IP: *.chello.pl 14.10.04, 23:05
chciałam Cię zapytać czy wiesz moze dlczego jajowody są raz drozne raz nie,
bo tak jest w moim przypadku, w laparoskopii wysło że są niedrozne a potem na
hsg że drozne, przed laparo jeden drozny drugi nie, czy myślisz że powinnam
coś jeszcze robić czy in vitro, oprócz tego mam jeszcze problemy z
pęcherzykami, ale te jajowody są najgorsze, leczę się od kilku lat będę
wdzięczna za odpowiedż, bo widzę że masz doświadczenie w tej kwestii
Obserwuj wątek
    • Gość: just92 Re: do just92 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:34
      Witaj MK! To moje doświadczenie to takie "w boju" zdobyte wink Też leczę się już
      wiele lat. Nie wiem jaka była kolejność zabiegów u Ciebie, bo piszesz, że w
      laparo wyszły niedrożne, a potem w hsg drożne. Może po prostu podczas laparo je
      udrożniono. Tak było u mnie - przy pierwszej laparo jajowody udrożniono, ale po
      jakimś czasie i przy kolejnym HSG wyszły niedrożne. Potem drugie laparo - znowu
      je udrożniono i znowu za jakiś czas wyszły niedrożne. Mam więc jeden wniosek -
      jajowody nie zawsze udrożnia się raz na zawsze. Ale dlaczego tak się dzieje???
      W końcu i tak trafiłam do programu ivf. Dziś wiem, że powinnam wcześniej
      zdecydować się na ivf, ale to nie prosta decyzja. Niestety każdy musi podjąć ją
      sam. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę powodzenia w staraniach.
    • Gość: mk Re: do just92 IP: *.chello.pl 17.10.04, 19:24
      just92 dzięki za odpowiedź, właściwie to podjeliśmy już z mężem decyzję o in
      vitro tylko zbieramy kasę i po cichu liczymy ze moze się uda w między czasie, z
      Twoich i moich doswiadczeń wynika, że jak już są problemy z jajowodami to nie
      ma co liczyć że bedzie dobrze w moim przypadku w laparo wyszły niedrożne ale
      przed laparo w hsg był jeden drożnny lekarz nie chciał uwierzyć że oba są
      niedrożne i zrobił mi potem hsg, które wykazało że są drozne, ale to było 11
      msc- y temu a ja nadal nie jestem w ciąży, także chyba nie ma co tracic więcej
      czasu pozdrawiam i życzę powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka