beba_a 27.06.05, 20:20 w 15 dniu cyklu to dobrze, czy żle?... Byam dziś na owu, pęk mi pęcherzyk, bo zat. Douglasa ślad wolnego pynu.... Ale czy te 11 mm wystarczy dla zagnieżdzenia się fasolki, jakby się udao???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mutantowa Re: endometrium 11mm, jednorodne 27.06.05, 20:22 11mm to bardzo ładny wynik i wystarczy aby zarodeczke sie zagnieździł pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna przybij piatke:)) 27.06.05, 20:25 tez bylam dzis na usg i tez mam 11 mm (15 dc)) moj lekazr mowi, ze prawidlowo i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
finni Re: endometrium 11mm, jednorodne 27.06.05, 21:25 Dziewczyny, macie piekny wynik Odpowiedz Link Zgłoś
ela333 Re: endometrium 11mm, jednorodne 27.06.05, 22:26 a jakby bylo niejednorodne, to co? I co by musieli napisać, żeby bylo, że jest fasolka? Albo cokolwiek, plamka lub kropka....... Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: endometrium 11mm, jednorodne 27.06.05, 22:30 moje endo miało dziś 11,5 mm (18 dc) i zobaczyłam na ekranie piękne żółte ciało (chyba moje pierwsze w życiu - przed laparo w góle nie miałam owulacji, a po pęcherzyki nie pękały) Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: endometrium 11mm, jednorodne 28.06.05, 11:43 O ile się nie mylę ta jednorodność znaczy, że endo jest w drugiej fazie cyklu. W pierwszej jest trójlinijne Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: endometrium 11mm, jednorodne 28.06.05, 11:54 Agnesta chyba na odwrót? Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: endometrium 11mm, jednorodne 28.06.05, 11:59 Nie dam sobie ręki uciąć ale jednak wydaje mi sie że przed owu endo jest trójlinijne a po owu ta trójlinijność zanika. Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: endometrium 11mm, jednorodne 28.06.05, 12:50 agnesta napisała: > Nie dam sobie ręki uciąć ale jednak wydaje mi sie że przed owu endo jest > trójlinijne a po owu ta trójlinijność zanika. myslalam, ze jest podwojne, ale masz racje, ze "linia" w II fazie zanika. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: endometrium 11mm, jednorodne 28.06.05, 12:57 upieram się, że trójlinijne jest w fazie lutealnej: "Faza lutealna (sekrecyjna) [...]Wzrasta dopływ krwi do śluzówki, tętniczki kręte wzrastają na długość, osiągając powierzchni błony śluzowej, zwijają się też i skręcają tworząc tętniczki spirale. Mięśniówka macicy ulega przekrwieniu i rozpulchnieniu. Na obrazie USG endometrium staje się trójlinijne." tiny.pl/hbkp Odpowiedz Link Zgłoś
ela333 Re: endometrium 11mm, jednorodne 28.06.05, 17:41 Ale jak wygląda to cialko zólte??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: endometrium 11mm, jednorodne 28.06.05, 23:21 na usg wyglada jak czarna plama a podobno jest żółte Odpowiedz Link Zgłoś
ela333 Re: endometrium 11mm, jednorodne 29.06.05, 19:42 ivicta, czyli jesli lekarka nic nie powiedziała, że widzi cialko żólte, to znaczy że go nie widziala, czy nie bylo to przedmiotem jej zainteresowania? Do czego jest potrzebne to cholerne ciako żólte i o czym jego brak świadczy??? Dzięki... Bać się, czy z tym moim wynikiem na wstępie? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: endometrium 11mm, jednorodne 30.06.05, 09:19 to cholerne ciałko żółte wytwarza progesteron po owulacji (powstaje ono w miejscu, w którym był pęcherzyk z komórką jajową, po jego pęknięciu), potrzebny do zagnieżdżenia się zarodka w macicy nie wiem dlaczego nic Ci nie powiedziała-może uznała, ze i tak się nie znasz, więc nie ma po co? pojęcia nie mam-ale powieziała, ze owulacfja była tak? jeśli tak, to pewnie ciałko widziała Odpowiedz Link Zgłoś
gorter Re: endometrium 11mm, jednorodne 30.06.05, 09:54 ja wczoraj miałam USG, 22 dzień cyklu. Lekarka powiedziała, ze że mam grube endometrium, ale nie mogla znaleźć ciałka żołtego. To znaczy, ze na pewno nie mialam jajeczkowania? Czyli ciąża w tym cyklu wykluczona? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: endometrium 11mm, jednorodne 30.06.05, 10:03 ciąża praktycznie nigdy nie jest wykluczona-a lekarze to czasem też tak patrzą, że nie widzą wszystkiego miałaś w tym cyklu wcześniej usg czy tylko to jedno wczoraj? Odpowiedz Link Zgłoś
gorter Re: endometrium 11mm, jednorodne 30.06.05, 13:08 mialam tylko to jedno wczoraj. Tak bardzo chcialabym, zeby sie w tym cyklu udalo..., choc juz dlugo sie staram i nie jestem okazem zdrowia (nadczynn.tarczycy Graves-Basedow i hiperprolaktyn./gruczolak). Jestem tutaj nowa na tym forum, ale juz zorientowalam sie, ze mozna znalezc wiele pozytecznych informacji i przede wszystkim nabrac wiary, ze sie uda. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś