Dodaj do ulubionych

Kliniki leczenia nieplodnosci

IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.04, 00:36
witam serdecznie,
mam ogromna prosbe - poniewaz postanowilam nie nabijac juz kasy lekarzom,
ktorzy podobno znaja sie na nieplodnosci (chodzi o Wroclaw)zdecydowalam sie
poszukac dobrej kliniki w Polsce. jesli mozecie napiszcie , wraz z kontaktami
do konkretnych osob ktore byscie polecily, namiary na dobre kliniki.
napiszcie prosze ile kosztuja tam wizyty, czy badania robia na poczekaniu,
czy trzeba przyjezdzac po kilka razy - czy sa szanse by czesc badan zrobic
bezplatnie, wiem ze na pewno nie obejdzie sie bez przynajmniej kilku wizyt
ale czy biora pod uwage to, ze pacjentki przyjezdzaja z calej Polski.
bede bardzo wdzieczna

dziekuje
Kaska
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaska Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.04, 00:45
      pamietam ze kiedys ktos wypisywal wiele klinik w Polsce - ale nie moge odnalezc
      tego postu - moze ktoras podesle linka ?? smile
      pozdrawiam
    • Gość: randia Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 01:03
      Polecam wejście na strony Naszego Bociana, jest tam bardzo przejrzyście
      zrobiona lista chyba wszystkich liczących się klinik wraz ze szczegółową oceną
      (rodzaje badań, ceny, atmosfera, podejście lekarzy, efektywność itp.)
      Jak przez to przebrniesz, może będzie Ci łatwiej podjać decyzję
      link do stronki z klinikami:

www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Kliniki
      Wiem że niektóre kliniki (Novum?) przesyłają faksem na życzenie listę badań,
      które warto mieć juz na pierwszej wizycie
      Pozdrawiamsmile

A gdzie dotąd leczyłaś się we Wrocławiu???
    • maretina Re: Kliniki leczenia nieplodnosci 06.10.04, 07:59
      je jestem pcjentka invicty w gdansku. jestem zadowolona.
    • Gość: Anna Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.04, 14:57
      Jestem wrocławianką i leczę się w Poznaniu w Vital Medice polecam Bardzo
      dobra klinika
    • Gość: anulka Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.04, 18:32
      a gdzie się leczyłaś we Wrocławiu?
      • Gość: Kaska Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: *.wroclaw.mm.pl 08.10.04, 22:00
        witam
        dotychas leczylam sie u Jarosza ale z tego co widze to jest bardzo okrzyczany
        ale w powazniejszych przypadkach (samo czekanie nie daje rezultatow)nie moze
        nic poradzic a mnie szkoda czasu.

pozdrawiam
        • Gość: ala Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.04, 15:01
          myślę,że zanim wyruszysz w Polskę powinnaś odwiedzić śietnego lekarza
          zajmującego się leczeniem niepłodności-dr Polaka.www.polak.med.pl
    • Gość: lidek Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: *.klik.bydgoszcz.pl 14.10.04, 11:00
      Bardzo polecam prywatną klinikę w Białymstoku "Kriobank". Pierwsza wizyta,
      gdzie wykonują w ciągu dwóch godzin wszystkie badania, kosztuje około 1500zł.
      Dzięki wykonanemu u nich zabiegowi in vitro mam dzisiaj śliczną i zdrową
      córeczkę.
      • Gość: A Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: 212.87.3.* 15.10.04, 13:45
        Bardzo polecam "Osrodek wspomaganego rozrodu" w przychodni przyszpitalnej (I
        Katedra i Klinika Położnictwa i Ginekologii AM)ul. Starynkiewicza 1/3, Warszawa.
        Fantastyczni lekarze (dr Grzechocińska, dr P. Marianowski). Moze budynek nie
        nastraja optymistycznie ale fachowosc i "ludzkosc" lekarzy powalająca. Poza
        tym mimo ze nie przyjmuja w salonach maja bardzo dobre wyposazenie medyczne.
        I druga wazna sprawa, ceny w porownaniu z Novum i innymi prywatnymi "fabrykami"
        sa bezkonkurencyjne. Za in vitro bez mikromanipulacji 3250, natomiast z 3750.
        (W cene wchodzi cała procedura: wizyty, monitoring usg i E2, punkcja, transfer
        i igloo dla mrozaczków). Oczywiscie nie licze lekow.
        Ci ludzie sa naprawde cudowni i madrzy.
        Polecam z calego serca!!
        • Gość: Kama Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: 80.72.34.* 15.10.04, 15:01
          Oprócz tego ,ważna jest też skuteczność. Ja polecam Novum, oni maja największą
          w Polsce. Lekarze są również bardzo mili.
          • Gość: dorotkap Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: 62.233.148.* 15.10.04, 19:47
            Ja również leczę się w Gdańsku w Inwicie, jest zadowolona, co fakt jeszcze bez
            ciąży, ale mam nadzieje, że już nie długo zmieni się. Pozdrawiam
    • jarkat04 Re: Kliniki leczenia nieplodnosci 15.10.04, 22:22
      Droga Kasiu! Polecam klinikę INTERMEDICA w Poznaniu (www.intermedica.pl). Dosyć
      drogo, ale bardzo skutecznie. Jestem mamą 9-miesięcznego brzdąca po kilku
      wizytach. Co prawda nie pracuje już tam wspaniały lekarz dr Tomasz Żak, ale
      przypuszczam, że nowi lekarz również mają dobre wyniki. Pozdrawiam i życzę
      sukcesów. Kasia
      • basia556 Re: Kliniki leczenia nieplodnosci 18.10.04, 13:19
        Dr. Zak z Kliniki Intermedica pracuje teraz w innej Klinice Leczenie
        Niepłodności w Poznaniu. Polecam tego lekarza. Jest bardzo rzeczowy i ma
        skuteczne diagnozy.
        Basia
    • Gość: mazag_71 Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: *.norcomisp.pl / 80.50.13.* 17.10.04, 23:19
      Polecam NOVUM, dzięki nim mam cudownego syneczka.
      • Gość: Libra Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 00:48
        Wystarczy wejść na Bociana na listę ciążową i zobaczyć, że NOVUM jest
        zdecydowanie na pierwszym miejscu, a i ja jestem na tej liście dzięki
        wspaniałym lekarzom i personelowi kliniki.
        Libra
        • Gość: A Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: 212.87.3.* 18.10.04, 14:24
          Dziewczyny!!!
          Troche logiki. W Novum jest najwięcej ciaz bo maja najwiecej pacjentek
          (reklama, sama sie na nia zlapalam).Jezeli chodzi o ich fachowosc to mam pewne
          watpliwosci. Lekarz do ktorego chodzilam nie zamierzal znalezc przyczyny mojej
          nieplodnosci tylko stwierdzil, ze mam zajsc w ciaze. Byl arogancki i
          zarozumialy. Od razu na drugiej wizycie zaordynowal inseminacje. I co
          najdziwniejsze wyniki badan nasienia mojego meza wlasnie w Novum i tylko tam
          byly ponizej wszelkich norm, chociaz i wczesniejsze i pozniejsze badania
          robione w innych klinikach przez znanych fachowcow byly bardzo dobre.
          Walka o dziecko jest tak delikatna materia ze dla wiekszosci z nas cena nie
          gra roli, a to jest skutecznie wykorzystywane przez cudowne instytucje typu
          Novum.
          Na pewno nie przekonam tych ktorym Novum itp pomogly osiagnac wymarzony cel. I
          wcale nie zamierzam. Gratuluje. Ale prawda jest taka, ze statystyki sa
          nieublagane. Przecietna skutecznosc in vitro to 25-30% bez wzgledu na miejsce
          jego wykonania. Novum nie jest wyjatkowe.
          Jesli pieniadze nie sa dla kogos problemem to jest duzy wybor.
          Ja wybralam miejsce mniej naglosnione, ale rownie skuteczne. A fachowosc
          personelu jest absolutnie niepodwazalna. Wiekszosc lekarzy to prwdziwi
          doktorzy lub profesorowie, ktorzy przy okazji ucza mlody narybek lekarski. Nie
          sa zarozumiiali i nie obiecuja gruszek na wierzbie, tylko rzetelnie informuja
          pacjentow jakie sa opcje i mozliwosi w danej sytuacji.
          Polecam
          Mnie pomogli
          A

• Gość: kasia Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 14:46
            a czy mogłabyś dać namiary?
            Masz rację, chłodne spojrzenie czasami jest niezbedne...niestety
            • basia556 Re: Kliniki leczenia nieplodnosci 19.10.04, 08:36
              Dr Zak przyjmuje w klinice Medart na ul. Slowiańskiej 55c w Poznaniu. Tel do
              rejesrt. 8203051. Polecam.Strona int. www.medart.pl
              Pozdrawiam Barbara
              • Gość: też Basia dr Żak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.04, 11:50
                A ja nie polecam. Przestrzegam. Cyniczny bufon. Diagnozował moje finanse ale
                zapomniał o diagnostyce przyczyn dwóch poronień. Wystarczyło skierować na
                badanie przeciwciał antyfosfolipidowych. Ale on tylko pytał, czy stać mnie na
                bardzo drogie leki do in vitro.
          • sarah75 Re: Kliniki leczenia nieplodnosci 18.10.04, 14:50
            a mozesz zdradzić gdzie to miejsce?
            • Gość: A Re: Kliniki leczenia nieplodnosci IP: 212.87.3.* 19.10.04, 10:30
              Napisalam pare "osob" wczesniej.
              "Osrodek wspomaganego rozrodu" w przychodni przyszpitalnej (I
              Katedra i Klinika Położnictwa i Ginekologii AM)ul. Starynkiewicza 1/3,
              Warszawa,2 pietro, zapisy w rejestracji andrologicznej.
              Nie jestem 100% pewna czy tak to sie dokladnie nazywa, ale adres jest dobry.
              Telefon do rejestracji (do dr Grzechocinskiej) 5021569. Moze tez udzielą
              telefonicznie jakiejs informacji. Trzeba zaznaczyc w jakiej sprawie
              • sarah75 Re: Kliniki leczenia nieplodnosci 19.10.04, 11:23
                dziękismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka