cerec 28.12.04, 11:43 kto z Was miał z "tym" do czynienia, szczególnie przy zapładnieniu in vitro? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Transolkacja Robersonowska... 28.12.04, 13:17 na forum bociana znajdziesz takie osoby. czesc z hnich ma juz dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
cerec Re: Transolkacja Robersonowska... 28.12.04, 16:02 maretina napisała: > na forum bociana znajdziesz takie osoby. czesc z hnich ma juz dzieci. forum bociana? Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: Transolkacja Robersonowska... 28.12.04, 16:22 www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=index Odpowiedz Link Zgłoś
cerec Re: Transolkacja Robersonowska... 28.12.04, 16:25 bardzo dziękuję - jesteśmy z żoną w dużym stresie a za parę tygodni zabieg in vitro... Odpowiedz Link Zgłoś
monia761 Re: Transolkacja Robersonowska... 29.12.04, 11:21 No coz...moj mąż jest nosicielem translokacji Robertsonowskiej.Pierwsza ciąża (poczęcie naturalne)-mały miał translokcję niezrównoważoną-ciąża obumarła w 14tc,zaraz potem dowiedzieliśmy się o translokcji u męża.Na początku była panika,ale nie chciałam sprawiać mężowi przykrości i ryczeć po kątach,więc zabrałam się do przeszukiwania wszystkich dotępnych informacji na ten temat.Okazało się,ze sznase na zdrowe dziecko są duze i pozostaje tylko próbować.Nawiązałam kontakt z innymi osobami mającymi taki problem(własnie na Bocianie)-jedna z nich ma zdrowiutkie blizniaki z ICSI!Teraz jestem w drugiej ciąży(naturalnej)i nasze maleństwo jest zdrowe!!!!Także moja koleżanka(mąż też ma translokacje robertsonowską)ma prawiłowe wyniki (tez w ciąży).Więc głowa do góry!!!!Genetyk mi kiedyś powiedział,ze translokcja robertsonowska jest jedną z "łagodniejszych",więc trzeba wierzyć i być dobrej myśli!!!!!Zyczę Wam udanego zabiegu i zdrowego maleństwa!!!!Pozdrawiam serdecznie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cerec Re: Transolkacja Robersonowska... 29.12.04, 11:56 bardzo dziękuję za ciepłe słowa.... to naprawdę ważne od wczoraj przeglam "bociana" i drukuję co sie da... w drugin tygodniu stycznia będziemy mieli in viro w Novum. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś