neja 20.05.05, 16:42 nie mam siły nic więcej pisać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatrice73 Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 20.05.05, 16:43 przykro mi, bardzo mi przykro sciskam mocno Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajewski Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 20.05.05, 16:53 neja, bardzo mi przykro. Wiem co przezywasz bo ja mialam tak samo. Myslama,ze sie nigdy nie podniose. Postrzebujesz troche czasu zeby odpoczac, troche sie nad soba wyzalic, i przyjedzie Ci jeszcze ochota na walke. Niektore z nas nie "zaskakuja" za pierwszym razem, ale za drugim albo trzecim... Na pewno sie uda. Uszy do gory. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 20.05.05, 16:57 >Niektore z nas > nie "zaskakuja" za pierwszym razem, ale za drugim albo trzecim... no wlasnie, ja tez licze ze za drugim razem sie uda!!! uda nam sie, zobaczysz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juna1 Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 20.05.05, 17:02 Neju, bardzo mi przykro. Jestem dwa dni po Tobie i też czuję, że nic z tego nie będzie... Nie martw się - następna IUI na 100% się powiedzie. Doktor JJ ma podobno szczęśliwą ręke. Uda się, zobaczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 21.05.05, 10:11 Wypiłam butlę czerwonego wina, wypaliłam pół paczki fajek (chociaż palenie rzuciłam rok temu) wylałam morze łez. Jeszcze się z tym nie pogodziłam. Brzuszek boli co raz bardziej, kłuje mnie i ciągnie, ale przeciez wynik pokazuje jedno. Czekam na @ potem zastanowię się czy mam siłę dalej walczyć. Nie wiedziałam że tak ciężko zniosę niepowodzenie. Po wyczekanej od lutego drożności i pierwszej IUI powiedziałam do mojego M "teraz to już z górki będziemy sobie robić IUI i czekać aż się uda" Nie wiedziałam jak bardzo sie mylę... Na zewnątrz piękna pogoda, świeci słoneczko jest sobota, wreszcie mam wolne... wolałabym deszcz i siedzenie w pracy, za dużo czasu na czarne myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko ja 11 dpo mialam bete 2.32! 21.05.05, 10:36 a 13 dpo domowy test mi wyszedl! ciaze poronilam, le nie z powodu bety, bo przez pewien czasie sie podwajala! neja, mozesz byc w ciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: ja trzymam kciuki i mam nadzieje neja!:)/nt 21.05.05, 10:41 Pimpku proszę Cię powiedz mi co ja mam zrobić ?!?!? Od 18 d.c. biorę duphaston dzisiaj mam 27 d.c. czyli brałam przez 9 ostatnich dni po 1 tab 2 x dziennie. Dzisiaj odstawiłam żeby @ jak najszybciej przyszła mam wziąć ? Mam czekać ? Kiedy ostatnio miłam torbielkę i zatrzymał mi się @ betę miałam zero. Teraz jakiś ślad, ale to pewnie po pregnylu który miałam w dniu IUI. Co ja mam robić ?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ja trzymam kciuki i mam nadzieje neja!:)/nt 21.05.05, 10:43 nic sie nie stanie jak 2 dni dluzej pobierzesz duphaston! naprawde. nie wiedzialam, ze byl pregnyl, to troche zmienia sytuacje, ale z drugiej strony.... chyba nie ma wyjscia jak poczekac ze 2-3 dni. nie wiem czemu tak wczesnie testujesz, lekarz tak kazal? moj lekarz zalecal pacjentkom testowanie najwczesniej 12 dpo. Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: ja trzymam kciuki i mam nadzieje neja!:)/nt 21.05.05, 10:45 Testowałam tak wcześnie bo nie mogłam już wytrzymac i chciałam wiedzieć czy się udało... Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: czy dzien IUI= dniu owulacji?/nt 21.05.05, 10:42 Tak podejrzewam, bo pecherzyk miał 24 mm to był 15 d.c. a pregnyl był na wszelki wypadek żeby nie było watpliwości że pęknie. Przy cyklach na CLO owu miałam zawsze w 15 d.c. Odpowiedz Link Zgłoś
neja I jeszcze ten ból... 21.05.05, 10:44 Brzuszek boli mnie bardzo, a @ mam zawsze bezbolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: czy dzien IUI= dniu owulacji?/nt 21.05.05, 10:45 neja napisała: > Tak podejrzewam, bo pecherzyk miał 24 mm to był 15 d.c. a pregnyl był na > wszelki wypadek żeby nie było watpliwości że pęknie. Przy cyklach na CLO owu > miałam zawsze w 15 d.c. zatem owulacja mogla byc pozniej. poczekaj jeszcze ze dwa / trzy dni. ja wtedy przy becie 2.32 odstawilam progesteron, bylam przekonana, ze to kolejna ciaza biochemiczna, ryczalam, tupalam i czekalam na @. maz mnie zmusil do zrobienia testu dwa dni potem i wyszedl. Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: czy dzien IUI= dniu owulacji?/nt 21.05.05, 10:47 Tak zrobię wezmę dzisiaj i jutro, czyli do 28 d.c. włącznie, tylko jeszcze jedno pytanie czy podczas przyjmowania duphastonu mogę dostać @ czy on opóźnia jej przyjście. Pytam bo pierwszy raz go zażywam dotąd brałam luteinę. Dziękuję Ci za te wszystkie wskazówki baaaardzo Odpowiedz Link Zgłoś
justynka100 Re: czy dzien IUI= dniu owulacji?/nt 21.05.05, 10:51 Neju droga, beta 2.66 w 11 dniu po IUI to raczej chyba nie wynik Pregnylu, bo ten utrzymuje się we krwi 8 max 10. Ja na Twoim miejscu nie odstawiałabym jeszcze Duphastonu, sama przy UIU brałam go do samego końca, a @ i tak przychodziła. Takie wczesne odstawienie Duphastonu może po prostu zaszkodzić wczesnej ciąży, a @ jak ma przyjść to i tak przyjdzie. Zbadaj sobie Betę jeszcze raz w poniedziałek to już będziesz miała jasność. No a za te papierosy to powinnaś dostać w tyłek. Ostatnio dr JJ żalił mi się na psacjentkę, której mąż pali paczkę dziennie. Nikotyna to cholerna trucizna i zgadzam się z nim, że starając się o dziecko NIE WOLNO palić. Jak Tobą nerwy szargają to już lepiej wypij kieliszek czerwonego wina . I trzymaj się całuski Tofficzek Odpowiedz Link Zgłoś
niunia90 Re: czy dzien IUI= dniu owulacji?/nt 21.05.05, 10:59 Neja, poczekaj do poniedziałku, jak radzą dziewczyny i powtórz badanie. Pamiętam jak pimpek zakomunikował nam radosną wiadomość. Mam nadzieję, że u ciebie też tak będzie. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: czy dzien IUI= dniu owulacji?/nt 21.05.05, 11:14 Czuję się jak na karuzeli.... może niepotrzebnie zaczyna się tlić jakas nadzieja ...brzuszek boli non stop Odpowiedz Link Zgłoś
neja Do kiedy brać duphaston ?? 21.05.05, 11:17 Do którego dnia cyklu albo przez ile kolejnych dni. Z tego wszystkiego nie pamietam jak lekarz mówił. Dzisiaj mam 27 d.c. i 10 dzień brania duphastonu Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: Do kiedy brać duphaston ?? 21.05.05, 11:47 podobno do 25 dc, ale w razie ciazy chyba trzeba kontynuowac dalej Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: Do kiedy brać duphaston ?? 21.05.05, 11:50 Nawet jeśli zaczełam dopiero w 18 dc. ? Liczy się ilość dni przez jakie się go bierze czy dzień cyklu do którego powinno sięgo brać ? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: Do kiedy brać duphaston ?? 21.05.05, 11:55 ja zaczelam brac duphaston dzien po iui i bralam go do momentu @, test nie wykazywal ciazy a ja nadal go bralam az po kilku dniach opoznienia wredna @- szona przyszla i w tym samym dniu odstawilam lek, gdyby nie przyszla bralabym do skutku... ty bierze, nie przerywaj a w poniedzialek biegnij jeszcze raz na bete , wtedy zdecydujesz co dalej, przerwac czy kontynuowac ( zycze oczywiscie tego drugiego) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Do kiedy brać duphaston ?? 21.05.05, 12:06 neja napisała: > Nawet jeśli zaczełam dopiero w 18 dc. ? Liczy się ilość dni przez jakie się go > bierze czy dzień cyklu do którego powinno sięgo brać ? jak bralam progesteron, to zawsze po owulacji przez 12 dni a potem testowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 jeszcze nic straconego :-) 21.05.05, 18:41 Neja ja jeszcze nie przekreślałabym tego cyklu. Poczekaj 2-3 dni i powtórz betę Trzymam kciuki za wysoką betę )) ******** czekam na cud 41 cykl byle do lipca......... www2.fertilityfriend.com/home/samanta Odpowiedz Link Zgłoś
neja Nie wiem nic ale już się nie łudzę 23.05.05, 08:34 @ nie przyszła, pojawiło się rano jasnobrązowe plamienie. Jestem w 29 d.c. i 14 dzień po IUI. Czekam na @ jak się nie pojawi do południa idę znowu na betę. Mam dość. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: Nie wiem nic ale już się nie łudzę 23.05.05, 08:37 u mnie tak sie zaczynala @ po duphastonie, nie wiedzialam co sie dzieje, czekoladowe uplawy... no i przyszla wredna @szona ale to tak roznie bywa, niby kazda ma podobnie, a jednak wiele rozni je na samym poczatku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: Nie wiem nic ale już się nie łudzę 23.05.05, 08:56 Własnie po pierwsze u mnie się tak zaczyna @ po drugie jestem pierwszy raz w życiu na duphastonie. Dlatego nie mam złudzeń tylko denerwuje mnie to wyczekiwanie na @ i głupie myśli gdzieś tam że przecież można mieć regularną @ i być w ciąży (moja koleżanka przez to dowiedziała sie dopiero w 2 ms że jest w ciąży bo miała regularną @) taka ludzka natura jest wredna że zawsze coś sobie w główce roi wbrew wszelkim znakom. Odpowiedz Link Zgłoś
17lipiec1976 Re: Nie wiem nic ale już się nie łudzę 23.05.05, 09:09 witam ja mam dzis 13 dzien po IUI. od czterech dni mam jasno brazowe plamienie. u mnie to zawsze zwiastun @. nie robie nawet testu, bo po co? nie bralam duphastonu, ani luteiny. neja, mam nadzieje, ze to plamienie u Ciebie to nie poczatek @. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: Nie wiem nic ale już się nie łudzę 23.05.05, 09:31 Czuję niestety że nic z tego. Pamiętam że miałaś IUI dzień po mnie... Nie chcę Ci robić nadzieji ale jak wyżej pisałam oja koleżanka miała regularną @ będąc już w ciązy dlatego dowiedziała się będąc już w 2 miesiącu. Ludzki organizm jest nieodgadniony i różne rzeczy się mogą dziać. Poczekaj do pełnej @ proszę.. tak jak czekam ja. Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 23.05.05, 09:37 U mnie dalej nic plamienie w kratkę raz słabiutkie raz go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 23.05.05, 11:16 trzymam za was kciuki dziewczyny!! w koncu przydaloby sie znow kilka ciaz na tym forum by podniesc srednia i wiare rowniez innym starajacym sie i walczacym z przeciwnosciami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 23.05.05, 14:57 Beta poniżej 1 koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś