. Teraz musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Myśl pozytywnie. I dbaj o siebie. A ja nadal nie dostałam okresu. Dziś jest 32dc. Wcześniej miałam cykle 27 dniowe, po porodzie 30 dniowe. Tak mi teraz przeszło przez myśl, że może mi się naturalnie udało. Choć w to w żaden sposób nie wierzę. Ale jak do rana nic się nie pojawi to zrobię sobie sikańca. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 16.07.13, 18:13 Agata, wspaniale wieści! Na objawy przyjdzie czas! Ah jakbym chciała jutro taką betę zobaczyć...koleżanka ginekolog pocieszyła mnie, że testy sikane mogą nie wychodzić mimo ciąży...wiem, że każdy chce dla nas dobrze i co innego ma powiedzieć. Ja jeszcze kilka dni temu miałam wilczy apetyt, brzuch wzdęty, a teraz nawet apetytu nie mam. Brzuch dzisiaj delikatnie pobolewa, piersi bolą i są ciężkie, ale to zasługa progesteronu. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka martyna1985 16.07.13, 19:24 jednak jutro robisz betę trzymam kciuki mocno mocno i za resztę dziewczyn też mam powtarzac betę w piątek oby rosła ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: martyna1985 16.07.13, 19:25 dziewczyny a jaki powinien być być progresteron ?jeśli mam za niski? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: martyna1985 16.07.13, 20:07 Jutro, jutro. Na progesteronie się nie znam, zajrzałam teraz na wykres mojej koleżanki, która jest doktorem i przy becie 404 progesteron miała 79. Odpowiedz Link Zgłoś
liveinhope Re: martyna1985 17.07.13, 11:25 Dziewczyny dziś jest mój 11 dpt i skusiłam się na test sikany i nie mogę uwierzyć pojawiły sie dwie kreski !!!! i to w przeciągu kilku sekund jestem w totalnym szoku byłam przekonana że się nie udało miałam silne skurcze macicy jak na @ a tu taka niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
yuki-ko85 Re: martyna1985 17.07.13, 12:02 super bardzo się cieszę ja zrobię betę w piątek w 10dpt Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: martyna1985 17.07.13, 12:10 jak tam beta czekam na wieści i trzymam mocno kciuki.... Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: liveinhope 17.07.13, 12:19 Nam się niesttey nie udało. Live, gratuluję. Życzę Wam dziewczyny spokojnych ciąż. Idę się pogrążyć w rozpaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tinkerbell07 Re: liveinhope 17.07.13, 12:47 Hej Dziewczyny, na bieżąco podczytuję co u Was słychać... eve, martynka - bardzo, bardzo mi przykro agatka, livinhope - gratuluję... My dzisiaj idziemy na wizytę kwalifikacyjną do programu refundacji. Wszystko dzisiaj się okaże. Jestem lekko zdenerwowana Odpowiedz Link Zgłoś
liveinhope Re: liveinhope 17.07.13, 12:54 Dziewczyny u mnie 11 dpt beta 246 nie mogę uwierzyć .... Martyna bardzo mi przykro wiem co przeżywasz ja jestem po 3 IMSI i naprawdę dużo przeszłam miałam 4 nieudane transfery ,pomogła mi zmiana kliniki polecam Bociana Odpowiedz Link Zgłoś
ma1c Re: liveinhope 17.07.13, 23:00 Liveinhope piękna beta. Można przypuszczać, że będziesz miała bliźniaki. Martynko niestety Ty musisz poczekać jeszcze chwilkę. Dobrze, że masz już Gabrysię i masz dla kogo żyć. Następnym razem na pewno się uda. A ja nadal nie dostałam okresu. Robiłam test ale wyszedł negatywny. Może za bardzo nakręciłam się, że w tym cyklu transfer, że organizm takie psoty mi płata. Zatem nadal czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka liveinhope 17.07.13, 15:19 piękna beta może będą bliżniaki trzymam kciuki .... Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: liveinhope 17.07.13, 21:46 Eve - tak mi przykro, że aż nie wiem co napisać... łzy mi płyną, szlak by to trafił matyna a jaką miałaś betę? Totalnie nic? Przykro mi bardzo agatka - jeśli faktycznie masz za niski poziom progesteronu to szybko zwiększaj dawkę żeby pomóc maluszkowi liveinhope - super!!!! Ja już po ślubie - wszystko się cudownie udało ale wczoraj się dowiedziałam, że kolejne dwie koleżanki są w ciąży i mnie to dobiło. Jedna jest 3 lata młodsza i już z drugim wpadła używając prezerwatyw... A kiedy bedzie moja kolei? Jutro idę do gina - zobaczymy co się tam dzieje. Jutro 8dc i mam nadzieję na transfer choć w jego powodzenie nie specjalnie wierzę... też bym chciała wyjść z pracy na długie szczęślie dwa lata... ale niestety nie wszystkim jest to dane jak widać Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia234 Re: liveinhope 17.07.13, 20:27 Martyna, bardzo mi przykro, wiem ze zadne slowa pocieszenia nie beda wystarczajace....: ( Liveinhope, gratulacje, piekna beta Tinkerbell, jak po wizycie w klinice? Co do mnie to jutro transfer, psychicznie czuje sie bardzo dobrze a fizycznie jestem jeszcze troche obolala po punkcji...nie moge uwierzyc ze jestem juz na koncu tej dlugiej drogi od pierwszej wizyty w klinice nieplodnosci w styczniu tego roku do transferu jutro...potem dlugie czekanie na wynik, ehhh mam nadzieje ze uda mi sie zajac czyms umysl zeby nie wariowac Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 17.07.13, 22:53 cześć dziewczyny dziś byłam w swojej klinice mówiłam o progresteronie lekarz powiedział że nie ma potrzeby zwiększać leków że od nadmiaru progresterony mogą też u dziecka być jakieś komplikacje szczególnie u chłopcow sama już niewiem człowiek głupieje ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka zula 5 17.07.13, 22:54 WSZYSTKIEGO DOBREGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA ...... Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka ?/ 17.07.13, 22:59 MAM PYTANIE JAKIE WAM ZALECAJĄ DAWKI LEKÓW CHODZI MI O LUTEINĘ DUFASTON ? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 18.07.13, 08:29 Dzięki dziewczyny! Betę miałam <1. Leki odstawione, czekam na @. Kolejny raz nie będziemy podchodzić. Teraz mam nadzieję nastanie czas spokoju psychicznego. Przekonałam się, że nie mogę mieć drugiego dziecka, teraz muszę znaleźć pozytywne strony tego faktu. Chcę coś zmienić w swoim życiu, np pracę.Myślę o czymś swoim lub od września będę się rozglądać za czymś innym, pod koniec sierpnia jedziemy do Włoch, później córcia idzie do 1 kl, więc będzie przy niej trochę pracy, żeby nauczyć systematyczności etc. A po wakacjach może weźmiemy też Labradora, ale muszę to dokładnie przemyśleć i pogadać z rodzicami, czy w czasie naszych wyjazdów będą chcieli się nim zaopiekować. Żadna z Was nie chce leków? Agata, ja Duphaston brałam 3x1 (teraz i w poprzedniej ciąży). Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka martyna1985 18.07.13, 14:24 ja też miałam plany zmiany pracy gdyby sie nie udało ,u mnie tak naprawdę nic jeszcze nie wiadomo co będzie ,martyna moze tak jak ci ta tarocistka powiedziała że na was póżniejszy czas trzymam kciuki i dobrze że masz już córcie to najważniejsze ... Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 18.07.13, 14:53 dzisiejsze wyniki Progesteron 25,74 ng/ml beta-HCG 82 mIU/ml coś słabo to idzie boję się ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
amika3 Re: czerwiec lipiec ivf :) 19.07.13, 09:40 agatko, ja mam niedomogę lutealną, jeszcze przed ciążą miałam problemy z progesteronem, ale lekarz powiedział że nie ma potrzeby, aż tak dużych dawek.. miałam przepisane tylko luteinę 3 razy dziennie po 4 waginalnie Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia234 Re: czerwiec lipiec ivf :) 19.07.13, 19:31 Agatko, progesteron chyba rzeczywiscie jest OK, to dopiero wczesna ciaza. Ja rowniez nie faszeruje sie jakimis ogromnymi dawkami progesteronu-od punkcji biore luteine 3x3. Pierwsza weryfikacje mam w 7dpo i moze wowczas to zostanie skorygowane. Beta nie rosnie moze jakos zawrotnie ale najwazniejsze ze przyrasta o to niezbedne minimum I z tego trzeba sie cieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 19.07.13, 20:00 dziś skusiłam się na bete mieszkam koło szpitala wiec mam krok wczoraj beta 82 dzis 102 świruję już ;-(mam nieciekawą sytułację w pracy ..... Odpowiedz Link Zgłoś
liveinhope Re: czerwiec lipiec ivf :) 19.07.13, 20:07 agatka w takim razie ładnie przyrasta który to dpt ? dzwoniłaś do kliniki i się umówiłaś na usg ? Mój dzisiejszy przyrost bety to 439,4 w przeciągu 48 godzin przyrósł 78% . Tu masz fajną stronkę która obliczy twój przyrost wpisz ile dni po punkcji jesteś www.babymed.com/tools/hcg-calculator Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 19.07.13, 20:38 mój 15 dpt raczej słabo rośnie w poniedziałek mam wizyte mam przyjść z badaniem bety z poniedziałku niewiem co będzie niby rośnie ale jest to za mało ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 19.07.13, 20:59 od wczoraj bolą piersi ,i dokuczaja mi plecy też bolą ale wszystko zniosę byle maluch został zemną ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
liveinhope Re: czerwiec lipiec ivf :) 22.07.13, 12:42 80agatka jak tam samopoczucie bylaś na becie ? Ja dziś odwiedziłam swoją klinikę bo mi się zaczęły leki kończyć zrobili powtórkę z bety i mam już 1269 ,progesteron 60 , a na usg jest ledwo widoczny kropek Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 22.07.13, 13:38 u mnie aczeły sie plamienia beta przez weekwnd nic prawie nie przyrosła wiec u mnie to już pewnie koniec ide do kliniki na 14;45 po wyrok ;-(niewiem cala ta procedura była troche na wariackich papierach punkcje miałam 9 dc transfer 14 dc trochę wczesnie przy pierwszym podejsciu miałam punkcje 14 dc a 19 dc transfer wiec pogłubiłam się juz;-(trzymam kciuki za ciebie i twojego malucha i za inne dziewczyny powodzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.77 Re: czerwiec lipiec ivf :) 22.07.13, 15:13 Oj Agatko tak mi przykro...sciskam Cie, jaka szkoda Ala Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 22.07.13, 15:50 wrócilam mam czekac póki beta nie spada nic niemoge zrobić mam brac leki i za tydzień powtórzyc badanie chyba że dostane krwotkoku ,lekarz mówił że miał takie przypadki że beta mało przyrastała a ciąże były i sa z tego dzieci mam czekać jak to czekanie mnie nie wykończy mam l4 w pracy mnie zabiją mam chorą kierowniczkę która zrobiła na mnie już nagonkę wiec już raczej tam nie wrócę tak to już jest w życiu trzymajcie kciuki dziewczyny niemam sił płakać ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
tinkerbell07 Re: czerwiec lipiec ivf :) 22.07.13, 15:59 Agatka ! Ale to znaczy, że jest nadzieja! Może jeszcze wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno, mocno kciuki i ściskam! I absolutnie nie myśl teraz o pracy i o tym jak przyjmą Twoje L4. Teraz Ty jesteś najważniejsza ! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 22.07.13, 17:53 Liveinhope, gratuluję! Agata, trzymaj się. Może jeszcze będzie dobrze?! My kupiliśmy Labradora. Odbieramy go 01.09., czyli dzień po powrocie z Włoch. Będziemy mieli biszkoptową sunię. Mam też perspektywę zmiany pracy. Działam. Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: czerwiec lipiec ivf :) 22.07.13, 19:09 Agatko, trzymam mocno kciuki, żeby nie okazało się, że to koniec liveinhope - wielkie gratulacje martyna - labki są super ale trochę za duże do mieszkania i trudne do okiełzania ale przekochane. Ja też wybieram się do Włoch ale dopiero 5 września A jutro mam o 10:20 wizytę i dowiem się czy robimy w tym cyklu transfer czy nie. Trzymajcie za mnie bo strasznie mnie ciekawi czy zarodki przeżyją romrożenie i czy będą się rozwijać więc chciałabym wiedzieć już w tym cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka martyna1985 22.07.13, 19:22 u mnie w pracy to porażka ,fajnie że kupiliście pieska ja mam bokserkę która daje mi dużo radości i szczęscia po poronieniu ona czuła że cierpię była przy mnie nie odstepowała mnie na krok przychodziła przytulała się próbowała mnie pocieszyć zwierzaki to bardzo mądre stworzenia i wierne . Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: martyna1985 23.07.13, 13:28 kurde jeszcze cieńkie endometerium - 7,5 mm. Czekam do piątku czy urośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka po wszystkim 23.07.13, 14:33 zaczelam coraj więcej krwawić wiec już pewnie po wszystkim;-( Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: po wszystkim 24.07.13, 13:26 zrobiłam dziś bete po 15 g wynik wczoraj mocno plamiłam dziś już nie zobaczymy co wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
tinkerbell07 Re: po wszystkim 24.07.13, 13:52 80agatka napisał(a): > zrobiłam dziś bete po 15 g wynik wczoraj mocno plamiłam dziś już nie zobaczymy > co wyjdzie... Agatka ! Jestem z Tobą i bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki! Jak tylko będziesz znała wynik to napisz ! Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka tinkerbell07 22.07.13, 19:23 dziękuje za wsparcie a jak u ciebie sprawy się maja ? Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 24.07.13, 15:20 wynik 142 rosnie mało mało ale rosnie plamienia ustały,a mam jeszcze w lewym jajniku cyste ...co myslicie o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: czerwiec lipiec ivf :) 24.07.13, 15:24 Agata, a jak byłaś na USG to lekarz coś widział w macicy? Może to pozamaciczna? Nie wiem, nie znam się. Chciałabym, żeby było dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 24.07.13, 15:29 narazie nic nie było widac i ciąży pozamacicznej nie było ,mam cyste na jajniku .. Odpowiedz Link Zgłoś
tinkerbell07 Re: czerwiec lipiec ivf :) 24.07.13, 19:03 Agatka - mam nadzieję, że jednak będzie dobrze ! Też się nie znam, ale bardzo wierzę. U mnie średnio. Chyba IVF na razie nie będzie. Dopiero w styczniu 2014 minie dwa lata starań i dopiero będziemy się kwalifikować... Zobaczymy. Będzie co będzie. Jakoś sobie poradzę z dalszym czekaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: czerwiec lipiec ivf :) 25.07.13, 11:19 tinkerbell - przecież rok udokumentowany starcza. Chyba, że nie piszesz do dofinansowaniu rządowym? Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: czerwiec lipiec ivf :) 25.07.13, 11:20 Agatka, kurcze co jest grane? Jakoś tak to wszystko niemrawo idzie ale idzie. Cóż, cierpliwie trzeba czekać? Co na to lekarz? Konsultujesz to z kimś? Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 25.07.13, 12:09 tak mam czekac do poniedziałku ponownie beta i usg ale już nie wierze że bedzie dorze to czekanie mnie męczy i wykańcza... Odpowiedz Link Zgłoś
tinkerbell07 Re: czerwiec lipiec ivf :) 25.07.13, 12:54 zula - no właśnie nie starcza rok miałam nadzieję, że będziemy sie kwalifikować jako czynnik męski, ale akurat koncentracje mamy w tym wyższym przedziale więc musi być 24 m-ce Ewentualnie jako bezpłodność idiopatyczna, ale to na to samo wychodzi bo również 24 m-ce ponieważ jestem w wieku do 35 lat. agatka - jestem z Tobą i trzymam mocno kciuki ! Odpowiedz Link Zgłoś
ma1c Re: czerwiec lipiec ivf :) 25.07.13, 13:43 Agatko ja nadal wierzę, że u Ciebie będzie dobrze. Zaciskam kciukasy by beta do poniedziałku ładnie przyrastała. Ja jestem po wizycie. Trwała chyba niecałą minutę. Podchodzę do transferu na cyklu naturalnym. Pan doktor skwitował, że na sztuczny za późno przyjechałam. Ale ja wierzę bezgranicznie w jego profesjonalizm i nie zamierzam mu się wcinać. Niech robi ze mną co chce, abym tylko była w ciąży, a po 9 miesiącach żebym urodziła zdrowego dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: ma1c 27.07.13, 14:15 ma1c kciukam Agatko - oby jednak nie sprawdziły Ci się Twoje złe przeczucia Ja zabieram w poniedziałek moją kruszynę. O 11 mój pierwszy criotransfer... Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka zula 5 27.07.13, 14:34 trzymam kciuki mi plamienie ustało piersi bolą nie wiem czego się spodziewać w poniedziałek mam wizytę mam takie nerwy to czekanie mnie wykańcza, miałam jechać dziś na betę ale walczę z sobą muszę do poniedziałku wytrzymać lub jutra ..... Odpowiedz Link Zgłoś
ma1c Re: zula 5 27.07.13, 23:29 Zula_5 to w poniedziałek o 11 będę bardzo mocno trzymała kciuki. Musi się udać!!! Ile będziesz miała zarodków podanych? Ilu komórkowe masz je? Agatko o Tobie oczywiście nie zapominam. Cały czas o Tobie myślę i mam nadzieję, że w poniedziałek okaże się, że nie było czym się przejmować. Że beta pięknie przyrasta. Tego Ci z całego serca życzę Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: zula 5 28.07.13, 14:50 ma1c - chcę jeden zarodek mieć podany na pierwszy raz. Mam ogromne problemy z kręgosłupem i generalnie ciąża jest mało wskazana dla mnie a co dopiero bliźniacza... ale nie wiem czy się będzie dało bo Pani która dzwoniła twierdziła, że się nie da a lekarz, że można... Zarodki miałam zamrożone w drugiej dobie a nie pamiętam ilo są komórkowe, wiem, że jakości dobrej... agatko,ja też nie przestaję kciukać za Ciebie. Oby zarodeczek był po prostu leniwy Odpowiedz Link Zgłoś
aniula1655 Re: czerwiec lipiec ivf :) 28.07.13, 18:56 Witam wszystkie kobitki starające się o maleństwa. 17 lipca miałam crio transfer.Chciał zapytać czy któraś z was ma jakiekolwiek objawy ciąży 11 dniu po crio transferze.Dodam że pierwszym ivf (który odbył się 22 kwietnia 2013 ) 5 dni po zabiegu dostałam delikatne plamienia które trwały przez dwa dni.Rano mnie mdliło.Ale niestety nie udało mi się za pierwszym razem.A tym razem jest zupełnie inaczej świetnie się czuję do dnia dzisiejszego nie mam żadnych plamień.W środę testuję ale boję się zrobić test że znów wyjdzie tylko jedna kreska. Trzymam za was wszystkie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: czerwiec lipiec ivf :) 29.07.13, 16:16 aniula - ja dzisiaj miałam pierwszy w życiu transfer więc doświadczenia in vitro nie mam ale sama dobrze wiesz, że jedne dziewczyny mają objawy a inne nie. Wytrzymaj do środy i zrób betę a nie sikańca, któy nie zawsze jest wiarygodny agatka - jak tam? czekam na wieści od Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
aniula1655 Re: czerwiec lipiec ivf :) 29.07.13, 17:18 dzięki zula_5 będę trzymać za ciebie kciuki jak będziesz robiła bete. Ja sama mam nadzieję że mi się uda choć nie ukrywam że mam mieszane uczucia. No za dwa dni będzie wszystko wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
ma1c Re: czerwiec lipiec ivf :) 29.07.13, 17:51 Aniula ja miałam w 5 dpt plamienie implantacyjne. Widziałam odrobinę krwi na bieliźnie. Wtedy byłam wręcz pewna, że się udało. Później piersi zrobiły mi się wrażliwsze niż zwykle. Robiłam test 11 dpt i wyszedł pozytywny. W 12 dpt robiłam betę i wynosiła wtedy 380. Trzymam kciuki za piękną betę Zula_5 Ty teraz się oszczędzaj. Wprowadź w życie dietę wysokobiałkową. Za Ciebie też trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 29.07.13, 18:44 cześć dziewczyny jestem w szpitalu mam podejrzenie ciązy pozamacicznej beta dziś 331 narazie nic nie widac jestem na obserwacji ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: czerwiec lipiec ivf :) 29.07.13, 18:59 agatko, trzymaj się Kochana. Oby jednak to nie była pozamaciczna ciąża tylko leniwy dzidziuś aniula - będę trzymać w takim razie w środę mocno kciuki a Ty postaraj się ubrać myśli w pozytywy ma1c - dzięki, czy shake i mc wrap z Mc Donalds się liczy? Bo w drodze z transferu wcięłam te dwa smakołyki aż się kurzyło to tak w nagrodę - teraz już przechodzę na zdrowszą dietę... chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
ma1c Re: czerwiec lipiec ivf :) 29.07.13, 20:21 Zula_5 myślę, że nie zaszkodzi fasoleczce. Ja w ramach nagrody tuż po transferze pojechałam do Pizzy Hut na pizze. Dopiero po zjedzeniu jej zaczęłam dietę. Agatko mam nadzieję, tak jak koleżanki, że Twój dzidziuś jest leniwy. Że to nie będzie ciąża pozamaciczna. Trzymaj się cieplutko. Trzymam bardzo mocno kciuki za Twoją fasolkę, by wszystko było w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
aniula1655 Re: czerwiec lipiec ivf :) 30.07.13, 09:25 witajcie. Dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test ciążowy niestety wyszedł negatywny w 13 dniu po crio.Załamałam się.Nie wiem już sama co mam myśleć obawiam się że to już koniec.Będę trzymała kciuki Za was dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: czerwiec lipiec ivf :) 30.07.13, 12:03 aniula - ja TAM KCIUKÓW NIE PUSZCZAM!!! I czekam na betę. Oby pozytywną Odpowiedz Link Zgłoś
aniula1655 Re: czerwiec lipiec ivf :) 30.07.13, 16:31 Dziewczyna chciałam jeszcze zapytać czy po trzech miesiącach od ostatniego transferu.Robiłyście jakieś dodatkowe nowe badania?czy wogóle robiłyście jakieś badania? Bo mi nic lekarz nie kazał wykonywać i zastanawiam się czy tak powinno być?Tak mi zależało na tej ciąży a tu znów nic nie wyszło.Aż dziś pół dnia przepłakałam Odpowiedz Link Zgłoś
ma1c Re: czerwiec lipiec ivf :) 30.07.13, 17:12 Aniula1655 ja liczę, że beta pokaże co innego. Proszę jutro iść na betę. Co do Twojego pytania, to ja teraz podchodzę do criotransferu po 11 miesiącach od procedury. Nie mam robić żadnych badań. To chyba zależy od kliniki i od lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: czerwiec lipiec ivf :) 31.07.13, 11:16 ja bym zrobiła wymazy i TSH - dla swojego bezpieczeństwa i spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
aniula1655 Re: czerwiec lipiec ivf :) 31.07.13, 17:20 witajcie. Nie mam dobrych wiadomości dziś kolejny raz robiłam test z moczu-oczywiście wynik się powtórzył negatywny. Ja nie leczę się w klinice w Polsce.Rozmawiałam ze swoim lekarzem kazał mi za trzy dni powtórzyć test jeśli będzie negatywny mam odstawić utrogestan. Moje zarodki były stadium blastocysta. Więc jestem prawie że pewna że to już po wszystkim. Choć ciągle mam jakąś małą nadzieję że może jeszcze wszystko nie stracone. Trzymam kciuki za was dziewczyny wiem że marzenia się spełniają. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Agata 01.08.13, 22:09 Przeczytałam informację od Ciebie na nowym wątku lipcowym. Bardzo mi przykro. Trzymaj się!!!! Może kiedyś stanie się cud. Buziaki! Ściskam! Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: Agata 02.08.13, 11:46 Aniula - ja nie wierzę sikaczom i nie odstawiłabym leków bez bety. Znam wiele przypadków dziewczyn, które odstawiły leki po negatywnym sikaczu a były w ciąży i odstawienie leków sprawiło, że nie utzymały ciązy. Wiem, że za granicą mają inne (wg mnie bardziej lekceważące) podejście. Życzę Ci, żeby jednak pojawiłą się druga tłuściuchna krecha. Odpowiedz Link Zgłoś
aniula1655 Re: Agata 02.08.13, 17:09 zula_5 Dziękuję za dobra radę ja dzisiaj znów zrobiłam test i wyszedł negatywny.Po 16 dniach od crio. Więc szanse spadły do zera.Ale dziękuję za otuchę i wsparcie choć i tak nie wiem jak dalej mam żyć,ponieważ fundusze mi się też już skończyły.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: czerwiec lipiec ivf :) 03.08.13, 20:43 cześć ,ja nadal czekam na @ lub samoistne poronienie leki odstawiłam w czwartek nadal nic ,bolą mnie piersi nadal .......niewiem co o tym myśleć mam stresa miała ktoraś z was tak? Odpowiedz Link Zgłoś
aniula1655 Re: czerwiec lipiec ivf :) 04.08.13, 11:15 Ja odstawiałam utrogestan w piątek rano,a już tego samego dnia wieczorem dostałam miesiączkę.Więc u każdej kobiety jest inaczej.Za to poprzednim transferze odstawiałam też utogestan i za dwa dni dostałam miesiączkę.Trzymam kciuki za was dziewczny Odpowiedz Link Zgłoś
zula_5 Re: czerwiec lipiec ivf :) 04.08.13, 12:58 dziewczynki, strasznie mi przykro się to wszystko czyta. Jakoś ten czerwiec nie był najłaskawszy Odpowiedz Link Zgłoś
ad-riana Re: czerwiec lipiec ivf :) 05.08.13, 18:19 lipcowy watek tez niezbyt napawa optymizmem przykro ale trzeba walczyc ja tez swoje przeszlam , w srode mam dopiero punkcje to bedzie 3 ivf musimy byc silne wiekszosci z nas musi sie udac w koncu!!!!!!!!! tylko skad brac na to kase zdrowie i sily Odpowiedz Link Zgłoś