Dodaj do ulubionych

Ból owulacyjny?

IP: *.stomilsanok.pl / 212.244.181.* 27.10.04, 08:40
Witam Was Dziewczyny te starające się i te, nad którymi zabłysła już
gwiazdeczka i promyczek szczęścia nie tylko październikowego, ale i
wcześniej...
Proszę Was o opinię na temat bólu owulacyjnego.
Ja dopóki ni zaczęłam stosować lekow nigdy wcześniej nie odczuwałam tego
uczucia, nawet nie wiem czy miałam cykle owulacyjne czy nie.
A może to wina leków:
Biorę Luteinę i Bromergon...
Od dwóch cykli czuję ten ból, w ubiegłum cyklu z lewego, a teraz z prawego
jajnika.
Tylko, no właśnie, czy jest to ból owulacyjny?
Jest to kłucie dość silne w okolicach jajnika.
Zaczęło się około 10 dc. dziś jest 13dc. i jakby to kłucie ustało .
Cykle mam 27 dniowe max 28 dniowe.
Oczywiście było przytulanko 10, 11, 12dc i dziś też planuję.
W związku z tym proszę o duże kcukasy za mnie i o opinię czy sama owulacja
jest w dniu kiedy to kłucie ustaje?
Piszcie Dziewczyny.
Proszę...

Obserwuj wątek
    • Gość: Misiaczek Re: Ból owulacyjny? IP: *.stomilsanok.pl / 212.244.181.* 27.10.04, 12:06
      Czyżbym nikogo tu nie obchodziła?
      • Gość: marzenalep Re: Ból owulacyjny? IP: *.man.polbox.pl 27.10.04, 12:37
        Misiaczku, postaram się troszkę pomóc, nie jestem specjalistką w tych sprawach
        jak wiele dziewcząt z tego forum, ale mogę ci podpowiedzieć, ze ja ból
        owulacyjny czułam w tym cyklu po zastrzyku z biogonadylu i według mnie był on
        właśnie w czasie "pękania pęcherzyka" wtedy właśnie trzeba sie przytulać.
        Wczoraj był tu na forum post chyba ewy analityk która pisała, że najbardziej
        skuteczne jest przytulanko przed samą owulacją bo po niej podobno jest juz za
        późno, spróbuj znaleźć ten post, może on coś ci podpowie.
        Pozdrawiam i zyczę powodzenia w staraniach.
        • Gość: Misiaczek Re: Ból owulacyjny? IP: *.stomilsanok.pl / 212.244.181.* 27.10.04, 13:36
          Dziękuję Ci bardzo
          Może jeszcze coś Ktoś mi napisze?
          • meg335 Re: Ból owulacyjny? 27.10.04, 18:44
            mnie bolało dokładnie 16i17dc w trackie owu bo tylko w te dwa dni wyszłu
            pozytywne testy , 18 dc nie bolało mnie już nic i test negatywny , mam tylko
            nadzieję że moj pecherzyk pękł bo 15dc miał 19 mm smile)
    • efka61 Re: Ból owulacyjny? 27.10.04, 18:50
      Jedne kobiety rozpoznają ból owulacyjny, inne nie, ta sama kobieta może w
      jednym cyklu rozpoznać owulację, w kolejnym nie, to zależy od wielu różnych
      czynników,m. in od tego czy nasłuchuje sygnałów dochodzących z własnego
      ciała,czy w danym momencie jej uwaga jest w całości skoncentrowana na czym
      innym.U mnie przynajmniej jest tak, że odczuwam ból kolkowy(takie kłucie od
      czasu czasu do czasu w podbrzuszu po jednej stronie na 2-3 dni przed owulacją (
      kiedy pęcherzyk jest już duży i " chce" pęknąć)Owulację rozpoznaję po tym, że "
      przestaje" mnie kłuć( tzn., że już była), albo czasami mam pojedynczy
      silniejszy ból, który może trwać nawet kilka minut(może do tego dołączyć się
      takie kłucie w pochwie i zatrzymanie gazów na chwilę- objawy z podrażnienia
      otrzewnej i potem mam spokój.Czasami, gdy kłuło mnie dłużej,np do końca cyklu,
      od czasu do czasu- okazywało się, że pęcherzyk nie pękł i miałam torbiel. Z
      tego, co piszesz to najprawdopodobniej dobrze rozpoznajesz u siebie owulację,
      to że wcześniej tego nie odczuwałaś może znaczyć, że rzeczywiście nie zawsze
      miałaś owulację, albo że po prostu nie zwracałaś na to uwagi.To taki misz- masz
      inf. med. z własną obserwacją. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka