IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 23:07
Przygotowujemy się z mężem do in vitro.. Jakie są dolegliwości i skutki uboczne
przyjmowania Gonalu F. Oczywiście czytałam ulotkę, ale wolalabym wiedzieć coś
od osób, które same to przeżyły...Czy tycie jest jednym z elementów tego
leczenia? Pozdrawiam, Maga
Obserwuj wątek
    • Gość: Asiaw Re: Gonal F IP: 212.160.138.* 17.06.02, 14:30
      Hej. Powiem tak ja nie utyłam po gonalu ani troszkę. Ale za to miałam tzw
      zespół hiperstymulacji tzn brzuch mi urusł jak w 6 mieś ciaży, potworne bóle
      wątroby, wymioty przez ponad tydzień nic nie jadłam same kroplówki. Do ubikacji
      jeżdziłam na wózku no i 2 tygodnie w szpitalu. Wspominam to jak koszmar ze
      względu na stan zdrowia nie doszło do transferu.
      To tak dla wystraszenia, na pocieszenie dodam ,że chyba jedna na 100osób ma
      hiperstymulację. oczywiście ja szczęsciara się załapałam.Nie jest tak żle tak
      na prawdę u większości osób gonal raczej nie daje efektów ubocznych, czasem
      lekkie powiekszenie brzucha.Ja nie jestem dobrą osoba do konsultacji tego typu
      z uwagi na moje wielkie szczęści to co złego może się zdarzyc zdarza się zawsze
      mniewink) A tak serio nie taka stymulacja straszna jak ja maluja. Buziaki
    • josefina Re: Gonal F 17.06.02, 17:32
      Ja również brałam między innymi Gonal F.Skutków ubocznych w postaci tycia nie
      zauważyłam .Inne dziewczyny też się na to nie skarżyły.Ból i hiperstymulacja
      pojawia się po punkcji.Jest to dosyć nieprzyjemne uczucie i zwykle trwa kilka
      dni,ale dużo zależy też od organizmu.Jedne pacjentki znoszą to lepiej,inne
      gorzej.Ale generalnie :Nie taki diabeł straszny...Wytrzymasz i Ty.Głowa do góry!
      Pozdrawiam.
    • Gość: Barbara Re: Gonal F IP: 195.136.95.* 08.07.02, 18:14
      A na mnie Gonal nie podziałał w ogóle. Nie była to jednak czysta stymulacja do
      IVF, ale próba zadziałania gonadotropinami po niepowodzeniach z Clo. Może
      objawy i skutki uboczne zależą od dawki- ja brałam po jednej ampułce. Ale
      objawów ubocznych też na szczęście żadnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka