Dodaj do ulubionych

Gyncentrum Katowice - kolejka?

13.03.14, 12:46
Witam
Czytam Wasze wątki od niedawna i chyba zdecydujemy się na in vitro w Gyncentrum. Czy są jakieś kolejki? Na innych wątkach piszecie że nawet rok się czeka od zakwalifikowania. Czy to od kliniki zależy? Jak to wygląda w Gyncentrum? Chciałabym zacząć całą procedurę w lipcu i myślałam że będzie to tak od razu (badania, potem leki itd i transfer).
Obserwuj wątek
    • kala82fior Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 13.03.14, 18:41
      marta.marta15 - radzę przedzwonić do kliniki i zapytać się czy mają kolejki czy nie...sama tam chodzę i widzę, że jest mnóstwo ludzi, często problem jest z umówieniem się w konkretnym dniu do doktora...lepiej już teraz zapisz się na jakąś wizytę i pogadaj z lekarzem kiedy chciałabyś zacząć i czy ONI będą mogli...Powodzenia
      • mireleczka17 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 13.03.14, 21:10
        z tego co wiem to od 1 lipca 2014 roku maja się zacząć kolejne kwalifikację do programu (my z mężem jesteśmy już zapisani, ale nie zakwalifikowani). Poniżej podaję link do poczytania smile

www.medycynaprywatna.pl/ministerstwo-zdrowia-ogosio-nowy-konkurs-na-program-in-vitro/
        • marta.marta15 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 14.03.14, 08:53
          Czy macie termin wizyty na lipiec czy wcześniej? I potem będziecie czekać czy Gyncentrum podpisze umowę?
          • mireleczka17 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 14.03.14, 09:02
            marta.marta ja się leczę w Provicie. W maju podchodzimy do kolejnego in vitro na własny koszt, jak się ni uda wtedy będziemy chcieli się zakwalifikować do programu. Z informacji jakie miałam od Pani Doktor w tamtym roku to powiedziała, że pierwsze wolne terminy są pod koniec roku 2014, ale nie wiem czy to się jeszcze nie zmieni.
      • marta.marta15 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 14.03.14, 08:56
        Chcemy sobie jeszcze dać szansę kilka cykli i w lipcu zacząć jak się nie uda. Tylko żebym siępotem nie dowiedziała że jest rok czekania sad Jak dzwoniłam to pani mi powiedziała że to lekarz decyduje o terminie a nie kolejnośćz głoszeń. Sama już nie wiem.
    • ruda797 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 14.03.14, 09:41
      Marta Do Gyncentrum tak jak dziewczyny pisza trza dzwonic.. i spytac jak długie sa kolejki na pewno w Provicie sa i jak bys dziś tam poszla to prawdopodobnie w następnym roku bys była dopuszczona do programu. Ja w Provicie poszlam się zarejestrować w listopadzie do programu i Pani wstępnie powiedziała ze pod koniec roku 2014 bym przystapila.
      Nawet w tych mniej uczęszczanych klinikach już czeka się ok 2-3 miesięcy. A ty leczylas się gdzies wcześniej?? jaki macie problem.
      • mireleczka17 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 14.03.14, 09:56
        Dzwoniłam do Gyncentrum, okazało się, że tam cały czas zapisują. Po zakwalifikowaniu się trafia się na koniec kolejki, ale nie mogła mi Pani nic powiedzieć o terminie przystąpienia do programu. To zleży od dotychczasowego leczenia i w ogóle. Najlepiej umówić się na wizytę do lekarza i z nim pogadać.
      • mireleczka17 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 14.03.14, 11:32
        Ruda a jak Ci się leczy w Novomedice? jesteś zadowolona?
        • ruda797 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 14.03.14, 18:07
          Ja podeszłąm w Novomedice do programu.... hmm jak mi tam jest?? na pewno opieka pielęgniarek - super... lekarze...(ciężko mi powiedzieć - ogolnie spoko)... jedynie co mnie mega denerwuje to kwestia cen... choćby badan i leków... robią fochy żeby kupować leki gdzie indziej niż w klinice... - miałam 3 sytuacje gdzie naprawdę klinika dla mnie traciła w oczach. Nadal jestem bardziej za Provita... i nie pisze tego dlatego, ze mi się tam udało ale jakoś wydaje mi się bardziej profesjonalna i bardziej idą na rękę pacjentowi. Ale pewnie ile pacjentów tyle opinii.
          • mireleczka17 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 15.03.14, 09:29
            ruda dzięki za informację, ja też się tam zapisałam na razie na wizytę (04.04) i chciałabym się tam zakwalifikować do programu, bo nie mam tam kolejek, więc zobaczymy smile
      • marta.marta15 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 17.03.14, 11:18
        Nasz problem opisałam kiedyś w wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/w,19585,145594739,145646668,Re_Moze_jest_szansa_.html

Teraz mąż już jest po operacji ale dalej ma problemy. Chyba nie chę już czekać i wolałabym in vitro a jego leczenie w międzyczasie...

W sumie zastanawiam się czy kwalifikujemy się do rządowego programu a taką przypadłością.
        • marta.marta15 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 17.03.14, 11:19
          Link źle sie wkleił:

forum.gazeta.pl/forum/w,19585,145594739,145646668,Re_Moze_jest_szansa_.html
          • marta.marta15 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 20.03.14, 10:37
            No dobra, umówiliśmy się na wizytę na początek kwietnia. Z tego co się dowiedziałam telefonicznie to teraz ponoć kolejka jest do lipca...

A pytanie moje drugie: wg opisu programu może zostać przeprowadzony transfer tylko jednego zarodka, dobrze rozumiem? Czy w Gyncentrum tak sie do tego stosują? Bardzo chciałabym mieć od razu bliźnięa... smile
            • marta1ba Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 04.04.14, 21:31
              Droga Marto smile Jeśli chodzi o ilość podawanych zarodków to cię pocieszę - 2 smile Ja się lecze właśnie w Gyncentrum i jestem po 2 podejściach z programu - z terminem nie miałam problemu, tyle tylko,że musieliśmy zrobic przed kwalifikacją mnóstwo badań a na niektóre czekało sie 2-3 tygodnie (to przy 1 podejściu z programu), następne było 4 m-ce później, bo po stymulacji pojawila sie niewielka torbiel na jajniku i trzeba bylo sie jej pozbyc przed nastepna stymulacja. Jak widzisz w opisie na razie sie powiodlo, ale co bedzie dalej tego dowiem sie we wtorek 8 kwietnia na usg, Pozdrawiam cieplo Marta smile
              • ruda797 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 04.04.14, 21:50
                Marta ile masz lat??? dziwne...co do 2 zarodkow... bo wg.. programu można podac w przypadku gdy kobieta ma skończone 35 lat bądź gdy... zarodek nie nadaje się do mrozenia i lekarz zdecyduje się na podanie dwóch bądź po nie udanych wcześniej procedurach in vitro.
                • ruda797 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 04.04.14, 21:58
                  Musza zaistnieć przesłąnki na to aby lekarz podał dwa zarodki kobiecie poniżej 35 lat.. musi ta jakos udokumentować. Ja koncze za 3 miesiące 35lat i w marcu miałam podane jeden zarodek.
                  • marta1ba Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 05.04.14, 09:07
                    Ruda - mam skonczone 35 lat. Na dodatek zaden z pozostalych zarodków nie mógł być zamrożony bo obumierał a w obu probach zostalo mi tylko po jednym i kazda następna próba to stymulacja od początku i mysle, że to tez mialo wplyw na to, że akurat 2 a poprzednie proby nieudane. smile
                    • marta1ba Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 05.04.14, 09:54
                      Ruda chcę tylko powiedzieć, że o ilości podanych zarodków zdecydował lekarz. W dniu transferu nas o tym poinformowano i juz. Najwidoczniej uznano, że nasza sytuacja tego wymaga,bo ja juz wczesniej bylo powiedziane kazda kobieta i zarazem para inna i wymaga innego podejscia - co akurat cieszy prawda? smile
                      • ruda797 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 05.04.14, 10:27
                        No ty ze juz jako 35 mialas praeo aby dostac 2 zarodki. Gratuluje..ciąży. skad jestes... gdzie chodzisz z ciaza
                        • marta1ba Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 05.04.14, 12:38
                          Kochana moja jestem z Jastrzębia-Zdroju. Dziekuję za gratulacje, ale fatalnie się czuje - krwawie od 7 dni + bóle brzucha silniejsze jak przy @. Jak bylam u lekarza to do poronienia nie doszlo,ale mam brac relanium i nospe i lezec. z placzem w zeszly czwartek (19dpt - 5 dzień krwawienia) polecialam robic bete i jak widzisz wyszla wysoka, totez zupelnie juz nic z tego nie rozumiem. Krwawienie mam dość obfite i jakies blonki wylatuja a beta rosnie? jestem skolowana i ciagle poplakuję. We wtorek mam pierwsze usg ciążowe.
                          --
                          ProVita Katowice IVF 1 podejście - nieudane
                          Gyncentrum Katowice - MZ - refundacja IVF 2 po 8 latach, amh 0,7, transfer 10.10.2013, 2 zarodki 2 dniowe, beta po 11dpt - 18,87, po 14dpt - 38,20,po 16 dpt - 97,81, po 18 dpt - 16,58, koniec marzeń 27.10.2013
                          Gyncentrum Katowice - MZ - IVF 3 podejście - transfer 15.03.2014, beta 10dpt-22, 12dpt-72, 14dpt-201, 16dpt-685, 19dpt-2150
                          • ruda797 Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 05.04.14, 12:53
                            A może macica się oczyszcza po tym drugim zarodku który się nie zagościł... pewnie już będzie serducho smile
                            • marta1ba Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 05.04.14, 14:12
                              Rudzinko dziękuje za słowa otuchy- kochana jestes - jeszcze w poniedzialek zrobie bete przed wizyta u lekarza - chcialam jutro, ale labor nie przyjmuje w niedziele ludzi z zewnątrz, robia tylko dla szpitalnych pacjentów. To moja pierwsza ciąza ( wyczekiwana od 10 lat) - mam nadzieje, że nie sfiksuje przez te pare miesięcy. Cieplo pozdrawiam i trzymam kciuki bardzo mozno za wszystkie dziewczyny. Wiecie - lekarz mi powiedzial, że juz nic go nie zdziwi i rożne cuda juz widzial. Podczas transferu lezala ze mna na sali dziewczyna, ktora bardzo sie martwila, ze ma tylko 1 zarodek - powiedzialam jej wtedy, ze jeden wystarczy do tego cudu, bo przeciez nie o ilosc tu chodzi....smile
                            • marta1ba Re: Gyncentrum Katowice - kolejka? 05.04.14, 14:54
                              Ruda zapomnialam Tobie również pogratulowac. Transfery mialysmy tym samym czasie - daj znac co i jak!! Koniecznie.Pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka