Dodaj do ulubionych

Szczecin In Vitro cdn.

29.07.15, 18:10
Ale tu ucichłosmile
Krwiak się wchłaniasmile Mogę troszkę chodzić.
Dziewczyny gdzie podziałyście się? Meldować sięsmile
Obserwuj wątek
    • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 29.07.15, 21:02
      Witaj kochana! Melduje sie na naszym nowym forum smile I od razu dobra wiadomość, ciesze sie bardzo ze juz lepiej i ze krwiak sie schował smile
      • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 30.07.15, 19:20
        Hej dziewczyny i ja tez sie meldujesmile
        Madziara super ze krwiak maleje smile
        Ja za 2 tyg mam prenatalne juz nie moge sie doczekac, stresik jest
        • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 30.07.15, 21:53
          hej ,skończył się wątek i trzeba było nowy założyć -dobra robotasmile

madziara to bardzo dobry znak że krwiak się wchłania-mój juz tez chyba już się całkowicie wchłonąłsmile

estera ja tez za dwa tygodnie mam prenatalne smile
          • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 30.07.15, 21:54
            zaraz dziewczyny poznajdują się to będzie się działo,kwestia czasu smile
      • kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 31.07.15, 09:45
        Misiusiuncia90 co u Ciebie??
        • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 31.07.15, 11:56
          Hej Kati ciesze się ze w również do szczecińskiego wątku smile
          Ja obecnie wyczekuje do Usg w przyszlym tygodniu. Niepokoje sie mocno... Niby jest okej ale po tym co spotkalo dziubka z innego forum jak sama widziałaś, ogarnął mnie strach. Dzis w nocy obudziłam sie i sprawdzałam czy piersi jeszcze mnie bolą, to zaczyna byc chore... uncertain
          • kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 31.07.15, 12:34
            Misiusiuncia90 najgorsza właśnie jest ta obsesja. Heh na wątek Szczecina natrafiłam przez przypadek. Daj znać jak po wizycie. Ja dopiero na początku września idę ustalić dalszy plan działania. Moze się uda ze zaraz po powrocie z wczasów podejde do transferu a jak nie to dopiero październik. Trzymam mocno kciuki i bądź dobrej myśli. Pamiętaj każdy ma różne objawy. A Dziubeczeka szkoda bardzo. Ja załamana bylam po becie a ona już była po serduszkowym. Szkoda słów
            • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 31.07.15, 12:52
              Tak jak ktoś już na forum nie raz powiedział, teraz będziemy się martwić do końca ciąży każdym objawem,a potem do końca życia będziemy denerwować się o dzieckosmile
              Taki nas los..
              Witaj Kati. Mnie też przy 4 transferze spadła 3 beta. Widocznie zarodek był niezdolny do życia,ale nie poddawaj się i do dzieła. 6 Transfer wyszedłsmile
              • kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 31.07.15, 13:35
                Madziara221 ja juz pogodzona z porażką. Miałam podchodzić teraz z kolejną próbą ale stwierdziłam ze poczekam bo teraz robimy remont następnie we wrześniu lecimy na wczasy i po powrocie jak będę zrelaksowana to działam. 😀
              • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 31.07.15, 14:50
                Ja również juz nie raz i nie dwa spotkam sie z taka opinią i sama jestem tego zdania ze juz do końca ciąży a i do końca życia będziemy sie martwić o nasze okruszki, tylko ze jedno drugiego nie wyklucza i dlatego pewnie idzie w parze z ta obsesja. Mój lekarz sam powtarza ze kobiety po in vitro dużo bardziej niż inne przyszłe mamy panikują i maja wiecej obaw. Inne kobiety robią test- o jestem w ciąży fajnie umowie ze na wizyte do gin za miesiąc, a my do poki nie zrobimy kilka razy bety i USG to nie mozemy spać. I czesto taka jest prawda.
    • kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 31.07.15, 07:47
      Witajcie dziewczyny !! Na Waszym forum jestem nowa. Do iv pochodziłam w Szczecinie niestety zakończyło się niepowodzeniem. Niestety dwie bety wyszły pozytywne a przy trzeciej wszystko spadło 😕 Teraz czekają na mnie 4 mrozaczki ale do kolejnej próby podchodzę wrzesień - październik. Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie i te którym się udało jak i te które nadal walczą. Pozdrawiam
      • 1kudlata1 Re: Szczecin In Vitro cdn. 01.08.15, 20:12
        i Was odnalazłam - po rozpadzie zarodków mamy z M dwa tyg pozwolenia na wszystko co niedozwolone smile potem jedziemy na konsultacje z dr c pogadać czy możemy coś zrobić na ta chwilę powiedział dr c tylko że na kariotyp szkoda wydawać kasy i się zastanowi i podzwoni do kolegów popytać co można zrobić jest ciężko ale nic nie poradzimy zbieramy się do kupy pozdrawiam ciężarówki i staraczki smile
        • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 01.08.15, 21:32
          Kudlata zatem póki co szalejcie ile sie da!
          Kati witajsmile
          Podnawka a u kogo robisz? Ja ide do dr Wegrzynowskiego
          • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 02.08.15, 09:37
            a ja mam badania prenatalne u M.Kwiatek, bo Węgrzynowski będzie na urlopieuncertain
            • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 02.08.15, 10:07
              dziewczyny ja ide gdzie indziej niz vitro,ja mam badania za darmo do Diagen Prediag na św Wojciecha smile
              ciekawi mnie to czy Kwiatek jest taka dobra jak Węgrzynowski,w sumie ja bym chyba nie poszla do niej bo to nie jest wybitny specjalista a kase musisz placic jak za niego
              • smerfeta80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 02.08.15, 21:31
                Hej dziewczyny. Co do prenatalnych to ja robię też na św Wojciecha. Darmowe są dla kobiet, które rocznikowo mają skończone 35 lat. Ale teraz dodatkowo jest jakiś program nfz dla kobiet młodszych ale nie zgłębiałam tematu. W diagenie badania robi też dr Bilar, ktory tez przyjmuje w vitro.
                • smerfeta80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 02.08.15, 21:53
                  Znalazlam info na ten temat:
                  szczecin.tvp.pl/20660093/bezplatne-nieinwazyjne-badania-prenatalne
                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 04.08.15, 12:03
                    Smerfeta dzięki za info. Umówiłam się na Wojciecha w ramach tego programu dla pacjentek do 35 roku życia. Zaoszczędziłam 380 zł. smile Przy bliźniakach przyda się kasa na inne rzeczysmile
                    • smerfeta80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 04.08.15, 14:26
                      Super ze sie udało smile
                      • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 07.08.15, 11:41
                        Ale cisza, albo na urlopach albo nic ciekawego u Was nie dzieje się. 😁 Mad.ziaa chyba nie odnalazła wątku, pewnie ogląda swój duży brzuszek😋
                        Ja byłam u lekarki na nfz, myślałam, że będę prowadzić ciążę na nfz. Jednak nie potrafię zaufać innemu lekarzowi, przynajmniej jej i zostanę u C. Jakoś wysupłamy kasę na wizyty😃
                        Miłego weekendu dziewczynki
                        • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 07.08.15, 12:39
                          Hej kochana fajnie ze udalo sie z tymi badaniami. Pewnie kasa sie przyda, wydatków trochę jeszcze będzie smile na kiedy nasz termin prenatalnych?
                          ja mam podobnie do ciebie również chcialam chodzic na nfz ale nie potrafie zaufać innym lekarza... Tylko kurcze ja do VL mam prawie 100 km w jednąuncertain
                          • kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 07.08.15, 14:02
                            Misiusiuncia90 to nie tak daleko smile tez dojeżdżam 100 km w jedna stronę smile
                            • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 07.08.15, 15:24
                              to ja jestem szczęściarą, bo mam tylko 18kmsmile
                              badania prenatalne mam na 22 sierpnia.
                              • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 10.08.15, 18:12
                                Madziara to juz tuż tuż niecałe dwa tygodnie smile tez wcześniej mialam tak bliziutko do Vitro od mamusi big_grin
                                Kati daleko nie daleko mielismy z M. nadzieje że moze troszke przyoszczędzimy badania wizyta dojazd w sumie wychodzi sporosmile
                                Dziewczyny jak znosicie te upały? wink
                                Mam takie pytanie do mamusiek co maja większe brzuszki ode mnie, jestem obecnie w 9 tc i niepokoi mnie bol w podbrzuszu... Mialam cos podobnego ok4-5tc ( bol jak na miesiączkę) ale minal teraz od kilku dni znów czuje to samo. Bylam u gina w miejscowości obok domu zalecił Buscopan i leżenie. Mój dr z Vitro wroci z urlopu 17 sierpnia wiec jakoś musze doleżeć do tego czasu. Jak bylo u Was, panikuje znów czy to normalne? Dodam że nie mam plamień.
                                • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 10.08.15, 18:14
                                  A jeszcze przyszlo mi do głowy, czy nie wybrać sie do poradni ginekologicznej przy szpitalu na Jagielińskiej, tam nie będzie "naszych "lekarzy przypadkiem?wink
                                  • smerfeta80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 10.08.15, 18:28
                                    Misiunciuncia coś mnie pobolewało, to brałam nospe. Raz poszlam do lekarza to powiedział że tak może być i mam sie nie denerwowac. Oczywiście do ostatniej porady się nie zastosowałam smile i panikuję do tej pory. Z tą różnicą, że jak teraz pobolewa mnie w dole to nie pakuję sie do auta w celu odbycia kolejnej wizyty. Lekarz powiedział że przecież tam wszystko powolutku się powiększa, rośnie i ma prawo pobolewać.
                                • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 10.08.15, 18:31
                                  te bole podbrzusza moga byc ok i nie ok,usg robilas?bynajmniej sie oszczedzaj,bedzie dobrze
                                  • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 10.08.15, 19:51
                                    Też mialam bole, bralam na nie nospe, dokladnie to sie wszystko nam powiekszasmile poki niema plamien mamy nie panikowacsmile
                                    • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 10.08.15, 20:00
                                      smerfeta80 to widze ze nie oszalalam i takie wizyty u lekarza to zdazaja sie i innym kobietka smile
                                      podnawka tak dokladnie czytałam o tym i tak samo doktor dzis powiedział ze jesli nie zaczne brac leków rozkurczowych to moj organizm wypchnie okruszka i doprowdze do poronienia w ten sposob. Zaluje tylko wlasnie ze nie zrobil mi usg tak profilaktycznie zeby sprawdzic czy nie ma jakiegos zagrozenia... estera792 prawda te tabletki rozkurczwe pomogły, a plamien nie mam wiec mam nadzieje ze bedzie oki smile Głupia byłam że wczesniej sie wzbraniałam przed nospa, mam nadzieje ze nie narozrabiałam za bardzo...
                                      • kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 11.08.15, 08:39
                                        Misiusiuncia90 napewno wszystko będzie dobrze tylko oszczędzaj się ile możesz. 😙
                                        • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 11.08.15, 12:34
                                          mnie też pobolewał trochę brzuch i lekarz mówił, że wszystko się rozciąga i przygotowuje na rośnięcie maluszków. Co nie zmienia faktu,że trzeba się oszczędzać, za długo czekałyśmy na te nasze cudysmile
                                          Pytałam się miesiąc temu C. czy będzie przyjmował w przychodni na Jagielońskiej to odpowiedział, że nie ma czasu, bo tutaj ma dużo pracy
                                          • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 12.08.15, 21:51
                                            hej dziewczyny dziele sie dobra nowina ,otoz dzis bylam na badaniach prenatalnych i jest wszystko prawidlowe,bobofrut ma 6 cm -jestem taka szczesliwa i od razu lezejsza od stresu smilesmilesmilesmile
                                            • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 13.08.15, 09:46
                                              Podnawka gratuluję 😃
                                              Ja byłam wczoraj też na wizycie i moje maleństwa mają po 5 i 5,5 cm😃 Nawet płeć dr C. zobaczył. Jeden na 99% to chłopak, a drugie raczej też. Mam nadzieję, że przy drugim pomylił się 😁
                                              • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 13.08.15, 10:59
                                                madziara to super wiesci ,to na pewno dziewczynka ,bedziesz miala parkesmile
                                                • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 13.08.15, 14:34
                                                  Podnawka, Madziara GRATULUJE!!! Wspaniałe wieści smile))))))))))) Marziara ty zaraz tez bedziesz miała prenalalne?? Które to tygodnie u was kobietki?smile
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 13.08.15, 17:52
                                                    Ja mam prenatalne za tydzień w sobotę, a dziś jest 11 i 4 dzień 😁
                                                  • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 13.08.15, 21:21
                                                    To juz lada moment smile Oj dopiero teraz dostrzeglam literówke w poprzednim poscie, przepraszam cie Madziarakiss To bobofruty tak szybko rosna, o mamo??smile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 14.08.15, 08:03
                                                    u mnie juz 12 tydz i 5 dzień smile
                                                  • smerfeta80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 14.08.15, 13:03
                                                    Dziewczyny wspaniałe wieści smile Gratuluję
                                                  • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 14.08.15, 14:52
                                                    Ale ten czas leci, cudowne wieści, teraz nic tylko dopieszczanie brzusiow, a do tego od przyszłego tygodnia troszke chłodniej smile
                                                  • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 14.08.15, 15:29
                                                    To ja też się pochwalę, a cosmile W tym tyg byłam na prenatalnych z usg wszystko dobrze, teraz tylko czekam na wyniki Pappa aż 2 tyg, mam nadzieję że to tylko formalność. Mój brzdąc ma 62mmsmile hihi a byłam w 12tc+1
                                                    Podnawka GRATULUJĘ udanych prenatalnych
                                                    Madziara ale masz fajne, z tymi dwoma maluszkami pod sercemsmile
                                                    Misiunciuncia do kogo idziesz na prenatalne?
                                                  • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 14.08.15, 20:50
                                                    Gratulacje kochane smile wspaniale<3 a jak sie czujecie, bo do mnie dopiero po maluśku zaczyna docierać ze jestem w ciążywink ja wyczytałam tu na forum od was dziewczyny o prenatalnych na Wojciecha i tam zamierzam sie wybrać wink
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 15.08.15, 09:40
                                                    W Diagenie super prenatalne polecamsmile
                                                    Estera ooooo prosze jaki duzy bobosmile
                                                  • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.08.15, 12:29
                                                    U mnie po rosnącym brzuszku i fotkach z usg dociera że maluch rośnie a my jestesmy w ciązysmile
                                                    Wczoraj odstawiałam już dupka i lutka, czasem czuje tak z godzinę jak na @ a reszta dnia jest ok. Dziwne uczucie.
                                                    Dziewczyny a wy jak się czułyście po odstawieniu D i L?
                                                    Misiunciuncia to kiedy idzesz?
                                                    Podnawka a ty w którym tc byłaś? też masz dużego bobsmile
                                                    U mnie badanie trwało z 15 minutsmile Maluszek ślicznie spał i się nie wiercił, bo mamusia go wcześniej o to prosiła smile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.08.15, 12:41
                                                    estera ja byłam w 12 tyg i 3 dniu,bobo miał 6 cm,moje badanie tez trwało gdzies z 15 minut choc dzidzius brykał,ale na szczescie dr sobie poradzil swietnie a nasz maluch wszustko dal pomierzyc smile
                                                    ja jeszcze lece na D i L,a to dlatego ze dopiero w srode mam wizyte u gina ,zatem moze juz mi odrzuci te leki lacznie z zastrzykiem smile
                                                  • vitrus Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.08.15, 12:57
                                                    Witajcie Dziewczyny jestem nowa gratuluję ciąż ja właśnie czekam na wynik bety po drugim transferze. Napiszcie mi proszę za którym razem wam się udało strasznie się martwię że to będzie moja kolejna porażka. Przynajmniej wiem ze komuś się udaje.
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.08.15, 13:18
                                                    Witaj Vitrus,mnie sie udalo za 6 razem,choc mam na swoim koncie trzy poronienia (6,8 i 11 tydzien).
                                                    Nie patrz za ktorym komu sie udalo bo to indywidualna sprawa,mysl pozytywnie a moze tobie sie uda wlasnie teraz,czego ci z calego serca zyczesmile
                                                    Nasza droga po potomstwo jest uslana ciagle wielkim ryzykiem i po mimo to ze ja juz mam zaczety 14 tydzien nie zwolnia mnie z tego ze ciagle towarzyszy mi strach.sa tez dziewczyny ktore za pierwszym razem zaszly w ciaze a sa takie weteranki ktore nie odpuszczaly i za ktoryms razem ciesza sie potomstwem.

• mad.ziaa Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.08.15, 18:46
                                                    Hey Dziewczyny! Wracam po urlopie a tu tyle się dzieje! I bardzo dobrze smile Madziara co do brzucha to masz rację : z każdym dniem mam wrażenie że jest coraz większy. Młody kopie coraz mocniej ale przynajmniej czas między wizytami tak się nie dluzy. Prenatalne i połówkowe badania też zrobilam w diagenie. Te w 12 tyg robił mi drBilar a połówkowe dr Medrek. Polecam!
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.08.15, 20:00
                                                    mad,ziaa mnie badał dr Halec,polecam smile
                                                  • mad.ziaa Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.08.15, 21:45
                                                    Kliniką diagen robi chyba sporą konkurencje vitrolive w badaniach prenatalnych smile podnawko znasz już płeć?
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.08.15, 22:19
                                                    mad.ziaa powiem ci tak ja mam darmowe prenatalnew diagenie poniewaz jestem po 35 roku ,a w vitro musialabym placic

niestety to zawczesnie bym wiedziala kto sie skrywa w moim brzuszku,nie pokazala sie dzidziasmile
                                                  • vitrus Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.08.15, 22:31
                                                    Dzięki Podnawka za ciepłe słowa nie udało się beta 0 ale będę próbować dalej.
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.08.15, 22:37
                                                    vitrus tak mi przykro,ale nie poddawaj sie ,a masz mrozaki?
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.08.15, 22:44
                                                    a kto ciebie prowadzi,napisz jaki problem u was jest,bo nic szczegolowo nie wspominalas

bedzie dobrze,trzeba pomyslec ze tylko nadzieja umiera ostatnia
                                                  • vitrus Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.08.15, 23:30
                                                    Podnawka dziękuję za odpowiedź i ciepłe słowa niestety nie udało się beta 0, ale walczę dalej smile
                                                  • vitrus Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.08.15, 23:36
                                                    U mnie to bardziej skomplikowane nie mam już były dwa mrozaczki oba wykorzystałam, ale ja mam przedwczesna menopauze i nie mam swoich jajeczek tylko muszę czekać na dawczynie i to mnie najbardziej dołuje ostatnio czekałam od października do kwietnia a pierwszy transfer wypadł w czerwcu. Razem prawie 8 miesięcy koszmarnie długo.
                                                  • vitrus Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.08.15, 23:42
                                                    Zaczęłam u Bączkowskiego można powiedzieć że on mnie diagnozował a teraz jestem u Kurzawy. Mam 38 lat i ta menopauza raczej bardzo mnie zaskoczyła można powiedzieć że po dwóch miesiącach jak trafiłam do kliniki moje wyniki zaczęły się zmieniać a rezerwa jajnikowa potwierdziła tylko obawy wynik mniej niż 0,16 tzw nieoznaczony.
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.08.15, 12:16
                                                    vitrus to przeszlas tez widze swoj koszmar,nie wiedzialam ze z dawcami sa takie problemysad
                                                    ja też zaczelam u dr B,ale kiedy sie pozegnal to przeszlam do dr G.
                                                    W sumie kazda z nas to inna tragiczna historia,ale pamietaj nie odpuszczaj i dzialaj.!!!!!!!
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.08.15, 12:28
                                                    Przykro mi Vitrus, ale walcz dalej..
                                                    Ale mi już brzuch urósł,waga w miarę stoi,ale brzuch wystaje. W końcu dwójka rozpycha sięsmile
                                                  • mad.ziaa Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.08.15, 15:11
                                                    Vitrus nie poddawaj się, zobaczysz będzie dobrze!!
                                                    Madziara Ty masz dwójeczkę w brzuchu, mają prawo się rozpychać smile
                                                    Podnawko może to dziewczynka skoro taka wstydliwa smile
                                                  • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.08.15, 18:24
                                                    Vitrus przykro mi że wam nie wyszło, a nie probowałaś poszukać dawczyni w innym mieście? koleżanka tak szukała kiedyś.
                                                  • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.08.15, 18:36
                                                    Dziewczyny gdzie chcecie rodzić? bedziecie mówić że ciąża jest z ivf ?
                                                  • vitrus Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.08.15, 20:50
                                                    Estera juz o tym myslę żeby poszukać gdzie indziej bo i tak program został zawieszony w naszej klinice bo weszła w życie nowa ustawa ale brak rozporządzenia ministra i trzeba poczekać nie wiadomo jakie będą wymagania jest ryzyko ze żeby otrzymać komórkę dawczyni, będę jako biorca musiała spełnić jakieś warunki wole nie myśleć czym to obwaruja.
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 08:52
                                                    vitrus moze to i rozwiazanie inna klinika np Białystok,trzeba sprobowacsmile
                                                    a jak slysze ze kolejne zmiany i to robiace zamieszanie dla zainteresowanych to szlag mnie trafia,PIsiory do wladzy to wiadomo ze dlugo program nie pociagnie sad
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 10:18
                                                    No właśnie ponawiam pytanie Estery. Ja biorę pod uwagę Pomorzany( ostatnio dużo dobrego słyszałam), Zdroje i Pomorzany.
                                                    A przy moim porodzie to i tak się dowiedzą, bo mam napisane na książeczce ciąży.( na Unii napisała mi dr Kwiatek)
                                                    Nie wiem czy to wynika z ciąży bliźniaczej, ale jak byłam w szpitalu z krwiakiem, to było pytanie- jaka to ciąża
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 10:19
                                                    Miało być Pomorzany, Zdroje u Police😃
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 12:04
                                                    madziara a czym ty sie przejmujesz ze to ivf,ja nie widze problemu-moje kolezanki rodzily po ifv i nie bylo zadnego problemusmile
                                                    Chwala zdroja,ja jak trafilam na 5 dni na Pomorzany to juz NIGDY WIECEJ!!!!!!!tam-ja jeszcze nie mysle gdzie rodzic,jest jeszcze czas
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 14:28
                                                    Podnawka ja nie widzę w tym problemu, tylko Estera pytała się 😃 u mnie cała rodzina, znajomi i nawet niektóre osoby z pracy wiedzą, że to in vitro. Uważam, ze trzeba ludzi oswajać z tym tematem😁
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 15:17
                                                    Witajcie, jak milo czytać Wasze posty smile niestety ale ja podchodze drugi raz. Dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam BETĘ. 7dpt 0,100 sad Nie mam już nadziei sad
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 15:21
                                                    Mam ochotę się teraz napić sad
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 17:27
                                                    motyle-k1981 nie poddawaj sie,trzeba probowac do skutku,sama jestem przykladem weterankismile

napij sie ,rozladuj,wyluzuj,pozbieraj mysli i do dzielasmilesmilesmile
                                                    wiem ,że przykro jest jak czlowiek widzi taki wynik-ale trzeba zacisnac piesci i dalej probowac!!!!!!!

napisz cos wiecej o sobie ,a poza tym kto robi bete w takim dniu?najwczesniej to 12 dpt,moze powtorz za kilka dni jeszcze raz
                                                  • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 18:30
                                                    Motylek, nie poddawaj sie, rozluznij i zbieraj sily na nastepne podejscie.
                                                    Vitrus chyba tylko wiek bedzie granica no bo co innego? Daj znac jak sie juz czegos dowiesz, jestem ciekawa.
                                                    Ja oswajam otoczenie, ale jakos za duzo w otoczeniu mam pisowcow i zagorzalych anty ivf, wiec wole byc za ale sie nie ujawniacsmile
                                                    Madziara ja jakos Polic wcale nie biore pod uwage. Slaby wybor mamy jak na takie duze miastosad
                                                  • vitrus Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 18:58
                                                    Jak PiS dojdzie do władzy to wolę nie myśleć jakie będą warunki aby uzyskać komórkę dawczyni chyba sąd będzie rozstrzygał czy się nadaje, jak przy adopcji dziecka po prostu paranoja. Jeżeli spróbuję z inną klinika kto i tak za dwa miesiące bo raz to pieniądze a dwa kwestia zgrania z praca w końcu tu już muszę się liczyć z braniem urlopu żeby przeprowadzić wizytę u lekarza. Dam znać jak coś się wyjaśni.
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 20:17
                                                    podnawka...Mam 33 lata i zaawansowaną endometriozę - pęcherz moczowy, torbiel czekoladowa na lewym jajniku, niedrożny lewy jajowód. Pierwszy raz podchodziłam do transferu w kwietniu - niestety się nie powiodło. Teraz 12 podchodziłam drugi raz. Transfer robił mi doktor B. Jestem na Luteinie 3 razy po 2, dupek 3 razy po 1, Progynova 3 razy po 1, Folik 1 razy 1, acard 1 razy 1.
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 21:23
                                                    Myślicie dziewczyny, że powodzenie w in vitro w pewnym stopniu zależy od umiejętności lekarza który to robi? Ja z Vitrolive znam paru lekarzy - miałam z nimi do czynienia w szpitalu w Policach, ale chyba tylko dwóch dobrze wspominam wink Co sądzicie? Podobno do doktora C ustawia się wianuszek kobiet smile Tak słyszałam, że to wspaniały lekarz wink
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 22:14
                                                    motylek dr C jest symatyczny ale jak dla mnie to najmniej doswiadczony lekarz,znam osoby ktorym spiepszyl podejscia dlatego byc milym a doswiadczonym to wielka roznica

gdybym miala byc prowadzona przez niego to bym zmienila,a mialam do czynienia ,faktycznie fajny gosc

z dr z vitro mialam najmniej doczynienia z profesorem
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 22:18
                                                    mnie sie wydaje ze najwazniejsze jest to jak przystymuluje ciebie lekarz i jesli nie dochodzi do sukcesu to wazne jest zrobic jak najwecej badan ,aby sie dowiedziec gdzie lezy przyczyna

a ja mam ich nakoncie sporo i gdyby nie to ze teraz sie udalo ,czeklaaby mnie immunologia w Łodzi
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.08.15, 23:14
                                                    podnawka a kto Ci robił transfer? Ten sam lekarz co Cię prowadził? Immunologia a co to za badanie?
                                                  • mad.ziaa Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 08:14
                                                    Motyle-k witaj! smile
                                                    Dziewczyny, czy dalej bierzecie acard w ciąży? Ja jestem już w 24 tc i widzę że lekarze u mnie w mieście mają odmienne zdanie na jego temat.
                                                  • magi-123 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 09:09
                                                    hej dziewczyny.cały czas was podczytuje,i ciesze sie ze wam rosna brzuszki.udzielelam sie tu ponad rok temu kiedy byłam na poczatku ciązy. mnie sie udalo za pierwszym razem. stymulowal mnie dr baczek - wspanialy lekarz, transfer robil dr gł a calą ciaze prowadzila dr b. w efekcie mam zdrowa juz 8 mies coreczke.mysle ze to zalezy raczej od naszych organizmow i przyczyn nieplodnosci a nie od samego lekarza.ja z calej trohjki jestem zadowolona, a no i dr kw robila mi 3 x prenatala na poczatku przyszlego roku wracam po drugą dzidzie - mam jeszcze 5 mrozaczkow najlepszej klasy i dylemat straszny co z pozostałymi jesli zostana jakies.podczas ciazy bralam tylko luteine i duphaston i nic wiecej ale przez krotki czas.wiec z tymi lekami to tez roznie,cala ciaza przeszla mi na spokojnie bez komplikacji, mala dostala 10 na 10 w apgar, swietnie sie rozwija, oczywiscie tak jak wy cala ciaze sie balam czy z malenstwem jest wszystko w porzadku.czas szybko leci i juz niedlugo bedziecie trzymac wasze kruszynki w ramionach.
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 09:37
                                                    motylek transfer robil calkiem inny dr bo Br(to zalezy kto dyzuruje w dniu transferu)immunologiato badania genetyczne dajace odpowiedz czy odrzucam nasienie i zarodki -i powiem ze to jest ostatnie badanie jakie moge zrobic bo wiecej juz nie ma ,bo wszystko juz zrobilam
                                                    na razie uffffff nie doszlo do tegosmile

magi masz w polowie racje ze to zalezy od naszego organizmu ,tylko jak wytlumaczyc ze u nas wszystko wsio i ciagle poranialam?szukalam odpowiedzi w badaniach ,ktore dawaly dla nas dobre wyniki
                                                    pamietam jak bylam na abrazji i jak mnie dr S dopuszczal to powiedzial ze ktoryms razem zaskocze

mad.ziaa ja bralam przez krotki czas acard,mysle ze nie zaszkodzi ci bo to na rozrzedzenie krwi,ja biore od poczatku transferu zastrzyki z heparyny Fraxiparine i bede jeszcze brala do 20 tc-a sa niektore dziewczyny ktore braly przez cala ciaze
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 09:40
                                                    mad.ziaa witaj! wink
                                                    Ja biorę teraz Acard. Doktor Brelik kazał mi go brać przed drugim transferem i po aż do Betki.
                                                    magi-123 witaj! wink
                                                    Mi doktor powiedział, że może też być tak, że moja błona śluzowa macicy traktuje mój zarodek jako obce ciało i je po prostu wypycha sad Dlatego jak się teraz nie powiedzie, to mnie kieruje na histeroskopie. cieszę się strasznie, że udało Ci się za pierwszym razem smile
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 09:46
                                                    Mnie wczoraj wieczorem jakoś tak dziwnie bolał brzuch, już myślałam, że będzie miesiączka. ale póki co cisza. Właśnie ja przy pierwszym transferze nawet nie wiedziałam, że punkcje może mi zrobić kto inny i transfer też ktoś inny. Przy pierwszym podejściu punkcję i transfer robiła mi pani doktor B.

Natomiast drugie podejście to sobie zażyczyłam swojego doktora i na szczęście mi się udało, żeby mi zrobił on smile Jeżeli mi się nie uda to doktor coś wspominał o małej dawce sterydów aby oszukać troszkę mój układ immunologiczny, bo tak jak wspominałaś podnawka może być tak, że odrzucam zarodek sad
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 10:26
                                                    motylek ale to ci przepisze encorton,ale problem moze dalej trwac
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 10:28
                                                    ja przy pierwszym transferze to mialam dr B,przy drugim dr C,przy trzecim dr B,przy czwartym dr C,przy piatym dr Bua przy szostym dr Brsmile
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 10:34
                                                    Może ten mój doktor przyniósł Ci szczęście smile Matko Ty podchodziłaś 6 razy? Wszystko z rządowego programu? mi został jeszcze jeden mrozaczek i dalej nie wiem jak wygląda procedura. Czy znowu będę stymulowana czy co oni będą zemną robić. Zarodek jest jeszcze jeden a potem co?
                                                    podnawka - ten encorton to ten steryd tak? Mnie doktorek chce skierować tez do szpitala na histeroskopie i zniszczyć moją błonę śluzową macicy, żeby pobudzić ją do pracy i nie odrzucania mojego zarodka - coś w tym stylu smile
                                                    podnawka podziwiam Cię, że miałaś tyle siły smile a jakiego masz lekarza prowadzącego teraz?
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 10:55
                                                    mortylek no widocznie dr Br mial te szczesliwa reke(akurat trafilam tez na punkcje z jego rak)
                                                    jesli chodzi o histeroskopie to zabieg pod narkoza lekarze sprawdza co sie dzieje w macicy czy nie ma zrostow i tym podobnym ,a dodatkowo zrobia ci scretching czyli podrapia endo aby potem zarodek mogl sie lepiej zagniezdzic

jesli chodzi o program ja przeszlam dwie pelne procedury z pierwszej mialam 6 embrionow klasy A(dwa swieze wzielam a potem korzystalam z 4 mrozakow),z drugiego podejscia mialam 3 embriony ,dwa swieze i obecna ciaza z mrozaka
                                                    zostala mi trzecia cala procedurasmile
                                                    encorton to ten steryd
                                                    jesli chodzi o mrozaka to calkiem inna procedura stymulacji,ciekawe jak ciebie po prowadzi ,z reguly robia sztuczny cykl kotry polega na przyjmowaniu kilku lekow ktore wyciszaja jajniki a podkrecaja grubosc endo bo ono jest najwazniejsze i prowadza monitoring czy endo jest juz odpowiedniej grubosci i umawiaja na criotransfer (tak samo jak przy transferze ze swiezych )
                                                    z morzakow sa wieksze szanse na ciaze ,cos w tym jest sama przeszlam na swojje skorze i po moich kolezankach i badania tez mowia za siebie
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 11:00
                                                    prowadzi mnie dr G-super gosc ,nie zmienilabym go na zadnego innego i u niego bede prowadzic ciazesmile
                                                  • mad.ziaa Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 11:31
                                                    Mi też udało się z mrozaka, na naturalnym cyklu, wczesna blastocysta, czyli 1-ka smile wcześniejszy transfer zaraz po stymulacji się nie udał pomimo podania pięknego zarodka, dostałam encorton i acard ze względu na wcześniejszą obumarłą ciążę, transfer robiła Pani dr Budz.
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 12:05
                                                    podnawka dziękuję Ci bardzo za te wszystkie informacje. Bardzo mi się przydały smile Też gdzieś czytałam jakieś badania, że z "mrozaczków" są większe szanse, ale jak to wychodzi w praktyce to bywa różnie, jak same widzimy. Mi z pierwszą piękną balstocystą wychodzącą już prawie z otoczki się nie udało. mad.ziaa Pierwszy transfer też mi robiła pani doktor Budz. Bardzo przyjemna kobieta, mile wspominam ten pierwszy transfer z jej udziałem - ale niestety się nie udało. Teraz też miałam podaną blastkę - ale jak będzie tym razem to się przekonam w poniedziałek na BETCE smile
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 12:29
                                                    Witam motylek i ponownie magismile
                                                    motylek przykro mi z powodu bety,ale faktycznie dosyć wcześnie zrobiłaś.
                                                    Co do lekarzy to mnie prowadził dr. C, pobierała komórki dr. Bu,a transfer też dr C. i udało się,a to był 6 transfer. Poprzednie robili różni lekarze. Najpierw chodziłam do Br.,ale musiałam zmienić,bo podzielili lekarzy w programie nfz na Police i Szczecin, wtedy poszłam do B.,a teraz u C. Uważam,że większość lekarzy w Vitro( Br,C,Budz,S,G,B)mają, mieli podobne podejście. Te trzy stymulacje, które przeszłam, ilość leków itp były podobne. Choć przy ostatnim miałam dodatkowo clexane i może to pomogło tym razem w powodzeniu.
                                                    No i to były świeżaki i dwa się przyjęły smile Ciążę prowadzę u dr C. i mi bardzo pasuje. Próbowałam zmienić na nfz na dr Kw.,ale nie podpasywała mi.
                                                    Vitrus ja będę oddawać,ale całe zarodki. Jak wszystko dobrze teraz pójdzie to oddam 5 sztuk. Może komuś upragnione szczęście przyniosąsmile
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 12:31
                                                    Mam dwie koleżanki, którym również wyszły transfery ze świeżych blastocyst i to za 1 razemsmile
                                                    Jedną prowadził dr B., a drugą dr K.
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 12:45
                                                    Jak fajnie słuchać, że transfery się w końcu udają smile Ja podchodzę 2 raz, ale mój teść już zapowiedział, że jak już teraz się nie uda - to nie uda się wcale sad I weź tu nie zwariuj sad
                                                    Ja przy pierwszym podchodziłam w Policach i jak tylko złożyłam papiery to wybuchła ta afera i znowu musiałam przenosić papiery do Vitrolive i znowu czekać w kolejce.
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 13:22
                                                    Niestety, takie teksty nie pomagają. Trzeba być silnym i wierzyć, że w końcu uda się. Ja tylko martwiłam się czy 3 raz wyjdzie, bo to ostatni na nfz. Nie stać nas byłoby na tyle procedur prywatnie..
                                                  • vitrus Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 15:20
                                                    Madziara twoje zarodki na pewno komuś przyniosą upragnione szczęście mój m póki co ma wzorcowe nasienie tylko ja coś za szybko się zużyłam. Czasem mnie nachodzi żeby mimo wyników poddać się stymulacji może wyższe jakąś jedna prawidłowa komórkę porusza ten temat z dr K zobaczymy co mi powie.
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 19:11
                                                    vitrus witaj! smile

Dobry pomysł, porozmawiaj o tym z profesorem, może warto spróbować smile nie wolno się poddawać - trzeba szukać wyjścia z każdej możliwej strony smile Będzie dobrze - musi być smile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 19:24
                                                    motylek nie sluchaj tescia ,tylko dzialaj dalej,zobacz ile trzeba przejsc aby miec swoje szczesciesmilemoze akurat za 4 razem sie udasmile
                                                    Dr Budz jest miluska,ale tez ma male doswiadczenie,mnie robila transfer i nie udalo sie,bylam rowniez prowadzona krotko w cxasie ciazy w zeszlym rtoku ktora utracilam i to ona doswiadczyla tej przykrej sytuacji
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 19:27
                                                    a powiem wam kobietki ze cos w tym clexanie jest ,bo pierwszy raz mialam podany i sie udalo-on rozrzedza krew i mysle ze bobofrut ma odpowiednie dotlenienie i jest sukces,
                                                    ja obecnie biore zamiennik fraxiparine bo uczulilam sie na clexan ale to takie samo dzialanie ,tylko inna czasteczka heparyny
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 19:40
                                                    podnawka ja na rozrzedzenie krwi dostałam właśnie Acard - biorę 1 raz dziennie, ale czy pomoże to zobaczymy. Wcześniej też nie brałam i się nie udało. Zresztą przy pierwszym transferze brałam o połowę mniej tych wszystkich tabletek co teraz. ale wcześniej właśnie takie lekarstwa zapisała mi po punkcji doktor Budz. Która też mi robiła pierwszy transfer smile Przy drugim transferze doktor mój Brel. zmienił mi całkiem lekarstwa, to znaczy dawkę podwoił smile Zobaczymy on wierzy to może i ja powinnam smile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.08.15, 21:21
                                                    motylek ale acard to pikus przy clexanie,bardzo dobrze ze zmienilas lekarza prowadzacego ,nie bedziesz marnowala czasu,a leki to moja droga ty jeszcze nie wiedzialss dawek (ja od dwohclat jestem na takich hormonach ze juz na pamiec znam co mi przepisza)
                                                    acard to jak witamina ,cos tam daje ale to nie to co heparyna dozylniesmile
                                                  • vitrus Re: Szczecin In Vitro cdn. 21.08.15, 07:54
                                                    Jak czytam to się dziwię mówicie o lekach których ja nie dostałam miałam brać 3 progynowy 3 luteinę i 3 dupki to zalecenie profesora na innych forach gdzie są dziewczyny z menopauza tez dostają tego więcej lub podobnie ale podwójne dawki.
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 21.08.15, 08:25
                                                    vitrus zazwyczaj ten pakiet lekow jest podawany kazdej ,ale dodatkowo daja encorton,acard i zastrzyki

zawsze lepiej sprobowac z encortonem i clexanem ,taka bomba ale jaka pomocnasmileja jestem dowodem tego
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 21.08.15, 12:29
                                                    No to ja już nie mam złudzeń, zrobiłam sobie sikańca. 9dpt jedna kreska smile

no cóż - to jeszcze nie moja pora. Będę do Was zagladać od czasu do czasu. Póki co życzę wszystkim powodzenia, zdrówka i wytrwałości, pozdrawiam!
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 21.08.15, 13:43
                                                    motylek ty zwariowalas ,na bete marsz a nie tu jakies gownienka odsikujesz
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.08.15, 10:24
                                                    Cześć dziewczyny, dobrze znowu o was usłyszeć. Od kilku tygodni strasznie cierpię z powodu mdłości, z daleka wyczuwam zapachy i wiele z nich bardzo mnie drażni ale najważniejsze, że jestem już w 9 tygodniu smile))), kilka tygodni temu widziałam już serduszko, tydzień temu było większe smile. Przyjął się jeden zarodek, drugi jakby się rozpadł i później wchłonął. Nie biorę już encortonu i clexane, tylko duphaston, acard, luteinę i progynowę. 11 wrzesnia mam badania prenatalne.
                                                  • mad.ziaa Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.08.15, 11:37
                                                    kiki gratuluję!!
                                                    Czytając Nasze forum mam wrażenie ze w Vitrolive mocno poprawiła się statystyka ciąż po in vitro smile w końcu!!
                                                    Bo był taki czas że słabo im szło i dużo więcej było negatywnych bet niż pozytywnych. A teraz ile się dzieje smile
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.08.15, 16:18
                                                    Po zmianie lekarza na B. miałam jakąś taką nadzieję, no i czego ja nie robiłam, zmiana diety, psycholog nawet, wyjazdy weekendowe, dużo relaksu, przerwa od pracy, picie 3 litrów wody dziennie hehe różne takie rzeczy smile. Przy transferze powiedziałam C. żeby tym razem bardziej się postarał hehe. Jestem ogromnie wdzięczna tym lekarzom. Bardzo się cieszę ale też boję się tych badań we wrześniu. Narazie wszystko w porządku a te obrzydliwe mdłości nie dają żyć ale też przypominają, ze to jest faktem smile.
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 08.09.15, 19:37
                                                    Cześć dziewczyny ! Potrzebuję waszej pomocy! Jestem po ICSI w klinice w Warszawie ale przeprowadzam się do Szczecina i będę szukała dobrego ginekologa który zna się na in vitro i jest bardo dobry u którego będę mogła kontynuować ciążę czy możecie kogoś polecić? Nie znam nikogo zdaje się na was kiss
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.08.15, 17:02
                                                    Byłam na b. prenatalnych, wszystko ok, a z jednego" chyba chłopczyka" zrobiła się 90% dziewczynka😁 Ale jestem szczęśliwa 😁
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.08.15, 17:05
                                                    Kiki gratuluję smilefaktycznie vitro poprawiło statystyki. Oby tak dalej smile
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.08.15, 17:23
                                                    Witajcie dziewczynki smile
                                                    kikki-500
                                                    madziara221 ciesze się z Waszego szczęścia wink

Ja też myślałam, że jak mi drugi transfer zrobi doktor Bre. to tym razem się uda. Dużo leżałam, oszczędzałam się, też piłam dużo wody, nie wystawiałam się na słońce i co, chyba nic - chociaż 100% pewności będę miała w poniedziałek na betce. Dzisiaj też zaszalałam i zrobiłam sobie sikańca i nic big_grin Trudno, juz to zaakceptowałam. Teraz po miesiączce pewnie pojdę na histeroskopie a potem znowu trzecie podejście smile ale wierze, że w końcu mi się uda smile
                                                    Ufam mojemu lekarzowi póki co i wiem, że zrobił wszystko co mógł ale to nie moja pora najwyraźniej smile
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.08.15, 17:28
                                                    Mi mój doktorek powiedział przy transferze jak sobie tak rozmawialiśmy, że w lipcu w Vitrolive było 56% ciąż smile Oby ten procent stale rósł w górę smile
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.08.15, 17:41
                                                    Motylek, pewnie, że się uda, to było moje 3 podejście właśnie, tzn. 3 transfer (1 procedura), mam jeszcze 2 mrozaki. Wow, 56% to nieźle. Madziara, super, to już na prenatalnych widać płeć?
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.08.15, 17:45
                                                    kiki-500 mi został jeszcze jeden mrozaczek ( w 1 procedurze) wink

Już teraz się nie mogę jego doczekać smile

No 56%, podobno bylo tak w lutym, marcu i właśnie lipcu smile
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.08.15, 09:03
                                                    Kiki widać płeć jak dobrze się ułożą. Co prawda jeden jest na 99%, a druga na 90%. Zobaczymy co będzie dalej. Czasami tak pępowina zaplącze się, że długo zmyla lekarza smile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.08.15, 09:57
                                                    kiki super gdyby nic sie nie zmienilo i bylaby parkasmile

wyniki udanych ciaz ciesza ,ciekawe czy to realne wyniki .....bo jest tyle osob kotrym sie nie udaje i mam duze watpliwosci......
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.08.15, 10:04
                                                    podnawka ja w to wierzę, co drugiej, trzeciej się w końcu uda smile

Mi się nie udało po raz drugi, więc zaniżę statystykę big_grin

A powiedzcie mi dziewczynki czy jak bierzecie lutke dopochwowo to potem leżycie jakiś czas? Głupie pytanie bo ja z godzinkę zawsze leżę, tym bardziej, że teraz ich biorę 6 smile
                                                  • mad.ziaa Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.08.15, 11:11
                                                    motyle ja nie leżałam, wypływało mi jej sporo, ale nie wiem czy leżenie by pomogło.
                                                    Madziara po cichu gratuluję parki smile ale jak będzie 2 chłopców to też fajnie. Znam 2 przypadki braci bliźniaków i mają ze sobą na prawdę super kontakt - to podobno jest szczególna więź.
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.08.15, 12:07
                                                    Motyle-k, tak, ja dużo leżę, bo wypływają a poza tym jestem śpiąca często smile.
                                                    Podnawka, u mnie parki nie będzie, jeden nie przetrwał, w pewnym czasie pękł i teraz już go zupełnie nie widać ale nie chcę o tym myśleć i skupiam się na tym co jest.
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.08.15, 13:15
                                                    Bo ja to już to mam takie schizy, że może źle je wkładam i nie działają i dlatego drugi raz mi się nie udaje.

A dlaczego trzeba pić dużo wody po transferze? Albo jeść ananasa i suszone morele? Wiecie może coś o tym? wink
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.08.15, 16:33
                                                    ja w trakcie stymulacji piłam czerwone wino (codziennie tongue_out) i jadłam orzechy. Podobno dobre na przyrost endometrium. Przetestowane na 3 transferach z 6smile A luteinę na ostatnim transferze dr. Budz. mówiła, żeby zamoczyć i dopiero włożyć-tak robię do tej porysmile
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.08.15, 17:05
                                                    madziara221 ale to wino to po transferze też? Ja jak brałam zastrzyki przy stymulacji to miałam takie boleści, że myślałam, że umrę, to i w głowie mi nie było żadne wino. Okropnie to przeszłam sad Raz aż nawet poszłam na ostry dyżur do szpitala sad Ja orzechów nie moge jeść bo mam aparat ortodontyczny smile A z tym moczeniem lutki już gdzieś czytałam, musze spróbować smile Dzięki za dobre rady smile
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.08.15, 18:10
                                                    wino tylko do transferu,potem jesteś w ciąży i zero alkoholusmile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.08.15, 20:37
                                                    motylek ananas sprzyja zagniezdzaniu sie zarodka dlatego jest warty uwagi w codziennym jadlospisie taki swiezy

ja pierwszy raz slysze zeby po luteinie dopochwowo lezec,ona wyplywac bedzie bo tak juz jest ,ale co ma wchlonac to sie wchlonie i to nie jest tak ze przez to sie nie udaje transfer
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.08.15, 21:04
                                                    podnawka ja mam czas to czasami sobie poleżę, ale wiem, że to nie ma znaczenia smile

Szkoda, że o tym ananasie się dowiedziałam dopiero niedawno sad

A wiecie co, nie orientujecie się czasem czy profesor też robi transfery w naszej klinice?

Ja jutro jadę na BETKĘ. Ale jestem już całkiem spokojna smile Potem telefon do doktorka i dalsze postępowanie. No zobaczymy. Martwi mnie też moja prolaktyna. Kiedyś miałam podwyższoną i brałam lekarstwa na jej obniżenie. Poza tym ta moja nieszczęsna endometrioza też mi nie pomaga sad No cóż, trzeba walczyć. Kobiety maja gorsze przypadki a zachodzą w ciążę - będzie dobrze big_grin <3
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 08:42
                                                    motylek bedzie dobrze,teraz medycyna ma takie mozliwosci ze szoksmile
                                                    moze dostaniesz lek na obnizenie prolaktyny,moze ona nie jest podwyzszona,trzymam kciukaski smile
                                                  • mad.ziaa Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 08:51
                                                    Motyle trzymam kciuki, kto wie może beta pozytywnie Cię zaskoczy smile
                                                    Ja co prawda miałam tylko 2 transfery ale wydaje mi się że profesor w tym nie uczestniczy smile chyba że jakieś wyjątkowe sytuacje
                                                  • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 09:38
                                                    Witam nowe dziewczyny!
                                                    Motyle trzymam kciuki za bete! a sikance to oszukańce uncertain
                                                    Madziara gratuluję udanych prenatalnychsmile
                                                    Kiki gratuluję serduszka i kciuki za prenatalne!

Co do wina to ja też piłam ale w cyklu poprzedzającym stymulację, nie chciałam łączyć z lekami.
                                                    Ananasa jadlam tylko po transferze do bety, ale nie z puszki takiego świeżego trzeba.
                                                    Orzechy też wcianłam chyba z 2 miesiące.
                                                    Tak rozpisałyście się o doktorkach to też coś skrobnę.
                                                    Mialam przyjemność z dr Br, C, G, i średnią przyjemność z prof K jak trafiłam do szpitala z ciążą pozamaciczną po transferze, wykazał się brakiem empatii ;/ dlatego robiłam wszystko aby nie mieć transferu w dniu jego dyżurusmile Transfer robili mi kolejno Bu, Br, oba nie udane, a ten udany, był najbardziej wyluzowany i na wesoło i zrobił mi dr C,
                                                  • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 09:45
                                                    Kudlata co u Ciebie ???? co dr wymyślił. daj znac!
                                                  • 1kudlata1 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 10:55
                                                    Hello zbieram moce bo bezradność mnie dopadła smile dzisiejsza wizyta przez dr c odwołana jadę w środę mam nadzieje że coś wymyśli witam nowe trzymam kciuki mocno za nas wszystkie
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 12:20
                                                    Witajcie dziewczyny kochane smile

podnawka muszę zapytać doktorka przy najbliższej okazji o tą prolaktynę smile

estera792 sama już nie wiem czy oszukańce smile Przy pierwszym transferze robiłam dwa sikańce i miałam dwa razy bladą drugą kreskę, plamienia - które sobie tłumaczyłam jako implantacyjne smile a potem BETA 2,5. Pierwsze moje podejście i człowiek jakiś taki niedouczony i niedoświadczony. Nie wsłuchany w swój organizm i nie wie czego się za bardzo spodziewać. A teraz przy drugim podejściu dwa sikańce i jedna wyraźna kreska a drugiej nic a nic smile Zobaczymy - wynik mam o 15 smile Ale jak wróciłam z badań zauważyłam jakieś plamienia, jasny brąz - czyżby przed miesiączką? albo powtórka z rozrywki smile A profesor? Nie wiem, nie miałam z nim do czynienia, tylko ze słyszenia smile

1kublata1 witaj kiss Też trzymam kciuki, będzie dobrze - nie ma innej możliwości. Każda ma swój czas i wreszcie on nastąpi smile

Dam znać jak będzie wynik - buziaki - miłego dnia!!! kiss
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 13:39
                                                    motylek to moze byc implantacja smilesmilesmiletrzymam kciukaskismile

kudlata zmien dr ,inny inaczej spojrzy uwierz ze wiem co mowiesmile
                                                  • 1kudlata1 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 13:43
                                                    Hmm 3 podejście 3 lekarz ? smile zobaczę co dr c powie w środę motylek mam nadzieje ze się zagnieżdża smile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 15:33
                                                    kudlata ktoszuka ten nie bladzismile

motylek jaka beta???????????
                                                  • kiziami.zia2013 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 15:59
                                                    podnawka kto pyta nie błądzi,kto szuka ten znajduje hihihiih...nie mogłam się powstrzymać wink
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 16:10
                                                    Ooo i Kizia znalazła się tongue_out
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 16:14
                                                    Dziewczynki beta 0,100.

15 września po małpie idę do doktora Bre smile

Bitwa przegrana, ale nie wojna!!!

• podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 16:16
                                                    motylek tule mocno,ale teraz winka sie napij ukoi rozgoryczenie i do dziela!!!!

kizziulek osz ty babo hehehehe,cmoksmile
                                                  • kiziami.zia2013 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 16:18
                                                    kizia przeprosiła się z forum smile i czasem coś skrobnie,podczytuje was dziewczyny i wasze powodzenia dają mi nadzieję,że może i mnie się uda w koncu,bo ja też weteranka,po czterech transferach z zerową betą,pozdrawiam !
                                                  • mad.ziaa Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 17:24
                                                    motyle-k przykro mi... ale widzę że podejście masz słuszne. Ta wojna jest na pewno do wygrania! Dziś się odstresuj, zrelaksuj bo potem dłuuugo będziesz mogła o tym pomarzyć.
                                                    kiziami.zia super że się odezwałaś!
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 17:54
                                                    motylek trzymaj się, co nas nie zabije to wzmocni. Małymi krokami,ale do celu. Walka trwa!!smile
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 17:56
                                                    Wasze zdrowie dziewczyny smile Właśnie popijam sobie zimne piwko big_grin

Z jednej strony kamień spadł z serca, nie ma kolejnego czekania czy się udało. Spokój psychiczny powoli wróci. Doktorek zawiedziony, coś wspominał o jakiejś biopsji - czy któraś z Was coś takiego przechodziła? wiem, że histeroskopia też mnie czeka, ale biopsja czego? smile O ludzie, jeszcze mi tego brakuje smile

Kazał mi odstawić wszystkie lekarstwa, nawet Folik.
                                                    Ech...
                                                    Poradzcie kochane co teraz robić, co jeść, jak się przygotowywać do kolejnej próby? Czekam na rady smile Mądre i doświadczone z Was dziewczyny, więc liczę na Was smile

Ściskam kiss
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 20:15
                                                    Motyle-k, ja miałam robioną histeroskopię przed tym udanym transferem, robił ją dr B. Miałam też scratching, histeroskopię miałam robioną bez znieczulenia, bo pielęgniarki nie mogły się wkłuć, nie było to zbyt przyjemne uczucie ale na szczęście trwa tylko chwilkę. Chodzę do B, jestem zadowolona i już nie zmieniam lekarza (chociaż kusiło mnie zmienić na super, dokładną panią gin, którą mam w pakiecie ubezpieczenia i bliżej domu) ale chyba lepiej zostać już tu.
                                                  • mad.ziaa Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 20:20
                                                    motyle-k ja polecam picie inofolicu lub inofemu 2 saszetki dziennie. Podobno poprawia jakość naszych komórek. Mi pomógł na grubość endometrium.
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 20:38
                                                    Motylek, każda ma na pewno swoje sposoby, ja też piłam inofolic, piłam dużo wody, zero alkoholu, kawy, zmiana diety, relaks, pracowałam mniej intensywnie, ogólnie zwolniłam tempo. Lekarz powiedział, że sama histeroskopia zwiększa szanse, bo rozciąga ścianki i ewentualne zrosty, no i scratching, trochę sterydów na początku plus clexane (tylko przez jakiś czas miałam) - to z nowości, bo wszystko pozostałe pewnie już brałaś. Nie wiem co pomogło, pewnie wszystko razem, no i to, że miałam jakieś takie pozytywne podejście tym razem, na transferze byłam wyluzowana i wesoła.
                                                  • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 21:05
                                                    Kudlata może faktycznie zmien na innego?

Motylek przytulam kiss
                                                    Co do porad to Kiki ma rację z tą wesołością,
                                                    Przy transferze dr C żartował, ja sie śmiałam, a tu co przed tym transferem znalazlam i zastosowałam smile :
                                                    Infertility researchers in Israel have found a 15-minute encounter with a clown immediately after fertility treatment dramatically increased the chances of a successful pregnancy.
                                                    Ja przy tym udanym ET to miałam scratching(wyproszony) cykl przed, jadłam orzechy brazylijskie, piłam inofolic (ale to raczej dla kobiet z PCO) chociaż może jakiś tam wpływ miał i na mnie. Zero słodyczysmile
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 21:40
                                                    moje kochane dziękuje Was serdecznie za te wszystkie porady ale koniecznie mi napiszcie co to jest scratching? I chciałam jeszcze zapytać o ten inofolic, kiedy mogę go zacząć stosować? Ojej ja to chyba jeszcze mało wiem sad
                                                    Ale dobrze, że mam Was smile Bardzo, ale to bardzo Wam dziękuję kiss
                                                    Histeroskopie to doktorek chce mi zrobić, ale mam nadzieję, że ze znieczuleniem smile

A ja jakoś nie mogłam się wyluzować przed transferem, ale za to pamiętam jaka piosenka leciała w tel big_grin Może to głupie ale akurat to zapamiętałam smile
                                                    A więc przy pierwszym leciała piosenka z filmu Uwierz w Ducha a przy drugim Leonard Cohen - I'm Your Man smile

Taki mały szczegół na dobranoc smile

Pozdrawiam dziewczynki kiss
                                                  • 1kudlata1 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 22:00
                                                    ja pije inofolic już rok a teraz dr c powiedział że można spróbować koenzymu q10 ale miał poszukać info i się dowiem jakie mądrości zaproponuje - mój M nie chce innego doktorka ale myślę nad tym ale kogo polecacie?
                                                  • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 23:03
                                                    Kudlata ja chodziłam do Br i G obaj są ok wg mnie, nowa krew nowe spojrzenie na sprawę.

Motylek Scratching to takie mikro nacięcia na ściance macicy aby maluchy tam wpadły i nie mogły już nigdzie uciekać smile więcj np tutaj www.artvimed.pl/content/view/113/59/
                                                    a co do inofolicu to piłam z przerwami kilku miesięcznymi, a przed udanym to z 2 miesiace regularniesmile pozdrowinka kiss
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.08.15, 23:31
                                                    Infolik brałam też około 2 miesiące po 2 saszetki, a wcześniej jak nie udał się transfer to brałam tylko około 2 tyg.
                                                    A co do lekarzy to wszyscy 3 są spoko. Jakoś nie wierzę, że zmiana lekarza pomoże. Ja do każdej z 3 procedur miałam innego i dopiero ostatnia zaskoczyła smile przed 2 procedurą (2 transferem) spotkałam prowadzącego pierwszą i pytałam co mogę jeszcze zrobić. Wymieniał wszystko co drugi lekarz również zalecał. Nie wiem, nie wiem..
                                                    Do końca nikt nie wie dlaczego nie wychodzi, albo wychodzi. Choć trzeba wszystko robić, a może pomoże, na pewno nie zaszkodzismile
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.08.15, 11:18
                                                    Motyle-k, dokładnie, tak jak mówi Madziara, zalecenia są podobne. Nie wiem czy zmiana akurat z C. ma sens, widać, że C. się stara i ma dobry kontakt z pacjentem. Ja najpierw chodziłam do prof. później do dr B. Z C. miałam kontakt tylko przy 2 transferach ale z rozmowy wynikało, że zalecenia są praktycznie te same tylko z czasem są robione kolejne rzeczy/badania itp. B. i C. moim zdaniem są w porzadku. Pod linkiem od Estery jest fajnie opisane co to scratching.
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.08.15, 13:31
                                                    a ja uwazam ze co lekarz to inne spojrzenie,dr C ma dobry kontakt ale nie umie zaryzykowac tak by sie powiodlo i wiem co mowie ,bo jedno podejscie mi spiepszyl (wszystkie podejscia mialam zakonczone pozytywna beta a u niego nie-przypadek mysle ze nie)
                                                    poza tym kolezanki ktore robily ivf za pieniadze bedac u niego tez byly nie do konca tak po prowadzone zeby sie udalo,jakby niedosymulowane,czego wynikiem byly slowa dr ktorzy robili punkcje

kki nie wiem ile sie starasz ,ale ja siedze w vitro dwa lata i wiem co mowie
                                                    z moich obesrwacji widac ze nie kazdy doktor ma takie samo podejscie ,droga lekow mozna rzec jest podobna,ale nie taka sama
                                                    mysle ze kazda z nas ma pisane macierzynstwo ,jednej przychodzi to szybko a drugiej znacznie pozniej...a jeszcze innej co mam na to dowody naturalnie choc byly nieduanych ivf
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.08.15, 16:37
                                                    Cześć dziewczyny smile

Ja póki co ufam swojemu doktorkowi i nie będę go zmieniać. Kupiłam sobie dzisiaj olej lniany, Inofolic i Koenzym Q10. No zobaczymy smile Powinnam jeszcze zmienić dietę, bo wiele rzeczy jest niewskazanych przy endometriozie. No cóż trzeba próbować wszystkiego, ale dietę na pewno muszę zmienić smile

Ja nie mogę się wypowiadać na temat innych doktorów, bo mało miałam z nimi do czynienia. Ale droga przepisywanych leków czasami się różni. Przed pierwszym transferem leki zapisywała mi doktor Budz. a teraz mój doktorek i w rzeczy samej mało co się różniły, chyba że dawki się zmieniły. Ale czy tu, czy tam i tak się nie udało.

Dzięki za artykuły na temat tego Scratchingu. Teraz zapewne go będę miała smile

• kiziami.zia2013 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.08.15, 17:17
                                                    ja pozwole wtrącić swoje trzy grosze i przyznać racje podnawce,że dr.C jest super w kontakcie pacjent-lekarz,ale jeśli chodzi o fachowość i doświadczenie to nie przekonuje mnie i nie wybrała bym go
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.08.15, 17:58
                                                    co człowiek, to inne zdanie. U mnie 3 in vitro(6 transfer) i najwięcej zarodków przy procedurze wyszło własnie u C. Mam koleżanki, którym udało się u C. jak i u Br.,B.i K.
                                                    Ważne aby ufać swojemu lekarzowi i nie obwiniać go o wszystkie niepowodzenia, bo niestety nie wszystko jest wytłumaczone do końca.Czasami najlepszej klasy zarodek nie przyjmuje się,a u niektórych słaby zarodek przyjmie się..
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.08.15, 18:14
                                                    Dokładnie, nie ma co obwiniać lekarza i być mądrzejszym niż fachowcy. Leczę się od 6 lat i od tego czasu wertuję internet tak jak pewnie wiele z nas. Opisuję swoje własne doświadczenia. Nie powinnyśmy się licytować czyja racja jest prawdziwsza tylko wspierać, szanować opinię innych i pomagać swoimi (indywidualnymi) doświadczeniami innym.
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.08.15, 21:12
                                                    kiki-500 wspaniale to wszystko ujęłaś smile
                                                    Ja mam małe doświadczenie, jeżeli chodzi o starania w in vitro (zaledwie poł roku), ciąglę chłonę wiedzę, ale myślę, że trzeba ufać swojemu lekarzowi, Bo w końcu komuś trzeba. Ja znam osobiście dziewczyny które miały wszystko w porządku ze zdrowiem a zajść w ciaże nie mogly, ale również znam takie przypadki, całkiem beznadziejne, gdzie dziewczyny zaszły w ciązę po in vitro i maja dzieciaczki smile Mój przypadek też nie jest prosty, mąż ma sile żołnierzyki ale ze mną jest do kitu totalnie, ale wierzę, że w końcu mi się uda smile Ja mojego lekarza nie obwiniam za nic, bo wiem, że zrobił wszystko co mogł. Chociaż wiem, że nie zlecił mi jeszcze wielu badań itp. Ale wszystkiego na jeden raz mi nie zleci. Powoli eliminuje wszystko aż wreszcie mam nadzieję, że mi pomoże.

• podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 26.08.15, 08:44
                                                    a moral tego wszystkiego to miec dobre nastawieniesmile
                                                  • kiziami.zia2013 Re: Szczecin In Vitro cdn. 26.08.15, 09:17
                                                    ...a i wogóle totolotek...apropo's...muszę sprawdzić wink
                                                  • 1kudlata1 Re: Szczecin In Vitro cdn. 26.08.15, 21:05
                                                    no i po konsulacji - 2 miesiące dhea i zrobić kariotyp - tu się lekko wkurzyłam bo pytałam miesiąc temu czy robić dr c mówił że nie teraz tak - na początku października wizyta tylko jak się wbić na kariotyp nfz macie doświadczenia? bo prywatnie to wiem że w vitro
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 26.08.15, 22:02
                                                    kudlata kariotypy na nfz -omg to bedziesz dlugo czekala

ja zaoszczedzilam sobie i w ciagu 4 tyg mialam jak w vitro robilam,ja ci nie pomoge bo nawet nie probowalam
                                                  • 1kudlata1 Re: Szczecin In Vitro cdn. 27.08.15, 14:11
                                                    Tak właśnie czytam na różnych forach ze ciężko będzie prywatnie trzeba
                                                  • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 27.08.15, 15:37
                                                    Witajcie dziewczyny!! Czytam Was cały czas, ale paraliżuje mnie strach przed badaniem i jakoś nie mogłam się przełamać. Jutro jade do dr G. na wizytę ze wzgledu na mój udział w badaniu klinicznym. Nie wiem co mogę tam jutro usłyszeć... piersi całkiem przestały mnie boleć, czytałam że to bardzo zły znak. Na prenatalne jestem zapisana na 01.09 do diagenu tak jak wcześniej się meldowałam wink
                                                    Pozdrawiam, jestem cały czas z Wami kochane kiss
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 27.08.15, 16:11
                                                    nie masz co rozpaczac ze piersi nie bola,to juz ten czas ze przestaja-ja tez tak samo mialam,bedzie dobrze,trzymam kciukaskismile
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 27.08.15, 16:54
                                                    Co do kariotypu, to moja koleżanka załatwiła sobie skierowanie od rodzinnej, ale nie wiem ile czekała.
                                                    Misiunciuncia będzie dobrze. Trzeba patrzeć optymistyczniesmile
                                                  • 1kudlata1 Re: Szczecin In Vitro cdn. 27.08.15, 19:50
                                                    skierowanie do poradni genetycznej dał dr c tylko ciekawe ile tam się czeka na konsultacje a potem na wyniki czarno to widzę smile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 27.08.15, 22:44
                                                    kudlata powiem tak mnie bylo szkoda czasu na czekanie kiedy sie dostane na nfz
                                                    w vitro kosztuje 500zl ,ale moze w diagnostyce taniej na Unii Lubelskiej-musialabys zadzwonic i sie zapytać

wiem ze kasa jest wazna ,ale czasem warto sie poswiecic i odzalowac i miec wynik szybko,bo tu dla nas jest cenny czas zawszesmilesmilesmile
                                                  • 1kudlata1 Re: Szczecin In Vitro cdn. 28.08.15, 08:28
                                                    na unii 420 za osobę ja bym odżałowała mój m się zaparł ze nie po to składki bla bla bla urabiam go smile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 28.08.15, 08:46
                                                    jasne tylko twoj m nie zdaje sobie sprawy ze to moze byc nawet do pol roku

dobrze ze moj m tak nie zareagowal ,tylko robimy za kase zeby bylo szybko
                                                  • 1kudlata1 Re: Szczecin In Vitro cdn. 28.08.15, 14:30
                                                    To zazdroszczę jednomyślnosci
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 28.08.15, 14:39
                                                    kudlata ale moze cos sie zmienilo i mniej bedziesz czekac,trzeba sprobowac smile
                                                  • 1kudlata1 Re: Szczecin In Vitro cdn. 28.08.15, 19:56
                                                    on chodził i mamrotał dwa dni ja się przestałam odzywać i idziemy do vitro zrobić badania mam nadzieje że będzie ok
                                                    misiunciuncia trzymam kciuki na pewno będzie wszystko w porządku
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 30.08.15, 23:01
                                                    super, beda dobre wyniki tylko czekasz w niepewności....
                                                  • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 31.08.15, 16:06
                                                    Miałyście racje i całe szczęście z dzidzią ok całe szczęście i chyba ma siusiaka smile)
                                                  • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 31.08.15, 16:16
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3873781,2,1,WP-20150831-001.htmlhttps://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3873782,2,2,WP-20150831-004.html
                                                    Takie fotki dostałam ładnesmile
                                                  • 1kudlata1 Re: Szczecin In Vitro cdn. 31.08.15, 16:22
                                                    Wow super niech rośnie zdrowo smile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 31.08.15, 20:25
                                                    a ja nie mam tych zdjec aktywnychsad
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 31.08.15, 22:22
                                                    Misiunciuncia, śliczny synuś smile. Ja też widziałam dzisiaj mojego skoczka jak się kręcił, skakał do góry i wierzgał nóżkami jak żaba i dr zauważył, że coś między nimi miał hehe. To jeszcze wcześnie na określanie płci ale widziałam ewidentnie smile. Za tydzień bad. prenatalne, nie mogę się doczekać.
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 01.09.15, 12:50
                                                    W końcu udalo mi się otworzyć zdjęciesmile Musiałam skopiować link do nowej karty. Misiunciuncia śliczny bobaseksmile Takie zdjęcia wzruszają..
                                                  • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 04.09.15, 17:51
                                                    Misiunciuncia piekny maluszeksmile
                                                    Kudlata trzymam kciuki aby szybko wam te k-typy poszly!
                                                    Dziewczyny kiedy idziecie i gdzie na polowkowe?
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 04.09.15, 19:33
                                                    Idę do Prediagu, około 8 października. Jak już pierwsze prenatalne tam robiłam to następne też zrobię. Fajny był tam lekarz Mędreksmile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 04.09.15, 20:21
                                                    ja idę na połówkowe do Diagenu 4 pażdziernika,jeszcze muszę potwierdzić wizytęsmile
                                                  • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 07.09.15, 23:07
                                                    Juz sie trzeba umawiac? Ja znowu do vitrol., sprobuje do tego co ost. do dr Wegrzynowskiego.
                                                    Dzisiaj okazlo sie ze mamy lozeczko i wozek od kuzynki,, a wlasnie bylam na etapie wybiernia wozkawink
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 08.09.15, 13:53
                                                    do Diagenu trzeba trzy tygodnie wczesniej dzwonic-ja mam darmowe polowkowe
                                                    ja tez mam od kolezanki lozeczko i chyba od brata wozek zawsze to mniej kosztow co nie Esterasmile

16 ide do gina to juz bedzie wiadomo kto siedzi w brzuszku smile
                                                  • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 08.09.15, 14:48
                                                    Basmile tyle tego trzeba kupic ze pewnie! Szczegolnie ze wlasnie wozek i lozeczko sa drogie.
                                                    Juz sie umowilam na poczatek pazdziernika na polowkowesmilebede w 19tc+6
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 08.09.15, 19:38
                                                    to podobnie mamy połówkowe bo ja 4 październikasmile

najważniejsze oby wszystko było dobrze a dzieciątko zdrowesmilesmilesmile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 09.09.15, 14:40
                                                    no i się umowiłąm na połókowe do Bilara naszego na 9 października-mialam przekrój doktorówsmile

z bobo wszystko ok ,dzis byłam na usg -rośniesmilesmilesmile
                                                  • asienka1184 Re: Szczecin In Vitro cdn. 10.09.15, 18:23
                                                    Hej, jestem w trakcie pierwszej procedury, prowadzi mnie dr.S. Czy któraś z was miała tą przyjemność? ja jestem narazie zadowolona z opieki. Mam krótki protokół z antagonistą, w sobotę pierwsze podglądanie kurnika wink
                                                  • mad.ziaa Re: Szczecin In Vitro cdn. 10.09.15, 19:03
                                                    Podnawka bardzo się cieszę że wszystko dobrze z maluszkiem.
                                                    Ja połówkowe robiłam w Diagenie u dr. Mędrka. Teraz jadę 1 października do nich na badanie w 30 tc. Te pierwsze badanie prenatalne robił dr. Bilar w Diagenie- też bardzo profesjonalnie smile
                                                  • mikiii80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 11.09.15, 07:55
                                                    Hej Asieńka.Ja także miałam prot. krótki z antag. i w tą sobotę mam punkcję.Równiez prowdzi mnie dr.S.Pozdrawiam smile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 11.09.15, 09:40
                                                    asienka i mikiii witajcie super ze jestescie u dr S,to fachowiecsmile
                                                    mikiii życzę owocnego zebrania jajek,moja koleżanka ma punkcję w piątek dzień przed tobą -trzymam za was kciukaskismilesmilesmile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 11.09.15, 09:42
                                                    mad.ziaa rany jak to zleciało ty już prawie na mecie,ale supersmile
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 11.09.15, 12:10
                                                    Kochane podajcie mi info odnośnie dobrego gina w szczecine! Mieszkam tu od niedawna in vitro robiłam w wawie i teraz chciałabym kontynuować u dobrego specjalisty w szczecinie znającym się na rzeczy . Pozdrawiam cieplutko
                                                  • asienka1184 Re: Szczecin In Vitro cdn. 11.09.15, 12:32
                                                    Mikii, ile u ciebie trwała stymulacja? Ja jutro mam 6 dzień stymulacji i pierwsze podglądanie, ciekawe jak moja hodowla wygląda. Ile udało Ci się wyprodukować pęcherzyków? Jak się czujesz w ogóle? Ja dopiero zaczynam coś czuć delikatnie...
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 11.09.15, 14:03
                                                    lavenda witam,w Vitrolife polecam kilku ,ktorego wybierzesz to nie pozalujesz:Głąbowski,Brelik,Sienkiewicz
                                                    poza kliniką Bączkowski
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 11.09.15, 14:14
                                                    Podnawka Bardzo dziękuję za pomoc kiss
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 11.09.15, 14:45
                                                    Lavenda spoko,jak masz jakies pytania to pisz,ja walczylam dwa lata w tym temacie ,a teraz jestem kobieta sukcesu:0)Być może nie odpisze w trakcie weekendu bo jade nad jezioro relaksowac się.
                                                    Ja miałam osobiście doczynienia z dr Bączkowskim,a obecnie Głąbowskim -goraco polecam!!!!z dr brelikiem miałam kontakt na punkcji i transferze też super facet a z dr Sienkiewiczem tylko raz ale doświadczonie mówi samo za siebiesmile
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 11.09.15, 17:10
                                                    Witam dziewczyny i trzymam kciuki za owocne zbieranie jajektongue_out
                                                    Ja będę w przyszłym tygodniu dzwonić do Prediagu i umawiać się na początek października na połówkowe.
                                                    A co do zbierania rzeczy od rodzinki i znajomych, to też już sporo rzeczy mamy. Jak ktoś słyszy bliźniaki to zaraz uruchamia się"a ja mam to czy tamto dla Was" Miłe to jest. Już mamy sporo rzeczy na koniec tylko zrobię listę czego brakuje i kupimy. Niestety wózek raczej będziemy musieli kupićtongue_out
                                                    A co do Bączka to podobno przyjmuje na Parkowej.
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 11.09.15, 19:01
                                                    Dzięki kochana ! Ciężko się odnaleźć w nowym miejscu wink ściskam mocno kiss
                                                  • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 11.09.15, 19:52
                                                    Hej kobitkismile Jejku ale ten czas leci!!! Już 30tc kurcze chyba podwojnie to się liczy big_grin Fajnie chyba już dostajesz kopasy od bobosmile Ja w 100% zgadzam się z podnawką jeśli chodzi o lekarzysmile mocno trzymam kcikasy za jajka dziwczynykiss
                                                  • black_olive Re: Szczecin In Vitro cdn. 12.09.15, 07:15
                                                    Ja od 5 lat jestem ten opieką dr Sienkiewicza i nie zamieniłabym go na innego smile zaczynaliśmy od inseminacji (niestety nieudanych), a później invitro i za pierwszym razem się udało smile a niedawno zabrałam mrozaki i też się udało - w brzuchu skacze już drugi bobas smile
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 12.09.15, 11:58
                                                    Dobrze, niech ten czas leci smile. Wczoraj wieczorem byłam w Diagenie na pierwszych badaniach prenatalnych i mój synek ma się dobrze smile)). Dał wszystko pomierzyć, nie skakał już tak jak ostatnio, chyba chciał spać, tylko czasem się kręcił i ruszał raczką a do nagrania się odwrócił plecami.
                                                  • asienka1184 Re: Szczecin In Vitro cdn. 12.09.15, 12:54
                                                    Hej, byłam na podglądaniu, dr nie liczył pęcherzyków, powiedział, że dużo wink wielkość max 13 mm w jednym jajniku i max 15 mm w drugim. W poniedziałek kolejna wizyta i badanie estradiolu i progesteronu. Leków więcej nie przepisał narazie. Wyszłoby 8 dni stymulacji. Kiedy może być punkcja jak w poniedziałek wieczorem będzie ostatni zastrzyk?
      • marzeniaa2 Re: Szczecin In Vitro cdn. 27.10.15, 10:14
        Witam serdecznie! Jestem tu nowa...chcialabym podzielic sie z wami swoimi doswiadczeniami 5 lat z mezem staralismy sie o dzidziusia i starania poszly na marne Nie udalo nam sie zajsc w ciaze wiec postanowilismy sprobowac inseminacji...podchodzilam 3 razy i niesiety sie nie udalo. W styczniu ubieglego roku postanowilismy podejsc do in vitro. Zaplodnilo sie 5 komorek z czego 3 przetrwaly. Podano mi blastocyste 5AA- udalo sie😀 mam wspanialego synka ktory wlasnie skonczyl 1 rok ale to nie koniec...2 miesiace temu postanowilismy podejsc drugi raz. Podano mi blastocyste klasy 3 AB i niestety sie nie przyjela...zostala nam ostatnia 4CB sredniej jakosci i zastanawiam sie czy jest mozliwosc by na nowo pobrali mi komorki i je zaplodnili...moze uda sie wychodowac lepszej jakosci niz ta 4CB...Niczego tak w zyciu nie pragne jak dac rodzenstwo mojemu synkowi...wiem mam juz go i do konca swojego zycia bede dziekowac ze pierwsze podejscie do in vitro udalo sie.
    • mad.ziaa Re: Szczecin In Vitro cdn. 12.09.15, 13:02
      lavenda ja chodziłam do dr Ciepieli w vitrolive i byłam zadowolona, gdyby nie to że mam kawałek drogi do Szczecina to na pewno u niego prowadziłabym ciążę. Hihi, normalnie tęsknię za nim wink
      Podnawko zobaczysz jak to szybko zleci! Mój mały kopie już jak szalony, najgorzej jak trafi w pęcherz, auć smile
      Ale dzięki temu że kopie to niedłuży się tak czas pomiędzy wizytami.
      Madziara jestem ciekawa czy potwierdzi się u Ciebie parka, z tego co widzę po in vitro to w 90% są chłopcy.
      Dziewczyny trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!!
      • mad.ziaa Re: Szczecin In Vitro cdn. 12.09.15, 13:09
        asienka jeżeli w poniedziałek dostaniesz ostatni zastrzyk na stymulację, to we wtorek wieczorem ovitrelle a w czwartek rano punkcja. Chyba że pęcherzyki będą już dobre w poniedziałek to wieczorem weźmiesz ovitrelle a w środę punkcja.
        W vitrolive są jeszcze pieniądze na ten rok?
        • asienka1184 Re: Szczecin In Vitro cdn. 12.09.15, 13:55
          Nie wiem czy są jeszcze fundusze w vitrolive na ten rok. Nie pytałam... W poniedziałek mam wizytę o 18 u dr Budzińskiej bo dr Sienkiewicza nie ma. Ktoś miał z nią styczność? O 21:40 mam ostatni zastrzyk z gonalu i nie wiem jak to wykonać no bo będę jeszcze w pociągu do 22:08 ;p może być pół godziny opóźnienia z zastrzykiem??
          • mad.ziaa Re: Szczecin In Vitro cdn. 12.09.15, 15:46
            Ja miałam styczność z dr Budzińską, miałam u niej 1 podgląd w czasie stymulacji i robiła mi 2 transfery, w tym 2-gi udany. Młoda Pani doktor, bardzo sympatyczna ale jeszcze chyba mało doświadczona. Na pewno z podglądem sobie poradzi smile asienko myślę że ten zastrzyk możesz zrobić trochę później i nic się nie stanie.
            • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 12.09.15, 17:49
              Mad.ziaa w czwartek nadal dr C. widział parkęsmile Na 100% przekonam się jak powitamy je na świecie. Znam jedną dziewczynkę z in vitro i jedną parkę z ivf. Zobaczymy.. fajnie jak by tak zostało, ale najważniejsze to zdrowie maluchów.
              Asia byłam kilka razy u dr. Budź. Robiła mi transfer, punkcję. Na wizytach bardzo cierpliwie wszystko tłumaczyła. Dr C. i B. ją chwalili.smile
              • asienka1184 Re: Szczecin In Vitro cdn. 12.09.15, 18:12
                Dziewczyny dziękuję winkuspokoilyscie mnie wink nie mogę die doczekać kolejnej wizyty wink
                • sur-mia Re: Szczecin In Vitro cdn. 13.09.15, 11:59
                  Witam Was! Z uwagi na to ze szczesliwie zakonczylam leczenie w klinice B i pozostaly mi pozycje ktore moze komus sie przydadza i mam do odsprzedania następujące artykuły:
                  Clexane 40 mg/0.4 ml data ważności 12/2016 ilość 8 amp.strz.
                  Clexane 60 mg/0.6 ml data ważności 05/2017 ilość 9 amp.strz.
                  Lutinus 100 mg data ważności 05/2017 ilość 18 szt (bez aplikatora)
                  Luteina 100 mg data ważności 02/2016 ilość 30 szt (bez aplikatora)
                  Inofolic data ważności 12/2015 ilość 4 saszetki
                  Powyższe sa prawidłowo przechowywane oraz posiadaja oryginalne opakowania.
                  Istnieje możliwość wysyłki. Zainteresowane prosze o email pinbud@wp.pl
                  • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 13.09.15, 21:53
                    Nadrabiam wassmile
                    Witam nowe dziewczyny, trzymam kciuki za wasze stymulki.
                    Ale tych polowkowych teraz jestsmile i super!
                    Ja juz nie moge sie doczekac kopniakowsmile)
                    • kiziami.zia2013 Re: Szczecin In Vitro cdn. 14.09.15, 09:03
                      asieńka ten ostatni zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków jest najważniejszy i powinno się go wziąść o ustalonej przez lekarza godzinie,bo oni potem odpowiednio na punkcje umawiają,na twoim miejscu zapytałabym o to lekarza smile
                      • kiziami.zia2013 Re: Szczecin In Vitro cdn. 14.09.15, 12:20
                        Teraz doczytalam,ze gonal jeszcze bierzesz smile...a to spoko,ten mozna wziąć później,wczesniej,godzina,pol nie zrobią różnicy,ale ovitrel na pęknięcie to juz rowniutko
                        • asienka1184 Re: Szczecin In Vitro cdn. 14.09.15, 12:34
                          Spokojnie, o 18 mam wizytę i dowiem się co dalej. Dam znać po wizycie wink
                          • kiziami.zia2013 Re: Szczecin In Vitro cdn. 14.09.15, 13:04
                            No i dobrze,o wszystko dopytasz,a co do Budzynskiej to szkolil ją sam Baczkowski,wiec na pewno jest dobrze przygotowana wink
                            • asienka1184 Re: Szczecin In Vitro cdn. 14.09.15, 19:49
                              Hej, jestem po wizycie. Estradiol 4100, progesteron 0,97, endometrium 9 mm,pęcherzyków ok 30. wielkość 18,17 te największe i mniejsze 14,15. Jutro 21 zastrzyk z gonapeptylu, czwartek 8:00 punkcja. Transfer nie odbędzie się bo jest ryzyko hiperstymulacji.
                              • 1kudlata1 Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 10:05
                                Cześć dziewczyny podczytuje cały czas i trzymam kciuki za wszystkie u mnie oczekiwanie na wyniki kariotypu i jak zwykle musi być z przebojami zadzwonili ze jest problem z wyhodowaniem u mnie komórek muszę jutro znowu jechać na pobranie krwi słyszałyście o takim problemie ? Czy to może być wina hashimoto ? Szlag mnie trafia mam nadzieje ze się uda 2 raz i wyniki dostaniemy na 7 października na konsultacje z dr c
                                • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 11:40
                                  hej kudlata,moze to ma wplyw ta cholerna tarczyca ,kurcze tez ci sie taki problem stworzyl,ja pierwszy raz slyszalm o tym-choc kiedys kolezanka tez mosiala oddac krew powtornie ale nie wie jaki powod byl

wszystko bedzie dobrze
                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 11:41
                                    musiala*-mialo byc
                                    • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 12:42
                                      Asieńka,ale wyhodowałaś pęcherzykówsmile
                                      Pamiętaj co się odwlecze to nie ucieczesmile
                                      A ja mam połówkowe dopiero na 22 października w prediaguuncertain
                                      • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 15:18
                                        Ale jajków big_grin No no kochana zaszalałaś z tymi dzieckamismile Trzymam mocno kciuki za ciebiekiss O madziara221 jakoś późno te połówkowe w prediagu, który to bedzie tydzien u ciebie? smile
                                        • asienka1184 Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 15:57
                                          wink okaże się jutro, o 8 punkcja. Może się okazać, że dużo jest komórek niedojrzalych.
                                          • asienka1184 Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 16:30
                                            A estradiol z wczoraj to 6800
                                            • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 16:36
                                              Cześć dziewczynki, dawno mnie tu nie było. musiałam troszkę odpocząć i nabrać sił. Podczytuje Was czasami i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie smile
                                              Co u mnie?

Wczoraj miałam wizytę u dr Brelika. Jutro jadę na Jagielońską na histeroskopie i biopsję. Proszę napiszcie mi czy to boli? Tą histeroskopie mam mieć tylko diagnostyczną, ale jakoś strasznie sie boję a do tego nie ma mnie kto zawiesc do szpitala i musze jechac pociagiem sad
                                              • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 18:05
                                                Hmm ja miałam histeroskopowo usówanego polipa z macicy i to było w pełnej narkozie.
                                                • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 18:06
                                                  Dziewczyny kochane powiedzcie mi gdzie w szczecinie zrobię hcg w sobotę i dadzą mi tego samego dnia wynik ?
                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 18:11
                    Hej sur-mia masz może jeszcze ten lutinus ? Potrzebowałbym wysłałam maila do ciebie.
                    • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 18:58
                      lawenda zorientuj sie ile kosztuje lutinus bo byl drogi ,a luteina odpowiednik kosztuje niecale 3,6 0 zl
                      • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 19:49
                        Misiunciuncia 22 października będę w 21 i 4 dzień dokładnie,a badania robi się do 22 tc, więc się jeszcze łapięsmile
                        • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 19:55
                          Motyle-k1981, ja miałam histeroskopię przed tym udanym transferem właśnie. Miałam zrobioną w Vitro, bo to był okres kiedy lekarze nie pracowali jeszcze w szpitalu na Jagiellońskiej a mi zależało na czasie. Panie znowu nie mogły się wkłuć więc nie podano mi w końcu znieczulenia. Zabieg trwał 15 min. Zaraz po zabiegu nic nie bolało i po chwili mogłam spokojnie wrócić do domku. Więc jeśli ja to przeżyłam nawet bez znieczulenia, to znaczy,że to do przejścia smile.Fajnie, że masz możliwość zrobić już w szpitalu, nie będziesz płaciła za zabieg. Przypuszczam, że zrobią Ci to sprawnie i fachowo. Zabieg trwa chwilę i da się go przeżyć a jakie korzyści smile. Powodzenia.
                          • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 20:39
                            Witaj kiki-500 smile
                            Dziękuję Ci bardzo za wiadomości smile Ja na pewno nie będę miała znieczulenia, bo przed badaniem mam być po śniadaniu cobym ze stresu czasem nie zemdlała smile Doktorek powiedział, że teraz histeroskopii już nie robią w Vitro tylko właśnie w szpitalu MSWiA tam tez właśnie dostałam skierowanie i sam doktorek będzie mi ją robił.
                            Mam nadzieję, że to wszystko wytrzymam, ufam swojemu lekarzowi smile a potem zmiana lekarstw i podchodzę do trzeciej próby smile
                            • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 22:11
                              motylek -dasz rade ,ja mialam histero ze scretchingiem w policach w lutym,zabieg pod narkoza ,wszystko potem ok ,bez szwanku,bedzie dobrzesmile
                          • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 16.09.15, 23:53
                            Motyle-k1981, właśnie nie pamiętam czy byłam na czczo ale wydaje mi się, że chyba zazwyczaj podają jakieś znieczulenie dożylnie (to, które nieudolnie próbowano mi podać). Nie będę ściemniać, że zabieg był zupełnie bezbolesny ale można przeżyć. Zabieg (bez znieczulenia) był bolesny w momentach wtłaczania tego płynu, który rozciągał ścianki macicy (tylko w tych momentach wtłaczania) więc jeśli masz możliwość ze znieczuleniem to moim zdaniem lepiej je mieć. Scratching czyli uszkodzenie błony macicy był przeprowadzony pod koniec zabiegu i nie bolał w ogóle. Zabieg trwał na szczęście krótko (nie było u mnie żadnych zrostów i innych zmian) i szybko zapomniałam ból. Daj znać jak Ci poszło smile.
                            • flisa3 Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.09.15, 08:00
                              A ja miałam histeroskopie w Policach na żywca i mało nie umarłam z bólu. Koniec końców musieli przerwać i podać narkoze. Potem powiedziano mi, ze miałam rację, ze faktycznie nie dało rady u mnie przeprowadzić tego bez narkozy bo jestem wyjątkowo wąsko zbudowana tam. Nie u wszystkich da radę przeprowadzić ten zabieg bez znieczulenia bo dopiero po nim wszystkie mięśnie się rozluzniaja. Do dzisiaj czasami kluje mnie w podbrzuszu po tym zabiegu. Jak masz możliwość BIERZ ZNIECZULENIE
                              • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.09.15, 13:00
                                Też mam wąską budowę, niski próg bólu, wstręt do krwi i igieł, do tego byłam spięta bardzo. Na pewno będzie bardziej bolesny jeśli ktoś ma dużo zrostów w macicy, u mnie nie było nic, czyściutko i zero zrostów jak po 10 minutach stwierdził lekarz. Wbijałam paznokcie w rękę pielęgniarki przy tym wtłaczaniu ale cały czas myślałam, że przecież przeprowadza mi ten zabieg mój lekarz, że wie co robi, że to potrzebne i wytrzymam te 15 minut, że jeszcze tylko chwilę. Czułam sens tego badania, bo lekarz powiedział, ze wiele kobiet po histeroskopii zachodzi w ciążę. Gdybym miała kiedyś znowu ten zabieg nie bałabym się tak bardzo ale naciskałabym jednak na jakieś znieczulenie, niekoniecznie pełną narkozę, bo po niej bolą mnie barki przez tydzień.
                                • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.09.15, 13:35
                                  ciekawe dlaczego jednym daja znieczulenie innym nie,powinno byc jednakowo i nie katowac nas kobiet bo i tak duzo na sobie przechodzimy

a teraz przeczytajcie artykul ,to nasz porabany kraj -masakra

prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/894397,dzieci-z-in-vitro-informacja-o-zabiegu-bedzie-w-akcie-urodzenia.html
                                  • asienka1184 Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.09.15, 14:41
                                    Jestem już po punkcji, wszystko poszło sprawnie. Nie wiem ile pobrali, jutro mają dzwonić. Ile czasu po punkcji może pojawić się @? Mam duphaston na 10 dni od dziś a po @ mam przyjechać na kontrole i ustalić kiedy transfer o ile będą zarodki.
                                    • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.09.15, 14:55
                                      Asienka, będą,będą zarodkismile Z tylu komórek na pewno coś będziesmile Czekamy na infobig_grin
                                      • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.09.15, 16:39
                                        Asienka1184, powodzenia i wielu ładnych zarodków. Bezsens z tym wpisem metody poczęcia do akt, głupota, przecież to normalna ciąża. Właśnie odebrałam wyniki badan prenatalnych z krwi, obliczanie ryzyka niewiele mi mówi ale liczby w mianowniku są bardzo duże więc chyba dobrze. Brać pod uwagę chyba bardziej ryzyko skorygowane prawda?Jutro pomęczę dr B. telefonicznie w tej sprawie. Umówiłam się też od razu na badania połówkowe na początek listopada smile.
                                        • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.09.15, 17:19
                                          kiki a jak inne parametry ,prawidlowe-ja od razu po usg wiedzialam ze wsio jest ok,bo jak parametry organow sa ok to krew to tylko formalnoscsmile
                                          • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.09.15, 18:20
                                            Tak, na usg wszystko bardzo dobrze wypadło. Wydaje mi się, że te wyniki są ok tylko mogliby podać jakieś normy np dla: wolne ß-hCG mam 58,70IU/I odpowiada 1,118 Mom, PAPPA-A: 3,711IU/I odpowiada 1,074 Mom i nie czaję tego za bardzo czy te dwa parametry są ok. Natomiast trisomia21 ryzyko skorygowane: 1:4083, trisomia18 1:9688, trisomia13: <1:20000 to chyba dobrze, bo z tego co mówił lekarz im mniejszy mianownik tym lepiej.
                                            • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.09.15, 18:38
                                              miało być im większy mianownik tym lepiej smile
    • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.09.15, 18:33
      Może faktycznie nie powinnam się w tę betę we krwi tak wgłębiać skoro na usg wszystkie organy i przepływy były prawidłowe i w normie ale wszystko analizuję, bo jeszcze ciągle trochę się bojęsmile. Lekarz podkreślił, że dobrze, że pępowina jest trójnaczyniowa co nic mi wtedy nie mówiło ale już doczytałam. Już się nie mogę doczekać kolejnego usg smile.
      • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.09.15, 19:58
        Cześć dziewczyny, ja miałam mieć histeroskopie z szarpaniem błony bez znieczulenia, ale jak doktor Bre zaczął mnie odkażać wacikiem zrobił to jakoś tak głęboko, że aż zawyłam z bólu - więc wspólnie z doktorem Głabowskim, bo tez był na sali operacyjnej stwierdzili, żeby mi podać znieczulenie, bo bede się wiercić a to strasznie będzie przeszkadzać doktorkowi w zabiegu. I tak dali mi strzal w zyle i obudzilam sie na swoim lozku smile Trzy godzinki poleżałam i mnie wypisali do domu.

Dostałam nowe lekarstwa przed 3 podejściem a więc dzisiaj dostałam zastrzyk domięśniowy Dephereline (319 złotych) a od pierwszego dnia miesiączki Progynowa i co drugi dzień plastry Systen. W 10-11 dniu cyklu mam przyjechac do kliniki na monitorowanie i reszte lekarstw.
        • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.09.15, 20:20
          motylek o widze ze zmienil ci leki,ja je juz bralam dawno
          diferelina wycisza progesteron-zastrzyk,progrynowa powoduje wzrost endo(estradiol),a plastry systen to tez estradiol
          bedzie dobrze niech dizalaja i daja sukcessmile
      • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 17.09.15, 20:16
        kiki masz wszystkie wyniki prawidlowesmileja po swoim mialam tak:wolne hcg-126,10 odpowiada 2,886 mom,papp-a 5,431 odpowiada 1,872 mom
        trisomia21 ryz,skoryg 1:2634
        trisomia18 -1:6317
        trisomia13 -1:19849

a wszelkie parametry organowe to najwazniejsze typu przeziernosc karkowa 1;4,przeplyw w zastawce trojdzielnej-prawidlowy.kosc nosowa-obecna,czaszka -prawidlowa,kregoslup-prawidlowy,serce=prawidlowe,brzuch,zolodek-prawidlowy,plyn owodniowy-prawidlowy,pepowina -trojnaczyniowa,konczyny -obecne
        jednym slowem ryzyko wad niskiesmile ty tez masz dobre wyniki czyli tez niskie ryzyko wystapienia wad smile
        • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.09.15, 16:57
          Dziękuję podnawka za informacje smile No rzeczywiście po tym zabiegu zmienił wszystko. Zastanawiam się tylko jak używać tych plastrów. Bo mam je przyklejać co drugi dzień, to znaczy, że pierwszy przyklejam np. w poniedziałek i mam go do środy - odklejam i przyklejam następny i tak samo z piątkiem? I czytałam na ulotce, że mam je przyklejac poniżej pępka? smile Podnawka ratuj big_grin
          • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.09.15, 17:39
            motylek spokojnie ja go przyklejalam z tylu, na gorze posladka ,mozesz spokojnie sie kapac z tym plasterkiem i zastosowanie tak jak piszeszsmile
            • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.09.15, 18:49
              ja też przyklejałam na górze pośladka. Tak kazał lekarzsmile
              • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.09.15, 20:22
                madziara no wlasnie tam plasterki maja swoje miejsce i nie odklejaja siesmile
                • flisa3 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.09.15, 20:29
                  Też je dziś dostałam a tu akurat o nich mowa. Niezłe. Czyli to hicior teraz. Podnawka a płeć już znasz?
                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.09.15, 21:01
                    Fliska nie jesjzcze nie znam,ale niedlugo poznam.
                    Te plastry to mialam przepisane przez dr Bą to ile miechow wstecz ,a oni dopiero teraz je daj dziewczynom....
                    • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.09.15, 22:50
                      Też miałam te plastry przy pierwszym i trzecim transferze (obecnie), aplikacja co drugi dzień na pośladki naprzemiennie, odkleja się dosyć łatwo, żadnych niedogodności. Pani w aptece widząc nazwę systen50 zapytała czy to na pewno dla mnie smile.
                      • asienka1184 Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.09.15, 09:09
                        Pobrali mi 20 dojrzałych komórek, 6/6 Się zaplodnilo, narazie dobrze rokują. We wtorek mam się dowiedzieć ile Się zamroziło wink
                        • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 19.09.15, 20:38
                          Dobra wiadomość, oby 6 było na zimowisku smile
                          • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.09.15, 09:55
                            Dziewczynki mam pytanie czy po tej histeroskopii i szarpaniu błony śluzowej macicy miałyście jakieś krwawienia? Bo ja w szpitalu miałam malutkie krwawienia, potem plamienia takie w kolorze brązowym do wczoraj w sumie a dzisiaj rano pojawilo sie znowu malutkie krwawienie. czy to moze być miesiączka czy od tego zastrzyku z Dephereline czy od czego??? sad
                            • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.09.15, 15:27
                              motylek ja akurat nie mialam krwawienia tylko drobne plamienie,ale jak zaczelas krwawic to moze byc miesiaczka ,poczekaj jak sie rozkreci to bedzie wiadomo
                              • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.09.15, 17:13
                                No właśnie nie wiem co robić, bo niby po tym zastrzyku miałam dostać miesiączkę później bo miałam mieć wyciszone jajniki. A dzisiaj caly dzien jakies czerwone plamienia i brzuch mnie nie boli jak na miesiaczke. Troszke sie martwie, bo z dniem wystapienia miesiaczki powinnam zaczac brac lekarstwa a teraz nie wiem czy to po zabiegu czy co uncertain
                                • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.09.15, 20:48
                                  Motyle-k1981, miałam po histeroskopii krwawienie lekkie ale nie było ono liczone jak okres, kolejny cykl zaczął mi się dopiero po 40 dniach od ostatniego i dopiero od tego miałam planowany transfer.
                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 20.09.15, 20:51
                                    Najlepiej zadzwoń do lekarza jak to traktować i zaplanujecie coś smile.
                                    • mikiii80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 21.09.15, 08:44
                                      Hej Dziewczyny.Jestem 4 dzień po transferze blastocysty 3AA z embryoglue.Nie mam kompletnie żadnych objawów,ani bólu jajników,ani bólu brzucha czy plamień.Jestem cały czas rozpalona i zimno mi na maxa.Poza tym cisza.Czy można mieć jakąś nadzieje? co sądzicie o embryoglue?czy to coś pomaga?
                                      • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 21.09.15, 21:40
                                        mikiii80 niekoniecznie musisz mieć jakieś objawy, czasami objawy o niczym nie świadczą smile Troszeczkę cierpliwości smile Kto robił ci transfer?
                                        • mikiii80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.09.15, 13:52
                                          dzięki dziewczyny za odpowiedź.Transfer robił mi dr Ciepiela.A u Was kto robił transfer?
                                          • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.09.15, 14:05
                                            Moja znajoma ktora ma dzis rocznego synka rowiniez czula sie grypowo po transferze i u niej to byl bardzo dobry znak smile Ja rowniez jak podchodzilam do transferu to byłam wrecz chora po punkcji sie przeziebilam gdzies i to tez nie zaszkodzilo smile Mi robil dr Głąbowski smile
                                      • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 21.09.15, 21:48
                                        mikiii to jest objaw choroba smileja mialam tak czestosmile
                                        a embrioglue to juz standart daje lepsza przyczepnosc zarodkasmile
                                        • asienka1184 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.09.15, 14:33
                                          Czy embrioglue dają za każdym razem czy muszą być wskazania?
                                          • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.09.15, 14:53
                                            A wlasnie podłoże embrioglue w niektórych klinikach w Polsce jest obowiązkowesmile w VL samemu sie to wybiera zgłaszasz przed transferem na wizycie, my również skorzystaliśmy z tej możliwości opłaca sie chyba 500zl do transferu, ale warto spróbować smile
                                            • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.09.15, 15:56
                                              z programu embrio jest za darmo,ale jak ktos podchodzi za kase to kosztuje ...ale mnie sie wydawalo ze to 400 zl placila moja znajoma....
                                              a u mnie transfer robili dr Bączkowski,Ciepiel,Brelik,Budzynska-niezle co?
                                              • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.09.15, 16:15
                                                Nawet nie wiedzialam ze w programie jest za darmo smile w cenniku na stronie VL jest 500zl i wydaje mi sie ze wlasnie tez tyle dopłacaliśmy ale nie będę sie upierać smile kurcze kochana to mialas tych transferów i transferujących smile udany z dr Budzińską? wink
                                                • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.09.15, 17:16
                                                  Ja za embrioglue nie płaciłam nic, miałam przy tym trzecim udanym transferze. Wcześniej musiałam to ustalić z lekarzem i zgłosić do lab. Przy wcześniejszych transferach nie miałam tego podkładu. Dziś kupiłam jeansy ciązowe w HM Mama i są super smile.
                                                • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.09.15, 17:18
                                                  misiunciuncia nie dr Budzyńska trafila u mnie na horror w zeszlym roku bo przy dobrze rozwijajacej sie ciazy doznala szoku bo na usg przestalo bic serduszko....
                                                  udany transfer byl u dr Brelika

nadal nie daje mi spokoju dlaczego doplacaliscie przy programie...jak ja sie pytalam przed tranferem to powiedzieli mi ze to jest w pakiecie,to o co chodzi?
                                                  • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.09.15, 17:36
                                                    Ojej podnawka kochana to musiał byc dla was bardzo trudne... To by poczatek ciązy? Wiesz dlaczego tak sie stalo?
                                                    Ja nie mialam programu, podchodzilam prywatnie a dokladniej to bralam udzial w badaniu klinicznym wink
                                                    Też sobie takie sprawiłam i są ekstra smigam w nich na okraglosmile)))
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.09.15, 17:46
                                                    nie nie bylo powodu,bo wszelkie wyniki byly bardzo dobre ,to byl 11 tydzien......
                                                    ale co tu mowic teraz jeste w prawie 18-tym i jest to najwazniejszesmile
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.09.15, 20:07
                                                    Witam wszystkie dziewczynki smile
                                                    Pierwszy transfer dr Budzyńska, drugi dr Brelik, trzeci? Któż to wie smile

Nie wiem czy ja dobrze zrozumiałam, jak jestem z programu to też mogę dostać ten embrioglue? Muszę zapytać mojego doktorka o to smile

Podnawka bardzo Ci współczuję, musiałaś to bardzo przeżyć sad

• podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.09.15, 21:23
                                                    motylek jak najbardziej pytaj sie o embrio-oni uwazaja ze klej daje wieksza skutecznosc

jesli chodzi o sprawe sprzed roku to sama bylam w szoku,nie da sie tego opisac....poza tym ja takich przebojow poronien mialam razem na swoim koncie az trzy
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.09.15, 22:37
                                                    Podnawka to naprawdę sporo przeszłaś w życiu, ojej tak mi przykro, że tyle wycierpiałaś sad

Spytam mojego doktorka o to, póki co czekam na miesiączkę ciekawe kiedy przyjdzie po tym zastrzyku, tak to mogłabym sobie już coś planować a tak to pozostaje czekanie smile

Poza tym łykam sobie zapobiegawczo ten Inofolic i kupiłam sobie również Witaminę C lekoskrętną, podobno lepiej się wchłania od tej zwykłej. Tak w razie "W" jakiegoś przeziębienia, bo wcześniej właśnie przed dwoma transferami byłam przeziębiona - jak na złość a że teraz idzie pora jesienna to trzeba się pilnować smile
                                                  • asienka1184 Re: Szczecin In Vitro cdn. 22.09.15, 23:34
                                                    Hej, z 6 zarodków udało się zamrozić 4 blastki. 2x 4aa 1x 3ab i 1x 3bb. To chyba dobre zarodki?
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 08:17
                                                    Bardzo dobre wink
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 08:21
                                                    Hej kochane jaka macie opinie na temat dr Budzyńskiej? Bardzo mloda i sympatyczna ale czy zna się na rzeczy ?
                                                    Co myślicie na temat scratchingu przed transferem? Robią to w vitrolife ?
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 09:07
                                                    lavenda dr Budzyńska jest mila ,sympatyczna ale ja nie powierzylabym siebie do prowadzenia w procedurze,ona ma za male doswiadczenie,a uwierz mi ze mam doswiadczenie z dr od dwoch lat w vitrosmileona potrzebuje jeszcze praktyki
                                                    moja kolezanka byla prowadzona przez nia ale nie byla w swiadomosci ze jest malo doswiadczona i jak jej powiedzialam zeby szybko zmienila prowdzacego gina i to zrobila to juz jest kilka dni po transferze a tak by sie jeszcze bujala z torbielami i by czekla na transfer z dwa miesiace
                                                    scretching robia w vitro,ja mialam na zywca to minuta czasu,mysle ze daje cos ,na pewno zwieksza szanse na zagniezdzanie sie zarodka
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 09:41
                                                    lavenda ja jestem świeżo po scratchingu i histeroskopii diagnostycznej, gdyby nie narkoza chyba bym tego nie wytrzymała, mówię o tym drugim. Ale może sam scratching nie jest taki zły. Ja miałam wszystko robione w szpitalu na Jagiellońskiej.

Dr Budzyńską polecam do rutynowych kontroli, ale jeżeli chodzi o poważniejsze sprawy, to odradzam - trzeba szukać bardziej doświadczonego lekarza smile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 09:43
                                                    motylek dr Budzyńska moze za dwa lub trzy lata bedzie odpowiedniasmile
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 10:05
                                                    Jasne, też tak myślę smile A ja wciąż mam czerwone plamienia po tym zabiegu. Zastanawiam się czy to może jednak miesiączka? Zabieg miałam robiony w 22 dniu cyklu i w ten dzień dostałam zastrzyk - może za późno i miesiączka przyszła ale mniej obfita? Zadzwoniłabym teraz do lekarza, ale może jest w szpitalu i nie ma czasu uncertain Jakoś tak nie lubie do niego dzwonić smile
                                                  • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 13:05
                                                    Asieńka gratuluję 4 kruszynek na zimowiskusmile Czekamy aż Ci zapodadząsmile
                                                    Podnawka nawet nie wyobrażam sobie poronić w 11 tyg. Pamiętam,że wtedy liczyłam jeszcze tydzień i będzie większa pewność donoszenia. Musiałaś to strasznie przeżyćcrying
                                                    A co do kleju, to ja byłam w programie i nie miałam za darmo. Przynajmniej jak się pytałam o to w zeszłym roku. Może coś się zmieniło.. Dr Br. wtedy mówił, że uważa iż nie warto.. Trudno powiedzieć co wpływa,a co nie, 6 transferów(3 procedury) 4 lata biegania po lekarzach i szpitalu,ale w końcu udało się czyli było warto smile
                                                    Mam nadzieję,że każdej tutaj się w końcu udasmile
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 13:10
                                                    Asieńka, myślę, że masz dobre zarodki. Ja miałam zarodki: 5.11, 5.11, 4.11, 4.11, 4.11, 4.11.
                                                    Przy trzecim transferze 2 zarodków 4.11 jeden z nich rozwinął się jeszcze przed podaniem do klasy 5.11. Czasem z najlepszych nic nie wyjdzie a czasem akurat się udaje smile.
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 15:53
                                                    Kochane a czy ten scratching można zrobić zaraz po miesiączce w cyklu transferowym ??
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 16:58
                                                    tak mozna ,kilka dni po miesiaczce,ja tak mialam smile
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 17:04
                                                    Dzięki podnawka ! U kogo się leczysz ? Udało się?
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 19:41
                                                    lavenda ja go miałam w 21dc, także nie ma reguły w którym dniu cyklu smile Zapewne lekarz sam zadecyduje kiedy będzie odpowiedni czas smile

• podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 19:43
                                                    lavenda u dr Głąbowskiegosmile
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 19:49
                                                    Motylek ale miałaś w 21 dc w cyklu transferowym ? To którego dnia cyklu po scratching u miałaś transfer ?
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 19:53
                                                    lavenda teraz czekam na miesiaczkę i zaczynam przygotowania do 3 transferu smile Scratching miałam w czwartek w zeszłym tygodniu i potem dostałam zastrzyk na wyciszenie jajników - więc teraz czekam na małpkę i z pierwszym dniem miesiączki zaczynam brać plasterki i progynowe a potem 10-11 dc monitoring i 3 transfer smile
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 19:54
                                                    A tak wracając do doktorka Głabowskiego, to fajny lekarz, bardzo śmieszny smile
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 19:59
                                                    Uhm myślałam że można zrobić scratching np po miesiączce i kilka dni później transfer. Widzę że idziesz sztucznym cyklem. Ja jestem po nieudanym criotransferze 2ch zarodków 3 dniowych beta w 12 dpt 1.2 . Dziś 1dc zaczęłam brać estrofem 2mg 3x1 i w 8 dc monitoring mam jeszcze 2 pingwinki .
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 20:11
                                                    Ja mam jeszcze jednego mrozaczka smile Mój doktorek przed 3 transferem wszystko mi pozmieniał i dodał inne leki - zobaczymy co będzie smile Mam ciągle nadzieję smile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 21:12
                                                    estrofem to progynova(estradiol)smile
                                                    dr wola na sztucznych cyklach prowadzic do criotransferu bo im lepiej to wychodzi,stymuluje tylko endo i transfer-owulacja ,jajeczka sa im tam zbednesmile
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 21:15
                                                    Tak jest łatwiej o wiele ja musze na sztucznym bo mam nie pękające pęcherzyki acz kolwiek słyszałam że na naturalnym są wieksze szanse
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 21:33
                                                    lavenda to nie ma znaczenia bo sie juz dwoch ginow pytalam o tosmileto zalezy od organizmu kobiety
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 21:13
                                                    motylek to czekamy na udany transfersmile
                                                    a dr G to podobny do Lewandowskiego co ,moje kolezanki mowia o nim Lewysmile
                                                    lubie go bo jest konkretny,mily,fajny i przede wszystkim doswiadczony!!!
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 21:48
                                                    Hahaha smile

Podnawka może podobny troszkę, ale starsza wersja big_grin
                                                    Lubię go, bo mimo, że nie jestem jego pacjentką, to zawsze coś zagada, doradzi i doda otuchy jak go spotkam, tak właśnie było w szpitalu teraz smile Przed zabiegiem mnie pocieszałm haha smile Fajny gość smile
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 21:50
                                                    Właśnie mam nadzieję, że w końcu się uda big_grin Ileż to człowiek musi się nacierpieć i z tyłkiem powystawiać, żeby się udało - czasami mam tego dość, ale czego się nie robi dla malutkiego szkrabka kiss
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 23.09.15, 21:53
                                                    To racja kochana jak kiedyś się mega krepowalam tak teraz się rozbieram do badania i się nie wstydzę już; -)
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.09.15, 08:21
                                                    dziewczyny niestety my kobiety mamy tyle do badania ze wstyd to juz zapomnieniesmile
                                                    ja jak zaczelam leczenie dlugo przed in vitro to chodzilam na inseminacje a to sie wizae z monitoringiem jajeczkowania czyli usg dopochwowe,to bylo dla mnie takie normalne ze mowilam w pracy do kolezanek ze ide wietrzyc magazyn -a one pokladaly sie ze smiechu ze jestem taka wariatka smile
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.09.15, 09:27
                                                    Ja to jestem takim marnym przypadkiem, że inseminacje już w grę nie wchodziły od razu IVF.

Oj kochane, ja przez całe życie chodziłam do kobiety ginekologa, nigdy bym nie przypuszczała, że dojdzie do tego wszystkiego. Ale to jest chyba na prawdę prawda, że większość ginekologów to faceci smile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.09.15, 14:46
                                                    motylek a ja ci powiem ze ciagle trafiam na facetow i wizyty traktuje jako normalnosc,raz chyba trafilam na babke ale nie bylo tak fajnie

widocznie faceci maja lepsze podejsciesmile
                                                  • kamk-a82 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.09.15, 19:48
                                                    Hej dziewczyny podczytuje Was ja też po ifv udało się za pierwszym podejściem stymulowal mnie właśnie dr głabowski. Uwazam ze to bardzo dobry lekarz.Co niektóre dziewczyny moze mnie pamiętają, u mnie już 38 tydzień juz nie mogę się doczekać córeczki, ciaza super oprócz krótkiego leżenia na poczatku? reszta minęła bezproblemowo. Pozdrawiam serdecznie i życzę szczescia
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.09.15, 21:09
                                                    kamka witaj ,faktycznie dawno ciebie tutaj nie bylo-kochana ty juz sie zaraz rozpakwujesz -ale masz supersmile
                                                    zycze ci duzo zdrowka,szybkiego porodu i zrowej coreczki dajacej pospac dzielnej mamiesmilesmilesmile
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 24.09.15, 21:57
                                                    Kamk-a jakim cyklem szlas sztucznym czy naturalnym ? Co byli przyczyną niepłodności? I co robiłaś by pomóc w zagnieżdzeniu pomóż nam wink
                                                  • kamk-a82 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 10:05
                                                    Przed stymulacja byłam wyciszana microgynonem bo miałam torbiel i nie chciał się wchłonąć potem stymulacja najmniejsza dawka leków bo miałam amh 4 coś powodem nieplodnosci słabe plemniki. Pobrano 7 komórek zapłodnilo się 5 podano 1 i dwa nadawały się do mrożenia nic nie robiłam w celu polepszenia zagniezdzenia. Głabowski miał problem ze mną bo nie chciał mnie przestymulowac i jak byłam u niego na ostatniej wizycie przed punkcja zwiększył mi dawkę i to pomogło ze wszystkie były ładne duże i dojrzałe. Jeszcze wtedy był baczkowki i bardzo ten ruch chwalił, głabowski zaryzykowal i się nie pomylił. Jestem mu bardzo wdzięczna wszystko poszło szybko i gładko. Ciaze prowadzi mi brelik bo to dzięki niemu dostałam się do programu ale ze został w policach po tej aferze musiałam zmienić lekarza i wybrałam głąbowskiego.pozdrawiam
                                                  • mikiii80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 12:09
                                                    Hej Dziewczyny.Jestem 8 dni po transferze blastocysty.Nie mam żadnych objawów.Zrobiłam dziś badanie beta hcg i wyszło 33,2.Czy to nie za mało? Aż boje się cieszyć.
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 14:10
                                                    Hej Mikiii, ja miałam beta hcg w 6 dpt 30,740, w 8 dniu 86,070, w 10 dniu 267,800 z tym, że na początku miałam dwa zarodki żywe a został jeden. Po pierwszym transferze miałam betę 11, w 10 dniu 34 i spadła. Bardzo to przeżyłam. 33,2 w 8 dniu to fajny wynik, myśl cały czas pozytywnie, trzymam kciuki żeby za 2 dni ładnie przyrosła smile.
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 14:43
                                                    mikiii powiem ci szczerze ze to mala beta,ale nie jest minus 1,zrob kontrolna za dwa dni i zobacz czy przysrosla jeszcze raz tyle...a swoja droga ja sie dziwie dziewczyny czemu tak szybko robicie bety ?wtedy wlasnie to jest taki glupi wynik i nie wiadomo czy sie cieszyc-najlepiej robic 11 dnia wtedy wsio wiadomosmile
                                                  • podnawka Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 14:44
                                                    ja raz zrobilam bete przez przypadek przez namowe meza w 9 i tez byla jakas dziwnie mala i spadla i powiedzialam sobie nigdy wiecej!
                                                  • mikiii80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 16:00
                                                    Dzięki dziewczyny za odpowiedź.Zagnieżdżenie mogło nastapić później,nie w 1 czy 2 dpt ale np. w 4 dpt.Zgodnie z tym co piszą:
                                                    Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
                                                    2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
                                                    3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna ?zakopywac? sie w endometrium
                                                    4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
                                                    5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
                                                    6dpt?Zaczyna byc produkowane HCG
                                                    9dpt?HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza.
                                                    A więc 6 dpt zaczyna być produkowane hcg (nie we wszystkich przypadkach) a ja mam 8 dpt.W poniedziałek powtórka z badania i zobaczymy.Jestem jednak dobrej myśli.
                                                  • mikiii80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 16:02
                                                    Tak naprawdę beta hcg startuje od zera i dopiero 48 godzin od cąłkowitej implantacji zarodka.
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 16:01
                                                    Trochę mało ale zrób za dwa dni i będzie wiadomo . Były dziewczyny na forum które miały 26 itd i beta rosła więc głową do góry powtórz badanie 10 dpt; -)
                                                  • mikiii80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 16:03
                                                    dzięki lavenda33 wink to teraz mam móżdżenia na weekend smile ale sobie narobiłam bigosu...
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 16:07
                                                    Właśnie dlatego nie robi się testu wcześniej; -) czasem nie wpadnij na pomysł na robienie sikacza!!!!!!!
                                                  • mikiii80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 16:12
                                                    właśnie sikacz mi wyszedł z bladziuchem i dlatego poszłam na betę wink
                                                  • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 16:32
                                                    Zazdroszczę tego widoku wink ja zawsze obracam test z każdej strony i nawet go rozkręcam i doszukuje się cienia cieniow drugiej kreski i odkladam jeszczw na 10 min i znowu sie doszukuje i rozkrecam i jeszcze nie ujrzałam sad buuuuuu chce być w ciąży sad wink
                                                  • kamk-a82 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 16:38
                                                    Ja tez po sikaczu poszłam na betę ale pierwszy test sikany zrobiłam 11 dnia a betę 12 dnia miałam 87 i się udało smile powodzenia
                                                  • mikiii80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 16:57
                                                    kamk-a82 smile super! dzięki.
                                                  • mikiii80 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 16:57
                                                    lavenda33 Tobie też kiedyś się uda i zobaczysz II krechy.Musisz w to wierzyć i nigdy się nie poddawaj.ja też walczyłam długo i mam nadzieję ,że będzie dobrze.
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 18:30
                                                    kamka witaj - cieszę się, że tak szybko Ci się udało smile Gratulacje!!!

lavenda, ja robię dosłownie to co Ty smile Zawsze obracam sikacza na wszystkie strony świata smile Ostatnio nawet go wyrzuciłam do kosza a za parę godzin szukałam znowu, bo myślałam, że może coś się jednak wykluje, heh! smile

miki80 - trzymam kochana kciuki, oby beta rosła w siłę smile

Ja dalej krwawię po tym zastrzyku, mam czekać do poniedziałku i potem zadzwonić do doktorka, ale podobno to normalne, że niektóre kobiety tak reagują na wyciszenie w postaci tego zastrzyku.
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 20:13
                                                    Nie wiem czy pamiętacie, pisałam o tym, miałam powody żeby zrobić betę już w 6 dniu -wyszedł mi test sikany pozytywny. Też jestem zdania żeby robić betę od 10 dnia ale jesli jest przyrost to wiesz o tym wcześniej więc są też plusy. Po przeżyciu pierwszej porażki, przy drugim transferze nie robiłam sikaczy, betę zrobiłam chyba w 12 czy nawet 14 dniu po i nic kompletnie nie wyszło. Przy 3 transferze zrobiłam już w 6 dniu po transferze, bo były ku temu powody smile. W nocy 5 dpt na 6 dpt wstałam do łazienki, bo bardzo niedobrze mi się zrobiło, odżywiam się zdrowo więc raczej nie mogłam się niczym zatruć, położyłam się i śniło mi się, że wybieram imię dla dziewczynki. To było dziwne i intensywne, rano robiąc zakupy przy okazji wzięłam tylko 1 test sikany, byłam przekonana, ze raczej nie wyjdzie ale wyszedł pozytywny smile. Myślałam, że może leki zafałszowały wynik, pojechałam do lekarza, stwierdził, ze nie jest to mozliwe żeby leki które biorę zafałszowały wynik i kazał zrobić betę. Wyszła już tak wcześnie, szok więc już wiedziałam, że coś się dzieje. Po tym 3 transferze kupiłam łącznie tylko dwa testy sikane, bo jak jeden wychodzi wyraźnie to szkoda kasy na kolejne. Są też plusy zrobienia bety wcześniej, jeśli wyjdzie i jest przyrost taki jak powinien być wiesz o tym wcześniej. Czasem wysokie bety spadają. Wydaje mi się, ze beta powyżej 30 w 8 dpt to dosyć duża szansa na powodzenie.
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 20:24
                                                    kiki-500 wiesz co, mi się wydaje i ja w to wierzę, że jak się zarodek już zagnieździ to nie ma bata, żeby nic nie czuć smile wiem, że piszę bzdury, bo mi się jeszcze nie udało i nawet nie wiem jak to jest i za bardzo się nie mogę wypowiadać w tej kwestii, ale ja osobiście głęboko wierzę, że jak to się stanie u mnie to ja też "coś" poczuję smile
                                                    Wiem też, że kobiety dowiadują się o ciąży czasami w 7 tygodniu od zapłodnienia i wcześniej zupełnie nic nie czują, ale ja może jestem naiwna, to mimo wszystko czekam na to cierpliwie - może w końcu się doczekam tego stanu smile
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 21:35
                                                    Zawsze się szuka jakiś objawów już zaraz po transferze ale ich brak to wcale nie jest zły znak smile. Z tego co czytałam w necie to częściej się chyba jednak właśnie nic nie czuje, niektóre kobiety do któregoś miesiąca nie wiedzą, że są w ciąży. Nie wiem, mogę powiedzieć tylko jak u mnie akurat było w tych 3 przypadkach smile. Za pierwszym razem nic nie czułam i też się zagnieździł tylko że na krótko, przyszedł skurcz dosyć intensywny i później beta spadła. Za drugim razem objawów zero ale nic nie wyszło, nawet nie wiem czy zagnieżdżenie było.Teraz tak szybko poczułam te mdłości. Później jakiś tydzień miałam spokój, czułam się normalnie, miałam dobry apetyt, następnie czułam rozciąganie się macicy, skurcze, na co brałam nospę. Skurcze ustały, przyszły obrzydliwe całodzienne mdłości, schudłam aż 4 kg. Teraz czasem czuję lekkie rozciąganie ale nie takie jak na początku i czasem jakieś jakby bulgotanie delikatne. Przybyło mi w pasie 10 cm, mdłości na szczęście słabną, bo już mam ich dosyć. Mam bardziej sucha cerę, dłonie, ciągle muszę nawilżać. Z fajnych objawów bardzo urosły mi włosy i paznokcie wyglądają jak sztuczne takie mocne są.
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 21:47
                                                    Motylek, wierzę, że Ci się uda, do 3 razy sztuka smile a ten Mrozaczek, który Ci został to blastka?
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 21:49
                                                    Ja z moją endometriozą to się chyba nigdy niczego nie doczekam sad
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 21:52
                                                    Tak kiki blastka smile
                                                  • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 25.09.15, 22:12
                                                    Zobaczysz, że jeszcze napiszesz tu, że się udało i wszystkim się pochwalisz smile. Trochę się boję czy mój ludzik tam żyje i czy ma się dobrze, na szczęście jutro i w niedzielę mam trochę pracy to jakoś minie a w poniedziałek idę na usg, już się nie mogę doczekać.
                                                  • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 26.09.15, 18:51
                                                    kiki wszystko będzie dobrze, nie martw się kochana smile życzę Wam obojgu dużo, dużo zdrówka smile
                                                • kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 29.09.15, 19:30
                                                  Witam dziewczyny. W vitro embroglue w czerwcu kosztowało 500 zł. Tyle musiałam za to dopłacić.
    • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 28.09.15, 20:22
      kiki-500 jak tam było na USG, opowiadaj kochana smile

mikki a jak Twoja betka robiłas sobie dzisiaj wynik?

Piszcie dziewczynki bo coś cisza się tutaj zrobiła smile
    • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 28.09.15, 20:39
      Właśnie mikki jak beta? ??
    • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 28.09.15, 21:25
      Hej, pierwszy raz nie jestem zbyt usatysfakcjonowana usg ale najważniejsze, że chyba wszystko ok. USG przez brzuch, chyba nawet obraz nie powiększony był, nawet główki nie zobaczyłam tylko dolną część ciałka ale nie dopatrzyłam się serduszka nawet, serce podobno bije ale lekarz nie zmierzył tętna ani samego dziecka też nie. Ja byłam rano zaspana i jak już sama zapytałam o tętno to powiedział, że na pewno ze 140 i ze wszystko w porządku i zeby nie doszukiwać się niczego. Nie widziałam bijącego serduszka ani nie słuchałam ale może lekarz widział, bo wpisał, że tętno jest. Chyba pójdę za 2 tygodnie do mojego dawnego lekarza zobaczyć, bo kolejna wizyta w vl dopiero pod koniec miesiąca a prenatalne połówkowe w listopadzie.
    • estera792 Re: Szczecin In Vitro cdn. 28.09.15, 22:20
      kiki ja tez ost wizyte mialam bez usg, wiec tez nie bylam usatysfakcjonowana tylko tętno zmierzył dr detektorem i też miałam 140, ostatnie usg miałam na poczatku sierpnia i chcielismy zabaczyc z moim maluszka, bo moj nie był był wtedy ze mna w sierpniu a dr mowi ze na połówkowym zobaczymy dokładnie i że teraz nie ma sensu, buu, ale o dziwo na drugi dzień juz pierwsze poczułam dwa mini kopniaczki więc w sumie już jeste happy, leci mi 20tcsmile
      Cześć Kamka, wow już jesteś na finiszusmile gdziebędziesz rodzić?
      Mikki jak beta?
    • kamk-a82 Re: Szczecin In Vitro cdn. 29.09.15, 12:30
      Hej estera792 będę rodzic w zdrojach z prywatną polozna. Jak juz będzie po to dam znać jak było wink pozdrawiam
    • black_olive Re: Szczecin In Vitro cdn. 29.09.15, 17:43
      Kamk-a82 powodzenia i daj znać czy warto rodzić w Zdrojach. Nadal nie wiem gdzie rodzic smile
    • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 29.09.15, 19:15
      kiki a jakie miałaś USG? robiłaś w Vitro? Oni mają USG 4D? Jak na klinikę takiego poziomu to powinni mieć. Nie martw się wszystko z dzidziusiem zapewne jest okej smile

Kamk powodzenia, trzymam kciuki smile))

Mikki jak Twoja betka - daj znać smile
    • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 29.09.15, 20:05
      black olive powiedz u kogo był problem? Podziel się swoimi doświadczeniami, jakie lekarstwam co ty stosowałam poza nimi, moze cos podpatrze smile ale ci fajnie smile

boże czy jest tu jakas dziewczyna która ma endometriozę i jej sie udało??? sad
    • kiziami.zia2013 Re: Szczecin In Vitro cdn. 30.09.15, 09:46
      motylek ja mam koleżankę,która ma mega endometriozę,ale ona przed invitro miała operację,powycinali ją ostro,łącznie z jajnikiem i jej się udalo za pierwszym razem i jeszcze dodam ,że wychodowała dwa jajeczka,z czego jedno się zapłodniło i to jedno podali i zaskoczyło...farciara smile
      • monruper Re: Szczecin In Vitro cdn. 30.09.15, 11:54
        Ja mam endometrriozę, leczoną laparoskopowo potem tabletki przez 3 m. Dzisiaj nie wiem czy jest. No, ale u mnie ciąży zakończonej pozytwnie brak. 2 invitro (-)
        • madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 30.09.15, 14:43
          Monruper jak dawno Cię tu nie było. Pewnie szalejecie na prywatnym forumsmile Myślałam,że większości w końcu udało się. Przykro mi,ale walcz dalejsmile
    • kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 30.09.15, 14:35
      Motylek, to była zwykła wizyta i zwykłe usg, jak co miesiąc. Badania prenatalne robię w Diagenie tylko do połówkowych jeszcze aż miesiąc i chciałabym wcześniej dokładnie podejrzeć, bo nie widziałam bijącego serduszka za ostatnim razem a chcę być spokojna i pewniejsza.
    • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 30.09.15, 17:34
      kiziami.zia ja mam niedrożny lewy jajowód, poza tym okej, ale ciazy nadal brak sad

monruper witaj smile Ja też miałam laparoskopię, tez mnie czyścili ze zrostów, ale endometrioze mam nadal - jej nie da się wyleczyć, tylko uspić na trochę sad

kiki rozumiem Cie doskonale smile

Ech...Jakos mi dzisiaj smutno...
      • kiziami.zia2013 Re: Szczecin In Vitro cdn. 30.09.15, 19:33
        motylek ja tez mam lewy niedrożny,endo nie mam ,a ciąży też nie ma,więc sie nie załamuj,ja myślę,że najtrudniej uzyskać ciążę w przypadku słabych plemników i tak jest u mnie uncertain
    • asienka1184 Re: Szczecin In Vitro cdn. 04.10.15, 00:22
      Hej, na criotransfer jeszcze muszę poczekać... ten i następny cykl odpoczywamy. Pod koniec przyszłego cyklu, czyli jakoś w połowie listopada mam mieć zastrzyk dipherelina i dopiero przygotowania do criotransferu.

Jak wyglądały wasze criotransfery, tzn przygotowania do nich.? Też miałyście ten zastrzyk?
    • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 04.10.15, 08:59
      Asienka1184, ja teraz jestem po tym zastrzyku - dość źle się po nim czułam, miałam 8 dni krwawienia oraz bóle brzucha. dostałam go tuż po zabiegu histeroskopii i skratchingu smile Teraz czekam na miesiączkę i podchodzę do 3 transferu smile
    • kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 04.10.15, 20:14
      Witajcie dziewczyny !! Mam pytanie wie może któraś z Was jak to jest z criotransferem jeżeli mąż nie może być czy potrzebuje jego zgodę?? Wiem że dawali druczek do podpisu i się go przynosiło na transfer, ale obiło mi się o uszy ze teraz coś notarialnie trzeba. Proszę o odpowiedź bo na dniach M ma być w domu i jak coś to musze załatwiać.
    • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 04.10.15, 20:23
      Jak mąż nie może być przy transferze to ma dwie opcje albo w klinice przy pracowniku kliniki podpisuje dwa egzemplarze na zgodę transferu zarodków albo u notariusza podpisuje kosztuje to 25 zł; -)
      Moje przygotowanie do crio :
      Od 1dc estrofem 3x1 i femibion
      Od 8dc estrofem 4x1 +femibion+encorton 1,5 tabl
      Od 12dc estrofem 4x1+femibion+encorton 1,5 tabl +luteina 3x1 +lutinus 2x1 do dnia transferu
      Czyli idę cyklem sztucznym
      To moje drugie podejście
      Pierwsze będą 1.2 czyli negatywna
      • kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 04.10.15, 20:32
        Lavenda33 dziękuję za odpowiedź. Trzymam kciuki żeby tym razem się udało.
    • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 04.10.15, 20:24
      Pierwsza beta 1.2 miało być; -)
    • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 05.10.15, 08:57
      Kati dzięki bardzo ale jak tym razem się nie uda to już nie wiem chyba się zapłaczę sad
      • kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 05.10.15, 19:01
        Lavenda33 tez się boje kolejnej porażki i im bliżej tym bardziej się stresuje. Za kilka dni powinnam dostać @ no i działanie. Ile to trzeba przejść i wycierpiec żeby mieć swoje malutkie szczęście... achhhh brak słów
    • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 05.10.15, 20:13
      kati85 bez zgody męża nie dojdzie do criotransferu. Chyba, że podeślesz mu papiery on podpisze i Ci odeśle - robiłam ze swoim mężem podobnie. a najlepiej jak mąż ci wystawi pełnomocnictwo u notariusza smile

Moje jest teraz 3 podejście, idę też sztucznym cyklem. Najpierw histeroskopia i scratching potem zastrzyk z diphereliny i teraz czekam na miesiączkę. Potem:
      1dc progynowa 3x1 i plasterki co drugi dzień jeden
      10-11 dc monitoring i reszta cukierków smile

Moja blastka na mnie czekam kiss

• kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 06.10.15, 06:23
        Motyle-k1981 właśnie w poniedziałek jedziemy do notariusza załatwić papierek. Ja teraz podchodzę na cyklu naturalnym a jeżeli się nie powiedzie to następne podejście cykl sztuczny juz mi to profesorek powiedzial. Powinnam juz dostać @ a tu ze stresu chyba się odwleka... Na mnie czekają 4 blaski ale teraz tylko jedną mają mi podać. Moje 2 podejście. W czerwcu byl swiezaczek pierwsza i druga beta pozytywna lecz ze zbyt małym przyrostem a 3 juz spadła sad Zobaczymy co tym razem będzie smile
    • lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 05.10.15, 21:27
      Motylek ty masz blastke a ja mam 3 dniowego okruszka . Masz jakiś pomysł by się tym razem zagniezdzil ?
      Nie wiem już sama co robic
    • motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 05.10.15, 22:27
      lavenda33 powiem Ci szczerze, że nie wiem co robić. Póki co łykam ten Inofolic, podobno niektóre dziewczyny go piły przed udanym transferem, ale czy rzeczywiście to on pomógł to nie wiem. Łykam tez Koenzym Q10, podobno lekarze też go polecają - każdy ma swoja teorię smile

U mnie będzie ciężko bo mam endometriozę...

Tobie na pewno się uda, głowa do góry kochana big_grin
      • misiunciuncia90 Re: Szczecin In Vitro cdn. 05.10.15, 23:00
        Ja wyczytalam kiedys że ananas kilka dni przed transferem i kilka dni po pomoga w implantacji. Bardzo mocno będę trzymała za was kciuki kochane... Uda się !!! ;*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka