kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 24.10.15, 21:09 Powiedziałam dziś lekarce że to moje ostatnie podejście z myślą oczywiście że powie, że mogę mieć ten emrioglue i ah, ale ona że te leki które dostanę po punkcji to wszystko co mogą mi zaoferować. Te leki dają od sierpnia albo od lipca (mają je w standardzie, czy jakoś tak powiedziała) i właściwie to po pół roku dopiero będą mogli ocenić ich skuteczność. A dziewczyny na innych forach pisały, że te leki już dawno miały Coś ta nasza Gameta kręci..... ehhh w tych lekach moja jedyna nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 24.10.15, 22:22 Kate no to jesteś ode mnie jeden dzień starsza hehe bo ja urodzilam się 14 marca ja juz trzymam kciuki, musi się udać Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 24.10.15, 22:33 Kate ja będę około 12.30 w Gamecie. Transfer mam o 12.45. Ty pewnie o tej godzinie będziesz akurat wychodzić z punkcji. A u kogo się leczysz? U RB? Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 24.10.15, 22:56 Kate.21 te leki sa od lipca ja je dostalam jako jedna z pierwszych na tym forum. Ale skoro mialas juz jakies transfery nieudane to powinni bardziej walczyc o skutecznosc... Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 25.10.15, 08:32 No właśnie o to mi chodzi.... Kama akurat ostatnie wizyty miałam u dr Makowskiej. Nawet nie wiem, kto będzie wtedy robił punkcję... Nie wiem, jak już do tych lekarzy mówić, żeby zrozumieli, że dla nas to jak walko na śmierć i życie, przy czym wolałybyśmy nowe życie.... Maracala, Ty jak trzymasz kciuki to tak jakby były potrójne? Kama musimy przełamać tą złą passę Odpowiedz Link Zgłoś
marcia1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 25.10.15, 09:55 kama widze ze miąlas ciążę bez serduszk to tak jak ja .Moje pytanie oczyscilas sie sama czy miałaś zabieg. bo ja juz mam 8tydz+2dni i lipa okresu ani sladu Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 25.10.15, 10:39 Marcia przykro mi... Ja nie oczyscilam się sama. Miałam lyzeczkowanie a czekałam z moją ginekolog do 9 tygodnia... Nie miałam nawet plamienia. Szczerze Ci powiem ze i tak wolałam zabieg bo często dziewczyny które dostały okres i tak musiały mieć lyzeczkowanie bo nie oczyscilam się w pełni. Porozmawiaj z lekarzem co będzie dla Ciebie najlepsze... I trzymaj się jakoś. .. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 25.10.15, 10:58 Kate moim zdaniem najlepiej jakby punkcje robiła RB ona często robi więc może akurat się uda. Może musisz powiedzieć stanowczo że chcesz klej i ah. Nie pytaj tylko powiedz na wizycie po punkcji ze chcesz tym razem to wszystko bo to już ostatnie podejscie i słyszałaś że możesz skorzystać z tego. A jeśli będą kręcić to powiedz im że przecież zadeklarowali te procedury dodatkowe przy programie rządowym bo pisałaś do MZ w tej sprawie. Ja pisałam i wiem i tak mi odpisali że Gameta zadeklarowała te procedury a więc są one darmowe ale zależy to od decyzji lekarza czy są wskazania. A jak pytałam się RB co jest wskazaniem do kleju i ah darmowego powiedziala mi że 3 nieudane transfery. I moja rada jest taka żebyście wchodzili na wizyty do gabinetu razem bo jak jest się we dwoje można więcej zdziałać i lekarze też czują się trochę mniej pewni. Będzie dobrze tylko powiedz im stanowczo! A w ogóle miałaś kiedyś klej i ah? Wykupowalas to kiedyś lub dostałaś od nich za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
toska_86 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 25.10.15, 11:49 Ja dzis dostalam krwawienia... zywa czerwona krew.... narazie przeszlo. O 15 mam wizyte prywatnie. jestem zalamana. Pierwsza naturalna ciaze poronilam w 6 tc. Stwierdzono zespol antyfosfolipidowy dlatego od poczatku biore acard i clexane. Boje sie.... o 15 wszystko sie wyjasni..... Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 25.10.15, 12:23 miałam dwa transfery - po każdej stymulacji tylko jeden, bo nic nie udało się zamrozić. Nie wykupowałam tego ani też nie miałam nic "za darmo". Naprawdę trzeba się o wszytko upominać. Mój lekarz powiedział, że przy tej ostatniej procedurze "wykorzystamy wszystkie możliwości", tylko to obyło na początku stymulacji i oczywiście - myśląc, że u niego będę częściej - nie spytałam wtedy o szczegóły. Nawet słuchajcie jak się idzie po tych trzech miesiącach przerwy na wizytę kwalifikacyjną do kolejnej stymulacji to najpierw biorą za nią pieniądze a potem (jak już nic nie stanie na przeszkodzie podejściu) trzeba się upomnieć o zwrot. Ja tak dwa razy zapłaciłam i nie myślałam już po wizycie o tym oczywiście, bo w głowie sto myśli co dalej. A biorąc pod uwagę te wszystkie wydatki to po tylu latach trzeba trzymać się za kieszeń. My na początku na to nie zwracaliśmy uwagi, dalibyśmy wszystkie pieniądze, żeby było dziecko. Mój mąż to już stwierdził, że za te wszystkie wizyty (pomijając in vitro) można by było to dziecko kupić We wtorek będzie może już ten mój lekarz a on jest bardziej rozmowny i "przychylny" jeśli tak można powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
marcia1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 25.10.15, 12:24 kama dzieki za odpowiedź.To moja 3 poronienie ale pierwsze w ktorym samoistnie nie krwawie. toska przykro mi ze sie denerwujesz ale mam nadzieje że będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska1401 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 25.10.15, 15:06 Dziewczyny nie potrzebuje któraś utrogestanu? Zostały mi 4 op chętnie odsprzedam: mamuska1401@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zielinka_87 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 25.10.15, 15:52 Mamuska a za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 25.10.15, 17:54 toska jak u Ciebie? Mam nadzieję, że to coś niegroźnego, krawiak np, i że wszytko ok.... trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
toska_86 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 25.10.15, 19:26 Na usg wszystko wyszlo ok. W 18 dpt pecherzyk ciazowy 6,5 mm i widoczne cialko zolte. Dostalam L4 i nakaz lezenia. Niewi bojeadomo skad bylo to krwawienie. jutro ide na bete. okropnie sie Odpowiedz Link Zgłoś
toska_86 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 25.10.15, 19:28 pisze z tel dlatego te bledy mialo byc cialko zoltkowe. nie wiem czy to dobre wyniki. okropnie sie boje... Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska1401 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 25.10.15, 21:25 zielinka_87 - 50 zł za opakowanie 30 tabl. Odpowiedz Link Zgłoś
toska_86 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 26.10.15, 14:39 Dzisiejszy (19 dpt) wynik bety to 15 000, więc przyrost jest ok.W 12 dpt wynosił 600. Nie wiadomo skąd było o krwawienie. Narazie leżę i wypoczywam, a krwawienie ustało. W środę mam wizytę w Gamecie. Może wtedy coś się dowiem. Pozdrawiam Was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
oligatorek18 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 26.10.15, 15:05 Toska, miałam krwawienie mniej więcej tak jak Ty i też nie było wiadomo skąd. W drogach rodnych nie było widać krwi. Beta też mi ładnie przyrastała i wszystko jest ok Także głowa do góry, będzie dobrze! trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 26.10.15, 21:06 Dziewczyny trzymajcie też za moją punkcję jutro - żeby były śliczne jajeczka Trochę się boję, żeby wszystko było ok....... Kama powodzenia na transferze, bądź wyluzowana jak normalnie podczas...., choć wiem że to może być trudne, ehhhhh aby do przodu i pozytywnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 26.10.15, 22:03 Kate kciuki zacisniete!!!! Beeedzie duuuuzo Jajeczek!!!! Ja jak wezmę ze trzy relanium to się uspokoje ale niestety można tylko jedna.... Daj znać jutro jak poszło! Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 26.10.15, 22:07 Kate kciuki za Ciebie!!! A ja sie juz obawiam co ten PIS nam wymysli z in vitro. Oni moga sporo namieszac. Ehh Tośka wierze że u Ciebie bedzie wszystko ok i maluszek bedzie pieknie rósł! Odpowiedz Link Zgłoś
betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 26.10.15, 22:39 Kate życzę dorodnych jajeczek. Dziewczyny ku pokrzepieniu serc, dzisiaj byłam w Gamecie i jest serdunio! Z USG 6t1d. Jestem w ciąży! Po 2,5 roku starań, 2 procedurach, 4 transferach. Z tym że 3 poprzednie w innej klinice. W Gamecie pierwszy udany, a w poprzedniej klinice rozkladali ręce. Mega indywidualne podejście Michała Radwana do mojej osoby. A nie taśma jak w Invikcie w Warszawie. Zanim wybrałam Gamete na nową klinikę naprawdę dużo czytałam. Na forum na kafeterii jest najwięcej udanych transferow właśnie z Rzgowa! Owszem jest też dużo nieudanych, ale oni dostali 3 razy więcej kasy niz inne kliniki wiec mają też 3 razy więcej pacjentów. Czasem też pomaga zmiana na jakąkolwiek klinikę żeby inne spojrzenie lekarza pomogło. Więc róbcie wszystko co podpowiada Wam serce a doczekacie Cudu! Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 26.10.15, 22:54 Netii super!!! Gratki i trzymam kciuki!!!! Ja jutro transferuje... Przydałyby się jakieś pomocne fluidy Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 26.10.15, 22:54 Miało być Betsi a nie Netti Odpowiedz Link Zgłoś
betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 26.10.15, 23:01 Kama wysyłam ciążowe fluidy!!! Powodzenia! Teraz będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 10:52 Kate kciuki za owocna punkcje Kama przesyłam podwójne fluidki ~~~~~ Dziewczyny dzisiaj skończyłam 30 tc mam nadzieje ze będzie juz górki wiem ze teraz każdy tydzień będzie tylko lepszym tak odliczalam do tego momentu, troszkę kamień z serca mi spadł. Chyba teraz w pełni mogę cieszyć się z ciąży i maluszkami bo miałam wiele załaman, dużo dni placzacych,tyle miesięcy gdzie ciągle było pod gorke...,, Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 11:01 Maracalka nie dziękuję Super! 30tc to już prawie końcówka! Oj nacierpialas się kobietko! Ale teraz tak jak piszesz! Możesz się już cieszyć w pełni z ciąży!!!! Super naprawdę!!! A już niedługo dwóch zbojnikow będzie biegać i halasowac w domu ze będziesz miała dosyć ;P Fajnie się czyta historie które kończą się szczęśliwie! Aaa też tak chce!! Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 13:46 Dziewczyny trzymam kciuki za punkcje i transfer! Betsi ciesze sie, ze wszystko jest ok, ktory to Twoj dpt? Maracala jak ten czas zlecial juz 30tc az nie wierze, zuch dziewczyna przeszlas male pieklo teraz niech juz bedzie tylko raj! Ja mam dzisiaj 19dpt, od jakiegos tygodnia mam bole (poza ciagnieciem we wszystkich mozliwych zakamarkach miednicy) typowo okresowe...na szczescie ani jedno plamienie nie wystapilo. Za tydzien usg moze juz pokaze sie serduszko. Chce zeby te 7 dni minelo jak najszybciej, bo jednoczesnie przejdzie termin poprzedniego poronienia i chce wierzyc, ze jak ten dzien ciazy przetrwam to bedzie dobrze... Wtedy byl to ostatni dzien 6-tego tygodnia, a wierze ze pozniej jest bezpieczniej bo trzeba sie czegos trzymac, zeby nie oszalec Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 14:49 hejka!Dziewczyny tym ktorym sie udalo gratulacje wielkie!maracalka-widzisz przetrwalas teraz juz bedzie tylko dobrze.Gosiaczku-a ty kiedy betujesz?juz jakos chyba na dniach?hmm jak sie czujesz?u mnie ost srednio robie duzo badan itp chce sprawdzic wszystko wdzluz i wrzesza takto jakos leci przestalam tak intensywnie myslec o dziecku i tak jakbym w srodku powoli sie godzila ze juz chyba go nie bedzie ale nadzieja jeszcze gdzies tam cicha jestpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 16:06 Stokrotko musisz walczyc nie mozesz sie z tym pogodzić ja wierze ze w koncu się uda...ja dzis 9dpt i teoretycznie moglabym juz bete jutro zrobić a prawidlowo w czwartek ale nie mam odwagi na nia isc, boję się strasznie...od początku boli mnie brzuch już od punkcji a teraz @ coraz bardziej ale biore nospe i jest ok, bolą mnie plecy i biust, mam wachania tempetatury, ogolnie zle sie czuje, jak bedzie beta dam znać ale ból brzucha nie napawa optymizmem, pociesza mnie to ze mam jeszcze dwie sniezynki....😃 Odpowiedz Link Zgłoś
betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 17:17 Gosia ból brzucha to był mój pierwszy objaw! I cieszyłam się że był bo to zwykle dobrze zwiastuje! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 18:30 betsi83 to mnie troszke podniosłaś na duchu...pojutrze beta trzeba wierzyć do końca😃 Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 14:53 Ja już po transferze. Tym razem wszystko czułam cewnik i nawet wpuszczanie zarodka które tym razem widziałam na ekranie bo poprzednio dwa razy nie przekręcili go zbyt dobrze. Beta jemy 7 listopada. Tym razem mamy ryse, embryoglue i ah. A mój zarodeczek to jakiś taki brzydalek Poprzednie na zdjęciu były ładniejsze ahh teraz wytrwać i się modlić pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 15:42 Kama no to masz pełen zestaw!!! Trzymam kciukasy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 15:39 Betipi to byl mój 31dpt. Nie mogłam się doczekać tej wizyty tak jak Ty. Życzę super widoków za 7 dni! Odpowiedz Link Zgłoś
belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 17:20 Kobietki tym ktorym sie udało z calego serca gratuluje Nie wiem czy pamietacie ale poroniłam w 8 tygodniu.... Na szczeście szybko było krwawienie i nie musialam przechodzic łyzeczkowania, poniewaz wszystko wyczyscilo sie samo... Tylko pytanie co teraz.?? zastanawia mnie jedna rzecz ... I.P powiedzial ze jak zacznie mi sie kolejny okres to mam zaczac brac estrofem i spotkac sie z nim w 10dc. I mam pytanie czy w tym cyklu, ktory bedzie jest możliwe zebysmy podeszli do crio transferu?? czy to znow bedzie kolejny miesiac do odczekania... mamy trzy mrozaczki w bardzo dobrej klasie wiecie jak to wyglada ? p.s. lekarza nie spytałam bo tak sie stresowalam ta inhformacja czy wszystko sie wyczyscilo ze nie spytalam Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 17:55 Belonia skoro kazał Ci brać estrofem i pojawić się w 10 dc to raczej szykuje Cie na transfer crio. Tylko nie wiem czy tak można od razu po poronienia. Ja miałam lyzeczkowanie to czekałam 2 cykle i dopiero w 3-cim zaczęłam starania. Może jeśli się sama oczyscilam to czekać nie trzeba nie wiem. Ale IP dał taki schemat jakbyś miała mieć crio transfer. Odpowiedz Link Zgłoś
belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 17:57 Dziekuje za info a jak u ciebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 18:17 beloniu-mi po poronieniu (samoistne-oczycilam sie sama)w ponad 6 tyg P.R kazal odczekac min jeden cykl zeby macica i ty dobrze sie zregenerowala...pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
marcia1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 28.10.15, 09:38 belonia jakie objawy Tobie towarzyszyly przed poronieniem samoistnym bo ja nadal na nie czekam Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 18:58 Beloniu ja tez mialam brac mrozaka juz w kolejnym cyklu ale okres mnie zaskoczyl (14 dni od poronienia!) i nie zdazylam juz do Gamety po estrofem bo bylam wtedy na wakacjach tez sie sama oczyscilam i mysle ze przy tak wczesnej ciazy to nie jest problem zeby macica sie zregenerowala. Mysle ze skoro poronienie jest samoistne to jest jak najbardziej fizjologiczne i zdrowe dla nas Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 19:32 Belonia ja dziś po transferze jestem. I czekam Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 19:50 Kama trzymam kciuki!!!! Relaksuj się i wizualizuj! Ja po punkcji - nie jest zbyt wesoło 4 niedojrzałe komórki nie nadające się, dwie ok i jedna do obserwacji. U mnie transfer najprawdopodobniej w piątek. Po punkcji byłam na konsultacji u PR i powiedział, że ja muszę mieć transfer w 3 dniu, bo gdyby czekać do 5 doby to byłby już listopad a w listopadzie mają zakaz robienia transferów. Tzn u mnie nie mogliby wykonać, konsultowali moją sytuację w mz i muszę mieć w październiku. No i dostalam estrofem, encorton clexane, luteinę 2 na dzień po 300mg.Gonapeptyl wpiątym dniu po punkcji jedna ampułaka - to wszystko na zagnieżdżenie zarodka .Będę też miała emrioglue. Nie wiem, czy za to zapłacę bo już się nie spytałam, ale jutro będę dzwonić jeszcze dla pewności to zapytam o to. No i zabieram dwa zarodki i muszę oglądać bliźniacze wózeczki. A u Radwana na zdjęciach z 4 pary bliźniaków i jak byłam w aptece w matce polce to też mamusia wychodziła z bliźniętami Biorę oczywiście relanium przed transferem. Teraz leki przestają działać i zaczyna boleć brzuchol... Chciałam zwolnienie do końca tyg dostałam do 6.11 Powiem Wam leżę i JESTEM W CIĄŻY od piątku!!!! Co jeszcze robiłyście na to żeby transfer się powiódł? Tak od siebie? Ja nie biorę poza magnezem i kwasem foliowym i wit B complex żadnych witamin, bo wyczytałam, że silny organizm może odrzucać zarodek. Nie wiem, czy dobrze robię. Kama jesz ananasa? Jak się czujesz? Trzymam kciuki, bo za tobą ja ROK 2016 JEST NASZ coraz więcej tu optymistycznych wieści, więc nie może być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 27.10.15, 22:49 Kate trzymam kciuki!!!! Byłaś w koszuli w kratkę czwrwona dziś w gamecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 28.10.15, 10:19 marcia 1981 ja miałam w czwartek i w piatek bóle w dolnej czesci krzyza. te bole przyszly tak nagle bo nigdy wczesniej nie narzekalam na kregoslup..., a to wlasnie bylo poronienie bo w piatek popoludniu dostalam krwawienia. no i do tego jeszcze sciagajacy bol brzucha jak przy okresie a nawet troche gorzej.. musialam wziac ketonal. kama to trzymam kciuki kate a dlaczego w listopadzie nie wykonuje sie transferów?? tylko mi nie mowcie ze przez nasza nowa partie ;/// Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 28.10.15, 10:48 Nie mam pojęcie, mi o tym mówił już mój doktor na początku stymulacji, ale wyliczył, że się wyrobię w październiku. Nie wiem, czy to ma związek z moją konkretną sytuacją. Rozmawiałam z dziewczyną, która miał pierwszą punkcję i będzie miała transfer w piątym dniu, czyli 1.11 - tak jej wstępnie powiedział lekarz, tylko nie spytałam czy jest z mz. Może to właśnie u mnie tak jest, bo poprzednią punkcję miałam w styczniu i się lekarz zdziwił, ze tak długo czekałam. Kama, ja miałam zieloną bluzkę i spodnie w kwiatki - bo luźna. Powiem wam, że po ostatniej punkcji czułam się dużo gorzej, bolał mnie brzuch, a teraz ok, czekam na telefon. Jesli będzie transfer w trzecim dniu to jutro zadzwonią i pierwszy zastrzyk clexane. Mam nadzieję, że moje jajusia dadząradę Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 28.10.15, 10:52 Kama relaksujesz się? Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 28.10.15, 11:25 Nie robią transferów bo 1 listopada wchodzi ustawa o in vitro i każda klinika musi wysnuć prośbę do MZ o to że może transferowac zarodki utworzone przed 1 listopada. I MZ musi przyjechać zbadać czy zarodki były utworzone zgodnie z ustawą i da wtedy zgodę na ich transferowanie. I chodzi tu o każde in vitro rządowe i komercyjne. A dlaczego tej dziewczynie robią 1 listopada to szczerze nie wiem bo mają zakaz więc może po znajomości wpisza że zrobili wcześniej czy coś. Kate tak relaksuje się na calego leżę jeszcze w pizamce Niepokoil mnie tylko wczorajsze rozwolnienie bo przeczyscilo mnie konkretnie ale dziś już lepiej. Mam nadzieję że nic tam temu brzydalkowi się nie stało. .. Kate no to chyba Cie nie widziałam. Ja miałam różowa koszule i jeansy i w sumie siedziałam przed pokojem IP nr 5 ale Ciebie nie kojarzę w takim razie Odpowiedz Link Zgłoś
marcia1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 28.10.15, 19:58 jestem już zmęczona tym czekaniem na "okres" mam nadzieje że organizm jednak da radę belonia to prawda przy naturalnym wydaleniu ciąży mozna starać się 1 cykl później. Odpowiedz Link Zgłoś
aniab2205 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 28.10.15, 21:00 Betsi, gratulacje. Odwracaj te nasze pesymistyczne nastroje, rozsiewaj nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 07:29 marcia-kochana a ile ty juz tak chodzisz?mi pamietam P.R I moj gin dal ok 10-14 dni na zaczecie oczyszczania...jakby sie nie zaczelo to mialam skierowanie do szpitala ,pow ze nie wolno tak dlugo z tym chodzic bo mozesz dostac stanu zapalnego itp i zrobic sobie jeszcze gorzej;-( Odpowiedz Link Zgłoś
marcia1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 08:51 stokrotka jest 8.5 tyg .Mi bardzo zalezy na naturalnym ale jak do przyszlego tyg nie dostane to dłużej nie czekam.Dzis napierdziela mnie krzyż jak cza więc moze to znak tak jak u beloni. Ja mialam ciążę bezzarodkowa wiec chyba nic groznego nie moze mi byc Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 09:23 Marcia to że bezzarodkowa to nic nie znaczy. Powikłania mogą być bardzo zle. Jak dojdzie do stanu zapalnego to będzie nie ciekawie. Później możesz mieć problem żeby w ogóle zajść w ciążę. Moim zdaniem to właśnie na poniedziałek powinnaś mieć już wyznaczony termin jak coś a nie dopiero go wyznaczać. Bo też się czeka parę dni żeby Cię przyjęli. Zastanów się naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
marcia1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 10:14 dziewczyny ja skierowanie mam juz wypisane od tygodnia .Jestem w kontakcie z lekarzem i powiedzial ze skoro mi tak zależy a nic zlego sie nie dzieje to mozemy poczekać. Mam nadzieje ze dobrze robię. Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 11:28 Marcia moze ten bol w krzyzu jest juz zwiastunem, ja tez mialam kilka godzin przed... ale dosc lekki, myslalam ze od lezenia a byl to ksiazkowy element poronienia Betsi boli Cie brzuch? Ja mam codziennie rozne bole, skurcze, ciagniecia, klucie w kazdym miejscu miednicy, i typowe okresowe tez sie zdarzaja. Na szczescie plamien brak. Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 18:27 wpolityce.pl/m/polityka/270140-minister-zembala-rzutem-na-tasme-przedluzy-rzadowy-projekt-finansowania-in-vitro-z-budzetu-panstwa-chodzi-o-300-milionow-zlotych-do-2019-roku Dziewczyny myślicie ze to realne? Ja juz sie obawiam co dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 19:15 słuchałam w radio i mówili, że jest tak, że po weryfikacji budżetu na przyszły rok może się okazać, że nie będą mieli pieniędzy na in vitro i wycofają. Tylko jest sprawa tego że kliniki podpisują umowy i te umowy nie mogą być ot tak zerwane. Dziewczyny. dostałam telefon i jutro transfer. Mam dwa zarodeczki klasy B i juto o 15:20 transfer. Tylko nie wiem, kto będzie robił. Poprosiłam panią emriolog o emrioglue i będę miała, tylko nie wiem, czy mam dopłacić - jutro się okaże. Kama jak Twoje samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 19:33 Tak wiec dziewczynki dzis u mnie 11dpt beta 332,27 ciesze sie ale wiem ze to dopiero poczatek drogi a szczesliwa tak naprawde bede gdy juz zobacze serduszko weryfikacja dopiero w poniedzialek wiec zobaczymy czy ladnie przyrasta... Dziewczyny powiedzcie jak z lekami bo u mnie wszystkie pisza do dnia testu ciazowego i nie wiem czy brac dalej biore clexane, estrofen,encorton i luteine???? Odpowiedz Link Zgłoś
maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 19:48 Gosia no gratulacje!!! piękna beta,teraz kciuki za przyrost i oczywiście serduszko Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 19:51 maracala kciuki zawsze wskazane😉 Odpowiedz Link Zgłoś
ewela777_25 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 10:57 Gosiu gratulacje!!!! Masz identyczna betę jak ja miałam,ja od poniedziałku zaczynam 14tc,a jeśli chodzi o leki to ja brałam prolutex i encorton do końca 12tc ja mieszkam w Anglii i tak mi tutaj zalecili oni tutaj pacjentek po in vitro maja mnóstwo a i od 14 tc malutka dawkę aspiryny na lepsze ukrwienie aż do 37tc.pozdrawiam całe grono Gameciarek i życzę sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 19:38 Przeczytalam wszystkie komentarze pod tym artykulem i ... juz wiem dlaczego wygral "moherowy" PIS... zenujacy poziom wiedzy elektoratu tej partii Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 19:50 Kate super! Już trzymam kciuki za Ciebie!!! U mnie co dzień to coś nowego... najpierw było rozwolnienie w dniu transferu, wczoraj miałam takie jakieś pulsowanie w pochwie czy macicy i nawet nosa i magnez nie pomagały, a dziś boli mnie kręgosłup na dole i całe nogi że muszę ciągle nimi ruszać. .. od transferu staram się leżeć w sumie leżę cały czas... Ale nachodzi mnie czarne myśli cały czas... Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 20:05 Kama ja sobie tlumaczylam, ze gdyby blastus sie nie wgryzal nie byloby zadnych odczuc i one sa na plus Gosia- gratuluje bety!!! Co do lekow to w Gamecie praktykowane jest encorton, estrofem i clexane minimum do serduszka bez zmian a luteina jeszcze dluzej. Bierz wszystko bez zmian. Moj dr z poza kliniki chce zostawic encorton do 10tc. Gameta nie odpisala mi na maila co dalej z lekami, trzeba dzwonic albo isc na wizyte na ktora mnie naklaniano juz po transferze (oczywiscie platna). Odpowiedz Link Zgłoś
belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 21:16 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19109889,od-listopada-samotne-kobiety-nie-beda-mogly-skorzystac-z-in.html Odpowiedz Link Zgłoś
belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.10.15, 21:18 to chodzilo o samotme kobiety a nie o pary Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 07:11 gosiaczku-super gratulujeTrzymalam mega kciuki za Ciebie!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 09:06 Gosia- przypomnij mi który to Twój transfer? Miałaś klej i naciecie teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 10:37 Gosia super wieści!!!!! Gratuluję z całego serduccha!!! Piękna beta!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 11:07 Kama! Miałaś ten emrioglue? Ciekawa jestem jakie są tego efekty. Ta embriolog powiedziała, że oczywiście nie ma potwierdzonej skutexczności a z drugiej strony jeżeli to jest po to to musi jakoś pomagać... Boję się Gosia!!! Gratulacje!!!! Teraz już tylko lepiej będzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 11:31 Kate tak miałam tym razem po raz pierwszy embryoglue podane. Oprócz tego jeszcze to nacięcie otoczki i wcześniejszym cyklu zrobiłam ryse endometrium. Więc teraz mam pełen pakiet wcześniej nic nie miałam z ulepszać podawane. Żaden z tych ulepszać nie jest potwierdzony ale jak czytam to wielu dziewczynom się udaje które miały coś zastosowane z tego. Głowa do góry i niczego się nie bój! Dwa zarodeczki zwiększają szansę o wiele! Więc cycki do przodu myśli pozytywne i pedz po maluszki! Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 12:04 A jadłaś ananasa? Tak mi się jeszcze przypomniało.... Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 12:36 Tak Kate jadłam ale świeżego oczywiście nie tego z puszki zaczęłam 2 dni przed. W dzień transferu zjadłam prawie całego! I teraz też jem codziennie ale mniej tak z 1/3 całego. No i jeszcze orzechy nerkowca wcinam ale tak co drugi dzień po 100. I ogólnie dużo wody pije i jem dużo białka bo ponoc dieta białkowa też pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 12:38 Kurna jeśli chodzi o orzechy to niedopisaly mi się gramy po 100g żądam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 14:46 Dzięki dziewczynki mocno wierzę że będzie dobrze....a co do leków do lekarz dziś ma dzwonić ale biore nadal bez zmian...Dzis zrobiłam test i piekne dwie tłuste krechy...tak dlugo na to czekałam ale boję się jeszcze cieszyć....W poniedziałek powtórka bety zobaczymy czy ładnie rosnie... Cytrynko to mój 5 transfer i trzecie podejście, miałam podane dwa zarodki z AH i Embryo Glue...i do tego screatching endometrium.... Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 14:55 Gosia ja teraz tez mialam pelen pakiet. Ryse, ah i embryoglue ale 1 zarodeczek podany. Ehhh tez bym chciala zeby sie udalo... Jakos wypoczywalas po transferze tzn lezalas czy normalnie funkcjonowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 16:25 Gosia - zapomnialam Ci pogratulować No to ja czekam na 4 transfer, też mam miec klej i nacięcie, ale bez rysy. Poczekam pewnie do grudnia... dwa miesiące zmarnowane. A czemu mialaś dwa zarodki podane? też masz 30 lat jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
iza26p Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 20:20 Boże gosiu jak się ciesze jestem z ciebie tama dumna teraz już musi być dobrze może masz dwa szkraby a wracając do kliniki to stymulację narazi e nie mam maialam mieć w tamtym miesiącu ale nie mieli funduszy mam teraz dzwonić za 2 tyg zobaczymy trzymam za was wszystkie kciuki stokrotko co u ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 21:01 Cytrynko przy trzeciej stymulacji niezaleznie od wieku mozna miec dwa zarodki Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 22:21 Dokładnie Cytrynko betipi ma racje mi PR mówił że za trzecim podejściem moge mieć dwa zarodki i tak mi wpisał w karte a pomimo tego chcieli mi podać jeden i wmawiali że tak ma byc ale walczyłam z nimi do upadłego.... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 22:25 Kama teraz trzymam kciuki za ciebie będzie dobrze... no i reszte po transferze dziewczynek.... Iza mam nadzieje ze twoja stymulacja w koncu ruszy i Cytrynki też, fajnie by bylo gdyby wszystkim za tym trzecim razem sie udało...ja sie cieszę ale umiarkowanie bo to dopiero poczatek drogi, jak juz wiemy z naszego forum.... Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.10.15, 23:16 Gosia ja mam jeszcze drugą próbę. Miałam już jeden transfer blastki , mamy dwa mrożaczki. Dr makowska pytała czy chcemy dwa w crio, ale sami nie wiedzieliśmy. Październik odpadł bo moj organizm zwariował, czekam teraz na okres, ale z tego co piszecie to listopad tez odpadnie. .. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 31.10.15, 09:10 iza-hej kochana ciesze sie ze dzialaszja juz po rządowych in vitro;-(ale tzreba zyc dalej robie badania hormonalne potem genetyke i zobaczymy jak z kasa moze za jakis czas komercyjnie podejde szczerze to po tym wszystkim stracilam wiare w in vitro ale ostatanie wiadomosci tu na forum zwłaszcza Gosi daja sile i nadzieje ze jednak moze sie udac!Trzymam za Was kochane bardzo mocno kciuki i zawsze szczerze z serca zycze jak najlepiej;-*buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 31.10.15, 09:50 Dziewczyny! jestem po transferze i dostałam 2* 3 tabletki luteiny a czytałam, że niektóre z was mają więcej. Zwiększyć? Mam jeszcze 1,5 listka duphastonu może to wziąć? Siedzę i myślę... Gosia gratulacje.... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 31.10.15, 12:43 Cytrynka ja bym wziela dwie od razu wieksze szanse jak są dwa zarodki... Kate21 ja tez biore tyle luteiny 2x3 wiec spokojnie tylko coś ta luteina zaczyna mi florę bakteryjna psuć i robi mi sie infekcja wiec nie wiem czy nie bede musiala przejsc na duophaston... Stokrotko masz racje mój przypadek tez był beznadziejny bo ciągle było pod górkę a teraz wiara w in vitro musi ci powrocic w końcu byłaś juz w ciąży i cały czas trzymam za ciebie mega kciuki... Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 31.10.15, 21:11 Gosiu myślę o tym ... zobaczymy ... może jak najszybciej zacząć 3 próbę, zanim PiS wycofa ustawę Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 31.10.15, 21:39 Dziewczyny robila ktoras z Was bhcg w gamecie kiedykolwiek? Czy rzeczywiscie czeka sie na wynik 1 godzine? I gdzie go sie odbiera pozniej? Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 31.10.15, 22:02 Kama - ja robiłam i czekalam 2 godz raczej... najgorsze co mogło byc. Już nigdy więcej tego nie zrobię. Odbierasz wynik i musisz byc silna bo dookoła ludzie, wiem że wszyscy to tam przechodzą ale mimo wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 31.10.15, 22:03 A odbiera się w recepcji Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 31.10.15, 22:34 A to nie daja w jakiejs kopercie wyniku??? Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.11.15, 08:53 Kama - no nie... dziewczyna ktora mi go dawala jeszcze na niego spojrzala i juz wiedzialam że się nie udało. Dlatego wolę u siebie robić, jadę rano na pobranie i potem sprawdzamy w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.11.15, 09:31 Kurcze. No ja tez tak zawsze robilam u siebie tzn w Łodzi i wynik telefonicznie. Ale dluzej czeka sie na wynik bo jak dobrze poprosze to kolo 5 godzin a w gamecie szybciej no ale jak tak to chyba zrobie standardowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.11.15, 10:17 Kama ja raz robiłam w gamecie i było dokładnie tak jak powiedziała cytrynka. Te panie mogłyby się powstrzymać od patrzenia w wynik przy nas. Przecież jak my już zerkniemy to od razu po nas będzie widać. Ale taka głupia ludzka ciekawość. Mi pani doktor wręcz poleciła zrobić wynik w gamecie a potem iść na wizytę "i wszystko płatne niestety". W gamecie więcej kosztuje beta no i kilometry i nie wiem jeszcze jak to zrobić. U mnie muszę wynik zrobić rano a potem czekać (w pracy) do wyników i po nie jechać.... więc nie wiem co lepsze..... Ale zakładające że jest ok to dobrze byłoby jechać do gamety.... Dziewczyny po transferze jak się czujecie? Czy jest jeszcze któraś przed betą? Kama mnie brzuch boli w nocy, nie mogę sobie znaleźć miejsca i się budzę. Poza tym dużo śpię i jem. Żadnych rewolucji żołądkowych. Wczoraj musiałam trochę połazić, bo jak to w święta gości. Dziś leżę i mam zamiar tylko na trochę jechać na cmentarz. Miałam nic nie robić ale tak się oczywiście do końca nie da. Poza tym żadnych objawów....A bóle brzucha takie jak okresowe delikatnie, więc biorę 1 albo 2 na dzień no spy. A jak u Ciebie? Mi wypada 11 dpt 10.11. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.11.15, 11:05 Kate no u mnie bez zmian w sumie. Staram sie lezec od wtorku wiec juz mnie wszystko boli i kregoslop i glowa. Teraz w sumie mam lekki bol piersi jak to po progesteronie a biore i lutke i duphaston, bole @ sa raz lekkie raz wieksze. Dzis np jeszcze mnie nie bolalo. Ja spie tylko w nocy no ale ze 2-3 razy budze sie i latam do toalety. Jem tez wiecej ale to z nerw i z nic nie robienia. Ja w tym roku odpuszczam cmentarze bo ja jestem bardzo chorowita i przy tym encortonie wole siedziec w domu. Ja 11dpt mam w sobote za tydzien 7 listopada. Ale zastanawiam sie nad zrobieniem 6 w piatek. No bo pewnie w sobote wyniku miec nie bede. Nie wiem czy w gamecie w sobote by mi zrobili i podali wynik? Sama nie wiem co jeszcze zrobie z ta beta. Ale ogolnie nadziei nie mam raczej mimo tych wszystkich ulepszaczy jakos tak czuje i juz... i poprostu chyba sie zalame po becie totalnie juz mi braknie sil... ; ( Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.11.15, 13:16 W gamecie w sobotę na pewno działa laboratorium, więc n pewno zrobisz tam betę. Ja kiedyś robiłam w Wielką Sobotę hormony, bo akurat mi tak cykl wypadł. Nie myśl negatywnie!!! Zabraniam. Przecież wiesz, że nie zawsze występują ewidentne objawy!!!! relaksuj się, myśl pozytywnie, czytałam że dziewczyny już czytały bajki maleństwu Nie ma co myśleć źle!!!!!! Mi się wydaje, że niezależnie od nastawienia jeśli będzie źle, to ból będzie tak samo straszny.....Więc trzeba się przyzwyczajać do uśmiechu na gębie (ja taki mam jak się widzę w lustrze) i tak mi już zostanie i już!!!! Działania tych leków wszystkich w ogóle nie czuję, bo ja zawsze mogę spać. Jak dziś leżę to chwilę coś oglądam, trochę poczytam i już śpię. Też dużo jem, ale też sobie tłumaczę, że to z nudów i nic nierobienia i latam do toalety w nocy, ale to po lekach (chyba). A poza duphastonem bierzesz luteinę dowcipną? ile tego bierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.11.15, 13:57 Tzn mi nie chodzi o objawy bo przeciez na tym etapie takowych nie ma bo jest za wczesnie. Przeciez niektore zachodza i nie maja objawow zadnych a inne maja wszystko i nie zachodza. Ja to tak wewnerznie czuje... Biore 2x300mg luteiny dowcipnie i 3x duphaston. To moj pierwszy transfer z rak wysoka dawka. Wczesniej przy pierwszym bralam sama lutke dowcipnie 2x300mg , a przy drugim bralam sam duphaston 3x1. A teraz spytalam lekarza czy moge powiekszyc i brac to i to i mi przepisal. Szukam poprostu powodow niepowodzen i wiele dziewczyn mowilo zebym sobie zwiekszyla dawke progesteronu wiec to zrobilam. Przepisali mi recepty wiec spokojnie mi starczy jednego i drugiego no bo zabraknac nie moze. Problem w tym ze mnie przytlacza cala ta walka... to juz ponad 5 lat, ciagle podporzadkowuje sie tylko temu. Mialam nadzieje w in vitro choc ciezko bylo mi sie zdecydowac a tu mimo 5 blastek nie udaje sie... Przez ta moja walke calkowicie przestalam walczyc o prace. Prowadzilam firme ktora w sumie splajtowala i teraz zawiesilam. I przez te wszystkie lata staran spychalam prace na bok i teraz nie mam ani pracy aji dziecka. I juz mnie to meczy. Jakby chociaz praca byla jakas stala mielibysmy perspektywy zeby o jakims domu pomyslec bo teraz wynajmujemy. Ale jesli teraz zrezygnuje z in virro nie wiem czy kiedykolwiek bede miec tyle hajsu zeby zrobic prywatnie. Poza tym nowej pracy raczej nie podziele ze staraniami in viro bo by mnie wywalili jak bym do punkcji musiala sie zwalniac co chwila. I tak w kolo macieju ciagle tkwie w tych staraniach i naprawde nie mam juz sil i mysle o tym by pododzic sie z tym ze poprostu dziecka juz nigdy nie bedzie... ; ( Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.11.15, 18:59 Kama! Takie myśli dopadają każdą z nas i każdą parę. Ale robimy to wszystko aby spełnić marzenia. Pomyśl, czy gdybyś prowadziła swoją firmę poświęcając całą swoją energię i czas to czy gdybyś w końcu zdecydowała się na dziecko to wyrzucałabyś sobie, że nie zaczęłaś wcześniej. Powiem Ci ja też mam z takich powodów doły: brak swojego mieszkania czy domu, masę pieniędzy wydane na leczenie przez 5 lat, żadnych wakacji, wszystko podporządkowane jednemu celowi i nic. I powiem Ci jeszcze : wszyscy nasi "przyjaciele", którzy czasem mimochodem mówią, że mają dość swoich dzieci (co mnie bardzo boli i mam ochotę im po prostu powiedzieć"to oddaj mi jedno dziecko") mają wszystko a nie są szczęśliwi a nam do pełni szczęścia brakuje dziecka. I my robimy wszystko aby to szczęście osiągnąć. A oni choćby się zes..... to nie będą szczęśliwi, bo nie umieją docenić tego co mają. Myśl więc optymistycznie, bo tak długo czekamy na te maleństwa, że jak przyjdą wreszcie to powinnyśmy być piękne, zadbane i szczęśliwe. ja tak sobie myślę, że tak długo czekałam na męża to teraz też dłużej muszę poczekać na dziecko... Ale jak już będzie to będzie cudownie. Tak sobie tłumaczę, co nie znaczy, że nie mam dni kiedy wyję jak pies.... Ale teraz trzeba myśleć pozytywnie!!! Jak patrzę na znajomych, którzy "dorobili" się pełnych rodzin, firm, domów wakacji itd, to też oczywiście jestem wściekła, czemu ja mam całe życie pod górę, czemu chociaż w tej dziedzinie nie mogło mi się powieść... Ale takie myślenie nic nie zmieni, niestety, MUSI BYĆ DOBRZE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oligatorek18 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.11.15, 19:33 Dziewczyny, artykuł dotyczący wstrzymania procedur m.tokfm.pl/Tokfm/1,109983,19123199.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
robin.1985 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.11.15, 22:41 Wygląda na to,że nie ma co panikowac : Art. 96. 1. Podmioty wykonujące w dniu wejścia w życie ustawy czynności medycznie wspomaganej prokreacji polegające na pobieraniu komórek rozrodczych od dawców lub stosowaniu komórek rozrodczych i zarodków u ludzi w procedurze medycznie wspomaganej prokreacji mogą wykonywać te czynności, po tym dniu, do czasu uzyskania pozwolenia, o którym mowa w art. 48 ust. 1, nie dłużej jednak niż przez 12 miesięcy od dnia wejścia w życie ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 00:15 Kate siku w nocy to był mój pierwszy objaw ciąży w zasadzie od samego transferu! Mam tak do dzisiaj a już 8 tydzień się zaraz zaczyna Więc jestem dobrej myśli! Betipi wcześniej bolało mnie trochę bardziej. Teraz mniej, chociaż przedwczoraj całe podbrzusze, w pochwie i w pachwinach. A dzisiaj nic. A jak Ty się czujesz? Jakieś dolegliwości? Mnie oprócz siku w nocy i ciągłej sennosci nic nie jest. Gocha gratuluję bety!. Kiedy powtarzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 08:40 Mnie tez juz jakby rzadziej boli ale wczoraj pojawilo sie plamienie, teraz juz tylko wczorajsza krew brunatna z luteina sie oczyszcza. Mialam stracha, dzis leze i do jutra czekam na usg. Poza tym siku i sennosc, troche piersi mi sie powiekszyly. Dzis zaczynam 7-my tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 19:13 Trzymam kciuki. A powiedz jeszcze czy po transferze a przed betą czułaś bóle okresowe? Mam dziś 3 dpt i czuję takie właśnie bóle, biorę 2 x 3 tabletki luteiny i wzięłam jeszcze 2 X1 duphaston i dwie no spy na dzień..... I jakoś się trzymam. Poza tym na razie nic nie czuję. Kama a co u Ciebie dzisiaj? Co w ogóle tak cisza? Rozumiem odpoczywacie Odpowiedz Link Zgłoś
maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 19:24 Wiecie może kiedy znów będą robić transfery? Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 20:03 Kate u mnie normalnie. Dzis moj 6dpt i do dzis lezalam caly czas. Jesli mialo sie zagniezdzic to sie zagniezdzilo... ale przeczucia mam zle i tyle mi jakby bole na @ minely. Ale chyba dlatego ze biore duphaston bo mi przy dluzszym braniu duphastonu wlasnie bole @ znikaja. Ale zaczynam miec jakies podraznienie po luteinie... Kate nie doszukuj sie objawow bo na tym etapie takich nie ma! Jest za wczesnie nawet jak juz beta wyjdzie pozytywna to do objawow jeszcze daleko bedzie naprawde! Zarowno przy bolach jak na @ zachodza jak i nie zachodza. Jedynie Twoja jakas wewnetrzna intuicja kobieca moze Ci cos podpowiadac. Ja wolalabym jej nie miec bo mi znow podpowiada klape ehhh w piatek wszystko sie wyjasni! Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 20:05 Maltanka nie mam pojecia. W tv mowia ze od przyszlego tygodnia maja ruszyc ale najlepiej zadzwon moze w czwartek czy piatek do gamety i sie spytaj juz powinni cos wiedziec wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
agusiamil84 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 20:22 Cześć dziewczyny, nie pisałam wcześniej tylko podczytuje Was od lipca i obserwuje te forum😊 W piątek 30-tego miałam criotransfer i betuję w poniedziałek. To moja pierwsza próba, wiec nie mam doświadczenia, ale tez mam lekkie bóle miesiączkowe i czasami bóle pleców czego nigdy wcześniej nie miałam przed @ staram sie nie doszukiwać objawów, ale to trudne😊 Trzymam kciuki za wszystkie betujace w najbliższym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 20:34 Agusiamil kciuki za bete!!! Ja betuje w piatek w sumie powinnam w sobote ale wtedy czekalabym z wynikiem do pon wiec zrobie w piatek. Dziela nas 3 dni od transferu Widze ze objawy podobne jak u mnie Moze bedziesz miala szczescie i uda sie od razu za pierwszym razem czego bardzo serdecznie zycze! A masz jakies śnieżynki zamrozone??? Odpowiedz Link Zgłoś
maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 20:40 Planuje pod koniec tygodnia zadzwonić do Gamety i się zapytać, ale pomyślałam, że może już któraś z Was dzwoniła Odpowiedz Link Zgłoś
maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 20:41 www.tvn24.pl/informacja-o-in-vitro-w-akcie-urodzenia,591070,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 20:56 Betsi83 dziekuje... jak do tej pory jest dobrze dzis powtorzylam bete i jest 1528 a progesteron 131 wiec przyrost w normie bo w czwartek bylo 320 bhcg teraz czekam na czwartkowe usg potwierdzajace pecherzyk... Odpowiedz Link Zgłoś
agusiamil84 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 20:58 Mam jeszcze jednego mrożaczka w razie czego 😉 Ja powinnam betować we wtorek bo wtedy wypada 11 dpt, ale Makowska powiedziała, ze spokojnie można tez w 10 dpt wykonać bete. Kciuki zaciśnięte i czekam na piątkowy wynik😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 21:11 Agusia. To miałyśmy transfer tego samego dnia i u Makowskiej. Jedziesz do Gamety na betę. Ja się zastanawiam. Jeśli nie będę miała niepokojących objawów to pojadę. Ostatnio zanim zrobiłam to już @ była Teraz się tak łatwo nie dam i już. Kama no ja wiem, że poczuć można niewiele i tym się tymczasem pocieszam ale dziewczyny piszą tu o różnych odczuciach więc pytam. A z drugiej strony po tych wszystkich lekach można się czuć "odmiennie". Ja nie przeleżałam jeszcze żadnego całego dnia. Wczoraj leżałam najwięcej. Dziś prawie cały dzień chodziłam ale nie tak żeby się zmęczyć i byłam u koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 21:23 No wlasnie to wszystko przez te leki! Ja przy poprzednich transferach funkcjonowalam normalnie no poza oczywiscie sportem i dzwiganiem wiec teraz postanowilam lezec przez 5 dni czyli do czasu az sie zagniezdzi. Probuje wszystkiego a noz moze pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
agusiamil84 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.11.15, 21:52 Właśnie mi tez sie wydaje, ze to bardziej te leki, które bierzemy powodują takie objawy. Ja zrobię betę u siebie, za daleko mam do gamety. Umówiłam sie z Makowską, ze zrobię u siebie i zadzwonię do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 01:39 Dziewczyny po transferze dobrze jest poleżeć, ale wskazane są też spacery na drugi i trzeci i kolejne dni żeby macica byla dobrze ukrwiona. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 08:22 gosia-beta SUPER wrecz wzorowa pecherzyk juz napewno jest i moze bedzie juz serduszko -ciesze sie naprawde!za pozostale dziewczyny rowniez trzymam kciuki!pozdrawiam wAS kochane! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 10:13 Stokrotko pecherzyk może będzie ale na serduszko to nie za wczesnie, dziewczyny pisały że duzo pozniej bylo serduszko...napisze jak juz coś tam zobacze we czwartek...pozdrawiam i trzymam kciuki za betujące... Odpowiedz Link Zgłoś
agusiamil84 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 09:20 Ja właśnie sobie zrobiłam taki dłuższy spacer pierwszego dnia po i trochę sie wystraszyłam, bo mnie coś zaczęło ciagnąć w dole brzucha. Teraz codziennie tez trochę chodzę, bo muszę wyprowadzać pieska na spacer. Mam nadzieje, ze mi to nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 10:35 Ukrwienie w macicy to my mamy dobre od clexane lub fraxiparyny. Trzeba probowac raz tak raz inaczej. Ja poierwszym transferze nie lezalam za duzo spacerowalam krotko ale spacerowalam. Po drugim lezalam 2 dni a pozniej spacery nad morzem bo wyjechalismy i mnostwo atrakcjii i tez dooopa wyszla ;/ wiec teraz postanowilam lezec cale 5 dni pierwsze kiedy brzydalek sie zakopywal i spaceruje od wczoraj. Ehhh co bym pewnie nie zrobila to i tak co ma byc to bedzie! Jeszcze 3 dni i poznam efekty tych wszystkich zabiegow ulepszaczy i wyrzeczen. Dzis powstrzymalam sie rano od sikacza juz go w rekach mialam ale zrezygnowalam w ostatniej chwili... uff Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 11:42 Maltanka - ja dziś mam 1 dc dzwonilam do kliniki i po 18 dr Makowska ma oddzwonic. To może bede cos wiedziec o transferach. Bo tez nie wiem czy mam brac estrofem. Gosiu podjelismy decyzje ze bierzemy dwa... tylko kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 12:07 Cytrynko super dobra decyzja szanse z dwoch zarodkow są o wiele większe, trzymam kciuki zeby transfer był jak najszybciej.... Kama broń boże sikacza czekaj do bety ja zrobilam sikacza po pozytywnej becie dopiero.... A jeśli chodzi o powodzenie to nadmierny odpoczynek nie musi wcale pomóc ja troszke odpoczywałam ale nie rezyzgnowałam z ruchu,opiekowałam się moim stadem psiaków, sprzatałam wszystko jak dotąd a bóle jak na @miałam od 1dpt do betowania ale ratowałam się nospa wiec tym nie ma co sie martwić bo to normalne..... Odpowiedz Link Zgłoś
agusiamil84 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 12:17 Dziewczyny, a miała któraś z was bóle w pachwinie? Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 12:39 Agusiamil ja takowe bole mam. Jednego dnia sa drugiego nie ale sa. Jak bylam kiedys w ciazy tez takie mialam. Ale po pirwszym nieudanym transferze tez wystepowaly wiec nie ma reguly chyba Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 12:42 Pocieszyłaś mnie Gosia dzięki. Ja mam takie bóle zwłaszcza wieczorem i w nocy. Rano dziś się obudziłam i już nie mogłam usnąć z tego bólu i oczywiście myśli, co to znaczy. Poza tym dużo śpię i szybko się męczę... Odpowiedz Link Zgłoś
agusiamil84 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 12:49 Zwariować idzie od tych objawów nie wiadomo czego 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 13:45 Kate ja tez miałam zwłaszcza w nocy i nad ranem nawet budziły mnie skurcze ale to widocznie zarodek tak mocno sie wzgryzał, bóle jak na @ są normalne takie same miałam przy nieudanym transfezrze jak i ostatnim udanym... Odpowiedz Link Zgłoś
toska_86 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 15:42 Cześć dziewczyny Dawno się nie odzywałam. Tydzień emu byłam w Gamecie u dr Makowskiej. Pęcherzyk się powiększył i było widać zarys zarodka. W najbliższy czwartek jadę na usg do Kostrzewskiego. Cały czas jestem na L4 bo mam plamienia.Przyczyną może być acard i clexane, ale niestety muszę i tak brać te leki całą ciążę.Trochę się martwię czy na pewno wszystko będzie dobrze. Czekam na serduszko.... Ja po udanym transferze miałam tak samo jak Wy, bóle brzucha i pleców. Zadzoniłam do Gamety bo się wystraszyłam. kazali mi wypoczywać i brać nospę. Makowska na ostatniej wizycie powiedziała mi, że jak usłyszała, o moich dolegliwościach to odrazu pomyślała, że będę w ciąży Także trzymam za Was kciuki i życzę dużo spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 16:31 Toska kciuki za Ciebie!!! Super ze zarodeczka juz widac! Teraz na bank serducho zobaczysz! A dlaczego do konca musisz brac acard i clexane? Ja acardu nie mialam nigdy... A mnie denerwuja jakies skurcze a raczej klocia w pochwie! Mam je od samego transferu i zawsze popoludniu czy wieczorem. Zawsze jak sie zaczyna biore nospe ale czasem nie mija jakby mi ktos tam igle wlozyl i kół. I to zazwyczaj taki jeden punkt tylko. Ehhh mi sie chyba na bank nie udalo znow Odpowiedz Link Zgłoś
toska_86 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 16:50 Kłucia są normalnym objawem. Myślę, że każdy objaw jest dobry. Jest znakiem, że coś się w organizmie dzieje. Gorzej gdy objawów brak. Muszę brać acard i clexane, ponieważ jedną ciążę poroniłam jak się okazało przez tą chorobę. Polega ona na tym, że w czasie ciąży tworzą się skrzepy i zarodek obumiera. Clexane i acard ma za zadanie rozrzedzać krew. Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 17:16 Hej dziewczyny trzymam juz kciuki za nadchodzace bety w tym tygodniu. Jezeli chodzi o bole to ja mialam po tym i poprzednim transferze wszelkie ciagniecia w podbrzuszu, pochwie, w calej miednicy i najwiecej w tym miejscu co byl podany zarodek- napiecie utrzymywalo sie od momentu wlozenia tego cewnika. Typowo @ bole byly dopiero po becie silne i ktotkie. A dzisiaj zobaczylam serduszko wg usg 6t4d ciazy (dwa dni wiecej niz wg okresu wiec szkrab jest szczesliwie wiekszy niz sie spodziewalam.). Jestem szczesliwa chociaz nadal nie dotarlo do mnie jeszcze wszystko. Lekarz zalozyl mi juz karte ciazy i dal skierowanie na badania. Kazal odstawiac encorton, estrofem i fraxiparine. Troche sie boje, ale jak ma byc ok to mu zaufam Życze Wam wszystkim takich wrazen i widoku na usg. Dostalam nagranie serduszka dla meza ale teraz kolejne dwa tygodnie stresu, czy ono nadal bije. Kazal przyjsc za miesiac ale ja nie wytrzymam i dwa tyg to dla mnie max Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 17:22 Betipi super!!! Gratulacje ogromne! Teraz juz z gorki wierze w to gleboko!!! Ale kciuki trzymam nadal i bede trzymac do rozwiazania ciesz sie bo jest czym a martwic sie od teraz bedziesz juz zawsze czy to bedzie serduszko, czy pierwsze przeziebienie, czy pierwsza samodzielna impreza! Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 17:30 Kama dziekuje kochana do tej imprezy to jeszcze ze trzy lata ale mnie rozbawilas, juz czas o tym myslec hehe Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 18:24 Betipi gratuluje z calego serducha też już bym chciała być na tym etapie ale do serduszka jeszcze troszkę stresu.... Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 23:17 Gosiu juz niedlugo zobaczysz swoja dzidzie. Dziewczyny, ktore byly na serduszku w Gamecie powiedzcie mi jak macie dalej przyjmowac leki? Moj dr chce juz wszystko odstawic oprocz luteiny, tzn przez najblizsze dwa tyg mam brac 5mg encortonu, 1 tabl estrofemu a fraxiparine moge calkowicie odstawic. Boje sie wiec jeszcze dwa tyg przynajmniej pobiore. Dr twierdzi, ze skoro nie mam zbadanych czynnikow zakrzepicy to albo biore do konca ciazy profilaktycznie albo zakladam ze jestem zdrowa i odstawiam. Nie wiem co zrobic, bo juz mam tyle krwiakow i zrostow ze nie mam sie gdzie wbijac swoja funkcje ukrwienia macicy spelnilo ... ciekawa jestem jaka jest procedura w Gamecie, bo nie odpisali m nic na temat lekow. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.11.15, 23:46 Betipi ja na Twoim miejscu bym wolala pojechac do gamety odzalowac i zaplacic za wizyte a dowiedzec sie wszystkiego od nich a nie od lekarza ktory nie ma nic z in vitro wspolnego. Oni nie odpisza bo taka jest prawda. Ja bym dmuchala na zimne bo jakby mi sie udalo to juz nic by sie nie liczulo tylko utrzymanie ciaxy chocbym miala byc w gamecie co tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiaczka1 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 02:17 Cześć, betipi ja jestem w 7 tygodniu, dopiero w piątek mam usg serduszkowe, leczę się w gamecie. Ale już po USG potwierdzającym pęcherzyk Dr Banaszczyk powiedziała, że będziemy odstawiać leki. Kazała zmniejszyć dawkę encortonu z jednej na pół tabletki, i wybrać tylko do końca opakowania (Zostały mi tylko dwie tabl. i nie przepisała już więcej), estrofem na 1 tabletkę dziennie i po wybraniu posiadanych zastrzyków odstawić clexane. Dała mi tylko receptę na luteinę. Ja jestem umówiona z moim ginekologiem prowadzącym, że do czasu wyciszenia wszystkich leków poza luteiną wszystkie ustalenia w tym zakresie będę powadziła z gametą. Odpowiedz Link Zgłoś
maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 07:48 Betipi gratuluję widoków teraz oby wszystko było dobrze co fo leków to jak ja przystepowalam do ivf to tylko prolutex miałam i nic więcej, teraz widzę ze dawaja całe zestawy leków. Ja dzisiaj kobietki jestem w 31 tc i mam wizyte u gina,jest to dla mnie nie lada wyczyn bo jak wiecie leżę a muszę dojechać ponad 100 km no i owczego leżenia jestem słaba sapie, dysze, szybko się mecze, a parę godzin na siedząco to dla mnie kalorii Dzisiaj będę mieć pierwsze ktg mam nadzieję że jeszcze mnie do szpitala nie wyśle....dam znać po wizycie Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 09:01 Czy tylko ja nie jestem po transferze ? wszystkie czekają na bety. Wczoraj usłyszałam od dr ze raczej w listopadzie nie zrobimy crio, ale mam jeszcze zadzwonić w czwartek może coś będzie wiadomo. To bedzie mój 3 dc więc mogłabym zacząć brać estrofem. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 09:29 U mnie dupa dziewczyny... sad sikany z dzis negatywny tak jak przecxuwalam crying 8dpt blastocysty na bank juz by wyszedl gdyby mialo byc dobrze crying oczywiscie bete w piatek zrobie ale zeby tylko zobaczyc czy znow bulo ponizej 0,1 czy tez cos uroslo. Zalamka totalna to juz 3 transfer nieudany i nawet ta pieprzona rysa nic nie dala crying ja sie chyba musze pogodzic z tym ze dzieci miec nie bede crying Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 09:33 No i dopadła mnie straszny dół. Siedzę i ryczę i mam pewność że nic z tego... Nic mnie już nie boli, brzuch i cycki opadły. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiamil84 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 09:46 Kama wiem, ze łatwo powiedzieć, ale poczekaj do bety i nie trać nadziei. Kate, ja tez juz nic nie czuję. Wczoraj jeszcze miałam jakieś tam bóle a dziś kompletnie nic. A do bety jeszcze daleko. Kate, kiedy betujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 09:36 Gosiu juz niedlugo zobaczysz swoja dzidzie. Dziewczyny, ktore byly na serduszku w Gamecie powiedzcie mi jak macie dalej przyjmowac leki? Moj dr chce juz wszystko odstawic oprocz luteiny, tzn przez najblizsze dwa tyg mam brac 5mg encortonu, 1 tabl estrofemu a fraxiparine moge calkowicie odstawic. Boje sie wiec jeszcze dwa tyg przynajmniej pobiore. Dr twierdzi, ze skoro nie mam zbadanych czynnikow zakrzepicy to albo biore do konca ciazy profilaktycznie albo zakladam ze jestem zdrowa i odstawiam. Nie wiem co zrobic, bo juz mam tyle krwiakow i zrostow ze nie mam sie gdzie wbijac swoja funkcje ukrwienia macicy spelnilo ... ciekawa jestem jaka jest procedura w Gamecie, bo nie odpisali m nic na temat lekow. Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 09:56 Ech nie wiem czemu zdublowal sie ten wczorajszy post. Dziekuje za info w sprawie lekow, jezeli chodzi o Gamete to ja im po prostu nie ufam do konca, bo po pierwszym transferze zaczelam plamic w gabinecie i zostalo to olane przez MR a za 5 dni poronilam. Moj lekarz prowadzil in vitro w salve i jest specjalista od nieplodnosci wiec sie na tym dobrze zna i dlatego mu ufam. Z reszta logicznie mi wytlumaczyl po co byly te leki i dlaczego mozna je odstawiac tylko to ja sie psychicznie od nich uzaleznilam hehe. Wiedzialam ze w Gamecie odstawiaja encorton i estrofem po serduszku tylko nie wiedzialam kiedy fraxiparine. Czytalam ze ktos z jakiejs kliniki bral fraxi do 12 tc i zapytalam o to dr, ale podobno nie ma medycznych wskkazan aby tak to rozegrac. Za tydzien ide do szpitala na dwa dni porobic sobie wszystkie badania zlecone do 10tc wiec znow podejrze moje serduszko czy sie rozwija. Juz nie moge sie doczekac. Kama, Kate prosze nie plakac do bety, zabraniam sikacze sa rozne, na tym forum juz byly przypadki ze nie wychodzily przy becie ponad 100! Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 10:05 Dziewczynki dla zainteresowanych weszlam wlasnie na fb i na.stronie Gamety komunikat ze ministerstwo zaakceptowalo plan dostosowawczy i mozna wrocic do. Wykonywania zabiegow w tym in vitro! Odpowiedz Link Zgłoś
toska_86 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 09:57 Kama a ile dni jestes po transferze? Ja 8 dpt zrobiłam jeden test wyszedł pozytywny, miałam bardzo dużą betę 12 dpt ponad 600. Czasami dziewczyny robią test bety 12 dpt i mają mała ilość hormonu np. 20. A tego test już nie wykryje. Zresztą dziwi mnie to, że nawet ja mając taką betę nie zawsze miałam pozytywny test. Więc spokojnie. Myślę, że za wcześnie się pokusiłaś. Betipi nie rozumiem czemu zadajesz takie pytania na forum. Przecież nie jesteśmy lekarzami. Każda z nas ma inną historię chorób. I tak np. Tobie lekarz kazał odstawić fraxiparine a mi kazał brać całą ciążę. Posłuchaj lekarza i nie podejmuj decyzji " bo tak Ci się wydaję". Nasza wiedza jest nijak porównywalna do wiedzy specjalistów. Zaufaj im, a jeżeli masz wątpliwości idź do innego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 10:06 Toska no wlasnie w 8dpt czulosc testu 20ml Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 10:09 Chodzilo mi o dotychczasowe tranafery bo pieniedzy na nowe jeszcze nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
toska_86 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 10:18 Kama u mnie sytuacja wyglądała tak. 8 dpt zrobiłam test- pozytywny. Wieczorem mąż kupił dwa testy niby super czułe. I te dwa testy wyszły negatywne! Rano 9 dpt test wyszedł pozytywnie. Tylko zaznaczam ja miałam dużą betę, a i tak nie wszystkie testy to wykrywały. Zazwyczaj dziewczyny 11 dpt mają betę w granicach 100 -200. A beta powinna przyrastać w ciągu 48 h o 66%. Więc możesz mieć ją teraz bardzo niziutką. A tak swoją drogą uważam, że testy sikane są do d*** i wprowadzają tylko więcej zamieszania. Też się stresują bo jutro mam usg u Kozarzewskiego. Boję się, że coś jest nie tak skoro Makowska mnie do niego wysłała. Jakieś czarne myśli mam, ale będę musiała przyjąć każdą informację. Jak to mówił mój kierownik : przecież boku sobie nie wyrwę... Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 10:22 Toska bardzo bym chciala zebys miala racje... ja tez nie lubie sikancow i raczej nie robie ale teraz nie daje rady Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 10:50 Kama mozemy zakladac ze w 8dpt ta beta jest jeszcze za mala ponizej 25 i wtedy sikany nie wyjdzie, do 11dpt moze sie wszystko zdarzyc. Trzymamy kciuki i nie zalamuj sie jeszcze. Toska zadaje to pytanie o leki dlatego, ze Gameta stosuje jeden schemat dla wszystkich, dawki tez nie sa indywidualnie dobrane tylko kazda ma to samo wiec szukam tylko porownania. Fraxi do konca ciazy jest wskazane jedynie przy zespole zakrzepicy ktorej ja nie mam zdiagnozowanej jak wiekszosc z nas wiec bylam ciekawa jak oni kaza ja stosowac bo nie pamietam z pierwszej ciazy. Ja ufam mojemu lekarzowi spoza Gamety i wiem ze ma racje, ale boje sie odstawiac leki bo juz raz poronilam i nie chce tego powtarzac. Odpowiedz Link Zgłoś
toska_86 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 10:35 Pozostało Ci tylko czekać, możesz też spróbować zrobić betę z krwi... Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 11:12 Maracala kochana 31tc to prawie 40 juz wiekszosc za Toba. Nic dziwnego, ze oslablas maluchy wyciagaja z Ciebie ile sie da, ale dobrze wiemy, ze dla nich zniesiesz o wiele wiecej. Wez ksiazke albo gazete do samochodu, szybciej zleci podroz. Oby w dwie strony! Milego serduszkowania, zawsze zazdroszcze dziewczynom pod ktg bo to najpiekniejsza muzyka dla duszy. Buziam Odpowiedz Link Zgłoś
toska_86 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 11:11 Betipi, doskonale Cię rozumiem, bo również poroniłam. A znasz przyczynę poronienia? Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 11:17 Nie znam, pewnie slaby zarodek.... a MR olal plamienie, nie dal mi zwolnienia z pracy i nawet nie uprzedzil zeby odpoczywac. Dlatego teraz szukam porownania chociaz doskonale wiem ze moj dr ma racje. Nabieram nadziei ze teraz sie uda, a na prawde jeszcze ciezko mi w to uwierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 11:31 To ska dziś 5dpt. Ale mam taki spadek pozytywnego myślenia że szok. Jeszcze do wczoraj bolał mnie brzuch że spać nie mogłam a dziś nic nie czuję. Może to te wszystkie hormony tak działają. Jeszcze jak m w domu to o tym zapominam a dziś w pracy a mi myślenie diet włączyło. Kama musimy się trzymać. Wzięłam no spe , magnez, wypiłam meliskę i leżę. Betipi Dr Kozarzewski jest najlepszy w usg może dlatego tam Cię skierowali. Byłam raz u niego, bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobilt: cierpliwy, spokojny, konkretny. Dziewczynki trzymajcie kciuki za nas, niecierpliwe, placzliwe baby, ale to pewnie dlatego tak reagujemy bo jesteśmy w ciąży. .. Odpowiedz Link Zgłoś
toska_86 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 11:31 Ja pierwszą naturalną ciążę poroniłam przez zespół antyfosfolipidowy. Poszłam do lekarki z krwawieniem i przepisała mi tylko luteinę i kazała czekać. Wydaje mi się, że czasem lekarz widzi, że coś jest nie tak i wie, że szans już nie ma, ale tego nie mówi. W tej ciąży również się ogromnie przejmuje, tym bardziej, że plamię i jeszcze nie ma serduszka.Taki uraz niestety już zostaje po poronieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 11:46 Toska to zespol antyfosfolipidowy opanowany masz przez clexane/fraxi wiec odetchnij, spokojnie poczekaj i zobaczysz serducho. Byle do 10tc, potem zagrozenie spada a jakos czas zleci Odpowiedz Link Zgłoś
toska_86 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 11:43 Kama... niemożliwe jest żeby 5 dpt wyszedł test. Poczytaj w necie kiedy następuję implantacja, a kiedy wydzielany jest hormon beta hcg. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 12:14 Toska albo pomylilas mnie z kate albo moj dpt dzis jest moj 8dpt nie 5dpt i wiem ze bhcg po transferze blastki zaczyna byc wydzielane w 6dpt. Odpowiedz Link Zgłoś
toska_86 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 12:34 Tak, przepraszam Kama poczekaj jeszcze do piątku....daj sobie szansę Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 12:36 Czekam czekam coz innego mi zostalo... Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.11.15, 12:44 Moze sie komus to przyda w gamecie ruszyly procedury ivf MZ zaakceptowalo program dostosowawczy gamety i moga juz robic transfery Odpowiedz Link Zgłoś