Dodaj do ulubionych

wrogość śluzu

IP: *.comtegra.pl 04.10.04, 09:44
Dziewczyny, czy któraś może mi powiedzieć jak wygląda badanie na wrogość
śluzu, kiedy się je robi, ile kosztuje i gdzie można je zrobić?
Szukam na własną rękę przyczyn braku dzidziusia, wiem już że mam za wysoką
prolaktynę, mąż kiepskie nasienie. Chcę jednak wykluczyć inne przyczyny np.
wrogość śluzu, chlamydię etc. Chlamydię wiem gdzie zrobić ale o wrogości
śluzu przezytałam dopiero na tym forum.
Gaba
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: wrogość śluzu IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 04.10.04, 14:47
      Ja robiłam badanie w Invimedzie (www.invimed.pl), dzień wczeeśniej wieczorem ok
      20 musieliśmy się pokochac a następnego dnia rano byliśmy w klinice,pobrali mi
      śluż do badania i tyle. Acha i badanko było w cenie wizyty(100zł.).No i
      niestety mam wrogość śluzu. Przeszłam już dwie inseminacje ale dzieciątka ani
      widu ani słuchu.Pozdrawiam
    • Gość: ada.kos Re: wrogość śluzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 15:01
      Wrogość śluzu można określić przez tzw PCTest czyli test po stosunku - w ciągu
      kilku godzin po przytulanku trzeba się udać do gina a ten pobiera śluz i
      sprawdza, czy są w nim żywe plemniki, ile ich jest i w jakiej kondycji.
      Ja miałam u swojego lekarza prowadzącego i za wizytę z PCTestem zapłaciłam 60
      zł.
    • Gość: nowa Re: wrogość śluzu IP: 153.19.99.* 04.10.04, 15:07
      przepraszam Gabrysiu, ale dlaczego sama szukasz przyczyn, przecież możesz
      błądzić, coś żle zinterpretować itd. Może lepiej zwrócić się do fachowca o
      pomoc?
      • Gość: Gabrysia Re: wrogość śluzu IP: *.comtegra.pl 04.10.04, 15:49
        Mam już umówioną wizytę u gina, ale dopiero pod koniec miesiąca. Dlatego
        pomyślałam że może zrobię jakieś badania przed wizytą. Czas jest przecież taki
        dla nas cenny.
        • Gość: maria5 Re: wrogość śluzu IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 16.10.04, 14:18
          Ja też mam problem. Test PCT wykazał brak plemników. Mam pytanie czy na wrogość
          śluzu jedyne "lekarstwo" to inseminacja??????????/
          • Gość: agakra Re: wrogość śluzu IP: *.chello.pl 16.10.04, 17:51
            niestety tak
          • Gość: Elusia Re: wrogość śluzu IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 17.10.04, 00:12
            Witaj, ja też mam stwierdzoną wrogość śluzu i czeka mnie badanie hsg a potem
            inseminacja, ale poszukałam i doszukałam się tu na forum, że na śluz (nie wiem,
            jednak, czy taki zupełnie wrogi) można brać olej z wiesiołka Oeparol od 1 do 14
            dc. Ale upewnij się jeszcze czy to aby napewno chodziło o śluz wrogi, czy może
            tylko w małej ilości... Ja narazie liczę na inseminację, a potem pewnie
            popróbuję jak znam samą siebie.. Może też któraś z dziewczyn potwierdzi tego
            wiesiołka! Pozdrawiam i powodzenia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka