Dodaj do ulubionych

refundacja in vitro???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:15
czy slyszałyście coś o refundacji in vitro?? po dzisiejszych decyjach i
głosowaniach sejmowych coś podobno mówili w radiu, ale osobiscie tego nie
słyszałam dlatego pytam, może któraś z Was coś słyszała? jeśli to by była
prawda to od kiedy by refundowali ??? ...mam nadzieję, że to nie sen sad((
Obserwuj wątek
    • nicol.lublin Re: refundacja in vitro??? 30.07.04, 21:24
      aga, coś ty na żartach się nie znasz?
      ja co prawda nie oglądałam, ale nie wierzę, aby to mogło być możliwe.
      serdecznie pozdrawiam lublin
      d.
    • Gość: Aga Re: refundacja in vitro??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:26
      cześć nicolsmile))) no właśnie niechce mi się w to wierzyć, ale antykoncepcja jest
      napewno w połowie refundowanasad((( kuźwasad(((((, ze tak brzydko powiem chyba
      się nie pogniewacie sad(( a to dalsza wiazanka .............>>>>>>>>>
      • nicol.lublin Re: refundacja in vitro??? 30.07.04, 21:28
        smile
    • Gość: Aga Re: refundacja in vitro??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:32
      smile smile smile
      • annb Re: refundacja in vitro??? 30.07.04, 22:20
        drogie panie, popatrzcie n ato-wklejam fragment z interii
        fakty.interia.pl/news?inf=527420
        LPR: sprzeczne z konstytucją

Zapisy w ustawie zdrowotnej dotyczące refundowania środków antykoncepcyjnych i
        objęcia refundacją zapłodnień in vitro są niezgodne z konstytucją. Liga rozważy
        wystąpienie w tej sprawie do Trybunału Konstytucyjnego - powiedział szef LPR
        Marek Kotlinowski. - Takie zapisy są sprzeczne z linią prezentowaną przez Ligę.
        Antykoncepcja nie jest leczeniem, a metoda in vitro jest sprzeczna z nauką
        Kościoła. Myślimy o zaskarżeniu ustawy do Trybunału Konstytucyjnego, zwłaszcza
        że linia orzecznictwa TK związana z ochroną życia wzbudza nasz szacunek -
        podkreślił.
        • ewa.analityk1 Re: refundacja in vitro??? 01.08.04, 14:43
          inseminacja też jest sprzeczna z Kościołem a mimo to refundowana przez NFZ
          • aniulekq Re: refundacja in vitro??? 01.08.04, 20:47
            Skąd masz takie informacje, że inseminacja jest refundowana? Nic na ten temat
            nie wiem, lekarz też twierdzi, że za to trzeba płacićcrying
    • Gość: kasialu Re: refundacja in vitro??? IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 30.07.04, 23:36
      Refundacja czego ? leków ? zabiegu ? i tego i tego ?
      no zobaczymy
      • Gość: aniulekq Re: refundacja in vitro??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 23:45
        Niby refundacja przeszła i jest juz w koszyku świadczeń. Pytanie tylko jak to
        ma się odbywać, ile razy mozna podchodzić.
        Ja myślę optymistycznie-jest zapis, zawsze to krok do przodu kochane!
    • Gość: Aga Re: refundacja in vitro??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 11:35
      pytanie tylko od kiedy??????? bo mi czas ucieka , jestem coraz starszasad((((((
    • Gość: Aga lublin Re: refundacja in vitro??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 20:53
      aniulqu, w jednej z klinik w lublinie inseminacja jest refundowana, ale jak
      niby twierdzą lekarze robią preparatykę nasienia na państwowych preparatach ,
      ale co to za różnica, jeśli ma być ciąża to będzie , jeden raz mi się udało
      zajsć , ale niestety nie na długosad(( natomiast w weekendy ci lekarze robią
      inseminację u siebie w prywatneym centrum , niby to na najlepszych preparatach
      i za to płacisz , za jedną inseminację ok 260 zł, ale jakoś ciaży nie masad(((
      • aniulekq Do Agi 01.08.04, 21:47
        To faktycznie racja!
        Zaczynam uważać, że wszyscy lekarze poprostu chcą zbic na nas zdesperowanych
        majątek. Wszystko podlega zaufaniu, i inseminacja i invitro. Pytanie tylko
        dlaczego tyle razy trzeba czasem podchodzić to tych zabiegów, a potem jakims
        dziwnym trafem kobiety zachodzą w ciążę naturalnie? Dlaczego w innych krajach
        nie słyszy się o 5-6 próbach invitro?Tylko u nas?Bo chodzi o kasę niestety crying((
    • Gość: Niusiolka Re: refundacja in vitro??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 21:45
      Potwierdzam, faktycznie mówili w radio o refundowaniu zabiegów in vitro. Nie
      słyszałm tego osobiście, ale słyszał mój mąż. Dotyczył to jakiś wniosków czy
      postulatów komisji zdrowia (?) + komentarz dziennikarzy.
      Niestety w pamięć zapadło mu tylko podsumowanie, że cała Europa refinansuje te
      zabiegi, oprócz takich państw jak Rosja, Mołdawia, Albania i .... Polska.
      • aniulekq Re: refundacja in vitro??? 01.08.04, 21:51
        Nic nie mam do tych wymienionych krajów ale rece mi opadają. Pchają się do uni
        a o podstawowych rzeczach zapominają.No i oczywiście górę bierze LPR, która
        chce zaskarżyć ustawę o invitro do Trybunału, że jest niegodna z ludzkimi
        normami. Śmiech na sali jak dla mnie
        • Gość: zapominajka Re: refundacja in vitro??? IP: 155.91.64.* 03.08.04, 10:22
          Jakieś poł roku temu,a moze osiem miesięcy widziałam Pana Giertycha z żona w
          sklepie "Pępek Świata" ( dośc ekskluzywny - w sensie cen, sklep dla kobiet
          ciężarnych w Warszawie). Byli z kilkuletnim dzieckiem,a kolejne było tuż tuż.
          Co go obchodzą Niepłodni...a jeszcze mniej ubodzy Niepłodni...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka