Dodaj do ulubionych

beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MARZEŃ

20.05.05, 16:42
nie mam siły nic więcej pisać.
Obserwuj wątek
    • beatrice73 Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 20.05.05, 16:43
      przykro mi, bardzo mi przykro sad
      sciskam mocno
    • magdamajewski Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 20.05.05, 16:53
      neja, bardzo mi przykro. Wiem co przezywasz bo ja mialam tak samo. Myslama,ze
      sie nigdy nie podniose. Postrzebujesz troche czasu zeby odpoczac, troche sie
      nad soba wyzalic, i przyjedzie Ci jeszcze ochota na walke. Niektore z nas
      nie "zaskakuja" za pierwszym razem, ale za drugim albo trzecim... Na pewno sie
      uda. Uszy do gory.
      Magda
      • beatrice73 Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 20.05.05, 16:57
        >Niektore z nas
        > nie "zaskakuja" za pierwszym razem, ale za drugim albo trzecim...

no wlasnie, ja tez licze ze za drugim razem sie uda!!!
        uda nam sie, zobaczysz!!!
    • juna1 Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 20.05.05, 17:02
      Neju, bardzo mi przykro. Jestem dwa dni po Tobie i też czuję, że nic z tego nie
      będzie... Nie martw się - następna IUI na 100% się powiedzie. Doktor JJ ma
      podobno szczęśliwą ręke. Uda się, zobaczysz!
      • neja Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 21.05.05, 10:11
        Wypiłam butlę czerwonego wina, wypaliłam pół paczki fajek (chociaż palenie
        rzuciłam rok temu) wylałam morze łez. Jeszcze się z tym nie pogodziłam.
        Brzuszek boli co raz bardziej, kłuje mnie i ciągnie, ale przeciez wynik
        pokazuje jedno. Czekam na @ potem zastanowię się czy mam siłę dalej walczyć.
        Nie wiedziałam że tak ciężko zniosę niepowodzenie. Po wyczekanej od lutego
        drożności i pierwszej IUI powiedziałam do mojego M "teraz to już z górki
        będziemy sobie robić IUI i czekać aż się uda" Nie wiedziałam jak bardzo sie
        mylę...

Na zewnątrz piękna pogoda, świeci słoneczko jest sobota, wreszcie mam wolne...
        wolałabym deszcz i siedzenie w pracy, za dużo czasu na czarne myśli...
    • pimpek_sadelko ja 11 dpo mialam bete 2.32! 21.05.05, 10:36
      a 13 dpo domowy test mi wyszedl!
      ciaze poronilam, le nie z powodu bety, bo przez pewien czasie sie podwajala!
      neja, mozesz byc w ciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • pimpek_sadelko ja trzymam kciuki i mam nadzieje neja!:)/nt 21.05.05, 10:37

• neja Re: ja trzymam kciuki i mam nadzieje neja!:)/nt 21.05.05, 10:41
          Pimpku proszę Cię powiedz mi co ja mam zrobić ?!?!? Od 18 d.c. biorę duphaston
          dzisiaj mam 27 d.c. czyli brałam przez 9 ostatnich dni po 1 tab 2 x dziennie.
          Dzisiaj odstawiłam żeby @ jak najszybciej przyszła mam wziąć ? Mam czekać ?
          Kiedy ostatnio miłam torbielkę i zatrzymał mi się @ betę miałam zero. Teraz
          jakiś ślad, ale to pewnie po pregnylu który miałam w dniu IUI. Co ja mam
          robić ?!?!
          • pimpek_sadelko Re: ja trzymam kciuki i mam nadzieje neja!:)/nt 21.05.05, 10:43
            nic sie nie stanie jak 2 dni dluzej pobierzesz duphaston! naprawde.
            nie wiedzialam, ze byl pregnyl, to troche zmienia sytuacje, ale z drugiej
            strony.... chyba nie ma wyjscia jak poczekac ze 2-3 dni. nie wiem czemu tak
            wczesnie testujesz, lekarz tak kazal?
            moj lekarz zalecal pacjentkom testowanie najwczesniej 12 dpo.
            • neja Re: ja trzymam kciuki i mam nadzieje neja!:)/nt 21.05.05, 10:45
              Testowałam tak wcześnie bo nie mogłam już wytrzymac i chciałam wiedzieć czy się
              udało...
    • pimpek_sadelko czy dzien IUI= dniu owulacji?/nt 21.05.05, 10:39

• neja Re: czy dzien IUI= dniu owulacji?/nt 21.05.05, 10:42
        Tak podejrzewam, bo pecherzyk miał 24 mm to był 15 d.c. a pregnyl był na
        wszelki wypadek żeby nie było watpliwości że pęknie. Przy cyklach na CLO owu
        miałam zawsze w 15 d.c.
        • neja I jeszcze ten ból... 21.05.05, 10:44
          Brzuszek boli mnie bardzo, a @ mam zawsze bezbolesne.
        • pimpek_sadelko Re: czy dzien IUI= dniu owulacji?/nt 21.05.05, 10:45
          neja napisała:

> Tak podejrzewam, bo pecherzyk miał 24 mm to był 15 d.c. a pregnyl był na
          > wszelki wypadek żeby nie było watpliwości że pęknie. Przy cyklach na CLO owu
          > miałam zawsze w 15 d.c.
          zatem owulacja mogla byc pozniej. poczekaj jeszcze ze dwa / trzy dni.
          ja wtedy przy becie 2.32 odstawilam progesteron, bylam przekonana, ze to
          kolejna ciaza biochemiczna, ryczalam, tupalam i czekalam na @. maz mnie zmusil
          do zrobienia testu dwa dni potem i wyszedl.
          • neja Re: czy dzien IUI= dniu owulacji?/nt 21.05.05, 10:47
            Tak zrobię wezmę dzisiaj i jutro, czyli do 28 d.c. włącznie, tylko jeszcze
            jedno pytanie czy podczas przyjmowania duphastonu mogę dostać @ czy on opóźnia
            jej przyjście. Pytam bo pierwszy raz go zażywam dotąd brałam luteinę. Dziękuję
            Ci za te wszystkie wskazówki baaaardzo smile
        • justynka100 Re: czy dzien IUI= dniu owulacji?/nt 21.05.05, 10:51
          Neju droga, beta 2.66 w 11 dniu po IUI to raczej chyba nie wynik Pregnylu, bo
          ten utrzymuje się we krwi 8 max 10. Ja na Twoim miejscu nie odstawiałabym
          jeszcze Duphastonu, sama przy UIU brałam go do samego końca, a @ i tak
          przychodziła. Takie wczesne odstawienie Duphastonu może po prostu zaszkodzić
          wczesnej ciąży, a @ jak ma przyjść to i tak przyjdzie. Zbadaj sobie Betę
          jeszcze raz w poniedziałek to już będziesz miała jasność. No a za te papierosy
          to powinnaś dostać w tyłek. Ostatnio dr JJ żalił mi się na psacjentkę, której
          mąż pali paczkę dziennie. Nikotyna to cholerna trucizna i zgadzam się z nim, że
          starając się o dziecko NIE WOLNO palić. Jak Tobą nerwy szargają to już lepiej
          wypij kieliszek czerwonego wina wink. I trzymaj się całuski
          Tofficzek
          • niunia90 Re: czy dzien IUI= dniu owulacji?/nt 21.05.05, 10:59
            Neja, poczekaj do poniedziałku, jak radzą dziewczyny i powtórz badanie.
            Pamiętam jak pimpek zakomunikował nam radosną wiadomość. Mam nadzieję, że u
            ciebie też tak będzie.
            Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki!!!!
            • neja Re: czy dzien IUI= dniu owulacji?/nt 21.05.05, 11:14
              Czuję się jak na karuzeli.... może niepotrzebnie zaczyna się tlić jakas
              nadzieja ...brzuszek boli non stop
              • neja Do kiedy brać duphaston ?? 21.05.05, 11:17
                Do którego dnia cyklu albo przez ile kolejnych dni. Z tego wszystkiego nie
                pamietam jak lekarz mówił. Dzisiaj mam 27 d.c. i 10 dzień brania duphastonu
                • wiktoria33 Re: Do kiedy brać duphaston ?? 21.05.05, 11:47
                  podobno do 25 dc, ale w razie ciazy chyba trzeba kontynuowac dalej
                  • neja Re: Do kiedy brać duphaston ?? 21.05.05, 11:50
                    Nawet jeśli zaczełam dopiero w 18 dc. ? Liczy się ilość dni przez jakie się go
                    bierze czy dzień cyklu do którego powinno sięgo brać ?
                    • beatrice73 Re: Do kiedy brać duphaston ?? 21.05.05, 11:55
                      ja zaczelam brac duphaston dzien po iui i bralam go do momentu @, test nie
                      wykazywal ciazy a ja nadal go bralam az po kilku dniach opoznienia wredna @-
                      szona przyszla i w tym samym dniu odstawilam lek, gdyby nie przyszla bralabym
                      do skutku... ty bierze, nie przerywaj a w poniedzialek biegnij jeszcze raz na
                      bete , wtedy zdecydujesz co dalej, przerwac czy kontynuowac ( zycze oczywiscie
                      tego drugiego) smile pozdrawiam serdecznie
                    • pimpek_sadelko Re: Do kiedy brać duphaston ?? 21.05.05, 12:06
                      neja napisała:

> Nawet jeśli zaczełam dopiero w 18 dc. ? Liczy się ilość dni przez jakie się
                      go
                      > bierze czy dzień cyklu do którego powinno sięgo brać ?

jak bralam progesteron, to zawsze po owulacji przez 12 dni a potem testowanie.
    • samanta25 jeszcze nic straconego :-) 21.05.05, 18:41
      Neja ja jeszcze nie przekreślałabym tego cyklu. Poczekaj 2-3 dni i powtórz betę
      Trzymam kciuki za wysoką betę smile))

czekam na cud 41 cykl
      byle do lipca.........
      www2.fertilityfriend.com/home/samanta
      • neja Nie wiem nic ale już się nie łudzę 23.05.05, 08:34
        @ nie przyszła, pojawiło się rano jasnobrązowe plamienie. Jestem w 29 d.c. i 14
        dzień po IUI. Czekam na @ jak się nie pojawi do południa idę znowu na betę. Mam
        dość.
        • beatrice73 Re: Nie wiem nic ale już się nie łudzę 23.05.05, 08:37
          u mnie tak sie zaczynala @ po duphastonie, nie wiedzialam co sie dzieje,
          czekoladowe uplawy... no i przyszla wredna @szona sad
          ale to tak roznie bywa, niby kazda ma podobnie, a jednak wiele rozni je na
          samym poczatku
          pozdrawiam
          • neja Re: Nie wiem nic ale już się nie łudzę 23.05.05, 08:56
            Własnie po pierwsze u mnie się tak zaczyna @ po drugie jestem pierwszy raz w
            życiu na duphastonie. Dlatego nie mam złudzeń tylko denerwuje mnie to
            wyczekiwanie na @ i głupie myśli gdzieś tam że przecież można mieć regularną @
            i być w ciąży (moja koleżanka przez to dowiedziała sie dopiero w 2 ms że jest w
            ciąży bo miała regularną @) taka ludzka natura jest wredna że zawsze coś sobie
            w główce roi wbrew wszelkim znakom.
            • 17lipiec1976 Re: Nie wiem nic ale już się nie łudzę 23.05.05, 09:09
              witam
              ja mam dzis 13 dzien po IUI. od czterech dni mam jasno brazowe plamienie. u mnie
              to zawsze zwiastun @. nie robie nawet testu, bo po co?
              nie bralam duphastonu, ani luteiny.
              neja, mam nadzieje, ze to plamienie u Ciebie to nie poczatek @. pozdrawiam
              • neja Re: Nie wiem nic ale już się nie łudzę 23.05.05, 09:31
                Czuję niestety że nic z tego. Pamiętam że miałaś IUI dzień po mnie... Nie chcę
                Ci robić nadzieji ale jak wyżej pisałam oja koleżanka miała regularną @ będąc
                już w ciązy dlatego dowiedziała się będąc już w 2 miesiącu. Ludzki organizm
                jest nieodgadniony i różne rzeczy się mogą dziać. Poczekaj do pełnej @ proszę..
                tak jak czekam ja.
    • neja Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 23.05.05, 09:37
      U mnie dalej nic plamienie w kratkę raz słabiutkie raz go nie ma.
      • beatrice73 Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 23.05.05, 11:16
        trzymam za was kciuki dziewczyny!! w koncu przydaloby sie znow kilka ciaz na
        tym forum by podniesc srednia i wiare rowniez innym starajacym sie i walczacym
        z przeciwnosciami
        pozdrawiam
    • neja Re: beta 2,66 w 11 dniu po mojej 1 IUI KONIEC MAR 23.05.05, 14:57
      Beta poniżej 1 koniec kropka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka