Dodaj do ulubionych

SZCZECINIANKI :-D

26.05.05, 20:53
No i znowu seteczka.

Zapraszam na nowo bo tam trzeba będzie przerzucać strony.

Ach pierwszy dzień weekendu już mija... Chyba jutro ma być upał.Fajnie by
było skoczyć do Swinoujścia.No tak, tylko skąd wziąć samochód?
Obserwuj wątek
    • beatrice73 Re: SZCZECINIANKI :-D 26.05.05, 21:51
      zawsze bralam pociag, raniutko na miedzyzdroje i wieczorkiem powrot smile calkiem
      znosnie, polecam smile) no i moim zdaniem miedzyzdroje sa fajniejsze od
      swinoujscia, ale to juz zalezy od upodoban, zycze milego cieplusiego weekendu smile
    • agat78 Re: SZCZECINIANKI :-D 27.05.05, 07:44
      Witam na nowym wątku.
      Ja byłam wczoraj nad morzem. Ale się zjarałam, upał nie z tej ziemii. Słońce
      praży, nie ma wiatru. Całe ramiona mnie dziś pieką. Co do miejscowości to mnie
      się nie podoba ani Świnoujście ani Międzyzdroje. Pełno ludzi, nie ma gdzie
      spacerować. Ja polecam Międzywodzie albo Pobierowo. Wczoraj byliśmy w
      Pobierowie. Rozległe miasteczko, pełno lasów, spokoju, ciszy. Jak dla mnie
      fajnie.
      A dziś już w pracy sad

Pozdrawiam słonecznie
      • nie_mama Re: SZCZECINIANKI :-D 27.05.05, 09:49
        Ja zazwyczaj wybieram się do Międzyzdrojów, ale jeszcze nie byłam w
        Świnoujściu,dlatego teraz wolałabym tam.Co do Pobierowa to się zgodzę z Agat-
        tam akurat też była i podobało mi się, ale najbardziej lubię Mielno, bo mam
        same miłe wspomnienia z tym miejscem związane.

Życzę cudownego wypoczynku i wystrzałowych pęcherzyków big_grin
        Ja dziś będę skręcać meble do kuchni!Ach już się nie mogę doczekać! Jak ja
        lubie takie"męskie" roboty!
        • pandziksa Re: SZCZECINIANKI :-D 28.05.05, 16:20
          Dziś też byłam nad morzem. Ja mam do morza 10 kilometrów ale jeździmy 14 na
          lepszą plażę gdzie jest mniej ludzi. Jutro też jedziemy. Jeżdzimy do Rogowa tam
          była kiedyś zamknięta droga i jednostka wojskowa. To po drodze z Trezbiatowa do
          Kołobrzegu. Dziś w zasięgu wzroku było może z 15 rodzin. Do njbliższych ludzi
          mieliśmy z 30-40 metrów. Luz blues. Pies się wyszalał. Ganiał cały czas za
          piłką. Z drugiej strony to szkoda, że tak mało ludzi bo czsem trafi się jakieś
          dziecko i mamy psa z głowy. Dzieci bardzo chętnie bawią się z Liskiem i rzucaja
          mu piłkę. Ale i tak w opiekę nad psem wrobiłam M. Jeszcze miesiąc do powtórki
          badań nasionek a jeszcze jak się uda to w czerwcu HSG.
    • pandziksa Re: Ale upał!!!! 29.05.05, 10:15
      Termometr aż mi się rozwalił. Wyszło poza skalę i wylał się alkohol bo szkło
      ciśnienia nie wytrzymało i pękło!! Uwielbiam takie temperatury z moją
      niedoczynnością. Przynajmniej nie jest mi zimno!!
      • nie_mama No i po upale :( 31.05.05, 10:05
        A tak lubie ciepło.A teraz siedzę w domku z zamknietymi szczelnie oknami w
        długich spodniach i polarze.Brrr! i mimo wszystko jest mi zimno.Ja chcę
        upału!!!!

Poza tym to u mnie nic nie słychać.Żadnych tabletek, żadnych usg, żadnego
        wsłuchiwania się w ciało.Ufff... Tego mi było trzeba-Odpoczynku.

A co u Was? Tak tu cicho.
        • beatrice73 Re: No i po upale :( 31.05.05, 11:26
          no a u mnie wciaz czekanie na laparo..... dluzy sie to okropnie!
          bylam na badaniach przed zabiegiem, krew, siusiu, ekg, no i podpisalam ze w
          razie czego beda mnie ciac, coby nie musiec mnie budzic po pozwolenie i znowu
          usypiac, brrr... to chyba bylo najmniej przyjemne
          poza tym spokoj spokoj i jeszcze raz spokoj
          pozdrawiam cieplutko
          • damda Re: Hej laski co słychać ??????????? 31.05.05, 17:58
            Witajcie dziewczynki !!!
            Długo sie nie odzywałam i wkońcu coś naskrobie .
            @ przyszła domnie po 50 dniach ale nie testowałam he,he,he dałam rade
            wytrzymać . Cały czas odpoczywam czyli nic nie robie jeżeli chodzi o starania .
            Byłam sobie pare dni u rodzinki powiedzmy ,że odpoczełam tylko się troche
            przeziębiłam wychodzą zimne napoje.
            Tak pozatym to nic cisza .

Hej kto jest chętny wyskoczyć na kawe w niedziele rano przed południem
            powiedzmy około 12 .
            Może spotkamy się 5 czerwca np. w jakiejs kawiarni w Galaxy przy okazji jakieś
            zakupy ????????
            Halo to propozycja spotkania dziewczyny już tak dawno was nie widziałam i
            poznamy też nowe koleżanki.
            Kto jest chetny i co o tym myslicie ?

Pozdrawiam .
            • beatrice73 Re: Hej laski co słychać ??????????? 31.05.05, 19:29
              ja bym byla baaaaaaaaaardzo chetna, ale dopiero w lipcu, wypijcie kawke juz
              teraz a w lipcu znow sie spotkamy,co wy na to? mam wielka nadzieje ze wreszcie
              was poznam smile)
              pozdrawiam serdecznie
            • asiaku Re: Hej laski co słychać ??????????? 31.05.05, 21:24
              Cześć dziewczyny! Hej Madziasmile))
              Ja też się nie odzywałam ostatnio.
              Wiosna przyszła szkoda czasu tkwić na forum. Zresztą moje starania zostały
              zawieszone. Nie chce mi się mysleć, martwić. Czasem podczytuję Was tutaj, ale
              nawet mi sie nie chce pisać. Jakoś straciłam wenę. Ale na kawę chętnie się z
              Wami spotkam. Nie planuję teraz żadnych wyjazdów, mój M ma sesję wiec przyjdę
              na bank, npiszcie tylko kiedy.
              Pozdrawiam!
            • pandziksa Re: Hej laski co słychać ??????????? 31.05.05, 23:12
              Madziu a w sobotę? Byliśmy w poniedziałek w Szczecinie ale Mariusz miał cięte
              dziąsło i zaraz jechaliśmy do domu. Będę w sobotę u mojej promotorki i koło
              12,30 juz mam wolne. Może jeszcze komuś pasuje?
              • betka30 Re: Hej laski co słychać ??????????? 01.06.05, 13:01
                Ja szykuję się do adopcji.
            • myszka-m Re: Hej laski co słychać ??????????? 01.06.05, 16:58
              Cześć. Jestem z Wami myślami, ale kompletnie nie mam ochoty na pisanie.
              Skoncentrowałam się na sobie i tyle. A poza tym ciągłe zaglądanie na to forum
              trochę mnie nakręciło na przesadne szukanie dziury w całym. Czekam na kolejne
              badanie prl, zajadam z M. witaminy. Przytulamy się kiedy nam przyjdzie ochota i
              planujemy wakacje. To tyle. Chętnie się spotkam. Pozdrawiam, M-M.
    • gajesiaa Re: SZCZECINIANKI :-D 01.06.05, 17:42
      Dziewczyny dr.B. zmienia siedzibę.Prawdopodobnie od 1 lipca będzie przyjmował
      na ul.Obrońców Stalingradu.
      Pozdrawiam
      • akinomi Bromergon 02.06.05, 16:50
        czesc dziewczyny,
        mam do odstąpienia 2 opakowania Bromergonu,

u nas wszystko ok, dzidzia ma juz 20 tygodni,
        i wiem, ze bedzie chlopak.

pozdrawiam i trzymam za was kciuki
        • beatrice73 Re: Bromergon 02.06.05, 17:18
          ale fajnie smile) serdecznie pozdrawiam i glaski dla brzuszka-chlopczyka smile))
          mamy nadzieje ze dolaczymy do takich szczesciar jak ty, i oby szybko smile))))
        • myszka-m Re: Bromergon 02.06.05, 19:29
          Heja! Miło Cię słyszeć - pozdrowionka ciężarówko smile A bromergon to na
          obniżenie prolaktyny? Sorry, ale jestem w tym temacie świeża. Za kilka dni
          dowiem się prawdopodobnie, że będę to łykać. Jeśli nie sprzedasz wcześniej to
          chętnie odkupię. Zaglądaj plizzz na nasze forum - odezwę się. Pa, M-M
      • gosia766 Re: SZCZECINIANKI :-D 14.06.05, 11:51
        cześć dziewczyny, ja tez jestem ze Szczecina i staram się o dzidziusia, teraz w
        tym cyklu w niedziele zaczynam nastepne staranka, ale juz ajde na
        wspomagaczach, mam nadzieję że coś pomogą, pozdrawiam
    • beatrice73 up 03.06.05, 16:24
      spadamy dziewczynki, wiec podrzucam do gory
      i przy okazji serdecznie was pozdrawiam
      • jam_30 Re: up 03.06.05, 18:26
        Dziewczyny - bardzo proszę o pomoc. Ale trochę z innej beczki. Chcę pojechać na
        urlop w okolicach Dziwnowa czy Pogorzelicy. Ale już jeden facet chciał mnie
        naciągnąć na nieistniejący pensjonat( dobrze że zadzwoniłam do kogoś na tej
        samej ulicy i spytałam o ten pensjonat. Może mogłybyście mi coś poradzićsmile.
        Bardzo proszę(jakieś niedrogie kwatery prywatne). A wracająć do naszego tematu
        to za tydzień testuję po IUI. Lekarz bardzo mnie pocieszył, mówiąć że jeszcze
        ze 2 a potem in vitrosad. Za was trzymam kciuki i serdecznie pozdrawiam
        • mea8 Re: up 06.06.05, 13:42
          No nie, nie było mnie tydzień, myślałam że stracę cały dzień na czytanie postów
          zaległych a tu taka niespodzianka. Gdzie wszystkie uciekłyście?? MOże starania
          czerwcowe są tak absorbujące??smile
          • nie_mama Re: up 06.06.05, 17:12
            Cześć Wszystkim.

U mnie starania z normalną częstotliwością wink Tyle,że nie tak nerwowe i
            desperackie.Odpuściliśmy sobie wszystko (prócz Bromka oczywiście) i
            rozkoszujemy się czystą przyjemnością z przytulanka smile nawet nie wiem który
            dziś mam dzień cyklu!! To niesamowite uczucie.
            Poza tym sesja, sesja,sesja.... Uff jeszcze dwa tygodnie i wakacje!!I moje
            kochane Mazury!!

No i jeszcze nowina - za dwa tygodnie będę matką chrzestną najcudowniejszego
            chłopczyka na ziemi (dopóki nie narodzi się mój własny)-zawsze to coś.

I trzecia sprawa - wróciły myśli i rozmowy o adopcji.Chciałabym już
            całkowicie dojrzeć do tej decyzji.

I jeszcze PS: mam umówioną wizytę na piątek u dr B, ale słyszałam,że zmienia
            siedzibę.Czy któraś z Was wie coś na ten temat? Od kiedy to ma być aktualne i
            gdzie się przenosi?
    • gajesiaa Re: Do niemamy 07.06.05, 09:20
      Jesli masz w piatek to jeszcze na Ks.Przybyslawy.Dr.B przenosi sie pod koniec
      czerwca lub na poczatku lipca na ul. Obroncow Stalingradu.Rejestratorka napewno
      ci poda dokladny adres.
      Pozdrawiam
      Monika
      Moja córeczka
      • pandziksa Re: Ale luzujemy!!!! 08.06.05, 21:09
        Tak luzujemy, ze aż spadłyśmy na drugą stronę. Zapisałam się na badania
        genetyczne w Warszawie na UWAGA UWAGA 7 listopada. Szybko co ! ? To ironia
        oczywiście. Napewno tam nie zrobię , bo za długo.
        • betka30 Re: mam doła !!! 09.06.05, 00:06
          Dziewczyny, mam takiego psychicznego doła po dzisiejszym spotkaniu w ośrodku
          adopcyjnym, że szkoda "gadać". O wszystko się pytają, nawet rzeczy które uważam
          że są niestosowne do sytuacji. Przygotowania i przygotowania !!! Jak
          długo...otóż może to trochę potrwać.
          Dziewczyny, czy ja muszę mieć w życiu wszystko pod górkę?
          Mało się nacierpiałam w życiu.
          • pandziksa Re: mam doła !!! 09.06.05, 00:35
            Betka nie łam się!!! Jutro będzie lepiej. Zazdroszczę ci podjęcia tej decyzji.
            Ja narazie będę walczyć ale zobaczę jak długo. Pocieszę Cię - w Szczecinie
            procedura i wszystko co z tym związanew trwa krótko i czs oczekiwania jest
            krótki. ROK I BĘDZIESZ TULIŁA SWOJE MALEŃSTWO!!!!!!!!!!! A może nawet
            szybciej? !
    • agat78 Polecam Wam książkę 09.06.05, 08:35
      "Potęga podświadomości" Josepha Murphiego. Koszt około 25 zł. Ja mam pożyczoną
      od koleżanki ale chce sobie kupić. Jest super i uczy pozytywnego myślenia.
      Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak działa na nas podświadomość i negatywne
      myślenie. Ile sobie możemy rzeczy wmówić!!! Zawiera autentyczne sytuacje, jak
      psycholog pomógł ludziom przestawić negatywne myślenie na pozytywne i jakie są
      skutki jednego i drugiego. Naprawde polecam ją z całego serca.

A ja luuuzuję się. Zastrzyk przestał działać. Miałam nawet kilka dni płodny
      śluz a wczoraj mega owulację. Jak ja tęskniłam za takimi bólami hahaha. Czytam
      książkę i myśle pozytywnie smile UDA MI SIĘ! UDA MI SIĘ! @ nie przyjdzie lalalala

Ściskam Was mocno wszystkie
      • mea8 Re: Polecam Wam książkę 09.06.05, 10:59
        W końcu wiosna wróciłasmile, szkoda że nie lato ale juz nie narzekam. Niech będzie
        choć wiosnatongue_out Przeprowadzka zakończona, za to mieszkamy na placu remontowym.
        Motamy się, wiecznie czegoś szukamy. Kartonada dosłowna. A na meble kazali
        czekać az do 4 tygodnisad
        Przez to wszystko nawet o owu zapomniałam!!!! Czyli od następnego cyklu
        zaczynamy na nowymtongue_out
        POzdrawiam słonecznie.
      • pandziksa Re: Polecam Wam książkę 09.06.05, 11:40
        Chyba też sobie kupię. Juz dawno słyszałam o tej książce. Mąż mi mówił.
        Poszukam może jest dostępna w wersji elektronicznej. Jak coś to dam znać.
        • agat78 Re: Polecam Wam książkę 09.06.05, 11:46
          Dam Ci kilka linków. Najtaniej jest na allegro.

www.ksiegarnia.wysylkowa.pl/index.php?c=8&nr=308460&l=2
          www.gandalf.com.pl/s/joseph+murphy/
          www.kkkk.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=3923
          www.zapiszsie.ksk.pl/new/new_portal_onet.cgi?id1=771042&id3=&id=10
          a patrz tu jaka cena
          www.allegro.pl/show_item.php?item=53647933
          • pandziksa Re: Polecam Wam książkę 09.06.05, 11:57
            Włąśnie szukałam smile. Znalazłam trochę ale tak, żeby w wersji elektronicznej to
            narazie nie. Kolega co się na tym zna poszuka dziś po południu. W razie czego
            nie trzeba będzie wydawać pieniędzy. Jak się nie znajdzie to wtedy kupię.
            • nie_mama uuuuu!! 10.06.05, 14:21
              Czy jest tam ktoś?? Puk,puk. Ja bym chciała tylko przeżucić nas na pierwszą
              stronę. Nic nie napiszę bo u mnie nic się nie dzieje. Wakacje już tuż tuż, a
              potem tylko jeszcze praktyki w Omni i Mazury, Mazury,Mazury!!!

Pozdrawiam wszystkich
              • mea8 Re: uuuuu!! 10.06.05, 14:38
                Cześć Nie_mamo, ja tu jestem smile Zazdroszczę ci tych Mazur, kurde wstyd się
                przyznać ale nigdy nie byłamsad
                Ale mam od niedawna koleżanke w Ostródzie więc może w koncu tam zawitam.
                Na razie mam bardzo ostry PMS i jestem bardzo niedobra dla ludzkości. Pozdrawiam.
                • beatrice73 Re: uuuuu!! 11.06.05, 16:34
                  to ja tez sie postaram o podrzucenie naszego watku...
                  w tym tygodniu mam laparoskopie ( niby powinnam powiedziec NARESZCIE), ale tak
                  strasznie sie boje ze szok, jak bylo daleko, to bylam gotowa na wszystko, a jak
                  juz za chwile to po prostu mam pietra i to giganta!!!!! boje sie ...... :
                  ((((((((( i nawet nie tyle wyniku ( jestem przekonana ze da sie cos zrobic, no
                  powiedzmy ze licze na to bezwarunkowo), ale te usypianie!!!!!!!! no szok!
                  chcialabym juz byc po
                  pozdrawiam
                  bylam na mazurach, jest pieknie smile i na warmi i na zulawach smile))) bajkowo smile
                  • agat78 do beatrice73 12.06.05, 16:29
                    To, że się boisz, to naturalny objaw. Ja długo udawałam twardziela. Ale jak już
                    przeszłam próg szpitala i leżałam juz na sali to chciałam uciekać. Dobrze, że
                    wszystkie drzwi zamykają na klucz na noc wink) Musisz być dobrej myśli! To
                    wszystko robisz po to, żeby miec swoją ukochaną kruszynkę. Ja miałam ogromne
                    wsparcie jak szłam do szpitala łącznie z dziewczynami z forum, które mnie nawet
                    odwiedziły w szpitalu, żeby dodać otuchy.
                    Co do usypiania. Nie taki diabeł straszny jak go malują. Ja miałam piękny sen.
                    Śnił mi się mój tato. I wogóle czułam sie taka spokojna, odprężona i było mi
                    tak dobrze jak spałam. Byłam zła, że tak szybko mnie wybudzili hehehe wink) i od
                    razu puściłam na nich pawia po przebudzeniu hahaha.

A gdzie będziesz miała robiona laparo? W którym szpitalu i tak wogóle to który
                    lekarz Cię prowadzi?

Pozdrawiam cieplutko. Głowa do góry. Wszystko będzie dobrze!
                    • nie_mama Re: do beatrice73 13.06.05, 16:15
                      Bea!Będzie dobrze!Innej możliwości nie ma.Musisz walczyć a zobaczysz,że już
                      niedługo będziesz tuliła swoje maleństwo. Grunt to się nie poddawać! Ty nie
                      możesz się poddać, bo ja to zrobiłam sad , a ktoś przecież musi być silny.

Podłączam się do pytania gdzie i kto?
                      • beatrice73 Re: do beatrice73 13.06.05, 21:51
                        dzieki dziewczyny smile jesli chodzi o sam zabieg to z racji ze nie mieszkam
                        obecnie w szczecinie to i zabieg nie bedzie ani na unii, ani w innym
                        szczecinskim szpitalu, no ale mam nadzieje ze we wszystkich jest podobnie, a
                        wiec i tutaj mnie dobrze poprowadza. dzis mam totalnego dola...
                        czasami mam wrazenie ze powoli sie przyzwyczajam do mysi ze nigdy nie bedzie
                        nam dane zostac rodzicami, ze cale zycie przezyje "w samotnosci", i wiem ze na
                        starosc nigdy sobie tego nie wybacze. jakie to okropne............
                        mam nadzieje ze jutro znow usmiechnie sie do mnie slonce i znow bede miala w
                        sobie wiecej optymizmu
                        pozdrawiam was cieplutko, bea
                        • nie_mama Re: do beatrice73 14.06.05, 10:14
                          Biedaczku sad Nie smuć się. Zobaczysz,że będzie dobrze! Nie obiecuję Ci,że tak
                          będzie za miesiąc czy rok, ale wiem,że wszystko się ułoży, bo zawsze tak jest.I
                          z każdej sytuacji jest jakieś wyjście.
                        • asiaku Re: do beatrice73 14.06.05, 10:57
                          > czasami mam wrazenie ze powoli sie przyzwyczajam do mysi ze nigdy nie bedzie
                          > nam dane zostac rodzicami, ze cale zycie przezyje "w samotnosci", i wiem ze
                          na
                          > starosc nigdy sobie tego nie wybacze. jakie to okropne............

Bea, ale co Ty chcesz sobie wybaczać?
                          To nie jest nasza wina, że nie możemy mieć dzieci. Tu nie ma nic do wybaczania.
                          Nawet jeśli spełniłby się ten najgorszy scenariusz, że jednak mi się nie uda...
                          to nie będę żyć w samotności. To nie tak. Trzeba znaleźć optymizm nawet jeśli
                          nie uda nam się spełnić naszego pragnienia. Nawet jeśli nie będzie mi dane być
                          mamą. Takiego optymizmu życzę Tobie, sobie i nam wszystkim.

A na razie, glowa do góry, zęby zacisnąć i do przodu! Robisz to co trzeba. Nie
                          ma się co bać. To tylko mały zabieg, jakich lekarze robią setki.
                          Pozdrawiamsmile
                          • myszka-m Czołem! 14.06.05, 16:51
                            Cześć Dziewczyny! Wiem, wiem... strasznie rzadko tu zaglądam, ale już kiedyś
                            pisałam dlaczego. Jakieś smutki zapanowały u niektórych... Normalka, czasem to
                            musi przyjść i tyle. Myślę od wczoraj o książce, o której pisze Agat. No i
                            oczywiście o pozytywizmie. To trudne, ale staram się. Myślę, że nie ma innego
                            wyjścia jeśli człowiek chce zaznać radości i poczucia szczęścia w tym - często -
                            popapranym życiu...
                            A u mnie w pewnym sensie nowość - mam hyper...coś tam czynnościową. Rok temu
                            nic na to nie wskazywało, więc dr.B w ogóle się moją prl nie interesował. Ale
                            koło się zatoczyło i po roku wizyt w Jego gabinecie wróciliśmy to tematu.
                            Spodziewam się, że będę musiała zażywać to paskudne lekarstewko... A może coś
                            mi polecicie/doradzicie w kwestii piguł? Ostatnio - profilaktycznie - łykam
                            castagnus, ale po obciążeniu moja prl wzrosła 17-krotnie, więc to pewnie za
                            mało. I jeszcze jedno pytanko - czy któraś z Was ma problem z tarczycą? Muszę
                            pogadać z jakąś doświadczoną... Pozdrawiam bardzo ciepło i życzę pogody,
                            również DUCHA smile M-M
                            • pandziksa Re: Czołem! 14.06.05, 20:25
                              Ja mam niedoczynność. Jak coś to pisz na priv albo gg 7057965. Na gg tylko jak
                              będę bo czsem jak mnie nie ma do wiadomości nie dochodzą. Jestem na gg bardzo
                              często.
                            • asiaku Myszko, 14.06.05, 21:41
                              co byś chciała wiedzieć o tarczycy?
    • beatrice73 gdzie badania genetyczne 14.06.05, 19:17
      czyli kriotyp albo cos w tym stylu? wiecie gdzie mozna zrobic te badania i to
      najlepiej jak najszybciej??
      bede wdzieczna smile
      no i oczywiscie ich koszt ( wole nie myslec)
      pozdrawiam
      • pandziksa Re: gdzie badania genetyczne 14.06.05, 20:21
        Już napisałam ale wkleję moją odpowiedź moze się jeszcze komuś przyda. Wygląda
        to tak, że po prostu pobierają Ci krew i tyle. Wiem, że jesteś na
        szczecińskim wątki więc napiszę Ci dokładnie. W Szczecinie jest poradnia
        genetyczna terminy są miesięczne a nawet mniej ALE jak już będzie po wizycie to
        jeszcze czekasz 2-3 miesiące na pobranie krwi. Koleżanka dowiadywała sie w
        Gorzowie bo tam też można. terminy są też koło miesiąca ale krew pobierają od
        razu więc najlepiej jechać tam. Podaje numer telefonu 061 8527332. Wynik
        minimum po 5 tygodniach ale tak jest wszędzie. Co do zasadności u Ciebie
        kariotypu to radziłabym się wstrzymać. Po laparo zrobisz IUI. Kariotyp jest
        potrzebny tylko do IVF lub ICSI. Musisz, zeby wogóle zrobić kariotyp na nfz
        miec skierowanie od lekarza I kontaktu o treści "prosze o poradę i konsultację
        genetyczną" nie może być napisane jakie badania masz zrobić bo inaczej zapłaci
        lekarz rodzinny a nie nfz jak, że niby te badania zlecone przez niego.To chyba
        wszystko.
        wkleję jeszcze fajny link z bociana

jak masz skierowanie to nie płacisz nic ale musisz mieć wskazania tzn ICSI lub
        złe wyniki męża
        • pandziksa Re: link 14.06.05, 20:24
          www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=13154&postdays=0&postorder=asc&start=180
          • beatrice73 Re: link 14.06.05, 22:08
            wielkie dzieki
            smile
            • mea8 Re: link 15.06.05, 09:25
              Cześć Dziewczynki,
              najpierw spostrzeżenie, telefon do Gorzowa w związku z kariotypem ma kierunkowy
              061 a do Gorzowa jest 095 więc sprawdźcie czy jest poprawnysmile

Tak sobie myślę, ze faktycznie coś się smutno zrobiło na forum ale to może wina
              zmęczenia. Przyjdą wakacje, odpoczniemy i bedzie dobrze.

A tak nieśmiało wspomne tylko, że wczoraj wieczorem w 26 dc (hihi) ujrzałam na
              teście 2 tłuste krechy. Ale cieszyć się będę dopiero jak ujrzę walące serduszko.
              Do tego czasu postaram sie nie zwariować.

Pozdrawiam gorąco
              • agat78 GRATULACJE mea!!! 15.06.05, 10:12
                Super!!! Extra!! Gratuluję!! Nareszcie powiało optymizmem na naszym forum!!!
                Ale fajowo!!!
                Dbaj o siebie i fasolkę!! Prześlij koniecznie ciążowe wiruski!!!
                • agat78 Re: GRATULACJE mea!!! 15.06.05, 10:17
                  Tak się dzieje, jak się zapomina o wszystkim. Podobno przegapiłas owu hahaha.
                  No i ten późniejszy PMS, to chyba nie był PMS big_grin
                  Masz jakieś objawy?
                  • mea8 Re: GRATULACJE mea!!! 15.06.05, 10:23
                    Jak człowiek ma na głowie 1000 innych myśli to chyba od razu łatwiejsmile Widocznie
                    w tą owu to się wstrzelilismy fartem, tempki w tych dniach nie mierzyłam bo się
                    termometr gdzies zapodział w trakcie pakowania. A PMS to chyba faktycznie nie
                    był chyba PMSemtongue_out Strasznie bolą mnie moje mini piersi ale czasami tak miewałam
                    i nie zwracałam za bardzo na to uwagi. Ale wczoraj dało mi domyslenia jak w
                    pracy zagryzałam petko kiełbaski młodą marcheweczką!!!tongue_out

POza tym czekam na serducho, bo niestety juz dwukrotnie się nie doczekałam,
                    oczekuję cudownego działania Duphastonu.
                    • agat78 Re: GRATULACJE mea!!! 15.06.05, 10:36
                      Trzymam za Ciebie mocno kciukaski, żeby wszystko było dobrze. Do 3 razy sztuka.
                      Teraz się uda!!!
                      Pozdrawiam cieplutko.

Ja nadal czekam.....
                      • myszka-m GRATULACJE mea!!! 15.06.05, 11:06
                        Bardzo się cieszę, że w końcu dobra wiadomość zawitała... MEA - wszystkiego
                        dobrego!
                        A wracając do mojego pytania o tarczycę. Niedawno zaczęła się moja przygoda z
                        panią T. Okazało się, że mam torbielki, hormony są w normie (tsh w środku
                        normy, t3, t4 bliżej górnej granicy). Pani endo stwierdziła, że póki nie zajdę
                        w ciążę (jak najszybciej!) nic nie robimy. Nie mam specyficznych objawów niedo-
                        czy nadczynności. Stąd moja ciekawość w którą stronę podążam... Jej opinie były
                        dwuznaczne. Tarczycówki - odezwijcie się, plizzz. Pozdrawiam, M-M
                        • asiaku Re: GRATULACJE mea!!! 15.06.05, 15:35
                          Sedreczne gratulacjesmile)
                          Dawno nie było dobrych wieści na naszym szczecińskim wątku. Dbaj o siebiesmile)

A co do tarczycy... górna granica T4 to nadczynność. Jeśli jest w normie to
                          spokojnie. Ale trzeba pilnować. Przy nadczynności zachodzi się w ciążę ale ma
                          ona złe skutki dla maluszka i można nie cieszyć się taką ciążą zbyt długo.
                          Moja endokrynolog zawsze mówi, że dla starań o dziecko najlepsze jest TSH 0,8
                          do 1,2. Jeśli jest wyższe to świadczyć może o skłonności do niedoczynności, ale
                          TSH jedenak może być zaburzone przez prolaktynę. Najważniejszy jest wynik T4.
                          Pozdrawiam
                          Asiasmile
                          • myszka-m Dzięki Asiaku :-) 21.06.05, 15:34
                            Hej! Ze spóźnionym zapłonem, ale dzięki za info o tarczycowych fiksacjach. I
                            tak źle i tak niedobrze sad Coś czuję, że nadczynność będzie mi pisana. Pewnie
                            dlatego endo kazała przybiec jak tylko zaciążę. A możesz mi polecić swoją endo?
                            GG 3503696. Pozdrawiam, M-M
              • beatrice73 gratulacje :) 15.06.05, 11:21
                serdecznie gratuluje smile))))
                wreszcie taaaaaakie wiesci na szczecinskim watku, oj od dawna czekamy smile)
                dbajcie o siebie smile
              • pandziksa Re: link 15.06.05, 16:44
                Z tym gorzowem to wygląda tak To prawdopodobnie jest telefon do Poznania, a
                Gorzów to ich filia. Dzwoniąc do Poznania rejestrujesz się na Gorzów.
                Dziewczyna napewno się nie pomyliła bo nawet jej babka mówiła jak ma dojechać w
                tym Gorzowie.
                Mea Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przesyłaj wiruski z chęcią
                złapiemy.
                • mea8 Re: link 15.06.05, 16:49
                  A pewnie, że wam prześlę tych wirusków. Macie.... frrryyy....
                  poleciały
                  Tylko dla mnie zostawcie trochę.
                  Ide sobie do domciu.
                  papa
                • pandziksa Re: link 15.06.05, 16:52
                  www.cengenmed.com.pl/kontakt_gorzow.htm
                  to właśnie ta poradnia a telefon jest do Poznania.
    • damda Re: GRATULACJE !!!! 15.06.05, 16:59
      Witajcie !!!
      Mea8 wielkie gratulacje nareście się udało teraz czekamy na informacje od
      reszty.Kto następny dziewczyny do roboty he,he,he.

Umnie chyba jest już po owu w poniedziałek miałam ból z prawej strony.

Pozdrawiam i do lata do lata ....
      • nie_mama Re: GRATULACJE !!!! 15.06.05, 20:22
        Gratulacje mea!!!!!!!!! No ja się tego spodziewałam.Przecież po spotkaniu
        zawsze ktoś jest w ciąży, a jeśli nie ja to musiało wypaść na Ciebie!!Brawo!
        Trzymam kciuki za powodzenie!!!

A propos tarczycy.Ja mam 3 guzy. 2 na prawym płacie i jeden na cieśni (hormony
        tarczycowe w normie). Nie chodzę jednak z tym do lekarza, bo mam już dość
        gabinetów na jakiś czas. U mnie poza tym bez zmian. Przyzwyczajam się do
        myśli,że przegrałam z niepłodnością
        sad

Pozdrawiam ciepło
        • betka30 Re: Czy to możliwe ????????? 16.06.05, 07:17
          Cześć szczecinianki !!!

Wielkie gratulacje dla mea. Dziewczyny zrobiłam test 2 krechy, zrobiłam betę
          31, dzwoniłam do swojego lekarza ( Białystok ) nic konkretnego nie powiedział,
          więc dzisiaj jadę. Leakrz na zapas mówił żeby się nie cieszyć, ale !!!! ja
          przez tyle lat takiej sytuacji nie miałam. In vitro porażka, teraz adopcja
          dokumenty poskładane. Dziewczyny jak nie zwariuje to jeszcze coś napisze.
          • agat78 Extra! Gratuluję!!! 16.06.05, 08:07
            Znou jako pierwsza składam gratulację!!! Ale wysyp u nas. Super!! Trzymam za
            Ciebie mocno kciukaski!!!
            Bardzo często tak się dzieje, że podczas adopcji następuje odblokowanie i
            zachodzi się naturalnie, a szczególnie jeszcze po stymulacji wcześniejszej do
            in vitro. Znam pełno takich przypadków. Super, ale się cieszę!!!

Trzymaj się dzielnie, wierzę, że się uda i wszystko będzie dobrze !!! Masz
            jakies objawy?
            Pozdrawiam cieplutko
          • pandziksa Re: Czy to możliwe ????????? 16.06.05, 09:54
            Betko gratulacje!!!! Bardzo się cieszę!!!!!!!!!!!!
    • agat78 Muszę to napisać!!!! 16.06.05, 08:14
      Dziewczyny pamiętacie jak kiedyś pisałyśmy, że jesteśmy czarodziejki, że po
      każdym naszym spotkaniu 1 foremka zachodzi a ostatnio nawet 2 zaszły (gajessia
      i julia)?!
      MY NAPRAWDE JESTESMY CZARODZIEJKI!!!
      Ostatnio nie było chętnych do spotkania, więc spotkałyśmy się tylko w 3: ja,
      Magda (damda) i Asia (asiaku). To było w niedzielę 05.06!!! I proszę 2
      zaciążone!!! I co Wy na to?!!!
      • mea8 Gratulacje 16.06.05, 09:45
        Betka szczere gratulacje, bardzo sie cieszę. Może kontynujcie sprawe z adopcją i
        będziecie mieć dwoje dzieciaczków??

Co do spotkań to widzę, że działają także zaoczniesmile

Usiłowałam się wczoraj wcisnąć na wizytę do dr.B na piatek ale ciężko było. Mam
        wpaśc tylko po recepty bo jest komplet pacjentek a w następnym tygodniu nie
        przyjmuje. Będzie dopiero od 5.07 i juz na nowym miejscu.
        • julia30bb Re: Gratulacje 16.06.05, 15:13
          Mea i Betka, wielkie gratulacje dla Was, bardzo się cieszę Waszym szczęściem.
          Zyczę Wam szczęśliwego oczekiwania na dzieciątko.

Moja ciąża przebiega prawidłowo, wyniki w normie, samopoczucie również. Może
          trochę z wagą przesadziłam, bo od początku ciąży 10 kg, ale się trochę
          ograniczam z jedzeniem, chodzę na basen, jest OK. Za tydzień jadę na tydzień do
          babci na drugi koniec Polski, zmienię klimat, to dobrze mi zrobi. Tak to prawie
          jestem cały czas sama w domu, mąż w Warszawie, dobrze że mamę mam w Szczecinie,
          bo tak to byłoby mi naprawdę smutno.

Pozdrawiam Was wszyskie szczecinianki starające się i te w ciąży, żeby spełniło
          Wam się to największe marzenie.

Julia i 24 tyg. synek.

• gajesiaa Re: Do Mea 16.06.05, 11:13
      Przed chwila zadzwonilam do rejestratorki zaniepokojona twoja
      informacja,poniewaz mam umowiona wizyte na 28.06. Dr.B.w przyszlym tygodniu
      wyjezdza na sympozjum do Kopenchagi , ale w piatek 24.06.bedzie juz
      przyjmowal.Natomiast tak jak napisalas od 5.07.bedzie przyjmowal na nowym
      miejscu.
      PS.Gratulacje dbaj o siebie i fasolke
      Pozdrawiam Monika i 24 tyg.córcia
    • asiaku Betka30 :))))))) 16.06.05, 17:39
      Gratulacje wielkiesmile
      Uważaj na siebie w tych podróżach do Białegostoku. Bardzo się cieszę.
      Poptrz jaka to huśtawka, jeszcze niedawno było Ci tak ciężko po tym nieudanym
      in vitro.
      Na brak emocji nie możemy tu narzekaćsmile)
      Pozdrawiamsmile)
      • myszka-m Betka - gratulacje! 17.06.05, 13:06
        Ale super.... Ja też tak czasem mam, że kiedy spadnę na sam dół czarnej
        przepaści, znikąd pojawia się niespodziewane szczęście. I mam siły żeby z tej
        dziury wyjść i się uśmiechnąć. Wszystkiego dobrego, M-M.
        • beatrice73 Betka , Mea 17.06.05, 15:00
          serdecznie wam gratuluje, jaki radosny sie zrobil ten nasz wateksmile
          ja wlasnie jestem po laparo, jeszcze dobrze nie siedze ale dalo sie przezyc, a
          najwazniejsze za jajowody mam juz drozne, w licpu jak dobrze pojdzie to
          podchodze do inseminacji smile przydaloby mi sie wasze czarowanie smile))))))

ps. ta noc na polozniczo-ginekologicznym dal mi do myslenia: te dziewczyny tak
          krzyczaly i plakaly, rany!!!!!!

ale co mi tam smile)))
          pozdrawiam
          • nie_mama Re: Betka , Mea 18.06.05, 23:09
            Dziewczynki,bardzo Wam gratuluje!! To na prawde niesamowite.W końcu coś się u
            nas ruszyło.Oby tak dalej!!

Bea, cieszę się bardzo,że nie było tak strasznie a przede wszystkim,że masz
            drożne jajowody!!Jupiiii!! To znaczy,że już niedługo dołączysz do listy
            zaciążonych!!!Ja przynajmniej w to głeboko wierzę.

Pozdrawiam-Asia
            • nie_mama *** 20.06.05, 21:54
              Przerzucam tylko na pierwszą stronę, bo ciężko nas znależć.

Pozdrawiam przy okazjii bardzo ciepło w ten cudowny ostatni wiosenny
              wieczór.Od jutro mamy lato!Czy przyniesie jakieś zmiany?...
              • mea8 Re: *** 21.06.05, 11:47
                Tak sobie pisze bo mi się nudzi w pracysmile
                Może nie powinnam się już tutaj pojawiać ale przyzwyczaiłam się a na forum ciąża
                nudy, ciągle tylko posty czy można zjeśc to a to czy zrobić to a to.

U mnie na razie bez żadnych sensacji, fasolka jeszcze w formie czystej
                abstrakcji. 6 lipca ide na podglądanko czy dzidziuchowi wali serduszko.
                Trzymajcie kciuki za nas.
                Pozdrowionka.
    • agat78 @@@@@@@@ 23.06.05, 11:12
      Cześć,
      właśnie dostałam @. Minęły 137 dni od ostatniej @. Czuję się średnio. Ciekawe
      jak będzie wyglądać @ po kuracji.
      Muszę zadzwonić dziś do gina i umówić się na wizytę kontrolną. Przypomnijcie mi
      kochane, od kiedy on się przenosi do nowej siedziby i powiedzcie mi jak tam
      dojechać.

Pozdrawiam cieplutko.
      • mea8 Re: @@@@@@@@ 23.06.05, 11:26
        Doktorek w nowej siedzibie przyjmuje od 5 lipca. Ul. Obrońców Stalingradu24.
        Wejście od ulicy. To jest prawie na przeciw szkoły im. Króla Maciusia, przy pl.
        Zgody.

POzdrawiam.
        • agat78 Re: @@@@@@@@ 23.06.05, 11:38
          Dzięki, już wszystko wiem. Właśnie zadzwoniłam do pani rejestratorki i wszystko
          mi wyjaśniła smile Umówiłam się dopiero na 13.07. To będzie 21 dc. No to czas
          zacząć starania, lalalalala. Teraz musi się udać.

Pozdrawiam
          • gosia766 hej dziewczyny 23.06.05, 14:44
            mam pytanko? czy znacie dobrego ginekologa ze szzcecina od niepłodności, bo sie
            leczę u jednego ale zaczynam mieć watpliwości i mnustwo kasy wydaję, pozdrawiam
            • beatrice73 Re: hej dziewczyny 23.06.05, 15:15
              od nas to na pewno uslyszysz o dr bielewiczu, przyjmuje na uni, w art medie no
              i w ptywatnym gabinecie, od 5 lipca na obrocow stalingradu 24. telefonu nie
              ma, moze inne dziewczyny podrzuca.
              pozdrawiam
              • agat78 Re: hej dziewczyny 23.06.05, 16:13
                Witaj,
                90% dziewczyn obecnych na tym forum lub już zaciążonych leczą sie u dr
                Bielewicza. Podaję Ci numer do jego rejestratorki: 602 111 640. Ona poda Ci
                wszelkie interesujące Cie informacje.
                On nie przyjmuje na UNII! Przyjmuje prywatnie w swoim gabinecie od lipca na
                Obrońców Stalingradu 24 i czasem w Art Medice na ul. Mickiewicza.

Pozdrawiam
                • nie_mama Re: hej dziewczyny 23.06.05, 21:26
                  No i można Go złapać w szpitalu w Policach.

Agat gratuluję @!!!!! Normalnie same dobre wiadomości ostatnio na forum:
                  Twoja @, Bea ma przepchany jajowód,dwie ciążę!!Brawo dziewczyny!!!!Oby tak
                  dalej!!!
                • beatrice73 jasne ze nie na uni!!! 23.06.05, 21:34
                  pomyslalam o policach a napisalam uni... to chyba z tego goraca. przepraszam no
                  i dobrze ze sa dziewczyny ktore zawsze sa dobrze poinformowane, oprocz tych
                  zakreconych smile

pozdrawiam
                  • gosia766 Re:dzięki 24.06.05, 08:20
                    Dzięki dziewczyny, chyba zmieni e lekarza bo już zaczynam mieć doła, kurza
                    mieto że od razu mój lekarz przepisał mi 2 tabletki CLO dziennie, bez robienia
                    badań, a teaz nawet nie zrobił mi usg czy pęcherzyk pękł i niewiem, a brzuch
                    mnie napier....... i niewiem co się dzieje, dopiero mam iść za 2 tyg i zobaczyć
                    czy torbiele się nie porobiły i czuję że ten cykl został stracony.
                    Jestem tutaj nowa, pozdrawiam szystkie dziewczyny

• asiaku cześć 24.06.05, 14:10
                      Dwie tabletki CLO bez monitoringu???
                      Zdecydowanie powinnaś zmienić lekarza.
                      Jeśli boli Cię brzuch powinnaś sprawdzić na usg jaknajszybciej czy nie porobiły
                      Ci się torbiele. To jest najczęstszy skutek uboczny zażywania CLO. A dlaczego
                      masz czekać aż dwa tygodnie? Że niby same się wchłoną? Może...

Aż się włos na głowie jeży co niektórzy lekarze wyprawiają...
                      • gosia766 Re: cześć 24.06.05, 14:16
                        no właśnie była tylko na monitoringu w 11dc a teraz nie wiem czy mi pękł moze
                        mnie boli brzuch bo pęcherzyki nie popękały a tak w ogóle było ich 9. nie weim
                        moze zaskoczyłam ale co brzuch i cycki by mnie bolały już dzień po stosunku?
                        • beatrice73 Re: cześć 24.06.05, 15:47
                          9 pecherzykow i lekarz pozwolil ci sie starac?? jestem w szoku! zdecydowanie
                          powinnas zmienic gin. no i z tym monitorowaniem cyklu to tez przegiela.
                          doprawdy czasami lekarze przechodza samych siebie!
                          pozdrawiam!
                          • gosia766 Re: cześć 24.06.05, 21:52
                            jeszce powiedział ze mam od 13 dc do 16 dc współzyc codziennie, ale ja sie do
                            tego nie zastosowałm bo i tak nie miałm jak, mam nadzieję żę nic złego nie
                            będzie.a gina napewno zmienie bo ten mój miał być niby najlepszy i kasuje słono
                            ale sie przekonałąm że przesadza.
                            • gosia766 Re: cześć 25.06.05, 10:27
                              dziewczyny powiedzcie mi jeszce ile kosztuje wizyta u Bielewicza wraz z USG i
                              czy w art medice bierze tyle samo?
                              • agat78 do gosia766 25.06.05, 11:07
                                W Art z pewnością bierze więcej niż u siebie w gabinecie. Jak ja byłam ostatnio
                                u niego w grudniu to koszty kształtowały się od 40-120 zł. Za 120 zł był full
                                servis: badanie USG, cytologia i posiew. Nie wiem ile teraz kosztuje. Wybieram
                                się do niego dopiero 13.07, ale myślę, że koszty się nie zmieniły. Zdaje się,
                                że za wizyte z USG bierze 50-70 zł. Może dziewczyny odpowiedzą Ci szczegółowo,
                                które do niego chodzą regularnie. A najlepiej zadzwoń do pani rejestratorki, co
                                Ci nr podałam wcześniej i ona udzieli Ci szczegółowej odpowiedzi.
                                Ja polecam tego lekarza do leczenia niepłodności. Dzięki niemu daleko zaszłam i
                                znalazłam przyczynę swojej niepłodności i jestem na końcu drogi leczenia. Mam
                                nadzieję, że jak teraz pojadę do niego na kontrolę po pół rocznym leczeniu, to
                                będzie wszystko dobrze i będziemy się dalej starać smile)

Jeśli chcesz więcej wiedziec o naszych zmaganiach i dr B to wpisz w
                                wyszukiwarke hasło w tytule "szczecinianki" i znajdziesz całą mase naszych
                                wypowiedzi z całego roku 2004 i 2005.
                                Pozdrawiam cieplutko
                                • gosia766 Re: do gosia766 25.06.05, 19:18
                                  dzięki, mój lekarz nie zaleznie co robię bierze 150 zł a mnie niestać na 3 lub
                                  4 wizyty w miesiacu i teraz zrozumiałam że wcale nie jest dobry, szkoda ż
                                  ewczesniej nie wchodziłam na forum ale trudno w przyszłym tygodniu napewno
                                  zadzwonię do dr B bo mam jakies złe przeczucia. Życzę ci powodzenia i napewno
                                  ci się uda zobczysz, pozdrawiam
                                  • betka30 Re: Jestem w ciąży !!!!!! 25.06.05, 21:53
                                    Od razu mam do Was pytanko : polecono mi lekarza do prowadzenia ciąży w
                                    Szczecinie. Nazywa się Celewicz. Mam telefony i namiary do niego. Pracuje na
                                    Unii, gdzie Kurzawa i Sienkiewicz od niepłodności. Tylko że na szczecińskich
                                    ciężarówkach są tak różne opinie, więc sama nie wiem ....
                                    Szczecinianki, jak znacie tego lekarza to proszę o opinię...bo wiecie po jakich
                                    przejściach jestem. Z góry dziękuję.

• julia30bb Re: do Betki30 25.06.05, 22:07
                                      Szczerze gratuluję !!! oraz bardzo się cieszę.

Odnośnie dr Celewicza to prowadzi moją ciążę. Jestem z niego bardzo zadowolona,
                                      z podejścia, jest miły, rzetelny i konkretny. Choć niestety drogi wizyta 100
                                      zł, z badaniami 150 zł. Z moją ciążą jest naraznie wszystko OK. Dobrze się
                                      czuję, wyniki w normie.

Szczecińskie ciężarównki, dość często tam zaglądam. Myślę że opinie większości
                                      są szczere. Sama nie wiem, gdzie będę rodzić, choć coraz częściej myślę o
                                      wojskowym.

Jak będziesz miała pytania, mój nr GG 8051308 chętnie odpowiem. Jutro wyjeżdzam
                                      na tydzień, ale myślę że będę miała dostęp do internetu.

Pozdrawiam
                                      Julia i 26 tyg.synek
                                      • paris4 Re: do Betki30 26.06.05, 09:32
                                        Hej,
                                        Przede wszystkim gratulacje.
                                        Celewicz mojej ciąży wprawdzie nie prowadzi, ale dużo dobrego o nim słyszałam.
                                        Specjalizuje się w trudnych ciążach. Nawet jak miałam poważne problemy z
                                        utrzymaniem ciąży to rozważałam konsultację z nim bo wiele osób mi to doradzało.
                                        A czy będziecie się dogadywac to wyjdzie w praniu. Najwyżej zmienisz.
                                        W razie co to pisz na priva bo w temacie trudnej ciąży jestem ekspertemsmile)),
                                        ale mam nadzieję, że mimo Twoich wcześniejszych problemów ciąża będzie dla
                                        Ciebie przyjemnością. Moja niestety taka nie jest stąd mam sporą wiedzęsmile))
                                    • asiaku Re: Jestem w ciąży !!!!!! 26.06.05, 23:30
                                      Celewicz jest bardzo dobry i bardzo drogi. znam kilka dziewczyn, które do niego
                                      chodzą. Zreszta polecano mi go także do leczenia niepłodności.
                                      No i jest szefem na Unii Lubelskiej na porodówce więc jakby co, to ( za
                                      dodatkową opłatą) do porodu o każdej porze przyjedzie.
                                      Ja uważam, że przesadza z cenami. Nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, ale
                                      wszystkie moje koleżanki (w sumie trzy do niego chodzą), które u niego
                                      zaciążyły, donosiły i rodziły sa z niego zadowolone.
                                    • nie_mama Re: Jestem w ciąży !!!!!! 26.06.05, 23:57
                                      Ja niestety słyszałam złą opinię o tym lekarzu. Ja polecam natomiast z całego
                                      serca dr Kolczewskieg. Moją siostrę i jej dziecko utrzymał pry życiu więc
                                      jestem mu bardzo wdzięczna i uważam,że to jest bardzo dobry lekarz i
                                      położnik.Pracuje w wojskowym a przyjmuje na majowym.
      • myszka-m Re: @@@@@@@@ 26.06.05, 22:52
        Agat - przybij piątkę smile teraz już z góóóóórkiiii. Pozdrowionka dla wszystkich
        jeszcze-nie-Mam, M-M.
        • nie_mama Mea Co u Ciebie?? 26.06.05, 23:58
          no właśnie? nie odzywasz się!jak się czujecie?
          • damda Re:Pozdrowienia !!!! 27.06.05, 09:20
            Hej dziewczyny a ja tu cały czas jestem i zaglądam i czytam .
            Ale nie mam o czym pisać nic się nie dzieje a czas tak szybko płynie .
            Pamietacie jak ostatnio czekałysmy kiedy zrobi się ciepło kiedy nadejdzie
            wiosna a tu już lato.
            Powoli przygotowuje się do egzaminu na prawko mam w połowie lipca ciekawe czy
            zdam he,he albo za którym razem .
            A ja czekam i czekam i czekam kiedy dostane @ narazie się nie testuje dzis mija
            31 d.c jak zwykle troche mnie piersi pobolewają .

Pozdrawiam was laski ,życze wspaniałych wakacji niezapomnianych widoków i
            wspomnień. Przedewszystkim dużo odpoczynku i relaksu.
            Buziaki .

Ps.Gratulacje dla zaciążonych uważajcie na swoje skarby życze spokojnej ciąży .
    • beatrice73 dziewczyny poradzcie bo nie wiem co robic :(( 28.06.05, 14:26
      no wiec do szczecina zawitam w polowie lipca, zadzwonilam do dr B zeby sie
      umowic a rejestratorka mi mowi ze nie wiadomo czy nie bedzie przeprowadzki, no
      i jestem w kropce. tak czy siak jesli wizyta bedzie, to w okolo 6 lub 8 dc, no
      i tu jest problem, nie wiem czy powinnam na wlasna reke wziac clo (od 5dc),
      zeby nie stracic cyklu i tej szansy ze bede w szczecinie, czy moze zaryzykowac
      i ewentualnie iui zrobic na naturalnym cyklu.... rany, boje sie ze znow cos nie
      wyjdzie!!! czekam na to iui od marca (wtedy nie wyszlo) i jesli znow cos nie
      pojdzie jak trzeba kto wie kiedy bede mogla znow zrobic. dzwonilam na komorke
      do samego lekarza ale oczywiscie nieosiagalny, w koncu pewnie ma tlum pacjentek
      i pelne rece roboty, wiec sie nie dziwie,
      ale co ja mam robic? wziac te clo, czy nie!!!!!! ratujcie, co mam zrobic waszym
      zdaniem, ja sama chyba jestem za jego wzieciem! jak sie p..... to na calej
      lini sad(
      pozdrawiam
      • asiaku Re: dziewczyny poradzcie bo nie wiem co robic :(( 28.06.05, 15:11
        Jeśli chcesz stymulować cykl to powinnaś zacząć monitoring od 3 dc.
        Po to aby wiedzieć czy jajniki są pozbawione jakichś torbielek z poprzedniego
        cyklu. Wtedy lekarz też ustala dawkowanie clo bądź gonadotropin.
        Druga wizyta jest ok. 9dc więc już prawdopodobnie będziesz w Szczecinie.

Ja bym poszła na usg w 3 dc tam gdzie obecnie jesteś. A od 9 dc chodziłabym do
        drB.
        Próbuj sie do niego dodzwonić. Jeśli nie odbiera to ma może operację w szpitalu
        lub inne zajęcia ale w wolnej chwili na pewno odbierze.
        I spokojnie.
        Ja bym bez konsultacji z lekarzem clo nie brała.
        • nie_mama Re: dziewczyny poradzcie bo nie wiem co robic :(( 28.06.05, 22:15
          Cześć Bea.
          Faktycznie jesteś w kropce.Ja też bym nie ryzykowała brania clo na własną
          rękę, choć gdybym była zdesperowana to pewnie bym wzięła taką samą dawkę co
          poprzednio (jestem przyszłą farmaceutką więc to chyba na zasadzie, że szewc bez
          butów chodzi smile, ale pod warunkiem,że nie zostało nic na jajnikach z
          poprzedniego cyklu.
          Ja Ci radzę spróbuj dodzwonić się do dr B a jak Ci się nie uda to zadzwoń do
          rejestratorki i umów się na wybrany przez Ciebie dzień mówiąc,że to na
          monitoring to wtedy powinna Cie zapisać. Albo jedź do dr do szpitala.Tam też
          możesz zrobić usg i porozmawiać z nim.
          Trzymam kciuki i wypatruje brzuszka u Ciebie smile A kiedy dokładnie będziesz w
          Szczecinie??
          • beatrice73 dzieki dziewczyny... 28.06.05, 22:43
            dodzwonilam sie do dr, troche mi lepiej smile
            a co do pobytu w szczecinie to bede w drugiej polowie lipca, moze skombinujemy
            jakies letnie spotkanko i mrozona kawke z lodami smile) takie wakacyjne
            czarowanie , co wy na to? smile
            pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka