asiak29 08.10.04, 14:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=16510462 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angieblue26 Re: Blagam o pomoc ! 08.10.04, 14:18 Asia, bezplodna nie jestes, masz dwoje dzieci ! Poza tym pol roku to jeszcze nie tak dlugo.... Gdzie sie leczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
asiak29 Do Maretiny 08.10.04, 14:20 Maretinko, dziekuje za Twoja odpowiedz. Badanie nasienia zrobilismy, jest w normie... Wszystko jest w normie, tylko dziecka nie ma... Jestem zalamana ! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Do Maretiny 08.10.04, 14:22 asiak29 napisała: > Maretinko, dziekuje za Twoja odpowiedz. Badanie nasienia zrobilismy, jest w > normie... Wszystko jest w normie, tylko dziecka nie ma... > Jestem zalamana ! jestes na najlepszej drodze do szalenstwa wyluzuj, 7 miesiecy staran to nic zlego, tym bardziej, ze za Twoja plodnoscia przemawiaja dziecki, wyniki badan! spokojnie, zaciazysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Blagam o pomoc ! IP: 153.19.99.* 08.10.04, 14:27 tak powiedz to tym kobietom, które latami nie zachodzą i nie mają ŻADNEGO dziecka :0? Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: Blagam o pomoc ! 08.10.04, 14:43 Tz chcialam to napisac...ale zabraklo mi odwagi... Mysle Asiu, ze na raze nie masz podstaw do obawy o swoja "plodnosc". Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Blagam o pomoc ! 08.10.04, 14:57 Dziecko nie jest towarem reglamentowanym i każdy ma prawo pragnąć tyle dzieci ile sobie zamarzy, nie ma nic do rzeczy, czy chce trzecie dziecko, czy żadnego. Asiu, jeśli oboje jesteście zdrowi, to masz szansę zajść w ciążę raz na 4 cykle, więc te pół roku naprawdę o niczym nie świadczy. Nie piszesz, czy jesteś w stanie określić moment owu i czy to robisz - może w tym tkwi przyczyna niepowodzeń i trzeba się starać bardziej świadomie. Kolejnym krokiem diagnostycznym powinna być chyba histeroskopia, bo po dwóch porodach możesz mieć zrosty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Blagam o pomoc ! IP: 153.19.99.* 08.10.04, 15:01 dziecko w ogole nie jest towarem Odpowiedz Link Zgłoś
asiak29 Tekla 08.10.04, 15:07 Dziekuje za zrozumienie. Sama wiesz jak to jest - moi synowie to juz "stare byki" - 6 i 7 lat A ja chce znowu taka kruszyne poprzytulac. Zapytam swoja ginekolog o histeroskopie. Moze tu lezy pies pogrzebany. Nie wolno mi tracic nadziei ! Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Asiak29 i Nowa 08.10.04, 15:44 Asiak29, życzę powodzenia. Nowa, te oceny i emocje niczemu nie służą, tylko bolą obie strony. Pewnie, że dziecko nie jest towarem i akurat nikomu tutaj nie trzeba tego tłumaczyć. Dlatego zamiast oceniać czyjeś motywy i uprawnienia lepiej starać się w miarę możliwości pomóc, bo to naprawdę pomaga wygrzebać się z własnego doła. Jestem na tym forum dinozaurem i widziałam bezsensowne dyskusje o tym, jak długi staż w staraniach trzeba mieć, żeby mieć prawo się tutaj wypowiadać. I o tym, że zaciążone powinny jak najszybciej opuścić forum, bo niezaciążonym jest przykro, a działo się to w sytuacji, gdy jedna z tych "szczęściar" po raz kolejny poroniła. Pozdrawiam T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Asiak29 i Nowa IP: 153.19.99.* 08.10.04, 15:47 chyba masz rację tekla12, ale powiem szczerze, że ten wątek dobił mnie maksymalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Asiak29 i Nowa IP: 153.19.99.* 08.10.04, 15:48 aha rozumie, ze ja na "powodzenia" nie zasłużyłam no trudno Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Nowa 08.10.04, 15:58 Hej, nie złość się. Wszystkie zasługujemy na powodzenie, to się rozumie samo przez się, a październik to podobno bardzo płodny miesiąc. Pozdrawiam ciepluteńko i POWODZENIA życzę T. Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle do Nowej 08.10.04, 16:01 Powodzenia i Tobie Nowa, jak i każdej z nas tutaj. Nie czepiaj się Tekli, ona ma naprawdę rację. Każda z nas zjadła już swoją beczkę goryczy, zje pewnie niejedną jeszcze i nie ma co sobie wypominać ile która zjeść musiała. Zazdrość jest naprawdę paskudnym uczuciem, choć bardzo ludzkim, a najbardziej zatruwa tych co zazdroszczą. Pamiętaj, że w naszych staraniach pozytywne myślenie jest tak samo ważne jak farmakologia i zabiegi. Odpuść, popatrz życzliwiej na ludzi. To pomoże także Tobie. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę Ci powodzenia. Dazzle Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: do Nowej 08.10.04, 16:02 To nie jest zazdrosc. Raczej bezsilnosc i cierpienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: do Nowej IP: 153.19.99.* 08.10.04, 16:05 ja nie zazdroszczę, ale kobieta bez wyczucia wywaliła i już; to jakby na forum "nowotwór" ktoś napisał " ratunku mam grzybicę stóp!" też pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: do Nowej 08.10.04, 16:07 Jest takie forum "Dla starajacych sie".... Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: do Nowej 08.10.04, 16:13 Angieblue, ależ my WSZYSTKIE się staramy!! Tylko mamy z tym trudności. Więc każda z nas może być tu i na forum "Dla starających się" Ona się znalazła tutaj, bo sądzi, że ma problem, ze nie może mieć dziecka, skoro nie zachodzi w ciążę i próbuje. I przyszła po radę i życzliwość. Nie sądzę, żeby czytała historię każdej z nas najpierw, więc nie wie, że rzeczywiście dla wielu z nas jej problem jest nieporównywalny do naszych. Że nas rani jej stosunek do sprawy. Ale dla niej to JEST problem i przyczyna łez i bezsennych nocy. Nie nam to oceniać, czy wartościować. Głód to głód, pragnienie to pragnienie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: do Nowej od dazzle 08.10.04, 16:09 A, to przepraszam. Pomyliłam się w ocenie Twoich uczuć. Ja jej zazdroszczę. I to straszliwie. Ale to tylko ja. Jeszcze raz przepraszam. Ale wydaje mi się, ze Twoja analogia nie jest właściwa. Ona jednak stara się o dziecko i boryka się z problemem takim jak my. I dlatego udała się na to forum, licząc na pomoc i zrozumienie. Więc, przez analogię, ona jednak ma raka, tak jak my (tfu, tfu, odpukać). Może jest to mniej złośliwa postać, ale strach i chęć wyzdrowienia są takie same. Trudno to wartościować nie wiedząc, jak bardzo ona pragnie tego TRZECIEGO już dziecka. Jestem pewna, że tak samo jak my wszystkie pierwszego. Jeszcze raz pozdrawiam i przepraszam za posądzenie Cię o zazdrość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: do Nowej od dazzle IP: 153.19.99.* 08.10.04, 16:12 nie ma za co przepraszac; a swoja droga Ona napisala, ze jej starsi chlopcy sa juz duzi,a Ona chce MALEGO dziecka (moze sie uda, moze ten 3 brzdac nie urosnie sorry jestem żmija Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: do Nowej od dazzle 08.10.04, 16:15 Twarda jesteś Niech jej urośnie. I Tobie. I mnie. Ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: do asiak 08.10.04, 16:19 No comment. Rece opadaja do samej ziemi.. asiak29 napisała: > Takie malenstwa sa najslodsze, sam cukier Odpowiedz Link Zgłoś
asiak29 Re: do Nowej od dazzle 08.10.04, 16:14 To chyba normalne, ze chce jeszcze jednego dziecka. Jestem jeszcze mloda, stac nas na wychowanie trojki. Czuje,ze macierzynstwo jest moim powolaniem, dlatego cierpie. Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: do Nowej od dazzle 08.10.04, 16:17 Asiu, to normalne, ze kobieta pragnie wydac na swiat nowe zycie, natomiast sadze, ze za wczesnie jest na dramatyzowanie i nazywanie sie "nieplodna". Wyluzuj sie, nie mysl tak uporczywie o zajsciu w ciaze...Daj sobie troche czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: do Angieblue26 08.10.04, 16:25 Fantastyczne jest, że potrafisz się zdobyć na życzliwość, chociaż jej post Cię tak dotknął. Fajny z Ciebie Aniołek. Pozdrawiam, D Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: do Angieblue26 08.10.04, 16:34 Dazzle, chyba nie przeczytalas niektorych wypowiedzi Asiak. Dziecko nie jest zabawka. Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: do Angieblue26 08.10.04, 16:38 Przeczytałam. Myślę, że ona tak chciała rozładować burzę, którą wywołała - nieco trywializując sprawę, a potem jak już się naprawdę rozpętało, to brnąc dalej z uporu, albo niechęci ustąpienia pola. Nie możemy, przynajmniej JA nie mogę brać do siebie wszystkich takich wypowiedzi, bo mni to zbyt zdołuje, żebym mogła walczyć o swoje dziecko. Szkoda energii na nawracanie. JA skupiam się na SOBIE. No, może nie do końca. W końcu wyprodukowałam ten ostatni post... Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: do Angieblue26 08.10.04, 16:41 Widze Dazzle, ze u kazdego dopatrujesz sie szlachetnych pobudek. I chwala Ci za to. Ja tez kiedys taka bylam Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: do Angieblue26 08.10.04, 16:44 Hmm...upór, trywializowanie, brak taktu i delikatności... znasz więcej szlachetnych pobudek? Kochana, nie ja tu jestem Aniołem. A mój post o tym, że jesteś życzliwa był szczery. To nie był sarkazm. Zaimponowałaś mi. Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: do Angieblue26 08.10.04, 16:50 Dazzle, dlaczego sadzisz, ze moj nick ma cos wspolnego z aniolem ? Podpowiem Ci, ze jestem fanka Stonesow A dlaczego blue, sama sie domysl, bystra z Ciebie osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: do Nowej od dazzle 08.10.04, 16:23 Wiesz, trudno określać co jest normalne a co nienormalne. Dla niektórych Twoja chęć POSIADANIA JESZCZE JEDNEGO dziecka może się, w obliczu ich nieszczęścia, wydać po prostu zachłannością. Stąd rozgoryczenie i pewnego rodzaju atak na Ciebie. Wchodząc na takie forum trzeba najpierw przyjrzeć się ludziom, ich historiom, wykazać się ogromem taktu i delikatności, bo nie dyskutujemy tu o przystrzyganiu trawnika w weekend ale o najintymniejszych i najboleśniejszych dla kobiet sprawach. I, wybacz bezpośredniość, Twój problem w obliczu problemów niektórych z nas jest po prostu nieduży. A tytuł Twojego postu - tak dramatyczny, tak błagalny, tak naglący - uderzył w nas mocno, bo w kontekście problemów innych całość Twojej wypowiedzi jest po prostu niedelikatna. Ale rozumiem, że dla Ciebie Twój problem jest wielki i ważny. Rozumiem, że szukasz porady, życzliwej duszy, wskazówki. Tyle że, jak wspomniałam, można było poznać ludzi i ich historie i wykazać trochę taktu i delikatności, np. inaczej tytułując swój post. Nic, powtarzam się, więc kończę. Pozdrawiam i życzę szybkiego zaciążenia Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Blagam o pomoc ! 08.10.04, 14:49 Gość portalu: nowa napisał(a): > tak powiedz to tym kobietom, które latami nie zachodzą i nie mają ŻADNEGO > dziecka :0? spokojnie kobiety, ktore maja dzieci a nie moga zajsc w kolejna ciaze, tez sie denerwuja, tez placza itd....pomagajmy sobie, tak zdrowiej. Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: Blagam o pomoc ! 08.10.04, 14:53 Wiem, Maretina... Nie mozna tu licytowac sie, ktora z nas bardziej cierpi.. Ale gdzies pozostaje gorycz... bo one maja dzieciatka, a my nie, i moze nigdy ich miec nie bedziemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Blagam o pomoc ! IP: 153.19.99.* 08.10.04, 14:54 nie chciałam dziewczyny dołować, ale Ona mi to zrobiła i chyba innym, które nie znają uczucia trzymania swojego dzieciątka na rękach też Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: Blagam o pomoc ! 08.10.04, 14:58 Wiesz co sni mi sie codziennie od trzydziestu miesiecy ? Zapach wlosow i stopki mojego brata, ktorym sie zajmowalam kiedy sie urodzil ( jest miedzy nami 10 lat roznicy)... Czasem mysle, ze to jedyne dziecko, ktorym moglam sie zajmowac,przewijac, karmic, odgrzewac zupki, calowac przed snem... Ze tak juz zostanie.... Qrcze, lzy mi ciekna ciurkiem na klawiature.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Blagam o pomoc ! IP: 153.19.99.* 08.10.04, 15:00 aniołku26 wszystko się ułoży i Tobie i mi NADZIEJA ZAWIEŚĆ NIE MOŻE! Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: Blagam o pomoc ! 08.10.04, 15:01 Postanowilam zyc z dnia na dzien i juz nie czekac....Teraz mniej mnie boli ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Blagam o pomoc ! IP: 153.19.99.* 08.10.04, 15:08 przepraszam: długo czekasz? ja nie zaczęłam starań,ale mam to szczęście, że wiem już, że coś nie gra i zaczynam walkę z pozycji nieco słabszej niż zdrowe kobiety,ale może uniknę komplikacji z niewiadomej przyczyny, kto wie? na początku się załamałam, a teraz jakoś mam taki zapał wściekły, żeby robić wszystko, co możliwe, ale muszę uważać, bo chyba się szybko "spalę" z takim nerwowym podejściem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Blagam o pomoc ! IP: 153.19.99.* 08.10.04, 15:14 chyba ślepa jestem; 30 miesiecy przecież, ale leczysz się Kochana? my chyba wszystkie potrzebujemy psychicznej terapii od początku, bo ciężkie to trochę do udźwignięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Nieplodne i " nieplodniejsze"... 08.10.04, 16:04 No wlasnie - czy nieplodnosc wtorna leczy sie tak samo jak pierwotna ? I czy szanse na poczecie sa takie same ? Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: Blagam o pomoc ! 08.10.04, 16:26 Wiesz, trudno określać co jest normalne a co nienormalne. Dla niektórych Twoja chęć POSIADANIA JESZCZE JEDNEGO dziecka może się, w obliczu ich nieszczęścia, wydać po prostu zachłannością. Stąd rozgoryczenie i pewnego rodzaju atak na Ciebie. Wchodząc na takie forum trzeba najpierw przyjrzeć się ludziom, ich historiom, wykazać się ogromem taktu i delikatności, bo nie dyskutujemy tu o przystrzyganiu trawnika w weekend ale o najintymniejszych i najboleśniejszych dla kobiet sprawach. I, wybacz bezpośredniość, Twój problem w obliczu problemów niektórych z nas jest po prostu nieduży. A tytuł Twojego postu - tak dramatyczny, tak błagalny, tak naglący - uderzył w nas mocno, bo w kontekście problemów innych całość Twojej wypowiedzi jest po prostu niedelikatna. Ale rozumiem, że dla Ciebie Twój problem jest wielki i ważny. Rozumiem, że szukasz porady, życzliwej duszy, wskazówki. Tyle że, jak wspomniałam, można było poznać ludzi i ich historie i wykazać trochę taktu i delikatności, np. inaczej tytułując swój post. Nic, powtarzam się, więc kończę. Pozdrawiam i życzę szybkiego zaciążenia Odpowiedz Link Zgłoś