Dodaj do ulubionych

Salve - NFZ

08.08.13, 14:03
Czy ktoś rozpoczął porcedurę w łódzkim Salve?
Jak to wygląda?
Najbardziej mnie interesuje, czy dostajecie np na Luteinę recepty refundowane?
JAk podchodziłam do transferu w kwietniu, za opakowanie Luteiny płaciłam 32 zł, bo dr.S nie miał podpisanej umowy z NFZ!!!
Obserwuj wątek
    • kavainca Re: Salve - NFZ 11.08.13, 15:30
      naprawdę nikt nie korzysta z programu rządowego w łódzkim salvemedica????
      • anm-a Re: Salve - NFZ 12.08.13, 14:12
        Ja mam zamiar skorzystać, ale niestety lekarz, który się tam zajmuje in vitro od dłuższego czasu jest na L4. Mam nadzieję że szybko wróci i procedura ruszy.
        • kavainca Re: Salve - NFZ 12.08.13, 15:16

Dr S. zaniemółg? - serio?
          Kurcze, na nim jednum ta klinika stoi...uncertain
        • kavainca Re: Salve - NFZ 17.08.13, 20:19
          podobno za miesiąc ma wrócić
          • anm-a Re: Salve - NFZ 19.08.13, 14:41
            Byłoby super. Ale uwierzę jak zobaczę. W lipcu zmieniało się to z tygodnia na tydzień. Musi to być coś poważnego skoro tak długo jest na zwolnieniu.
    • wiki1976 Re: Salve - NFZ 12.08.13, 16:29
      Ja mam 24.08 wizytę kwalifikacyjną u Dr.Stefanowicz ,ponieważ za każdym razem gdy chciałam się umówić do Profesora S....słyszałam,że Profesor z powodów osobistych jest na L4 i proszę zadzwonić w przyszłym tygodniu.....ale i inni lekarze robią kwalifikację....a jak zapytałam czy są już jakieś zabiegi powiedziano,że na razie nie ponieważ tylko Profesor przeprowadza zabiegi ale na razie jest nieobecny.
      A co do Luteiny to zawsze miałam przepisywaną na refundacje.
      • kavainca Re: Salve - NFZ 12.08.13, 17:35
        wiki,
        to "zawsze" skończyło się z początkiem 2013, kiedy dr nie podpisał umowy z NFZ

Trochę lipa z dr S...uncertain
        • wiki1976 Re: Salve - NFZ 12.08.13, 21:06
          Kavainca,
          ale Ja zawsze chodziłam do Profesora prywatnie i mialam luteine refundowaną.....nie znam sie na tych formalnosciach, to jak sie chodzi prywatnie to tez musi byc umowa z NFZ aby leki były refundowane.....chyba cos nie tak.
          Dziś sie dowiedziałam ,że również Doktor Stefanowicz będzie robić punkcje.
          a swoja drogą dziwne ze w Salve jest zakwalifikowana 1 osoba a w Gamecie 88 osób.
          Więc zastanawiam sie czy aby nie spróbować w Gamecie.
          • kavainca Re: Salve - NFZ 13.08.13, 12:40
            no to im się posypało,
            a Gameta się ciesz smile
            jak w kwietniu zapytałam o refundację, to mi powiedział, że w tym roku nie podpisał umowy i tyle...
            BTW, S jest dr.nauk medycznych
            • anm-a Re: Salve - NFZ 14.08.13, 14:26
              Zastanawiam się co jeśli doktor nie wróci. Czekać czy może myśleć o innej klinice?.
              • wiki1976 Re: Salve - NFZ 14.08.13, 19:13
                Ja sie umówiłam już w Gamecie,na najbliższy wolny termin.....koniec sierpnia sad

• kavainca Re: Salve - NFZ 22.08.13, 12:07
                  ja tez się bedę umawiac w Gamecie, bo stwierdziliśmy, że potrzebujemy swiezego spojrzenia...
                  Jeśli chodzi o salve to tam przez 2 tyg kwalifikuje dr. Kłosiński (podobno prawa reka szefa - ja goscia nie znam).terminy sa nawet na tą sobotę.
    • grazyna_milewska Re: Salve - NFZ 10.09.13, 12:02
      Wiki,
      jak u Ciebie?
      Gameta już nie klwalifikuje na ten rok, a Salve owszem. Pewnie dlatego, że dr Sobkiewicza długo nie było. Mam wizytę w Gamecie 18.09 i w Salve 20.09. W tym drugim mogę zostac zakwalifikowana od ręki. Mam 35 lat i z jednej strony każde pół roku to dużo a z drugiej zastanawiam się czy nie warto jednak czegoś zmienić....
      • wiki1976 Re: Salve - NFZ 26.09.13, 23:18
        Grazyna_milewska u mnie chyba wszystko pod gore byłam u Sobkiewicza 30.08 na wizycie kazał zrobić nowe badania dla mnie i męża za ok 700zł, dał luteinę na wywołanie @ przez 2tyg bo nie miałam i czekam na okres aby móc zrobić badania.....
        Tak wiem Gameta juz na ten rok nie ma i na przyszly to tez do konca nie wiadomo.....wszystko jakoś idzie pod góre......
        • maracala Re: Salve - NFZ 27.09.13, 20:02
          Witam kobietki
          Ja też staram się zakwalifikować do salve, dzwoniłam, ale jeszcze się nie zapisałam bo dopiero kompletuje moje kartoteki.
          Wiki1976 zakwalifikowałaś się? Jakie trzeba mieć badania? no i czy wyniki z przed 3-4 miesięcy są ważne?
          Czy po zakwalifikowaniu długo się czeka na in vitro?
          Sorrki za tyle pytań, ale mam taki mentlik w głowie...
          • kavainca Re: Salve - NFZ 27.09.13, 20:21
            od nas chcieli fsh i amh + podstawowe badania nasienia (nie mieliśmy aktualnych, ale M tego samego dnia oddał materiał)
            3-4 miesiące to chyba nie problem
            umowę podpisaliśmy na pierwszej wizycie kwalifikacyjnej, ale może dlatego że mamy u nich 4,5 roku historii leczenia

W Salve się raczej nie czeka, masz umowę, to startujesz smile
            ja mam zacząć brać antyki w kolejnym cyklu
            MArcela,pytanie czy jeszcze kwalifikują na ten rok. Zadzwoń i zapytaj
            • maracala Re: Salve - NFZ 27.09.13, 22:32
              kavainca bardzo Ci dziekuję za odpowiedź smile szperałam po necie i nikt nic nie pisze o salve, dopiero to jest pierwsze forum. Ja niestety nie leczyłam się tam. Jeżdźiłam do Gamety a później do poznania na NFZ. jestem po 3 inseminacjach, wyniki moje i męża oki a nadal nie ma ciąży....sad
              Trzymam mocno za Ciebie kciukismile mam nadzieję że pozostaniesz na tym forum?smile
              • wiki1976 Re: Salve - NFZ 27.09.13, 23:22
                Maracala :z tego co mi mówiono to wyniki są ważne max.3 miesiące Ja swoich aktualnych nie miałam bo nie kazano mi nic robić na własną rękę, obecnie mam zlecone pomiędzy 1-4 dc FSH,LH,Testosteron,Estradiol,ACA,ATA,AMH,PRL,IgG oraz TSH,FT3 i FT4 no i mąż badanie nasienia ogólne oraz posiew+antybiogram,Test MAR,Swim-UP,Test HBA,Kwas cytrynowy,Fruktoza,Fruktoza komplet oraz glukozydaza obojętna.
                Obecnie czekam na @ i zastanawiam się czy znowu będzie sens robić badania skoro nie zakwalifikuję sie na ten rok....ale jezeli nie zakwalifikuje sie na ten rok to chyba pomyślę o komercyjnym.
                Kavainca ,może faktycznie zostałaś z marszu zakwalifikowana za lata w klinice....ja po dwóch nie udanych IUI zrezygnowałam z Salve z prostej przyczyny brak kasy a jakiegoś leczenia oprócz IUI nie było wiec byłam pod opieka zwykłego ginekologa, no i oprócz tych 2 IUI u Sobkiewicza miałam robione 3 u Niwalda i też mam donieść papiery ,że miałam nie udane,doktor S....dał do zrozumienia ,że 2 IUI to jeszcze nie powód do In Vitro chociaż pamiętam jak dziś ,że zaraz na pierwszej wizycie u niego zaproponował mi to.
                • kavainca Re: Salve - NFZ 28.09.13, 09:29
                  no bo do nfz musisz mieć udokumentowane leczenie.My mieliśmy kwity na 2 iui i 2 inv już po urodzeniu Matyldy. Wszystkie badania poza nasianiem miałam zrobione - nfz wymaga aktualnych jedynie fsh i amh + to co wymyśli lekarz wink
                  Badania TSH, FT4,FT3 Ana i Ata to testy tarczycowe i zrób je koniecznie, bo one sporo mówią

Sama bym poszła do Ganety, tylko fakt ukończonych 35 lat, daje ni do myslenia. Poprostu nie chce czekać. Wiem, że mam dobre oocyty, do póltora roku temu podczas procedury oddałam u nich połowę i biorcy mają dziecko. Tak więc nasz brak sukcesu nie wynika z ich partactwa, tylko z konkretnego problemu. No i naszych poprzednich decyzji. Na przykład tego, że wtedy zapłodniliśmy tylko 2 oocyty i 6 zamroziliśmy, a on się słabo konserwują i potem szału nie było.
                  Mo i jeszcze jedno nas tem trzyma. Córka tam powstała smile
                  • maracala Re: Salve - NFZ 28.09.13, 11:41
                    Powiem tak, wszystkie badania mam dobre. jedynie właśnie wykryto u mnie chorobę tarczycy, niedoczynność i Hashimoto. THS, FT4,FT3 badam co 2-3 miesiące, wszystko mam oki jedynie iimmunologia nie zbyt. anty -TPO przy normie 34 ja mam 253 crying nie wiem czy choroba tarczycy i ten wynik dyskwalifikuje mnie? a te wyniki ANA i pozostałe robi się raz w życiu?, te toksoplazmozy i inne? ja mam je wszystkie porobione, ale nie wiem czy nie za stare są.
                    • kavainca Re: Salve - NFZ 28.09.13, 12:08
                      też ma hashi
                      jak masz to masz, prędzej czy póżniej wylezie
                      nie sądzę abyś musiała powatrzać te wyniki
                      toxo i inne wirusy ważniejsze są w ciąży, niż teraz
                      • kavainca Re: Salve - NFZ 28.09.13, 12:09
                        kavainca napisała:

> też ma hashi
                        > jak masz to masz, prędzej czy póżniej wylezie
                        > nie sądzę abyś musiała powatrzać te wyniki
                        > toxo i inne wirusy ważniejsze są w ciąży, niż teraz

"też mam hashi" miało być
                        • maracala Re: Salve - NFZ 28.09.13, 12:37
                          ta paskudna tarczycawink
                          Powiedz mi to zakwalfikowałaś się, ale na przyszły rok? tak?
                          • kavainca Re: Salve - NFZ 28.09.13, 14:23
                            Na ten. Teoretycznie mogłabym za parę dni zaczęć antyki, ale chyba poczekam miesiąc, bo jeszcze szczegółowe wyniki nasienia nie przyszły.
    • wiki1976 Re: Salve - NFZ 28.09.13, 22:40
      Kavainca, wiesz Ja też młoda nie jestem mam 36 lat.... więc też zależy mi na czasie, z Gamety zrezygnowałam ze względu na czas oczekiwania 2015 rok a jak by dobrze poszło to może 2014.
      W Salve moze by było tez na ten rok ale ten cholerny okres po luteinie nie przyszedł abym mogła zrobić badania ,badania tarczycowe miałam robione chyba w 2011roku wiec trzeba znowu?i jeszcze dodatkowy stres córka ciśnie kiedy będzie miała rodzeństwo....sad
      Kavainca mam pytanie orientujesz się może jaki jest koszt komercyjny w Gamecie?
      • kavainca Re: Salve - NFZ 28.09.13, 22:57
        nie wiem ile w Gamecie, ale na stronie powinien być cennik.
        Tsh i FT4 zrób, w zwykłym labie to koszt ok 30 zł
        Ana i ata raczej nie ma sensu powtarzać - chyba
        • kavainca Re: Salve - NFZ 28.09.13, 22:59
          u nas tez młoda ciśnie smile
          Przez cały urlop musiałam tłumaczyć, dlaczego jedni mają dzieci a drudzy nie i dlaczego niektórzy tylko jedno mogą. Wzrok sasiadów na plaży bezcenny wink
          • wiki1976 Re: Salve - NFZ 28.09.13, 23:07
            Hmmm tylko ,że twoja ma nie całe 4 latka a Nasza prawie 9.....no doktor S.....zlecił cały arsenał FSH,LH,Testosteron,Estradiol,ACA,ATA,AMH,PRL,IgG oraz TSH,FT3 i FT4 no i mąż badanie nasienia ogólne oraz posiew+antybiogram,Test MAR,Swim-UP,Test HBA,Kwas cytrynowy,Fruktoza,Fruktoza komplet oraz glukozydaza obojętna.
            Przecież cześć wyników ma w karcie jak AMH czy ciała przeciw tarczycowe nic nie było tam...no i źle policzyłam koszt badań to nie ok 700zł a prawie 1 000zł.
            Pytając o cenę komercyjną miałam na myśli cenę IN VITRO
            • kavainca Re: Salve - NFZ 29.09.13, 08:33
              to masz cennik z gamety:

leczenie.gameta.pl/koszty-leczenia/koszty-leczenia.html
              u nas M dostał badania za 900 zł, ale embriolog powiedziała, że tylko połowę mamy zrobić
              • maracala Re: Salve - NFZ 29.09.13, 09:29
                Witajcie w ten mglisty poraneksmile
                Ja też mam już jedno dziecko no i 34 latasad 13.09 miałam 3 inseminacje 27 testowałam i nic....a dzisiaj przylazła @sad stwierdzam że nie ma sensu już na iui tylko in vito, czas leci nieubłagalnie stara dupa się robię. W Gamecie byłam w środę po moja dokumentacje, no i powiedziano mi że na ten rok już nie ma szans. Chociaż do przyszłego roku tylko 3 miesiącewink
                • kavainca Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:02
                  spoko, tylko pamiętaj o jednym:
                  w przyszłym roku pierszeńswto będa mieli ci którym w tym roku się nie udało, więc realnie masz drugą połowę 2014. Ale przynajmniej jak będziesz miała skończone 35 to będą mogli zapłodnić wszystko, co wyprodukujesz smile
                  • maracala Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:14
                    i to niebawem bo w już w marcu kończę 35smile Zdecydowałam się na salve, nagorsze jest to że muszę 2 tygodnie czekać za dokumentami z Gametysad a czas leci
                    • kavainca Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:19
                      w salve masz jeszcze opcje eggs shering - dawstwo oocytów
                      ja oddałam połowę w kwietniu 2012 i nie zapłaciłam prawie nic za procedurę i leki
                      • maracala Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:26
                        to lekarz sam to proponuje? Powiem Ci że zraziłam się do Gamety, ale nie chcę tutaj pisać. Prywatnie tutaj nie można pisać?smile Tylko że jak NFZ to pewnie nie moż nić zostawiać do adopcji?
                        • kavainca Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:28
                          musisz zapytać lekarza podczas wizyty, nfz tego nie przewiduje. Zawsze możesz oddać i jednoszesnie czakac na swoją kolej na nfz
                          pisz na kavainca@gazeta.pl
                          • maracala Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:30
                            oki zaraz napiszę, tylko z innej pocztysmile
                            • kavainca Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:31
                              oki
                              • maracala Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:41
                                Napisałam, może troszkę zakręciłam bo pisałam szybkosmile
                                • kavainca Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:47
                                  smile
                                  • maracala Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:49
                                    I co ty o tym sądzisz?smile
                                    • maracala Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:50
                                      przesadzam że się troszkę zawiodłam?smile
                                    • kavainca Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:51
                                      odpisałam Ci smile
                                      • maracala Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:52
                                        już sprawdzamwink
                                        • maracala Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:56
                                          masakra....czysty bizneswink
                                          Powiem Ci że ostatnią 3 iui miałam robioną w poznaniu na NFZ w klinice na polnej. Wszystko było oki najpierw usg pęcherzyk nie pękł 21mm, decyzja robimy inseminacje, ale ovitrelle dostałam godzine przed iuismilesmile tak źle i tak niedobrzesmile
                                          • maracala Re: Salve - NFZ 29.09.13, 10:58
                                            Oki zmykam zaglądnę później, śmigam na obiadek w gości a jestem jeszcze nie ubranasmile obiadek na 12 stąwink
                                          • kavainca Re: Salve - NFZ 29.09.13, 11:31
                                            no masakra
                                            moja przyjaciólka miała 3 podejscia iui w gamecie i też miała jaja
                                            w 2 przypadkach iui nie było, bo było święto uncertain//
                                            potem chyba w ramach przeprosin zaproponowano jej testowanie nowego leku do stymulacji in vitro, ale jednoczesnie dano jej do zrozumienia, że będzie grupa kontrolną i pojedzie na gonalu
                                            • maracala Re: Salve - NFZ 29.09.13, 19:36
                                              No to się można posiekać, stymulujesz się, wydajesz kasę na leki a tu nic z tego. Jabym chyba w furie wpadławink
                                              Powiedz mi z salve ogólnie jesteś zadowolona?
                                              • kavainca Re: Salve - NFZ 29.09.13, 20:44
                                                ogólnie tak
                                                ale lekarz jest małomówny
                                                wszystko omawiałam z embriolożką
    • dziewczynarabina Re: Salve - NFZ 29.06.16, 23:06
      Czy ktoś w tym roku podchodzi do ivf w SALVE?
      • wiki1976 Re: Salve - NFZ 21.08.16, 22:52
        Ja będę podchodzić ale gdzieś w październiku ,obecnie jesteśmy na etapie robienia badań.
        A Ty już może po wszystkim?
        • dziewczynarabina Re: Salve - NFZ 22.08.16, 21:38
          Puncję miałam w czwartek, jutro byłby transfer, ale odroczony niestety na przyszły miesiąc, będzie z mrozaków, jutro będę wiedziała, ile mamy zarodków do mrożenia. Także na razie chwila oddechu.

A u Was jeszcze nie ma decyzji? Czemu czekacie aż do października?
          • wiki1976 Re: Salve - NFZ 24.08.16, 20:00
            Zanim zrobię Ja badania a musze miedzy 2-5 dc no i wszystkie które sa wymagane procedura, mąż musi jeszcze zrobić dodatkowe nasienia to akurat wizyta bedzie we wrzesniu wiec wczesniej chyba nie da rady sad
            możesz mi na meilu napisac jak to wszystko wygląda.....jak to jest ,bo chyba brałas jakies leki teraz i transferu nie ma to co na nastepny miesiac znowu leki???
            • wiki1976 Re: Salve - NFZ 24.08.16, 20:13
              jaki jest koszt ?
            • dziewczynarabina Re: Salve - NFZ 27.08.16, 03:35
              W cyklu z punkcja bierzesz leki do stymulacji jajników - gonadotropiny (najcześciej GonalF i Merional). Jeśli nie robisz transferu w tym samym cyklu, to w cyklu, kiedy chcesz zrobić transfer zgłaszasz sie na wizytę w 9-11 dc. Bierzesz leki, ale inne - estradiol na wzrost endometrium i suplementy, bo nie ma juz potrzeby stymulowania jajników przecież, transfer robiony jest na cyklu bezowulacyjnym.

Co do kosztow - ok. 6000-7000 za zabiegi, do tego koszt wizyt (ok. 400-600) i koszt leków (ok. 2000, póki jest refundacja). Bierzesz udział w łódzkim programie refundacji ivf?
              • wiki1976 Re: Salve - NFZ 28.08.16, 21:05
                Niestety nie jestem z Łodzi sad ale na leki refundowane jeszcze się załapię.
          • wiki1976 Re: Salve - NFZ 10.09.16, 17:37
            No i jak u Ciebie ,kiedy transfer lub może już był,ile miałaś zamrożonych ?
            • dziewczynarabina Re: Salve - NFZ 11.09.16, 11:41
              Udało się uzyskać 6 mrozaków! Jestem w szoku, nigdy nie miałam tak dobrego wyniku. Wszystkie blastocysty 4AA.
              Pierwszy transfer w czwartek, jestem już obstawiona lekami na maxa. Wezmę jeden zarodek, bo podobno za duże jest ryzyko ciąży bliźniaczej. Trzymaj kciuki wink

A co u Was? Ruszyliście?
              • wiki1976 Re: Salve - NFZ 11.09.16, 22:33
                Super ,to będę trzymać kciuki smile właśnie skończyliśmy robić wszystkie badania i niestety dopiero 24.09 jestem umówiona na wizytę sad
                a powiedz mi jak wygląda kwestia płatności za każdy transfer płaci się ok 6 tyś ? jak to jest z tymi opłatami bo nie mam pojęcia.
                • dziewczynarabina Re: Salve - NFZ 13.09.16, 00:59
                  Nie, skąd!
                  Tutaj masz cennik usług: salvemedica.pl/leczenie-nieplodnosci-uslugi/cennik-uslug

ICSI 5400 + mrożenie ewentualnych zarodków 800 zł. Do tego wszystkie wspomagacze, które możecie, ale nie musicie wybrać (assistad hatching, enbryo glue, PICSI - w razie potrzeby) - to są koszty dla cyklu, w którym masz stymulację i punkcję jajników. Płacisz tylko za te usługi, które zostały wykonane, czyli np. jeśli nie ma zarodków do mrożenia, to nie płacisz tych 800 zł. To jest koszt ok. 6-7 tys. z wizytami, ale wiadomo - każdy przypadek jest trochę inny, może być potrzebne mniej lub więcej wizyt, trochę inne zabiegi. No i dodatkowo leki do stymulacji - ok. 2000 (póki są refundowane, bez refundacji ok. 4-5 tys.).

Jeśli transfer świeżego zarodka się nie powiedzie lub zostanie odroczony, to w kolejnym cyklu płacisz tylko za crioembriotransfer, czyli ok. 1800 (też zależy czy są dodatkowe opcje wybrane, czy nie), plus oczywiście koszt wizyt i leków - w sumie pewnie ok. 2500, zależnie od leków i ilości wizyt.
                • dziewczynarabina Re: Salve - NFZ 13.09.16, 01:01
                  A jak wyszły Wam badania? I do kogo jesteś umówiona? Który to będzie dc?
                  Ta wizyta powinna być ok. 20-22 dc, wtedy będziesz mogła zacząć już procedurę od kolejnego cyklu. Jeśli pójdziesz przed owulacją, to będzie bez sensu, będziesz wtedy musiała umówić się na kolejną wizytę po owulacji (żeby na usg potwierdzić, że jajniki są czyste przed rozpoczęciem stymulacji).
                  • wiki1976 Re: Salve - NFZ 14.09.16, 17:06
                    Super ,że cenowo mi rozjaśniłaś smile wiadomo ,że kazdy przypadek moze byc inny ale mam juz orientacjęsmile Wyniki wszystkie są Ok miałam do zrobienia
                    Insulina 9.7 zakres referencyjny 2.6 - 24.9
                    Różyczka IgG >500
                    Rózyczka IgM 0.238
                    WR negatywny
                    Glukoza 88 zakres ref 70 - 99
                    TSH 1.46
                    FSH 6.91
                    LH 4.69
                    Estradiol 41
                    HBS,HCV niereaktywne
                    Toxoplazmoza IgG < 0.1
                    Toxpplazmoza IgM neraktywny
                    mąż miałam takie same badania i wszystko Ok plus test HBA niestety wynik dopiero odbiorę
                    jak bedę na wizycie .Na wizytę jestem umówiona do Dr.Stefanowicz ostatnio jak byłam to nie mogła mi zrobić USG bo akurat dostałam @ teraz jak będę będzie to 8dc hmmmm czyli może przełożyć wizytę ale kurcze aby badania mi nie przepadły bo z tego co wiem ważne są 3 miesiące
                    • wiki1976 Re: Salve - NFZ 21.09.16, 16:16
                      Co tam u Ciebie do kogo chodzisz? tez miałaś w badaniach zlecone helicobacetr pyroli ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka