Dodaj do ulubionych

czy jajowodów naprawdę nie można jakoś udrożnić?

IP: 153.19.99.* 14.10.04, 10:42
sądziłam, że są na to sposoby, a z tego co tu czytam, to chyba nie;
napiszcie, zeby ostatecznie rozjaśnić; czy rzeczywiście niedrożność to koniec
nadziei na ciążę bez in vitro?
Obserwuj wątek
    • Gość: randia Re: czy jajowodów naprawdę nie można jakoś udrożn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 11:57
      Jajowody można udrożnić laparoskopią (usuwa zrosty)
      O skuteczności się nie wypowiem, bo sama nigdy nie robiłam
      Pozdrawiam
    • Gość: keysy Re: czy jajowodów naprawdę nie można jakoś udrożn IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 13:25
      Tak jajowody można udrożnić metodą laparoskopową, ja sama wybieram się na to po
      1 listopada. Mam nadzije że pomoże, CZy ktoś miał już udrażniane tą metodą?? Ja
      chce spróbować wszystkiego!!!! Narazie mam nadziję że będzie ok.
      • Gość: aniulekq Re: czy jajowodów naprawdę nie można jakoś udrożn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 17:45
        Kochane!
        Laparoskopia nie udraznia jajowodów jako tako. Przy tym zabiegu usuwa się
        najwyżej zrosty na jajowodach a nie w srodku.
        Miałam laparo pół roku temu i niestety tez cierpię z powodu zrostów. W czasie
        zabiegu usunieto mi wlasnie zrosty z lewego jajowodu, a przy okazji wyszła u
        mnie endometrioza, która te zrosty zapoczatkowała.
    • Gość: mk Re: czy jajowodów naprawdę nie można jakoś udrożn IP: *.chello.pl 14.10.04, 18:54
      mi laparoskopia nie pomogła nie dało się udrożnić, tak że różnie to bywa
      • Gość: just92 Re: czy jajowodów naprawdę nie można jakoś udrożn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 22:03
        Mi osobiście nie pomogły ani HSG, ani laparokopie, ani energoterapeuci, ani
        zioła, ani akupunktura, ani hydrotubacje, choć przez długie lata wierzyłam, że
        mogę uciec przed ivf. Szkoda tych lat! Nie twierdzę, że niktomu się nie udaje
        udrożnić jajowodów. Pewnie się udaje. Ale tak naprawdę im prędzej człowiek się
        oswoi z myślą o ivf tym lepiej. Tyle moich własnych doświadczeń.
    • lidek0 Re: czy jajowodów naprawdę nie można jakoś udrożn 15.10.04, 07:47
      Jeżeli laparo czy HSG nie pomoże to niestety nie. Nie daj się nabrac na zioła
      czy inne specyfiki.
    • to-ja-007 Re: czy jajowodów naprawdę 15.10.04, 11:03
      To chyba zalezy - jesli przyczyna niedroznosci jest wodniak jajowodu to raczej
      sie nie da udroznic tak zeby nie bylo ryzyka ciazy pozamacicznej.
      Jesli chodzi o zrosty to nie wiem jak to jest z udraznianiem i ryzykiem ciazy
      pozamacicznej.
      Z tego co sobie poczytalam to przy poruszaniu tematu udrozniania jajowodow
      zwykle straszy sie wlasnie ciaza pozamaciczna. Nie sztuka udroznic jajowod -
      jajowod musi jeszcze poprawnie wykonywac swoja funkcje. Wlasnie to przywrocenie
      prawidlowej funkcji moze sie nie udac i dlatego czesto mozna przeczytac ze przy
      takich udroznionych jajowodach ryzyko ciazy pozamacicznej sie zwieksza.
    • Gość: melena2 Re: czy jajowodów naprawdę nie można jakoś udrożn IP: *.mos.gov.pl 15.10.04, 13:23
      a może popróbuj ziół? Popatrz na wątek "ziółka"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka