kasia-sz 06.12.04, 21:03 chodzi mi o to że boję się strasznie gruczolaka i sobie już z tym nie radzę chcę tylko zeby ktoś mi napisał że wszystko będzie dobże i bedę miała dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: hipoprolaktynina 06.12.04, 22:33 jesli mialas na mysli hiperprolaktynemie to daje sie z nia zyc i mozna trzymac ja w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
kapcius Re: hipoprolaktynina 08.12.04, 11:00 kasiu a jaki masz wynik prolaktyny?? bo ja też mam niestety podejrzenie hiperprolaktynemi..u mnie wynosi w 2dc wynosi 678 vIU/ml też mam taki problem.. boje sie ze to cos złego i nie bede mogła miec dzieci..dziś ide do endokrynologa.. Odpowiedz Link Zgłoś
skarbunia Re: hipoprolaktynina 08.12.04, 13:42 U mnie to samo, co powiedział endokrynolog???? GG 4550361 Odpowiedz Link Zgłoś
kapcius Re: hipoprolaktynina 08.12.04, 11:03 uu chyba nie bardzo cie pocieszyłam..ale jak bede mieć info od lekarki to dam ci znać.. Odpowiedz Link Zgłoś
gorter Re:gruczolak 08.12.04, 14:07 dokladnie, mozna z tym zyc. Nawet z gruczolakiem Prawie 2 lata temu mialam rezonans magnetyczny przysadki i wykryto mi tego mikrogruczolaka, ale to nie jest jakis zlosliwy guz. I nie zlosliwieje. Mozna go znacznie zmniejszyc biorac leki. Przy makrogruczolaku problemy sa wieksze, ale gdybys go miala to pewnie zauwazylabys, ze cos z Toba nie tak - glownie problemy z widzeniem, zawroty. Ja wciaz mam nadzieje, ze to nie jest zadna przeszkoda dla ciazy (pod warunkiem, ze zazywa sie leki). Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-sz Re:gruczolak 08.12.04, 20:42 Dziękuję za napiusanie odrazu mi lepiej ze nie jestem sama choż zadne to pocieszenie dla nas wszystkich Na początku stycznia idę do szpitala i bardzo się boję ale mam nadzieję że to będzie mikrogruczolak. Pozdrawiam Serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kapcius Re: hipoprolaktynina 08.12.04, 17:39 Właśnie wróciłam od endokrynologa... powiedział ze nie mam zadnej hipoprolaktynemii ani żadnej niedoczynności tarczycy..CZUJE SIE OSZUKANA!!juz więcej do niego nie pójde! powiedział ze wszstko u mnie jest w porządku!!Nic z tego nie rozumie!! jak to nie mam jak własnie ze mam!! ehh szkoda gadać..((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
paula005 Re: hipoprolaktynina 08.12.04, 21:53 Mój lekarz gin. powiedział, że owszem to może być guz ale i tak by mnie leczyli Bromergonem, więc żadne badania ani konsultacje nie są potrzebne. Ale ja byn chciała wiedzieć czy mam tego cholernego guza czy nie! Niektórzy lekarze są bezduszni! Już do niego nie chodzę.Nie wspomnę już o kasie jaką tam zostawiłam!!!Och, Życie! Zaczynasz mnie wkurzać Odpowiedz Link Zgłoś
j.zab Re: hipoprolaktynina 08.12.04, 21:55 ja też z tym samym problemem ehh szkoda gadać badania w szpitalu mam już za sobą,w styczniu mam zamiar zrobić rezonans magnetyczny i też się strasznie boje .. niby te gruczolaki nie groźne ale zawsze to jakiś guz .. Pozdrawiam Jusi Odpowiedz Link Zgłoś