Dodaj do ulubionych

histerioskopia

IP: 193.178.168.* 23.07.02, 10:19
czesc Dziewczyny.
Jutro bede miala przeprowadzana histerioskopie w Szpitalu Brodnowskim. Czy
ktoras z was to przechodzila ? W jakim sie jest stanie po czyms takim? Czy
moj maz musi sie zwalniac z pracy by mnie odprowadzic do domu czy wystarczy,
ze zawolam taksowke? W pracy u mojego ukochanego nie jest ciekawie wiec jesli
moge poradzic sobie sama to nie chce go narazac na "tyly".
Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: AGA Re: histerioskopia IP: 217.153.35.* 23.07.02, 10:49
      Gość portalu: olifka napisał(a):

> czesc Dziewczyny.
      > Jutro bede miala przeprowadzana histerioskopie w Szpitalu Brodnowskim. Czy
      > ktoras z was to przechodzila ? W jakim sie jest stanie po czyms takim? Czy
      > moj maz musi sie zwalniac z pracy by mnie odprowadzic do domu czy wystarczy,
      > ze zawolam taksowke? W pracy u mojego ukochanego nie jest ciekawie wiec jesli
      > moge poradzic sobie sama to nie chce go narazac na "tyly".
      > Dzieki

Czy to oznacza, że tego samego dnia przychodzisz, masz zabieg i zaraz cię
      wypuszczają ? Mnie powiedzieli, że nawet mowy nie ma, żeby to tak załatwić w
      szpitalu, bo standard jest tkai - 1 dzień - badania, 2 - zabieg, 3- wypis.
      Osobiście wolałabym tak jak ty, tego samego dnia wszystko "opędzlować". Jeśli
      rzeczywiście ci się uda to tak przeprowadzić, to wszystko zależy od tego jak
      zwykle się czujesz po narkozie (choć to jest krótka narkoza). Ja całkiem nieźle
      i sądzę, że nie miałabym problemu samodzielnie wrócić do domu, ale to zawsze
      sprawa b. indywidualna, a i przebieg samego zabiegu może wpływać na ogólne
      samopoczucie.
      • Gość: AGA Re: histerioskopia IP: 217.153.35.* 23.07.02, 10:52
        Zapomniałam dodać, że miałam juz raz histeroskopię, więc wiem, że nie jest to
        takie straszne.
        • Gość: olifka Re: histerioskopia IP: 193.178.168.* 23.07.02, 11:10
          ???????????????? Trzy dni? Jak dzis zadzwonilam do szpitala to mi powiedziano,
          iz mam przyniesc kapcie, koszule i wyniki badan. Powiedzieli mi tez, iz tego
          samego dnia zrobia mi zabieg i tego samego wypisza. Teraz to ja juz nie wiem co
          robic... Jak moj facet sie zwolni i okaze sie, ze mam zostac to bedzie
          (przepraszam) dupa. Musze to obgadac z mezem.
          • Gość: AGA Re: histerioskopia IP: 217.153.35.* 23.07.02, 11:37
            proponuję, żebyś zadzwoniła raz jeszcze i się upewniła (może odbierze inna
            pani) albo jeśli masz taką możliwość upewniła się u swojego lekarza; w
            wyjątkowych sytuacjach zdarza się, że robią wszystko jednego dnia, ale to już
            dużo zależy od lekarza i "układu" z nim.
          • Gość: Joanka Re: histerioskopia IP: 195.205.230.* 23.07.02, 11:39
            Trzy dni mają trzymać dlatego, żeby kasa chorych zwróciła za ciebie pieniądze
            szpitalowi.Jeżeli to nie jest bardzo ciężki zabieg, to możesz wyjść od razu-
            będziesz musiała podpisać chyba ,że wychodzisz na własne żądanie.Ja tak
            zrobiłam po pobieraniu wycinków do badania histopatologicznego.Co prawda długo
            namawiałam lekarza, żeby mnie wypuścił tego samego dnia.Po powrocie do domu (60
            km)nie miałam siły wejść po schodach po tym znieczuleniu, więc może lepiej,
            żeby ktoś z tobą był.Pozdrawiam
          • Gość: KA Re: histerioskopia IP: *.peerte.com.pl 23.07.02, 11:40
            To zależy jaką będziesz mieć histeroskopię: diagnostyczną czy operacyjną. Ta
            pierwsza polega na tym, że jeżeli nic nie stwierdzą w obrazie, to nie będą
            musieli ani nic ciąć, czy nawet łyżeczkować. Wtedy wracasz do domu tego samego
            dnia. Ja tak miałam. Nie zastosowano mi nawet narkozy, tylko jakieś
            znieczulenie, które i tak było chyba tylko pozorne, gdyż wszystko czułam. Rano
            przyjęto mnie na oddział, a ok. 11 wypisano. Wszystko razem trwało tyle przez
            robotę papierkową i czekanie na lekarza. Trochę pobolewał mnie brzuch, ale
            samochodem udałam się do pracy (siedzenie za biurkiem). Wprawdzie mąż mnie
            zawiózł, ale sama też spokojnie dojechałabym. Miałam jedynie niewielkie
            plamienie. Natomiast, jeżeli cos u Ciebie stwierdzą, to zapewne od razu i
            usuną, a wtedy jest to histeroskopia operacyjna i z pwenością do domu nie
            wypuszczą Cię tego samego dnia. Życzę powodzenia. To naprawdę bardzo przydatne
            badanie w staraniach o dziecko.
            • Gość: olifka Re: histerioskopia IP: 193.178.168.* 23.07.02, 11:58
              Jeeezu zaczynam sie bac. Myslalam, ze mnie beda usypiac.... Ja jestem takim
              strasznym cykorem wink Mam nadzieje, ze nic mi nie jest i nie trzeba nic robic.
              Szkodza, ze nie moge sie upic wink
    • Gość: AsiaW Re: histerioskopia IP: 212.160.138.* 23.07.02, 14:52
      Olifka napisz jak było!!! Koniecznie!! ja mam zamiar z własnej i
      nieprzymuszonej woli zrobic to badaniewink)
    • Gość: Iwona26 Re: histerioskopia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 20:56
      Ja miałam robioną histeroskopię razem z laparoskopią, ale mnie usypiali. Nigdy
      nie słyszałam, żeby robili to tylko w znieczuleniu ogólnym, ale kto wie.
      Wszystko zależy od tego jak będziesz czuła się po narkozie. Lepiej niech Twój
      mąż będzie pod telefonem, w szpitalach często jest tak, że mówia że już
      wypisuja, a trzeba czekać godzinami. Niepotrzebnie, żeby czekał.
      • Gość: olifka Re: histerioskopia IP: HUPROXY* / 193.178.168.* 29.07.02, 09:34
        Hura!!!!!!!!!!1
        Uspili mnie i nic nie czulam. Robili mi histeroskopie "badawcza" i zabiegowa bo
        okazalo sie, ze mam kilka zrozstow do usuniecia. Lekarz powiedzial, ze zrosty
        co prawda byly ale nie sadzi by one byly powodem moich poronien. Ja jednak mam
        nadzieje i wierze, ze teraz bedzie wszystko dobrze. Maz czekal na moj telefon
        jednak byl maly problem bo zapomnialam zaladowac POPa i nie mialam impulsow.
        Wstalam, ubralam sie i poszlam na postoj taksowek. Do meza zadzwonilam z domu.
        Dzieki za wszystkie odpowiedzi i wsparcie. Fajnie, ze jest po wszystkim.
        Pozdrawiam
        • Gość: asiaw Re: histerioskopia IP: 212.160.138.* 29.07.02, 12:02
          no cóz zazdroszczę ,że juz jestes posmile) Ja cały czas nosze się z mysla o
          zrobieniu tego zabiegu i nic z tego nie wynika.
          • Gość: asja Re: histerioskopia IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 29.07.02, 13:15
            Asia, ja też myślę, o tym,żeby zrobić histero, zadałam na bocianie pytanie
            ekspertowi opisując mój przypadek i stwierdził,że dobrze by było, natomiast
            coraz bardziej przekonuję się do konieczności odwiedzenia prof. Malinowskiego w
            Łodzi, ja dostałam miesiączkę w 11-12 dniu od transferu,takze informacje
            uzysjkane na bocianie utwierdizly mnie w tym,że warto, choć moja p. doktor jest
            sceptyczna, mówi,zeby wykorzystac "mrożonki', jesli nie uda się transfer, to
            oszczędzę chyba resztę eskimosków i zrobię te wszystkie badanai, rozmawiałam
            nawet z męzem o bioenergo, choć do tej pory w ogóle unikałam tego tematu,
            niezbyt wierze w tego rodzaju leczenie,ale moze jednak, z tymże to juz na sam
            koniec, moze się obejdzie
            pozdrawiam, a jak tam Twoje bakterie?
            • Gość: olifka Re: histerioskopia IP: HUPROXY* / 193.178.168.* 29.07.02, 15:33
              heya!
              Ja tez bylam z mezem u energoterapeuty. Powiedzial, ze mamy sprobowac 13 dnia
              cyklu. Niestety po zabiegu histero.. okazalo sie, ze nie mozemy przez miesiac
              wspolzyc wink no i klapa. Jak sie zagoje to pojde na "machanie rekami" jeszcze
              raz. Zawsze to jest taniej niz Novum wink
              • bialka Re: histerioskopia 08.08.02, 11:58
                Cześć Olifko!
                Cieszę się, że przeszłaś to dobrze. Gdzie chodzisz na machanie rękami?bialka
                • olivia6 Re: histerioskopia 08.08.02, 12:17
                  wink)) Rekami mi macha Polonecki. Obecnie wyjechal do USA czy Kanady Nie
                  pamietam. Kolejna wizyte mam dopiero 30 pazdziernika.
                  Olifka
                  ps. dostalas mojego e-maila ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka